Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Re: Всичко за електрическите автомобили
Ghostdriver написа:SoH е ок, като проценти деградация. Вшж и историята сменяли ли са и маслото в моторите през 60к км. Има и как да и видиш състоянието на удара? Ако е до 20к€ има смисъл иначе за малко от горе изпадат на доста по-малко километри втора ръка от сайта на тесла.
Аз лично бих се напънал или за джунипър или до 60к км.
Успех!
~32К е, аз от както започнах да гледам не съм видял нито една за 20, дори и американка. А тези на по-малко километри са по 33-4-5 и нагоре. Гледам и сайта на Тесла в Германия чат-пат, и там за под 30 не съм видял long range dual motor. Иначе и на мен не ми се нрави тая цена, ама като гледам това е положението - и Ioniq 5, и ID.4 и други подобни коли по-нови години и около 100К км са от 30 и нагоре.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Колегата ако ми каже къде са тия MYLR 2023 за ~20К без да са давени или тотализирани, ще взема 5
Може би е искал да каже 30?
Ghostdriver написа:Вшж и историята сменяли ли са и маслото в моторите през 60к км.
Колега, това нито го има в упътването за потребителя, нито във сервизната документация, нито е мнение на механици които работят в Тесла и ги виждат на по 200-300к км. Да- има филтри, но те са защото едно време ранните модел с и х имаха проблеми с предния диференциал и сложиха филтри и засилиха маслените помпи което им реши проблема. И почнаха да ги слагат на всички модели. И понеже Тесла не е БМВ да има планирано счупване след като изтече гаранцията а напротив- искат да изкараш максимален пробег от ев-то си- щом го няча в сервизните интервали- тогава наистина не е нужно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
32 евра на 132 км
Момчета, не ви слушат главите явно...
Момчета, не ви слушат главите явно...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз за това питам.
Каква цена би била адекватна, аз ли не гледам където трябва или, понеже за тея прословути коли от 2023-та година, горе-долу такива пари на такива километри искат - и от употребяваните сертифицирани автомобили в Германия, и OpenLane-a гледам, и немското мобиле и т.н. Преди 2023-та реално аз нямам проблем, но като гледам, че всички търсят 2023+ гледам да е нещо продаваемо след 1-2 години, като ми скимне пак да сменям.
Обърках се и аз вече.
Насраните Ioniq 5 пак вървят по 30+.
ID.4 при все мненията за проблеми, пак са по 27-28+ за коли на 100К км (а на тях гаранцията им дори не покрива моторите доколкото четох, а само батерията до 160К).
Друго не виждам честно казано какво може да се вземе. Все пак като ще е електричка, искам да върви подобаващо. А не да е някоя убита от живота 200 коня, където ще ускорява като 3008-цата с 2-ка дизел мотор.
Каква цена би била адекватна, аз ли не гледам където трябва или, понеже за тея прословути коли от 2023-та година, горе-долу такива пари на такива километри искат - и от употребяваните сертифицирани автомобили в Германия, и OpenLane-a гледам, и немското мобиле и т.н. Преди 2023-та реално аз нямам проблем, но като гледам, че всички търсят 2023+ гледам да е нещо продаваемо след 1-2 години, като ми скимне пак да сменям.
Обърках се и аз вече.
Насраните Ioniq 5 пак вървят по 30+.
ID.4 при все мненията за проблеми, пак са по 27-28+ за коли на 100К км (а на тях гаранцията им дори не покрива моторите доколкото четох, а само батерията до 160К).
Друго не виждам честно казано какво може да се вземе. Все пак като ще е електричка, искам да върви подобаващо. А не да е някоя убита от живота 200 коня, където ще ускорява като 3008-цата с 2-ка дизел мотор.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.