Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от ukelichko » 11 Окт 2016, 20:32

Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме. Колко ще издържим? Месец? Два месеца? И след това или ще умрем от някой грип, или врага, който и е да е той, ще прочисти горите. Другата мишкарска алтернатива е да станем бежанци и да ни натикат със семействата ни в някой лагер заедно с всякаква арабска измет. Не е ли по-добре да започнем партизанска война или да организираме съпротива и да спасим близките си, като изгоним нашественика. Така или иначе ще умрем, поне да бъде с чест. Та в тази връзка, дайте да обсъдим как се води партизанска война.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Окт 2016, 20:44

В гората точно от грип зор ще умреш. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 11 Окт 2016, 21:05

Е, може и от настинка или зараза, все тая. Като свършат лекарствата и както сме се изнежили на парно, климатизация, филтри в купето, бутилирана вода и всички екстри, няма да изкараме повече от два месеца. И каквито сме ловци, дано в гората има повече гъби. Ама аз и гъбите не познавам, защото си ги купувам пакетирани от магазина. То даже ако трябва да сме точни, съпругата ми ги купува :D Иначе съм много печен в оцеляването. :D Досущ като Беар Грилс, който винаги когато оцелява е подходящо облечен и случайно единствения инструмент, който намира в джоба си е този, който му трябва. Остава му да изяде някоя гадост, да запали с магнезиевата запалка един огън и накрая да се озове в покрайнините на някой град. Ако беше пушач щеше да има ветроустойчива запалка с фенерче като мен и нямаше да му се налага да се мъчи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Окт 2016, 21:11

Лова ще е проблем определено. Като гледам и как масово хората преживяват на най-различни хапчета и това ще е проблем. В гората няма и чипс, солети, вафли и безалкохолни. На много хора ще им е трудно.

Иначе аз знам едно място на което живее една жена козарка. Селото е на майната си така или иначе. А тя е толкова на майната си, че слиза в селото само в късната пролет до ранната есен да продава сирене и да си купи разни неща. Иначе е непроходимо. При евентуален проблем мисля да и ходя на гости. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 11 Окт 2016, 21:45

Партизанска война не се води самосиндикално... като ти свършат патроните, консервите и тоалетната хартия, ще намразиш не само дивото къмпинговане, ами и самата кауза, за която си излязъл по топраците.

https://www.youtube.com/watch?v=2OOb8ngwnH0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 11 Окт 2016, 21:53

ukelichko написа:Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме. Колко ще издържим? Месец? Два месеца? И след това или ще умрем от някой грип, или врага, който и е да е той, ще прочисти горите. Другата мишкарска алтернатива е да станем бежанци и да ни натикат със семействата ни в някой лагер заедно с всякаква арабска измет. Не е ли по-добре да започнем партизанска война или да организираме съпротива и да спасим близките си, като изгоним нашественика. Така или иначе ще умрем, поне да бъде с чест. Та в тази връзка, дайте да обсъдим как се води партизанска война.

Каква война,какви 5 лева :mhihi: Я се огледай по улиците какви траверси се разхождат предимно :mhihi:
В условия на война са загинали само от липсата на епилатор и козметика :mhihi:
Сериозно.Не съм сигурен дали и 10% от населението е способно да се отбранява...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Окт 2016, 22:37

Щеше да е чест, ако вместо да палиш с двеста за село, щото има боб и пушки, че са ловци...да беше казал, че си първа писта мобилизация в армията.
Гъбите не са толкова сложни, береш тва дето познаваш.
Хайдутите и партизаните не са ги обичали много селяните, нищо че историята друго говори...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 12 Окт 2016, 15:43

