Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Лопел
Детайли за колата: кЮмбе

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от slav40 » 29 Яну 2010, 17:39

Колега ...от колко време се занимаваш с фитнес(помпане на мускули).Питам информативно.
....това може да стане само ако си на зоб ..... иначе невъзможно ... Аз съм тренирал 4 години само на някакви добавки и няма такова възстановяване .... след като вкарах турбо в кръвта ..ох малеее ..сутрин тренирам вечерта пак ми се ходи, но мускула не е функционален на 100% първите 48 часа.Все пак всеки ходи да качва маса,а с претренирване маса не се качва а се губи.
А за хора с обикновени добавки ...е препоръчително мускулната група да почива тези часове.
Ровя се из нета и немога да намеря статията, в която беше описано за възстановяването - незаменима част след тренировката. Преди 3-4 години някъде го четох ...ама нещо ми се губи ....
Говорим за сериозни тренировки.Винаги съм тренирал така ,че като си тръгвам да не мога та се облека от изтощение ..иначе другото си е просто поддържане на форма ...

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 29 Яну 2010, 19:08

Много четох най-различни статии и мнения, както на хора с много опит, така и на такива без и само противоречиви мнеиня. Моето мнение, което си изградих е, че има истина в думите на различни хора, но зависи от гледната точка. Струва ми се, че ти говориш точно за по-тежки тренировки. Аз например, нямам кой знае колко опит в залата (да речем 6 месеца да съм направил), а се опитвам и да кача маса, тоест не е подходящо за мен да правя по свръх много упражнения до крайно изтощение. Прав си, че е много важно да се възстановиш, но много време извън залата не е единственото условие. Струва ми се, че ако прекалиш с тренировката в самата зала, пак може да има отрицателен ефект. Моята теория е - вместо крайна умора в залата и 2 дни почивка - по-нормална тренировка и 1 ден почивка. Аз правя 4 упражнения по 3 серии по 8 повторения. Не ангажирам никой с мнението си, но който желае, нека помисли как да комбинира натовареност/почивка.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2010, 19:42

Няма филми от рода на 24 часа, 48 часа и т.н. Всичко зависи от това колко тренираш, как, какви упражнения, какво ядеш, как почиваш и т.н. Да гворим, че еди кой си мускул се възстановявал едиколко си часа е несериозно ;)
И не "всеки ходи за да качва маса" ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 29 Яну 2010, 22:10

bum_bum написа:
Zagy написа:
bum_bum написа:Днес земах една торбичка помощни вещества :mhihi:

Що си ги скрил така да не се виждат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Малко е сакчето :mhihi: по 2 кутии от 800гр Cellmass и 1025гр NO Explode, Animal Pack, 4 кутии некви супер ензими на NOW и течно рибено масло на Barlean's.
До сега на BSN нищо не съм ползвал, но чувам само добри думи, особено за тоя стак пък ще видим.
То на скапания ми метаболизъм квото и да взимам няма особен ефект :mhihi:

Как е бе, доволен ли си от стака на BSN, че и аз съм се насочил кум него?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Лопел
Детайли за колата: кЮмбе

Мнение от slav40 » 29 Яну 2010, 22:25

bum_bum написа:Няма филми от рода на 24 часа, 48 часа и т.н. Всичко зависи от това колко тренираш, как, какви упражнения, какво ядеш, как почиваш и т.н. Да гворим, че еди кой си мускул се възстановявал едиколко си часа е несериозно ;)
И не "всеки ходи за да качва маса" ;)

Прав си колега ..общо универсално мнение по въпроса за тренировките и почивките няма ...за всеки организъм е строго индивидуално.Човек като потренира няколко години сам разбира кое, как и по колко ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Яну 2010, 22:27

slav40 написа:Колега ...от колко време се занимаваш с фитнес(помпане на мускули).Питам информативно.

Почнах да тренирам 1996г.... не, че в момента ми личи (точно обратното), ама не тренирам сериозно от доста време... все не мога да се "завърна". Иначе ти явно наистина говориш за много сериозни тренировки, каквито съм правил преди време и тогава определено си иска повече време за възстановяване... ама тука малко хора тренират така... зоба не мога да коментирам, че не съм взимал (ефедрата и DHEA не се брои :D )... само кви ли не комбинации от добавки... в началото не много умесно, щото нямаше кой да ти каже какво да правиш, пък и добавки нямаше кой знае колко... последно време е по-лесно - форуми колкото искаш, химии още повече...

Както и загатнах по-горе, възстановяването е доста индивидуално именно поради уникалността на всеки един човешки индивид... да, със зоб ще ускориш процеса, но ще ускориш твоите лични възможности... а не "стандартните" :)

Иначе за хранителните добавки (не, че някои могат да се нарекат така) мога да кажа, че е добре да се взимат и поради психологическият ефект... забелязвал съм маса хора, които със 101% сигурност могат да ти потвърдят, че от както взимат препарата Х са дигнали сила, трупат лесно маса, лесно се възстановяват... а реално препарата Х не е нищо кой знае кво... от друга страна ако stack-ваш няколко препарата за синергичен ефект, тогава усещането е осезаемо, а това дава още повече психически power на трениращият...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2010, 8:45

димитър_81 написа:
bum_bum написа:
Zagy написа:

Малко е сакчето :mhihi: по 2 кутии от 800гр Cellmass и 1025гр NO Explode, Animal Pack, 4 кутии некви супер ензими на NOW и течно рибено масло на Barlean's.
До сега на BSN нищо не съм ползвал, но чувам само добри думи, особено за тоя стак пък ще видим.

Еми доволен съм, въпреки, че имах много неприятна контузия на кръста, но не го спирах, докато се възстановявах. Качих 15 кг към постиженията в тежките движения. Като страничен ефект гледам, че съм качил и маса, въпреки, че не ми е тва целта ама не си следя яденето и явно от тва, щото ми е повишен и апетита.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 01 Фев 2010, 10:43

bum_bum написа:
димитър_81 написа:
bum_bum написа:
Zagy написа:

Еми доволен съм, въпреки, че имах много неприятна контузия на кръста, но не го спирах, докато се възстановявах. Качих 15 кг към постиженията в тежките движения. Като страничен ефект гледам, че съм качил и маса, въпреки, че не ми е тва целта ама не си следя яденето и явно от тва, щото ми е повишен и апетита.

И според мен ще е от яденето, все пак си взимал енизими и може би малко вода да си задържал, но пък сила дават доста тези работи и като гледам правилно си ги взел предимно за сила!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2010, 11:04

И аз си мислех за вода, въпреки, че в лицето съм слаб. Като цяло качването на кила не ми е толкова голям проблем, но исках да си задържа теглото за да направя тяга с тройното си тегло и бицепс с личното тегло. Как да е, сега заради тая травма ще трябва да сваля малко тежестите и ще остане за другата зима.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 01 Фев 2010, 14:19

вие сте машини направо :)
аз се мъча да сваля килограми ,от 100 станах на 90, ама от 2 месеца гледам почнаха да се показват мускулите ,но кг си седят :)
нз аз много лесно качвам килограми :) ...затова не ми трябвт добавки за това. Вземам Lipozan на Nutrim и съм доволен , но той е за слабеене :) пълен с витамин Б ,поня на лято няма да ме хапят комарите :angel:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Фев 2010, 14:55

Не забравяй, че единица мускул е около 2 пъти по-тежка от единица мазнина... така че ако си качил малко мръвка е нормално да си задържал килограмите ;)

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 01 Фев 2010, 17:54

Момчета , имам едно въпросче как се нарича горния мускул на крака не прасеца , ами баджака както му казваме :mhihi: :oops: :?:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Фев 2010, 18:00

квадрицепс отпред, задно бедро отзад (не се сещам как беше по анатомично му).

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 01 Фев 2010, 18:11

Mollov написа:квадрицепс отпред, задно бедро отзад (не се сещам как беше по анатомично му).

Супер това ми трябваше , благодаря :)
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Фев 2010, 18:23

Народее, яжте повечко и по-често (ям по 4-5 пъти на ден) - тва е истината. Тука за месец яко хранене (преценено и броено) освен сила съм надул и всичко останало - дрехите почнаха да ми отесняват :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата