Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
132
27%
Да - бих си взел
223
46%
Не
36
7%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 483
ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2026, 12:22

Това ми попадна вчера в Редит...1000км тест, кой за колко време ги изминава със съпоставени скорости на зареждане и тн

Zeekr впечатлява :shock:
Новото iX3 мен лично ме изненадва да е толкова напред
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 09 Окт 2026, 12:32

Щом обмисляш потенциално този зийкр за "градска" кола и пътното поведение е важен фактор, обмисли сериозно ix3. Возията му е супер, въпреки че няма адаптивно окачване, в завои стои като BMW, на задните седалки пространството е достатъчно, както и багажника. Вече има опции 40xdrive ако искаш да минеш тънко, или М60, ако търсиш перформанс. Голяма сервизна мрежа, по- лесно снабдяване с резервни части от китайците, ако се наложи, по- лесна реализация на вторичния пазар заради бранда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 09 Окт 2026, 12:38

:D :D :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2026, 12:47

Сори, ама зийкъра е повече кола от бмв-то за по-малко пари. Знам, че сме в бмв форум, ама не мога да си изкривя душата.

Nickelback за какво ти е тоя перформънс, с големите джанти и по-твърдото окачване поне за мен си е компромис. Ама може би аз съм станал чичко и не бих жертвал комфорт за малко бързина на и без това доста бързата кола. Преди и аз точех лиги по пладовете, ама вече си мисля, че всичко по-бързо от моята кола би ми било излишно. Май почвам да звуча като Моджо, извинете ме :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2026, 13:32

Southside написа:Щом обмисляш потенциално този зийкр за "градска" кола и пътното поведение е важен фактор, обмисли сериозно ix3. Возията му е супер, въпреки че няма адаптивно окачване, в завои стои като BMW, на задните седалки пространството е достатъчно, както и багажника. Вече има опции 40xdrive ако искаш да минеш тънко, или М60, ако търсиш перформанс. Голяма сервизна мрежа, по- лесно снабдяване с резервни части от китайците, ако се наложи, по- лесна реализация на вторичния пазар заради бранда.

Сега си играх с конфигуратора...дори с най-евтината база (40 и задно задвижване), с няколко пакета и хубав цвят отвън гони 80к€ :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Окт 2026, 13:32

b_u_b_o написа:Сори....Май почвам да звуча като Моджо, извинете ме....

:lol: :lol: :lol:
Е не съм ли прав?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2026, 13:42

Моджо написа:
b_u_b_o написа:Сори....Май почвам да звуча като Моджо, извинете ме....

:lol: :lol: :lol:
Е не съм ли прав?

Ами честно казано имаш склонност да си прекалено краен както в случая за мощностите на колите и тн, но принципно си прав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Окт 2026, 13:44

Ще ми е интересно да се кача на NIO-то. Наистина ли му е такова извънземно окачването ?
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2026, 13:50

NIO в българия няма, може би имаш предвид Zeekr-а? Въздушното окачване на скъпата версия вози доста приятно, ама както е казал и Никълбека не е като X7цата. Та нищо нечувано и невиждано, но за парите си според мен не е никак зле.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 09 Окт 2026, 13:51

Don_Diego написа:
Southside написа:Сега си играх с конфигуратора...дори с най-евтината база (40 и задно задвижване), с няколко пакета и хубав цвят отвън гони 80к€ :kuku:

Евентуално да си сложил М Спорт Про + Цвят индивидуал? :lol: Щото сами по себе си тези двете са 10к.
Обикновено като излизат от собствения джоб еврата за покупка, човек е по- прагматичен с екстрите. Пък ако бюджетът позволява, при електромобилите е смислено да се взема най- новия модел и технологии, надграждането е осезаемо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Окт 2026, 13:53

Знам, че няма. Имам си предвид точно НИО, ЕТ9 даже.
Мислех, че е еднократно да покажат какво могат, обаче си се прави това окачване и сега за ES9. Skyride се води май.
Иначе китайски има много, аз не виждам смисъла за градска кола да се търси....каквото се търси , ама ся....
Иначе ако ще гледам такива тогава това са в този ред. Way05, 03 и 01. Не са чисти електрички, но имат достатъчно ел пробег. А за всичко останало са в космоса.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2026, 13:57

Само М Спорт и лилав индивидуал от скъпите неща :oops:
Иначе Innovation, затъмнени стъкла, Repair inclusive и М седалки :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2026, 14:05

Моджо написа:Знам, че няма. Имам си предвид точно НИО, ЕТ9 даже.

Аа не знам тогава, тва е марка от която не съм се интересувал изобщо. Не вярвам скоро да я видим тук, ако изобщо някога се появи.

А относно другите изброени - няколко пъти съм си казвал мнението, че хибридите са сбъркана технология. Просто решават проблем който за мен не съществува, но създавайки нови проблеми. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2026, 14:21

Не съм съгласен за хибридите...в момента над 50% от колите дето се занимавам (лични и служебни) са plug-in хибриди. Идеални са си...стига да имаш опция да си ги зареждаш вкъщи както електричките. Аз лично и по зарядни станции при заведения си ги зареждам като седнем да хапнем и често си тръгвам с почти пълна батерия.
Х1то - с една батерия бута цяла седмица вкъщи-офис-вкъщи на милото + има за ходене до фризьорския салон през уикенда.
М760е - 2/3 от дневния пробег го правя на ток, 0-90% ги прави за 2 часа и имам 0 деградация на батерията (това поне според приложенията колко ток успява да вземе... 0.0х е разликата между първия път когато я пълних и сега и я отдавам повече на актуалния заряд в батерията при закачане). Дори и на бензин да се кара, в режим "maintain battery charge" разхода е под 10 в града като тогава средно 25-30% си ги кара на ток.
ХМ - там въпреки, че е най-много батерията не стига за никъде и си е основно за динамика като го напънеш :lol: . Колко харчи...ДА :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Окт 2026, 14:30

Don_Diego написа: имам 0 деградация на батерията

Това е защото на батерия 22kw те са ти разрешили 18kw да използваш. Тва е 20% буфер, което ми се вижда абсурдно. Ще ти покаже някаква деградация чак когато реалната е 20+%. Но иначе си си платил и разнасяш по-голяма батерия, чийто капацитет не можеш да ползваш за да скрият деградацията. И за да я пазят от друг проблем на хибридите, че почти винаги се пълнят на 100%.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата