Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
ildivvy написа:Въпроса може и да се перифразира малко... За какъв пробег трябва да ми стига 20-80% заряда на батерията, при сегашното насищане със зарядни станции и да не чакам много на тях така, че да пътувам що-годе спокойно извънградско? 300км?
Да. 300-350км според карането. На мене този пробег ми идва точно като био спирки примерно.
И електричка със 150 не се кара по принцип ако “гониш” някаква ефективност.
Моя личен опит е, че със хубава електричка на дълъг път (еле пък ако сос семейството) разликата в продължителноста на пътуването между електричка и двг е пренебрежима. Говоря за час-два за едни 2500км…
А на Тесла навигацията има опция да й задаваш на колко процента като падне батерията да зарежда/ демек какъв резерв искаш да имаш във всеки един момент и отделно на колко процента да е батерията на финалната дестинация… и тя си смята кое как.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Припуснал сида отбележиш, че това е конкретно за Тесла
Там със Супермардж мрежата много се изкривяват нещата откъм удобство и скорости на зареждане. Ако виснеш на други станции нещата изглеждат по-различно.
При други производители има и други разлики освен киловатите на батерията, обикновено голяма има и по-бързо зареждане.
Лично за мен 54 минути почивки/зареждания за 1000км е лудост
Там със Супермардж мрежата много се изкривяват нещата откъм удобство и скорости на зареждане. Ако виснеш на други станции нещата изглеждат по-различно.
При други производители има и други разлики освен киловатите на батерията, обикновено голяма има и по-бързо зареждане.

Don_Diego написа:Припуснал сида отбележиш, че това е конкретно за Тесла![]()
Аз съм написал преди две неща- едното е че с друга кола освен Тесла на дълъг път не бих тръгнал. Второто е, че на дълъг път ако трябва да пътувам с тебе и да пътуваме по твоите правила- тръгвам пеша

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Стига де, не съм толкова лош
Ама наистина часове почивки за пикане ми е прекалено.
Подготвям сладки/солени снаксове, мятам кафемашината, пакет капсули и термос с гореща вода. Вода и без това е заредена, пускам лека музика и спирам след примерно 4-5 часа каране със 140-150. Зареждам, освежаване през тоалетна и газ отново…
На Тесла обаче наистина им го признавам, че доста умно са си затворили кръга и всичко в него изглежда розАво. Извън него обаче…светът е дарк и пълен с лошо ли беше лафа
Ама наистина часове почивки за пикане ми е прекалено.
Подготвям сладки/солени снаксове, мятам кафемашината, пакет капсули и термос с гореща вода. Вода и без това е заредена, пускам лека музика и спирам след примерно 4-5 часа каране със 140-150. Зареждам, освежаване през тоалетна и газ отново…
На Тесла обаче наистина им го признавам, че доста умно са си затворили кръга и всичко в него изглежда розАво. Извън него обаче…светът е дарк и пълен с лошо ли беше лафа
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, 4-5 часа и на мен ми идва много... На втория час ще ми се ходи по малка нужда определено, но и аз пия доста вода де! А спра ли по малка нужда, определено и ще се поразкърша за още 2-3 минути... Та стават 10мин, примерно. Виноват
!
!Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!