Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономическа тема

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2023, 15:41

Договорите за транзит, таксите върху транзит и изобщо съществуването на такива договори са "хипотетични неща"???
Всъщност се сетих, къде има такива договори. Това са договорите с енергото в циганските махали.

Дай някоя теория (от който и да е икономист), който да обяснява това понятие "смяна на поколенията".
Ти "падна по гръб" втори път за две страници, а сега се и въргаляш по стълбите....

Ако ни осъдят заради тези такси, какво ще кажеш тогава???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2023, 15:44

Аз през цялото време си се излежавам най-спокойно, ти си този който тича панически нагоре надолу по стълбите. :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2023, 15:53

Избяга от темата, това е красноречиво :ok:
Няма да те питам повече, защото отговор нямаш.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Окт 2023, 16:05

nickstorm написа:18 евро е да прекосиш Сърбия от Унгария до Калотина, баси скъпото :mhihi: Като се има предвид че магистралите им са по-добре направени от нашите. Хърватите и най-вече словенците взимат доста повече за по-малко километри :wave:

При нас е бая по-малко за месец. Колкото си искаш. Не едната посока :winky: При румънците е по-евтино. Иначе съм съгласен, че имат доста по-добри магистрали. И си искат и пари за това.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 19 Окт 2023, 16:18

Злите_езици написа:01.01.2024 - Оставаме на тъмно.
?? - Ще ни съдят и осъдят за новата такса върху транзитния газ.

Почвам да си правя списък, да съм подготвен психически поне. Някой зъл език ако знае за кога се предвижда второто да казва, че така като е неизвестно съвсем ме изнервя и ще го мисля следващите 10 години сигурно...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Окт 2023, 16:34

b_u_b_o написа:
Злите_езици написа:01.01.2024 - Оставаме на тъмно.
?? - Ще ни съдят и осъдят за новата такса върху транзитния газ.

Почвам да си правя списък, да съм подготвен психически поне. Някой зъл език ако знае за кога се предвижда второто да казва, че така като е неизвестно съвсем ме изнервя и ще го мисля следващите 10 години сигурно...

BMW_POWER написа:Ако ни осъдят заради тези такси, какво ще кажеш тогава???

Малко си сменил съдържанието, ама няма да те качвам в бисерите :mhihi:

Чакам дефиниция от Стинката за "Смяна на поколенията" и малко разяснения, как това влияе на сключени вече договори.

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 19 Окт 2023, 16:47

TNT написа:
nickstorm написа:18 евро е да прекосиш Сърбия от Унгария до Калотина, баси скъпото :mhihi: Като се има предвид че магистралите им са по-добре направени от нашите. Хърватите и най-вече словенците взимат доста повече за по-малко километри :wave:

При нас е бая по-малко за месец. Колкото си искаш. Не едната посока :winky: При румънците е по-евтино. Иначе съм съгласен, че имат доста по-добри магистрали. И си искат и пари за това.

Времето е пари. Минавал съм и през Румъния и е доста по-бавно от Сърбия. На словенците им кихаш десетачка само за да минеш през Караванкен, примерно. Сега, ако пътуваш постоянно си правиш сметката, ама за едно-две пътувания в годината?

Иначе се изтъпанчи оня папуняк и вика "България е независима държава и може да налага каквито такси си прецени" :lol: Значи за завършването на АЕЦ Белене с вече готови реактори не сме независими, за Набуко не сме, за Южен поток не сме, за Грипените не сме, а за тези такси сме мега независими :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Окт 2023, 16:58

nickstorm написа:през Румъния и е доста по-бавно от Сърбия

По-бавно е заради наведеняци, които едно 15 години не могат да ни вкарат в Шенген :yes:
За бай Тошо дето за 45 години добросъседски отношения направи само един мост за каруци с Румъния няма да отварям дума.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Окт 2023, 17:07

канадата явно знае договора от до, но не казва колко ще са приходите от тези такси, а съм сигурен че е добър с математиката

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 19 Окт 2023, 17:12

steeN написа:

По-бавно е заради наведеняци, които едно 15 години не могат да ни вкарат в Шенген :yes:
За бай Тошо дето за 45 години добросъседски отношения направи само един мост за каруци с Румъния няма да отварям дума.

Аз пък си мислех че е заради проходите, двупосочните пътища с интензивен трафик и многото села по пътя... :lol: :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 19 Окт 2023, 19:03

BMW_POWER написа:

Стига си плашил хората. Имали сме най-евтения газ за последните 10 години. :bowdown:

https://fakti.bg/bulgaria/825204-venko- ... -se-sluchi

старши ентусиаст
Аватар

Икономическа тема

Мнение от steeN » 19 Окт 2023, 19:40

Според него на президента Румен Радев не му харесва това, че не се е случил прогнозираният от него "енергиен апокалипсис".

"сложете студена вода на изгореното място" :yes:

nickstorm написа:
steeN написа:

Аз пък си мислех че е заради проходите, двупосочните пътища с интензивен трафик и многото села по пътя... :lol: :mrgreen:
Няма да е фактор като отпаднат граничните проверки... за тва сърбите грабят (като) за последно.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2023, 2:27

barabqga написа:канадата явно знае договора от до, но не казва колко ще са приходите от тези такси, а съм сигурен че е добър с математиката

BMW_POWER написа:Стинка, или си чел договора, или го имаш. Дай да видим къде в тоя договор пише за произволно въвеждане на нови и за вдигане на съществуващите такси. Абсолютно съм сигурен, че в договори за милиарди всичко е описано до последната стотинка и последния см³ газ.

Колега, погледнах ти профила. Две от три твои мнения са суфлиране след това, което съм писал аз. Поне да имаш нещо, а ти правиш някакви жалки опити за заяждане. Поне чети, какво съм писал. Влизай във форума, забавлявай се, прекарвай времето си приятно. Изобщо не и дреме от глупостите ти и ни най-малко не се засягам. На грешната писта си.

Гледах временно изпълняващият длъжността "Говорител на ДПС", исках да кажа премиер някакъв. Та той "имал механизъм за сдържане на цените на тока след тяхното излизане на свободния пазар". :conf: Как може да имаш "свободни цени" (борсови) и същевременно да ги сдържаш? За мен единственият вариант е да си производител. Само дето тези неща не ми се връзват в едно изречение.

Стинка, още нещо, дето няма да отговориш. "Смяна на поколенията в политиката". Седа, гледам, ставнявам (да, прав си понякога), ама в последните 15 години на власт са ГЕРБ и ДПС (последните реално са на власт от 90-та насам). Каква "смяна" видя? Просто някакви временни звезди изгряха и скоро пак ще залязат. Икономически връзки и бизнес се създава в продължение на години. А се разбива за секунди. Днес ми предложиха да се хванат с мене на бас, че премиерът в сянка ще е новият собственик на Нефтохима в Бургас (Лукойл). Дори това да стане, Нефтохима излиза на свободния пазар. И съответно цените стават "европейски". Жената беше в Холандия. Ми 2 евро литъра....

Тогава кой ще е виновен?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 20 Окт 2023, 5:25

знам че не съм те, но все пак извинявай ако нещо съм те засегнал, не съм искал

ще трябва ли още енергия според картинката, и от къде ще дойде
1697772196035.jpg

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Икономическа тема

Мнение от steeN » 20 Окт 2023, 8:43

BMW_POWER написа:
barabqga написа:канадата явно знае договора от до, но не казва колко ще са приходите от тези такси, а съм сигурен че е добър с математиката

BMW_POWER написа:Абсолютно съм сигурен, че в договори за милиарди всичко е описано до последната стотинка и последния см³ газ.

Имаме квантова суперпозиция на твоята сигурност :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата