Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическа тема
Бубо, благодаря ти за първо изречение. Другото е пълнеж
Борис, на мен са ми плащали и с евро, и с USD. С крипто не са. А и не приемаме. И в магазините е така. Как така, според теб и Маверика криптото влияе, а според Бубо не? Дайте някаква информация, какъв процент от БВП и на коя държава то е донесло.
Видях много месии в живота си, които ми обещаваха какво ли не. Ми до тук нищо. Сега Маверика като средновековен алхимик от всичко ще прави злато (т.е. крипто) и то е панацеята за всички проблеми.
In_Memoriam, да, не разбирам как крипто влияе на икономиката. Това за тебе е "малоумен въпрос". В случая имаме трима колеги в две различни мнения. Кой е другият с "малоумно мнение" от тях, защото някой явно греши.
Апропо, в качеството си на какъв определяш вида на мненията? Питам от чисто любопитство

Борис, на мен са ми плащали и с евро, и с USD. С крипто не са. А и не приемаме. И в магазините е така. Как така, според теб и Маверика криптото влияе, а според Бубо не? Дайте някаква информация, какъв процент от БВП и на коя държава то е донесло.
Видях много месии в живота си, които ми обещаваха какво ли не. Ми до тук нищо. Сега Маверика като средновековен алхимик от всичко ще прави злато (т.е. крипто) и то е панацеята за всички проблеми.
In_Memoriam, да, не разбирам как крипто влияе на икономиката. Това за тебе е "малоумен въпрос". В случая имаме трима колеги в две различни мнения. Кой е другият с "малоумно мнение" от тях, защото някой явно греши.
Апропо, в качеството си на какъв определяш вида на мненията? Питам от чисто любопитство

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Не ми отговори на въпроса , с евро можеш ли да си платиш консумативите, моргиджа, сметките, бензина на колата, данъци или застраховки и т.н. и т.н. в Канада?
То и на мен са ми плащали в usd, euro, ама и в btc, но това не е фактор.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Канада, ти вече не си ли малко на възраст, за да си осъзнал, че света не се върти около теб ? И около това какво знаеш, какво не знаеш, на теб с какво плащат и какво е около теб
То около теб и лев никой няма да вземе 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
BMW_POWER написа:Апропо, в качеството си на какъв определяш вида на мненията? Питам от чисто любопитство
В качеството си на такъв който разбира, че ти липсват фундаментални познания по темата. Започни от основите, помисли над тях, стигни сам до някакви изводи и тогава питай конкретни въпроси. В крипто темата има линкове пускани по 100 пъти или и това те мързи да отвориш? Никой тук не е длъжен да ти отделя време по тема, която изисква минимум няколко десетки часа образование. Баси готованеца

boris написа:Не ми отговори на въпроса , с евро можеш ли да си платиш консумативите, моргиджа, сметките, бензина на колата, данъци или застраховки и т.н. и т.н. в Канада?
Да, мога. Преди няколко дни едни симпатяги с две хлапета, туристи от Швейцария ми платиха в швейцарски франкове.
Сега чакам отговор на моя въпрос

Другите двама, но комент. Не са по темата, а аз не отговарям на заяждания.
- boris
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:boris написа:Не ми отговори на въпроса , с евро можеш ли да си платиш консумативите, моргиджа, сметките, бензина на колата, данъци или застраховки и т.н. и т.н. в Канада?
Да, мога. Преди няколко дни едни симпатяги с две хлапета, туристи от Швейцария ми платиха в швейцарски франкове.
Чак да не повярва човек, айде сега ми обясни как по точно отиваш на бензиностанцията или в общината и вадиш евробанкнотата и плащаш. Ти тука за големи рибоци ни взе, и ние сме ходили насам натам по света

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:Бубо, благодаря ти за първо изречение. Другото е пълнеж
С тва поведение да не се чудиш после защо колегите ти наскачаха така.

BMW_POWER написа:Видях много месии в живота си, които ми обещаваха какво ли не.
Ето това ти е проблема, но е нормално за твоето поколение. Грешката ти обаче е, че тука нямаш месия и някой който да ти обещава нещо. Тука имаш факти които са безспорни и господ не може да промени(или дявола, скоро четох че той бил създал биткойн

В кой свят живееш, Боби? Ние не приемаме кеш. Плащаш си с картата и ако тя е наред, винаги си добре дошъл. Не ни интересува, в каква валута е тя. Водих Енигмата на хокей. И той видя с очите си. И в залата не приемат кеш. Какви "рибоци", какви "ходили насам-натам"???
Та трети път чакам отговор на въпроса си

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Канада, аз писах, че е част, не съм казвал, че влияе. Ти използва тази дума, а Бубо ти каза, че не влияе защото директните аргументи, които би ти изкарал няма да ги отчетеш защото не се интересуваш от темата. Да седне някой да ти казва примерно в САЩ колко компании копаят и какво носи това на държавата...та ти още мислиш, че Биткойн е вреден за околната среда защото харчи ток. Това е защото нямаш идея колко безполезна енергия използва, която иначе никой не би ползвал и я превръща директно в стойност. Нещата изискват време да ги разбереш, но трябва ти да търсиш, не някой да ти налива защото само ще отричаш иначе. Аз просто пуснах едно видео за да видят някакви неща хората извън крипто, понеже догодина вие ще слушате, питате и т.н. за Биткойн.
Някой писа назад за Швейцария, че добре приема крипто. Няма и как иначе, това е държава свързана с парите, а парите отдавна се ориентираха. Дори банките осъзнаха посоката на вятъра и не игнорират Биткойн, а който все още го прави просто изостава. Плюс това Етериум и Бутерин са много тясно свързани с швейцарски пари още от самото начало на проекта.
Някой писа назад за Швейцария, че добре приема крипто. Няма и как иначе, това е държава свързана с парите, а парите отдавна се ориентираха. Дори банките осъзнаха посоката на вятъра и не игнорират Биткойн, а който все още го прави просто изостава. Плюс това Етериум и Бутерин са много тясно свързани с швейцарски пари още от самото начало на проекта.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:В кой свят живееш, Боби? Ние не приемаме кеш. Плащаш си с картата и ако тя е наред, винаги си добре дошъл. Не ни интересува, в каква валута е тя. Водих Енигмата на хокей. И той видя с очите си. И в залата не приемат кеш. Какви "рибоци", какви "ходили насам-натам"???
Тоест като ти плащам с българската си левова карта, за теб е все едно съм платил с левове, нищо че те са превалутирани в канадски долари? Ми аз имам карта в която има биткойн, значи ако платя с нея ще съм платил с биткойн по твоята логика, нищо че той ще бъде превалутиран също в доларчета?

Бубо, всеки има право да вярва в каквото си ще. Христос, Аллах, Буда, духовете на предците и т.н. Това не повод за да му се обяснява какъв е или какъв не е. Зададох въпрос и криптосектата ми скочи, но отговор на въпроса няма....
Икономиката е сбор от много неща. Търговия, производство, услуги.... та като събереш всичките се получава цялостната картинка. Щом криптото е "част" от нея, значи зад него стоят някакви цифри в процентно изражение спрямо всички останали. Или ги има и ги криете, или ги няма и не можете да ги дадете.
Дописвам.
Ако картата ти е Виза или Мастъркард, може и да мине. Любопитен съм да видя
Икономиката е сбор от много неща. Търговия, производство, услуги.... та като събереш всичките се получава цялостната картинка. Щом криптото е "част" от нея, значи зад него стоят някакви цифри в процентно изражение спрямо всички останали. Или ги има и ги криете, или ги няма и не можете да ги дадете.
Дописвам.
Ако картата ти е Виза или Мастъркард, може и да мине. Любопитен съм да видя

- boris
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:В кой свят живееш, Боби? Ние не приемаме кеш. Плащаш си с картата и ако тя е наред, винаги си добре дошъл. Не ни интересува, в каква валута е тя.
Съществуват абсолютно същите карти/ Виза, Мастъркард/ , с които мога да платя с крипто, разбираш ли, имам портфейл в които има само крипто, и въз основа на него има издадена карта, с която мога да платя навсякъде, където има постерминал, мога и да тегля регионална валута. Което явно означава, че в Канада мога да платя с крипто.

/Съжалявам за повторението, явно са ме изпреварили със същото/
Отговор на въпроса ти, си потърси сам. Ти си от хората, които колкото да им говорят, не стигнат ли сами до отговора, няма да се съгласят с това, което им се казва.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Чиренчето е 97% пълно

Последна промяна steeN на 12 Окт 2023, 13:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
чакай сега като каза, че приемаш евро, значи няма проблеми някой да ти плати с 500 евро банкнота, така ли да го разбирамBMW_POWER написа:Борис, "мога" или "съм плащал"?
И пак си чакам отговор на въпроса
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk