Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Какво да правим, ако започне война?
Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме. Колко ще издържим? Месец? Два месеца? И след това или ще умрем от някой грип, или врага, който и е да е той, ще прочисти горите. Другата мишкарска алтернатива е да станем бежанци и да ни натикат със семействата ни в някой лагер заедно с всякаква арабска измет. Не е ли по-добре да започнем партизанска война или да организираме съпротива и да спасим близките си, като изгоним нашественика. Така или иначе ще умрем, поне да бъде с чест. Та в тази връзка, дайте да обсъдим как се води партизанска война.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Е, може и от настинка или зараза, все тая. Като свършат лекарствата и както сме се изнежили на парно, климатизация, филтри в купето, бутилирана вода и всички екстри, няма да изкараме повече от два месеца. И каквито сме ловци, дано в гората има повече гъби. Ама аз и гъбите не познавам, защото си ги купувам пакетирани от магазина. То даже ако трябва да сме точни, съпругата ми ги купува
Иначе съм много печен в оцеляването.
Досущ като Беар Грилс, който винаги когато оцелява е подходящо облечен и случайно единствения инструмент, който намира в джоба си е този, който му трябва. Остава му да изяде някоя гадост, да запали с магнезиевата запалка един огън и накрая да се озове в покрайнините на някой град. Ако беше пушач щеше да има ветроустойчива запалка с фенерче като мен и нямаше да му се налага да се мъчи.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Лова ще е проблем определено. Като гледам и как масово хората преживяват на най-различни хапчета и това ще е проблем. В гората няма и чипс, солети, вафли и безалкохолни. На много хора ще им е трудно.
Иначе аз знам едно място на което живее една жена козарка. Селото е на майната си така или иначе. А тя е толкова на майната си, че слиза в селото само в късната пролет до ранната есен да продава сирене и да си купи разни неща. Иначе е непроходимо. При евентуален проблем мисля да и ходя на гости.
Иначе аз знам едно място на което живее една жена козарка. Селото е на майната си така или иначе. А тя е толкова на майната си, че слиза в селото само в късната пролет до ранната есен да продава сирене и да си купи разни неща. Иначе е непроходимо. При евентуален проблем мисля да и ходя на гости.

- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
Партизанска война не се води самосиндикално... като ти свършат патроните, консервите и тоалетната хартия, ще намразиш не само дивото къмпинговане, ами и самата кауза, за която си излязъл по топраците.
https://www.youtube.com/watch?v=2OOb8ngwnH0
https://www.youtube.com/watch?v=2OOb8ngwnH0
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ukelichko написа:Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме. Колко ще издържим? Месец? Два месеца? И след това или ще умрем от някой грип, или врага, който и е да е той, ще прочисти горите. Другата мишкарска алтернатива е да станем бежанци и да ни натикат със семействата ни в някой лагер заедно с всякаква арабска измет. Не е ли по-добре да започнем партизанска война или да организираме съпротива и да спасим близките си, като изгоним нашественика. Така или иначе ще умрем, поне да бъде с чест. Та в тази връзка, дайте да обсъдим как се води партизанска война.
Каква война,какви 5 лева