Партизанската война е обречена кауза, ако сме окупирани от чужда армия. Първо както-по горе колегата беше споменал условията, в които ще трябва да живеем ще са непосилни, а липсата на храна отделно е огромен фактор. Но дори и с това да се справим със съвременната техника не можем. Има уреди за нощно виждане, има с топлинни сензори. Има авиация, която от високо ще ни избие. Прост пример давам 1944г в селото на дядо ми са минали партизаните и са взели с тях няколко младежи за каузата си. На следващият ден само са били до крак избити от един брой самолет прелетял няколко пъти над тях в гората... Сега дори и горите ни са изсечени....
Остават варианти за пещери, и пак въпрос на време вражеското разузнаване да ни открие.. Ако зад нас не застане чужда сила, която да ни спонсорира с техника, боеприпаси и храна, както примерно Ислямска "държава" наемниците нямаме шанс. За съжаление през средновековието е било доста по-трудно на Османците да ни превземат сравнение със сега..
Понеже в случая смъртта е неизбежна по-добре да умрем свободни, отколкото роби. Батак ни е пример, че на договорки не може да се вярва, всички изклани след предаване на оръжието! За това бяло знаме никога само напред в атака. Да не забравяме, че все още имаме АЕЦ един голям коз от съседни нашествия! Иначе като ловец се сещам за едно добро оръжие за партизанска война и това е карабина с оптика. С добро прикритие и познания по балистика доста щети могат да бъдат нанесени от разстояние...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Окт 2016, 19:15

Тоест, и ние си имаме атомна бомба, така че викаш да не се закачат :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Потребител
Аватар

Мнение от alex_th » 12 Окт 2016, 20:31

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Окт 2016, 21:51

ukelichko написа:Момчета, хайде да обърнем насоката на темата, че започва да ме досрамява. Значи, като ни нападнат и ни окупират, всички ще се скрием като мишки в гората и ще чакаме..

O.K. Аз подлежа на мобилизация,щото съм полагал военна клетва,ти също (предполагам),няма да се скатаваме,няма да бягаме,имаме какво да защитим и за какво да се борим.
Поколението,родено след 1989 не е имало военна служба(т.е. могат да Си Го преместят в другия крачол),това са млади хора до 27-28 год. към момента,които я са се установили тук(семейство,деца,работа),я не.....То колко и от тях са тука е отделен въпрос.
Та колко ще събереш,кой ще ги събере,къде ще ги настани,какво ще им даде в ръцете,....много въпросителни...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2016, 22:06

И да не се скатаеш къде точно ще идеш? Във високо технологичния незнам си къв парк, дето Плевньо го направи на мястото на поделението в което съм служил ли? И с какво ще ме въоражат? С клавиатура и мишка ли?

А какво точно ще браня? На Пеевски имотите и фабриките или на Бойко или на някой друг? Че аз какво имам в тая държава след 20 и кусур години блъскане като гламав и по 20 часа на ден понякога? Да, дал съм клетва. Ама и тия другите и те дават на всеки 4 години. 25 години не я спазват и ще ме чакат сега аз мойта да я спазя. Да си зарежда жената и детето и да ръгна в някаква хипотетична армия да се записвам? :kuku: Ай сиктир.

Може и да съм мишка ама в ден първи на войната съм си обрал крушите. Да има държава да се биеш за нея ама то разграден двор. Сори, аз курбан за тия тупани няма да ставам.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_th » 12 Окт 2016, 22:22

А при химическа/биологична атака как стои въпроса?
Някой вещ по отношение на противогази и подобно защитно оборудване?
В Сирия множество пъти вече се ползва химическо оръжие.
Срокове на годност на екипировката, вид, откъде да се вземе?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Окт 2016, 1:47

При химическа и биологична атака най добре да не си там . Нямам представа откъде може да се намери противогаз . Най сигурни са колективните средства за защита от ОМП .Противогаза ще ти помогне само ако такава химическа атака е оповестена и имаш време да се подготвиш . Освен това е само част от оцеляването - останалото са дъждобрана , гумените ботуши и беж по-далеч от оранжевите пушеци . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 13 Окт 2016, 1:55

тук в темата цялата война, оранжеви пушеци изглеждат като някаква анимационна комедия :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата