СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 14 Авг 2023, 20:50

Лагерна количка съм пързалял само на селото , имаше на едно място пътя с як наклон и се пускахме там като на писта . Големи лагери вадехме от стопанството от едни работилници за селскостопански машини . Колко пъти съм се обръщал с тая количка като се засили не е истина как не си счупих главата . Всяко лято си правех нова и до края на ваканцията е строшена .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2023, 20:54

Аз с колело тип Балкан се бях пречукал. Разменихме си го с един и на неговото спирачките не работели, засилих се по едно надолнище, паднах, много дни много мъки защото коленете ми се сурнаха заедно с двата лакета, но коленете обраха всичко. Буквално ми се виждаше месото, с някакви неща го мазаха, не можех да ги сгъвам почти, а ако го направих повече и текваше едно между гной и вода, абе ужас. Още имам белези след 30 години. :help:

А гърмяли ли сте с карабит? :mhihi:
Не помня и едно друго какво правехме, нещо беше от желязо и наелон, с някаква гайка се стягаше, хвърляш нагоре във въздуха и като падне гърми. :mhihi: Нямаше пиратки тогава.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 14 Авг 2023, 21:00

Миниумбронзка :)

п.с. карбамид
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 14 Авг 2023, 21:21

Карбида е едно другото нещо е друго . С карбида беше голямо шоу , едната техника е с метална кутия от кафе инка :mhihi: Пробива се дъното и се пъха фитил от хартия , в калта се прави ямичка налива се вода слага се карбида във водата и отгоре кутията с дъното нагоре . Натиска се хубаво да се забие в калта и се пали фитилчето отгоре . После излита на околоземна оррбита . Другия начин е с бутилка , налива се малко вода слага се карбида и се затапва яко с ония дебелите пластмасовите тапи от шампанско . Тия ги мятахме в изкоп пълен с вода , обаче трябва бързо да се действа че отиват пръстите .
Не помня и едно друго какво правехме, нещо беше от желязо и наелон, с някаква гайка се стягаше, хвърляш нагоре във въздуха и като падне гърми. :mhihi: Нямаше пиратки тогава.

Това с гайките се прави с два болта и гайка ама масивни болтове ф20 и повече . Стърже се кибрит и се слага в гайката от двете страни се затягат двата болта и се връзва с канап една найлонова торбичка като парашут да стане . Хвърляш нависоко и то си пада вертикално заради торбичката , като шибне асфалта се връща в космоса а ушите ти пищят още половин час :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2023, 22:00

А ей този карабид, същото нещо ли беше, което като го пуснехме в някаква локва и правеше реакция и почваше да прави нещо средно между пушене, плющене и пукане на пуканки? :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Авг 2023, 22:02

Последните две страници ще ги дам на жена ми да ги прочете. Та белким престане да повтаря, че съм бил простак с неизживяно детство :!:

Колегата alx има идея, за какво говоря :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 14 Авг 2023, 23:22

В петък дойдох с децата на Тасос.
Един приятел с жена му и децата беше резервирал съседната къща да сме заедно, ама нещата му се прееВаха в последния момент.

Дойдох си сам с децата. Почакахме малко на Маказа и големия ми син, след като минахме границата си върза телефона с колата и пусна яка гръцка музика :D

Моя дядо по майчина линия беше Грък. И мен само тва ми трябва :lol: Имам си я Гръцката жилка :D

Двамата малки кроманьонци на задната седалка се пръснаха от кеф, по тия завои и с тия ограничения за скорост :mhihi:

Майка му после го пита, как така сме стигнали толкова бързо. Само с ограниченията за скорост :mhihi:

Пристигнахме на Тасос в комплекса с къщи и собственичката ни посреща. Децата излизат от колата, ама вътре още бичи яко гръцко :mhihi:

И тя вика, не спирай музиката, чакай да извикам Костакис (те си ме познават хората от няколко години).

Идва бай ти Костакис с широка усмивка и само ми направи :yes:

Събота сутрин донесе човека диви, пресни лавраци и студено пресован зехтин от неговите дървета :D
Ама много зехтин, до следващото лято ще имам сигурно. Пари не иска :shock:

ПП. И тройкаджийката дойде вчера. Тука е ся - не устоях, поддадох се на желанието и да дойде :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 14 Авг 2023, 23:48

Jordana написа:

Това с гайките се прави с два болта и гайка ама масивни болтове ф20 и повече . Стърже се кибрит и се слага в гайката от двете страни се затягат двата болта и се връзва с канап една найлонова торбичка като парашут да стане . Хвърляш нависоко и то си пада вертикално заради торбичката , като шибне асфалта се връща в космоса а ушите ти пищят още половин час :mhihi:

Болтове Ф20 под път и над път едно време.... :mhihi: Карбидът нали знаеш какво дава?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 15 Авг 2023, 7:13

c04 написа:
ivanski_2 написа:Дали бих дал за желязо кола която последния месец метнах 5к по нея :mhihi:
Алфата си заминава.