В условия на война са загинали само от липсата на епилатор и козметика

Сериозно.Не съм сигурен дали и 10% от населението е способно да се отбранява...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Щеше да е чест, ако вместо да палиш с двеста за село, щото има боб и пушки, че са ловци...да беше казал, че си първа писта мобилизация в армията.
Гъбите не са толкова сложни, береш тва дето познаваш.
Хайдутите и партизаните не са ги обичали много селяните, нищо че историята друго говори...
Гъбите не са толкова сложни, береш тва дето познаваш.
Хайдутите и партизаните не са ги обичали много селяните, нищо че историята друго говори...
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Партизанската война е обречена кауза, ако сме окупирани от чужда армия. Първо както-по горе колегата беше споменал условията, в които ще трябва да живеем ще са непосилни, а липсата на храна отделно е огромен фактор. Но дори и с това да се справим със съвременната техника не можем. Има уреди за нощно виждане, има с топлинни сензори. Има авиация, която от високо ще ни избие. Прост пример давам 1944г в селото на дядо ми са минали партизаните и са взели с тях няколко младежи за каузата си. На следващият ден само са били до крак избити от един брой самолет прелетял няколко пъти над тях в гората... Сега дори и горите ни са изсечени....
Остават варианти за пещери, и пак въпрос на време вражеското разузнаване да ни открие.. Ако зад нас не застане чужда сила, която да ни спонсорира с техника, боеприпаси и храна, както примерно Ислямска "държава" наемниците нямаме шанс. За съжаление през средновековието е било доста по-трудно на Османците да ни превземат сравнение със сега..
Понеже в случая смъртта е неизбежна по-добре да умрем свободни, отколкото роби. Батак ни е пример, че на договорки не може да се вярва, всички изклани след предаване на оръжието! За това бяло знаме никога само напред в атака. Да не забравяме, че все още имаме АЕЦ един голям коз от съседни нашествия! Иначе като ловец се сещам за едно добро оръжие за партизанска война и това е карабина с оптика. С добро прикритие и познания по балистика доста щети могат да бъдат нанесени от разстояние...
Остават варианти за пещери, и пак въпрос на време вражеското разузнаване да ни открие.. Ако зад нас не застане чужда сила, която да ни спонсорира с техника, боеприпаси и храна, както примерно Ислямска "държава" наемниците нямаме шанс. За съжаление през средновековието е било доста по-трудно на Османците да ни превземат сравнение със сега..
Понеже в случая смъртта е неизбежна по-добре да умрем свободни, отколкото роби. Батак ни е пример, че на договорки не може да се вярва, всички изклани след предаване на оръжието! За това бяло знаме никога само напред в атака. Да не забравяме, че все още имаме АЕЦ един голям коз от съседни нашествия! Иначе като ловец се сещам за едно добро оръжие за партизанска война и това е карабина с оптика. С добро прикритие и познания по балистика доста щети могат да бъдат нанесени от разстояние...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тоест, и ние си имаме атомна бомба, така че викаш да не се закачат 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- alex_th
- Потребител
-
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ukelichko написа:Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме..
O.K. Аз подлежа на мобилизация,щото съм полагал военна клетва,ти също (предполагам),няма да се скатаваме,няма да бягаме,имаме какво да защитим и за какво да се борим.
Поколението,родено след 1989 не е имало военна служба(т.е. могат да Си Го преместят в другия крачол),това са млади хора до 27-28 год. към момента,които я са се установили тук(семейство,деца,работа),я не.....То колко и от тях са тука е отделен въпрос.
Та колко ще събереш,кой ще ги събере,къде ще ги настани,какво ще им даде в ръцете,....много въпросителни...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И да не се скатаеш къде точно ще идеш? Във високо технологичния незнам си къв парк, дето Плевньо го направи на мястото на поделението в което съм служил ли? И с какво ще ме въоражат? С клавиатура и мишка ли?
А какво точно ще браня? На Пеевски имотите и фабриките или на Бойко или на някой друг? Че аз какво имам в тая държава след 20 и кусур години блъскане като гламав и по 20 часа на ден понякога? Да, дал съм клетва. Ама и тия другите и те дават на всеки 4 години. 25 години не я спазват и ще ме чакат сега аз мойта да я спазя. Да си зарежда жената и детето и да ръгна в някаква хипотетична армия да се записвам?
Ай сиктир.
Може и да съм мишка ама в ден първи на войната съм си обрал крушите. Да има държава да се биеш за нея ама то разграден двор. Сори, аз курбан за тия тупани няма да ставам.
А какво точно ще браня? На Пеевски имотите и фабриките или на Бойко или на някой друг? Че аз какво имам в тая държава след 20 и кусур години блъскане като гламав и по 20 часа на ден понякога? Да, дал съм клетва. Ама и тия другите и те дават на всеки 4 години. 25 години не я спазват и ще ме чакат сега аз мойта да я спазя. Да си зарежда жената и детето и да ръгна в някаква хипотетична армия да се записвам?

Може и да съм мишка ама в ден първи на войната съм си обрал крушите. Да има държава да се биеш за нея ама то разграден двор. Сори, аз курбан за тия тупани няма да ставам.
- alex_th
- Потребител
-
А при химическа/биологична атака как стои въпроса?
Някой вещ по отношение на противогази и подобно защитно оборудване?
В Сирия множество пъти вече се ползва химическо оръжие.
Срокове на годност на екипировката, вид, откъде да се вземе?
Някой вещ по отношение на противогази и подобно защитно оборудване?
В Сирия множество пъти вече се ползва химическо оръжие.
Срокове на годност на екипировката, вид, откъде да се вземе?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
При химическа и биологична атака най добре да не си там . Нямам представа откъде може да се намери противогаз . Най сигурни са колективните средства за защита от ОМП .Противогаза ще ти помогне само ако такава химическа атака е оповестена и имаш време да се подготвиш . Освен това е само част от оцеляването - останалото са дъждобрана , гумените ботуши и беж по-далеч от оранжевите пушеци . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
тук в темата цялата война, оранжеви пушеци изглеждат като някаква анимационна комедия