Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Re: Всичко за електрическите автомобили
Помниш ли кога горе-долу са го давали по AMS? Искам да чуя какво коментира, чичо Блокildivvy написа:По AMS-тв-канала Блох доста нахвали Ениак-а! Изглеждаше доста смислена, като показатели и представяне... Иначе, отдоло трябва да са еднакви, принципно!

Иначе, да, колата си е супер и според мен за каквото е мислена, и все още ми е една от опциите, ако се откажа от китаец

В тая връзка след около две седмици съм на тестдрайв на Zeekr 7X (доредих се

Разглеждам и (много) по-малкия Zeekr X, но той е доста поорязан, и няма въздушно окачване. Е..., едни 15К евро надолу е, де, не е за пренебрегване

Иначе и той е достатъчно бърз

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Дата не помня... Не беше съвсем скоро, може би през лятото... Не знам защо нямат 'архив' или канал в ю-туб, където да се гледат отново тези видео-материали.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: :)
X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...
GC: ...SRT
Ясно, благодаря, надявах се да е било от седмица-две назад, та да си го гледам на български на EON-а, ама няма драма 
Ще го издиря поне на английски, че ме няма грам с немския

Ще го издиря поне на английски, че ме няма грам с немския
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Ако имаш път до Пловдив, имам един Еняк RS, можем да я поразтъпчем
.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Другия колега, който се чудеше между двете, също е от Пловдив...
Ex: 96' BMW318ti

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз не се чудя обаче тип "да я видя, да я покарам, па да го мисля". Аз съм го решил направо
Сега въпроса е да разкарам мойта кола, па може и мотора (ама това е за другата тема), и ще търся.
За тея пари, къде ми се дават, това ми е опцията само. Другите къде ги гледах - Тесла - скъпа ми идва; Ioniq 5 / EV6 - хем са им малко пренадути цените, хем не ми се трепери къде точно ще ми изгърми ICCU-то. По-малка или по-голяма не искам, точно такъв размер търся (над 500 л. багажник и между 4.50 и 4.70 дълга).
За тея пари, къде ми се дават, това ми е опцията само. Другите къде ги гледах - Тесла - скъпа ми идва; Ioniq 5 / EV6 - хем са им малко пренадути цените, хем не ми се трепери къде точно ще ми изгърми ICCU-то. По-малка или по-голяма не искам, точно такъв размер търся (над 500 л. багажник и между 4.50 и 4.70 дълга).
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Моята тесла я пуснах за продаване пък да видим каквоще стане. Нещо се угледах на по новата Juniper макар, че няма кой знае каква разлика, ама нещо явно ме пере тока
Най ми липсва на моята, че нямам обдухване пък по новата има. Пък ще видим пуснах я и на малко по висока цена, ама като гледа скоро цената ще и е реалната 
Синът на един познат си докарал такава от Полша - нова, 80kWh. Дали му 5000€ субсидия, тук я регистрира на фирма и крайната цена му дошла някъде към 43к евро. Дали му и някакъв надуваем дюшек и готова заредена. Прибрал се е на самоход с някви транзитки важащи в целия ЕС. Пътуването му до България излязло към 70€, като е зареждал на 0,35€. На приложението на телефона се появило предупреждение, че от бързи зарядни може да излиза пушек от колата. Било нормално, включвали се някакви охладители.
Предавам телеграфно, понеже не съм говорил с него лично.
Предавам телеграфно, понеже не съм говорил с него лично.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
stean написа:На приложението на телефона се появило предупреждение, че от бързи зарядни може да излиза пушек от колата. Било нормално, включвали се някакви охладители.
Пара му се вика на тоя "пушек"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
adovet написа:Моята тесла я пуснах за продаване пък да видим каквоще стане. Нещо се угледах на по новата Juniper макар, че няма кой знае каква разлика, ама нещо явно ме пере токаНай ми липсва на моята, че нямам обдухване пък по новата има. Пък ще видим пуснах я и на малко по висока цена, ама като гледа скоро цената ще и е реалната
Доста по- полирана е новата… по- тиха, по- добре сглобена… дребни неща тук и там, но сбора им е очевиден особено ако си свикнал на старата…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
alx написа:adovet написа:Моята тесла я пуснах за продаване пък да видим каквоще стане. Нещо се угледах на по новата Juniper макар, че няма кой знае каква разлика, ама нещо явно ме пере токаНай ми липсва на моята, че нямам обдухване пък по новата има. Пък ще видим пуснах я и на малко по висока цена, ама като гледа скоро цената ще и е реалната
Доста по- полирана е новата… по- тиха, по- добре сглобена… дребни неща тук и там, но сбора им е очевиден особено ако си свикнал на старата…
и 10% по голям пробег, основно от това че е по аеродинамична. Недостатъци, копчето за аварийките е пак горе и вече не е копче а тъч бутон. Няма и ръчка за превключване на скоростите и няма подгрев на средната задна седалка, ама пък си има там дисплей( не че от алито не може да си вземеш за 200 евро). Карах вчера една имога да кажа, че е по комфортна и адекватна возията.
На 1ви Октомври (може би) Тесла ще представят новия Роудстър. Ако е каквото си мисля, че ще е- чакам го една година да оправят най- големите бебешки болести и му се мятам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Който не следи ситуацията с акцизите за мощни коли:
"Правителството ще изключи електрическите автомобили от предложението си да бъдат облагани с акциз наред с другите автомобили с мощност от 250kW нагоре."
Черновата на закона включваше и акциз за електрическите коли

"Правителството ще изключи електрическите автомобили от предложението си да бъдат облагани с акциз наред с другите автомобили с мощност от 250kW нагоре."
Черновата на закона включваше и акциз за електрическите коли
I love the sound of V8 in the morning...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
alx написа: Ако е каквото си мисля
Сподели какво си мислиш, че от толкова слухове вече се обърках какво да очаквам