Какво толкова 5к, уж го взе за почивката :mhihi:

пс: какво и си счупи на Алфата

4к по-скоро
1 к и малко обслужване
1 к летни гуми
1 к зимни гуми ( ще ги взема тея дни само да почна да стъпвам спокойно)
1 к да пръснат половината кола че има разни дребни забележки и ме дразни(и това съм планувал за края на месеца)
Може и едни джанти да взема ще видя и след 4к км трябва да сменя маслото и нещо по окачването има според мен, та така.
Иначе наистина идеята беше да идем и като се върнем да го продам и него и бмв-то даже, но и двете си ги карам засега нямам време да се занимавам честно казано.
А и трябва да купя друга кола която жената да кара и да замести алфата, но това го виждам чак септември/октомври да ми остане време за огледи.

Не, алфата мотора е железен 1.9 :mhihi:
Много неща се събраха- спукано предно стъкло, нещо хидравликата взе да се бъзика, 3 та влиза странно(това е дребна работа една пружина на лоста се сменя), и жената като ме караше към болницата нацели един камък 60-70см и успя да изстърже всичко под колата и или спука резервоара или някой кабел датчика за гориво, понеже стрелката залепи 0, но колата пали. Не мога да се наведа за да видя дали има локва, тя уж гледа ама женска работа едва ли е гледала където трябва :mhihi:
НО най-големия проблем на тази кола е че е много ръжясала всичко друго мога да го оправя бързо и евтино, но ръждата е МНОГО , все едно е опел баси :mhihi:
Иначе много готина количка беше, но отива за желязо. Даже и катализатор си има още , нищо че е 2003 :mhihi:

Eйй и ние играхме на фунийки , а пробвали ли сте да си модифицирате тръбичката и да я изтрелвате с някакъв спрей, един пич щеше да ми изкара окото с такова нещо едно време :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Авг 2023, 7:26

Карман, един от двамата ми най-добри приятели има майка каракачанка, та ми е познато за какво говориш относно жилката. :mhihi: Отделно имам бая добри познати каракачани тука, имат силна общност.

Що се касае до ТВОЯТА мацка, нормално е, трябва развитие, трябва да се изживее нещо, иначе отиваш на онова с вечната неизживяна любов. Просто ще извървиш пътя до края защото както съм цитирал много пъти, две неща са лоши на този свят - да не извървиш пътя до края или никога да не тръгнеш по него.
Успех. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Авг 2023, 7:50

Този уикенд смятам да направя едно пътуване с три нощувки някъде около Ранка по маршрут Търговище , Русе , Ранка , прохода Трансалпина ,солната мина Турда и обратно . Някакви съвети какво да видя и какво да посетя в района ?
https://www.google.com/maps/dir/%D0%A2% ... m2!1d23.79

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Авг 2023, 9:39

Идва бай ти Костакис с широка усмивка и само ми направи :yes:

Карман, един от двамата ми най-добри приятели има майка каракачанка, та ми е познато за какво говориш относно жилката. :mhihi: Отделно имам бая добри познати каракачани тука, имат силна общност

Все едно отиваш в Македония и да те усетят че имаш българска жилка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 15 Авг 2023, 9:58

mr_petroff написа:Този уикенд смятам да направя едно пътуване с три нощувки някъде около Ранка по маршрут Търговище , Русе , Ранка , прохода Трансалпина ,солната мина Турда и обратно . Някакви съвети какво да видя и какво да посетя в района ?
https://www.google.com/maps/dir/%D0%A2% ... m2!1d23.79

Бях за 1 вечер в Ранка началото на юли. Общо взето мъртвило, но пък красиво и чист въздух. Аз бих го направил Букурещ, Сибиу, Турда първия ден, с нощувка в Сибиу. Така втория ден ще имаш достатъчно време за Трансалпината, всякакви красиви гледки и места за мотаене има там. Втората нощувка в Ранка. За мен най- интересното нещо са Карпатите и карането по проходите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2023, 11:26

Да кажеш как е било после, че и аз го обмислям за каране транслапината следващата година :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Авг 2023, 13:06

Бях пуснал няколко снимки от тези проходи, но са в мото-темата... Красиво е, две мнения няма! Около язовира май има някакви обекти... Има и няколко замъка в района. Този маршрут се прави по двата прохода - Трансалпина и Трансфагараш! Ако времето е хубаво горе, гледките са си чисто алпийски. Минаваш през седмичен ден, защото иначе е гъч-гюле от хора!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата