Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
Spunky написа:alx написа:Затова ли Полстар се изтеглиха от американския пазар тая година? Волво си изгубиха посоката края на 90те и никога не я намериха повече…
Не, забраниха ги.
Не, просто последния пирон в ковчега. Ако беше печеливш пазар щяха да пренасочат информацията към американски клауд, щяха да сипят на лобистите едни пари, щяха да вдигнат един Тръмп Тауър в Стокхолм и всичко щеше да си дойде на мястото. Знаеш как нещо като си струва винаги се намират едни пари. И като говориме за струване- ти колко Полстар-а си видял на пътя? Аз сигурно виждам 5-6… ама на седмица- безхарактерни, лесно забравящи се шведски ни раци ни щуки..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Май не е толкова лесно, форд и ГМ също имат коли дето това ги хваща и се отказаха от производство в Китай за в бъдеще. В момента лобират цялата местна индустрия да отрежат всякакъв достъп на китайските компании, включително производство в щатите и локални облаци. Нещо, което Европа трябва да вземе предвид, ако иска да е в бизнеса с коли.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
dhtj написа:Lenco написа:Един приятел реши да минава на ток и няколко месеца изчете къде-какво има по света. Разправяше, че по-неизвестните китайски компании..
Никога не съм виждал задача с по-лесно решение. Искаш електричка - купуваш си Тесла. Ма нямала табло, дизайна бил незнамкакъв, тва е положението, свикваш и караш. Тва е най-доброто. Не мога да разбера хората, които искат да се самонаказват с неизвестни боклуци, а не вземат най-доказаното. Още 2014 бях студент в Холандия и се караше Model S там...
Исках джип, купих си Jeep. Ако пушех, щях да паля със Zippo. Ако карам електричка, ще карам тесла. Има си марки и МАРКИ.
Ами много практично, и още повече скучно...
Spunky написа:Май не е толкова лесно, форд и ГМ също имат коли дето това ги хваща и се отказаха от производство в Китай за в бъдеще. В момента лобират цялата местна индустрия да отрежат всякакъв достъп на китайските компании, включително производство в щатите и локални облаци. Нещо, което Европа трябва да вземе предвид, ако иска да е в бизнеса с коли.
Аз съм ходил доста по Китай. Не са ни приятели. И са много напред. Quantity has a quality of its own as you know. Важно е да се знае. Проблема на Америка е, че сме много зависими от тях и няма (бързи) алтернативи.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Тук се дъвчат разни китайки, Шкоди, Киа и т. н., а по мои лични наблюдения BMW имат доста читави електрички. Приятел обиколи Балканите и до Виена с iX и е доволен и впечатлен от колата... Познавам вече няколко човека с ел. BMW и няма разочаровани