Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Политическа.

Мнение от ukelichko » 23 Ное 2017, 15:07

Има един много известен израз в Северозапада: кьорав карти не играе и срам пу :censored: тка не еб :censored: е. Та в тая връзка на мижавата ми сметчица в същата банка имам СМС известяване, онлайн банкиране, ежемесечни отчети на два имейла и винаги се обаждам на личната ми банкерка на служебния телефон. Трябва да седи на бюрото си, за да го вдигне(само как прозвуча :lol: ). СМС известяването и имейлите ги генерира системата, така че биха могли да се манипулират на ниво програмист на банката с достъп до системата. Онлайн преводи не могат да се направят без участието на мобилния ми телефон. Ако искат да ме хвърлят в ечемика, е възможно, но няма да е толкова лесно, както при Мартин. Както казах: кьорав карти не играе и......И за това не вдигах врява, като ми разбиха колата, за да ми вземат лаптопа и чантичката с документите, оставени на задната седалка, като на изложба. А и бях паркирал на най-сигурното място - между блоковете в Обеля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Ное 2017, 16:03

ukelichko написа:СМС известяването и имейлите ги генерира системата, така че биха могли да се манипулират на ниво програмист на банката с достъп до системата. Онлайн преводи не могат да се направят без участието на мобилния ми телефон. Ако искат да ме хвърлят в ечемика, е възможно, но няма да е толкова лесно, както при Мартин.

СМС-и, мейли, кодове и т.н. важАт при онлайн банкирането.
Ако движенията са нареждани на каса с фалшиво пълномощно никакви смс-и и мейли не помагат.
Ако не е имал онлайн банкиране и се е доверил напълно на каката е напълно възможно тя да е завъртяла схемата с някоя касиерка.
K_Ilkov написа:
streetz написа:Такива суми не излизат от банка без никой да забележи. Или вътрешния одит им е калпав, или всичко е станало със знанието и участието на някой на ниво УС. Обикновено е второто ;)

На мен ми се струва смехотворно някой в УС да е замесен в подобна кокошкарска кражба, макар и за милиони ;)

Какви хора от УС за 3-4 милиона, при положение, че тая банка върти 20 милиара лева :kuku:

ukelichko написа: винаги се обаждам на личната ми банкерка на служебния телефон. Трябва да седи на бюрото си, за да го вдигне(само как прозвуча :lol: ).

Миналия месец ми смениха личния банкер и ми изпратиха уведомителен мейл.
Тоя 10 месеца не е разбрал, че тази е уволнена...
Малко намирисва тая работа.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Ное 2017, 16:11

drago_pavlov написа:
K_Ilkov написа:
streetz написа:Такива суми не излизат от банка без никой да забележи. Или вътрешния одит им е калпав, или всичко е станало със знанието и участието на някой на ниво УС. Обикновено е второто ;)

На мен ми се струва смехотворно някой в УС да е замесен в подобна кокошкарска кражба, макар и за милиони ;)

Какви хора от УС за 3-4 милиона, при положение, че тая банка върти 20 милиара лева :kuku:

И аз тва викам :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 23 Ное 2017, 17:34

Той пък намерил къде да си държи парите, при условие, че лихвите са близки до нула, абсолютно безмислено е да имаш повече от 50 - 100 000 лева в банка, всичко трябва да се инвестира, но той е футболист все пак.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 17:59

stefan8898 написа:Той пък намерил къде да си държи парите, при условие, че лихвите са близки до нула, абсолютно безмислено е да имаш повече от 50 - 100 000 лева в банка, всичко трябва да се инвестира, но той е футболист все пак.

Остави това, ама 10 години да ти е все тая какво става с едни там 3-4 милки :lol: - дай боже всекиму..
Но за мене не е виновен, това е банков проблем и сериозен удар по престижа й. Дори е в по-голям техен интерес да се оправя, защото горе се написа техния залог какъв е в цифри..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2017, 18:07

ukelichko написа:кьорав карти не играе и......

И аз ти казвам, че в същата ги имам същите неща като тебе, ама ми отвориха без мое знание (камо ли желание) спестовна сметка в долари. Съответно не бяха "спестени" никакви пари там, а само трупах задължения от такси. Това нещо не ми излизаше в никакво онлайн, мобилно и каквото там банкиране предлагат. Просто веднъж ми споменаха, че имам сметка на минус. Викам "при мене нема минус" :mhihi: Горе-долу към 3 месеца минаха, докато ми я закрият, без да плащам задълженията по нея. След скандал, разбира се. И аз си мислех, че със СМС-ите, онлайн, мобилно и т.н. съм много защитен и знам какво става.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2017, 18:33

stefan8898 написа:Той пък намерил къде да си държи парите, при условие, че лихвите са близки до нула, абсолютно безмислено е да имаш повече от 50 - 100 000 лева в банка, всичко трябва да се инвестира, но той е футболист все пак.

Някой ако го познава да му прати темата за биткойните.

Аз преди 2-3 години разбрах едно - с прасе и банка да си нямаш работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 23 Ное 2017, 18:58

bum_bum написа:

Някой ако го познава да му прати темата за биткойните.

Аз преди 2-3 години разбрах едно - с прасе и банка да си нямаш работа.

И с мобилен оператор, доставчик на електроенергия, ВИК и доставчик на телекомуникационни услуги също.
Голям диоптър очила и четене на малките букви му е майката, като се примиряваш, че каквото и да направиш си преебан по дефолт. Ако всичко е така както го описват в случая с Мартин, би трябвало банката да му покрие сумата без много шум. Щом не го правят, значи не се казва цялата истина. Или пък са толкова нагли и самовлюбени, че не им пука, че си правят лоша реклама и поради този случай ще загубят много клиенти. Мобилните оператори са три и съм ги превъртял поне по два пъти през живота си, но банките са поне 20. Ама като се замисля, то свестните банки са малко и в момента даже са с една по-малко, така че всичко е възможно.
Това май ще се окаже истината.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Ное 2017, 2:43

.
Последна промяна steeN на 27 Сеп 2019, 10:09, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 24 Ное 2017, 10:31

Тоя случай все още ме озадачава. Освен ако Харпацумян и компания нямат някакъв коз в ръкава и не го извадят в последния момент, не виждам логика да не върнат парите тихомълком и да не си правят лоша реклама. Тия няколко откраднати милиона, ще доведат до изтегляне най-малко на десетократно повече от уплашени вложители. А тръгне ли такъв процес, той е като лавина. Освен ако ръководството не е решило умишлено да фалира банката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Ное 2017, 0:08

Защо човек трябва да е финансово грамотен за да може да си опази спестяванията при положение, че плаща на държавата да следи за адекватното управление на банковите институци? Тоя толуп, който е шеф на БНБ взима 16 бона заплата от нашите пари в крайна сметка.

И малко от "видимите резултати на ГЕРБ.

Населението на страната се топи всяка година и официалните прогнози са през 2070 г. жителите на България да са само 5,132 млн. души. Наред с това продължава процесът на застаряване на населението. Българите имат най-ниската средна продължителност на живата в страните от ЕС, а по смъртност сме №1 в Общността. Картината се допълва с факта, че броят на сключените бракове намаляват, а разводите се увеличават. И всичко това няма начин да не е свързано с начина ни на живот, което включва доходи, стрес и качество на здравеопазването.

Фактите за населението на страната са много показателни за качеството ни на живот. Към края на 2016 г. населението на България е 7,1 млн. души, като за година намалява с 51 925 души, или с 0,7%, сочат данните на НСИ, цитирани от "Стандарт".

Прогнозите са това топене да продължи и през следващите години като до 2070 г. българите ще бъдат около 5,132 млн. души. Като причините за това са както емигрантите, така и раждането на по-малко деца и високата смъртност в страната.

В края на 2016 г. мъжете в България са 3,449 млн. души (48,6%), а жените - 3,651 млн. (51,4%), или на 1000 мъже се падат 1059 жени. Но е важно да се отбележи, че мъжете на възраст до 53 години са повече от жените. А с повишаване на възрастта делът на жените се увеличава. Причината за това е, че жените имат доста по-дълъг живот. Средната продължителност на живота при мъжете е 71,2 години, докато при жените е със 7 години по-висока - 78,2 години. По продължителност на живота българите се нареждат на последно място в ЕС, също както сме последни и по Брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението. Всъщност разделяме последното място в ЕС с Латвия. Като цяло бившите социалистически страни имат по-лош резултат по отношение на продължителност на живота, отколкото по-развитите държави в Европа. Първите две места по дълъг живот се държат от Швейцария и Испания (и двете по 83,3 години), а челната тройка се допълва от Италия (83,2 г.). Топ 5 в Европа по най-голяма продължителност на живота се допълва от Исландия (82,9 г.) и Франция (82,8 г.).

В България обаче картината никак не е розова. Продължава процесът на застаряване на населението. В края на 2016 г. хората над 65 години са 1,472 млн., или 20,7% от населението. В сравнение с 2001 г. делът на населението в тази възрастова група нараства с 3,8 процентни пункта. В регионален аспект делът на хората над 65години е най-висок в областите Видин (28,9%), Габрово (27,9%), Кюстендил и Ловеч - по 26,4%. Най-нисък е делът на възрастното население в София (столица) - 17%, и Варна - 18,3%. Общо за ЕС делът на населението над 65 години е 19,2%. Най-висок е този дял в Италия (22%), следвана от Гърция (21,3%) и Германия (21.1%). Само в шест страни от ЕС, включително и България, делът на възрастното население е над 20%.

И докато по продължителност на живота сме на последно място в ЕС, то по смъртност сме №1, което е показателно за стреса под който живеем и за качеството на здравеопазването. Броят на умрелите през 2016 г. е 107 580 души, а коефициентът на обща смъртност е 15,1 на хиляда. Общо за ЕС коефициентът на смъртност през 2015 г. е 10,2 промила. С най-ниска смъртност са Ирландия - 6,4 на хиляда, Кипър - 6,9 на хиляда, и Люксембург - 7 на хиляда. Освен в България значително по-висока от средната за ЕС е стойността на този показател само в Латвия и Литва - по 14,4 на хиляда.

В края на 2016 г. децата до 15 години в страната са малко над 1 млн., или 14,1% от населението. Застаряването на населението води до повишаване на неговата средна възраст, която от 40,4 години през 2001 г. нараства на 43,5 години в края на 2016 г.

В 157 селища няма нито един жител

Възпроизводството на трудоспособното население се характеризира с коефициента на демографско заместване, който показва съотношението между броя на влизащите в трудоспособна възраст (15-19 години) и броя на излизащите от трудоспособна възраст (60-64 години). В края на 2016 г. това съотношение е 63. Докато през 2001 г. 100 лица, излизащи от трудоспособна възраст, са били замествани от 124 млади хора.

Сега обаче ситуацията е коренно различна. Като това е една от причините бизнесът да изпитва все по-голям глад за кадри. Като вече има дефицит и на хора за по-ниско платени позиции. А според някои изследвания, половината от хората, които се отказват да си търсят работа го правят заради твърде ниските заплати, които им предлагат. В търсене на по-високи доходи хората се местят в по-големите градове. В резултат в страната вече има 157 населени места, в които няма нито един жител. А в 1148, или в 21,8% от населените места, живеят от 1 до 49 души. А с население над 100 хил. души са само шест града, в които живеят 33,8% от населението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2017, 0:22

.
Последна промяна steeN на 27 Сеп 2019, 10:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Ное 2017, 14:16

bum_bum написа:Защо човек трябва да е финансово грамотен за да може да си опази спестяванията при положение, че плаща на държавата да следи за адекватното управление на банковите институци? Тоя толуп, който е шеф на БНБ взима 16 бона заплата от нашите пари в крайна сметка.

На мен ми е интересно как ежедневно виждаш, че държавата, банките и всякакви институции не си вършат работата, и продължаваш да си на мнение, че някой друг трябва да мисли за твоето "благо" :dunno: Да, ти плащаш на държавата под всякаква форма ежедневно, ама реалната ситуация е друга. А човек трябва да се нагажда към реалната ситуация и реалния свят, а не към какво трябва да е. За мен не може да очакваш някой друг да е финансово грамотен вместо теб. Дори за съвета за "платен съвет"... пак трябва малко от малко да разбираш нещо, за да разбереш какво ти говорят. Масово хората нямат пари точно защото са страшно неграмотни финансово и ги лъжат по всякакви институции - работодатели, банки, държава и каквото се сетиш. Да, това не е морално, не трябва да е така, банката и държавата трябва да работи за теб, а не срещу теб, ама реалната ситуация не е такава. Навсякъде те чакат да отвориш бузки. Където и да се обърнеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2017, 23:23

Аз урокът си го научих вече. Питам защо е нужно да върша работа за която си плащам някой друг да я свърши?

https://www.facebook.com/Novini.bg/vide ... 471692405/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2017, 12:41

https://www.facebook.com/bivolnews/post ... 7961501646

ВлезнАхме в новините :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата