Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Икономическа тема

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Окт 2023, 19:42

Дългата, пардон, късата ръка на Кокорчо си личи. Той е жив пример за неадекватно говорене на финансов министър. А Денков има акъл в главата, но понякога говори като бот. Това е понеже не предава негови мисли, а на Кокорчо.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Окт 2023, 20:59

bum_bum написа:Стига с тоя биткон ве :mhihi:

BMW_POWER написа:Маверик, я ме светни, на коя "икономика" оказва влияние и по какъв начин :ok:

Дано сте живи и с акъла си в момента в който стане ясно, че той е решенито на почти всички проблеми разисквани в тая тема :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 11 Окт 2023, 21:04

BMW_POWER написа:Има тема за прогнози. Има тема за крипто. Има тема за имоти. Така и не разбрах, защо се навивате. Не чух някой да е купил Ламбо или имот в Бевърли хилс. Пожелавам ви успех и дано го направите. А до тогава, моля, пишете по темата.
не разбра ли, че Бевърли хилс е за прошляци

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Окт 2023, 22:08

barabqga написа:
BMW_POWER написа:Има тема за прогнози. Има тема за крипто. Има тема за имоти. Така и не разбрах, защо се навивате. Не чух някой да е купил Ламбо или имот в Бевърли хилс. Пожелавам ви успех и дано го направите. А до тогава, моля, пишете по темата.
не разбра ли, че Бевърли хилс е за прошляци

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

Не мисля, че някой е искал това да каже... по-скоро, че в Америка "кварталите" не са задължително сегрегирани по доход, а какъв стил на живот предпочиташ. Бевърли Хилс си има чара за определена аудитория.

Аз примерно, теоретично и да съм живял по "богати" места , не е за мене.

Селото ми сега е с доста ниска медиана за УС, съседите ми са основно военни, полицаи, пожарникари, хора с малък бизнес, но ми е лесно и приятно да си комуникирам с тях, а и знам, че в труден момент можем да си разчитаме. :lol:

За криптото и икономиката - веднъж в Швайц се качвам на няква хижа високо в планината, в дивото. И хижаря един див, брадясал изглежда... И аз се притеснявам дали работи с кредитни карти да си платя яденето, че забравих кеша.
И той с широка усмивка - карти, биткойн, злато, петродолари, облигации - всичко приемам. :ok:
Та така, хубаво е да сме в крак с времената.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Окт 2023, 22:18

Наистина Бевърли Хилс е доста хайпнато от филмите. Но ако си голямата работа в Лос Анджелис и не искаш живота ти да мине в пътуване нямаш особен избор къде да живееш за тва и цените са напомпани така.
Малибу е било някаква приемлива опция, ама то изгоря :shock: Всичко друго е далече. И богатите също плачат един вид.

Аз не мисля, че кварталите точно в щатите не са сегрегирани по доход. Това се ръководи предимно от имотния данък, защото скъпите къщи означават голям данък -> от там полиция, пожарна и училища ще са доста различни.
Може би имаш предвид, че нивото над което нещата стават "нормални" не е чак толкова непостижимо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 11 Окт 2023, 22:29

steeN написа:Аз не мисля, че кварталите точно в щатите не са сегрегирани по доход. Това се ръководи предимно от имотния данък, защото скъпите къщи означават голям данък -> от там полиция, пожарна и училища ще са доста различни.
Може би имаш предвид, че нивото над което нещата стават "нормални" не е чак толкова непостижимо.

:yes: Да, така е по-точно казано, все пак говорим за нормални места.
Наистина избора на много хора се диктува от училищния дистрикт, там разликата е най-голяма поне в Калифорния, в качеството на образованието.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 11 Окт 2023, 23:03

Много народ, малко място около пояса с перфектното време и от там тия цени. Колкото по-кофти време си навит да търпиш и колкото повече ти се виси в задръствания, толкова по-евтино. Хубави и достъпни квартали, с добри училища, има на 60км каране навътре. Но лятото е 40-45 градуса и ако не работиш в района, тия 60км може да ги вземеш за 40 мин, може и за 3-4 часа.

steeN написа:Малибу е било някаква приемлива опция, ама то изгоря :shock: Всичко друго е далече. И богатите също плачат един вид.

Нищо му няма на Малибу, но хубавата му част е далеч и цените са пак на максимум.

Освен образованието, ВСИЧКО друго е по-добре в "богатите" квартали. В ЛА в частност, за нормална средна класа няма баш място. Има бедни квартали, които пак са скъпи, като за национално ниво, но със всички негативи на бедни; има богати квартали и бедни, които са в процес на гентрифициране, където имаш мизерия и нов "лукс" сгради поръсени върху мизерията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Окт 2023, 23:49

Top Gun Maverick написа:От 1-ви януари минималната заплата се вдига на 933лв.
Как го виждате това?

Не е нещо кой знае какво, но все пак е стъпка в правилната посока. Нали все пак гоним Европа, не може там минималната да е 1600 евро, а тук 700лв.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Окт 2023, 1:59

С риск да се повторя,ама ...

BMW_POWER написа:Маверик, я ме светни, на коя "икономика" оказва влияние и по какъв начин :ok:

Колегата Бубо може да се включи също :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Окт 2023, 2:08

Пауър, не знаех, че проявяваш такъв интерес към криптото. 8)
Биткойн точно не, но крипто/блокчейн като цяло има сериозно влияние в Швайц - https://finance.swiss/en/news-and-event ... n-economy/

Стотици компании, хиляди заети в сферата там.
В някои кантони си се приемат навсякъде крипто плащания, нещо съвсем нормално...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Окт 2023, 2:18

Енигмата, видя какво работя. Никакво крипто не приемаме. както и Уолмарт, Фут бейсик и т.н. вериги за хранителни стоки. С крипто не мога да си платя консумативите, моргиджа, сметките, бензина на колата, данъци или застраховки и т.н. и т.н. Ако ще да струва и милиарди.
Просто спамърът да си седи в темата и да не "разнася знания" там, където не са му ги искали.

Aпропо, по южното крайбрежие на Франция няма ток. Ница, Кан, Антиб, Френжус ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Окт 2023, 4:49

BMW_POWER написа:С риск да се повторя,ама ...

Колегата Бубо може да се включи също :ok:
Това е лесно, ще те светна. На НИКОЯ икономика не влияе биткойн. :mhihi: Все още. Тука аз няма да се повторя, ами ще се по-n-тя, той дава решение на много от проблемите в тая тема, в темата за инфлацията, в темата за имотите, в темата за войната, дори ако щеш от части в темата за климатичните промени. Много често темите които повдигат "злите ти езици" са точно следствие на счупените ни пари. Повече хора виждате симптомите, но не успявате да видите болестта и я търсите на грешните места...докато е така няма как да я излекуваме(аз всъщност нямам надежда, че това ще се случи, по-скоро болестта така ще се развие, че ще стане очевидна и или я лекуваме с оранжевото хапче или ще стават страшни неща). Има един много хубав израз "fix the money, fix the world" замисли се над него и ако ти е интересно заповядай в крипто темата да го разискваме щом смяташ, че не му е тук мястото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Окт 2023, 5:29

dhtj написа:
Top Gun Maverick написа:От 1-ви януари минималната заплата се вдига на 933лв.
Как го виждате това?

Не е нещо кой знае какво, но все пак е стъпка в правилната посока. Нали все пак гоним Европа, не може там минималната да е 1600 евро, а тук 700лв.
Средната минимална вероятно е толкова за Европа. Минималната в половината страни е около 1000€

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 12 Окт 2023, 7:20

BMW_POWER написа:С крипто не мога да си платя консумативите, моргиджа, сметките, бензина на колата, данъци или застраховки и т.н. и т.н.

С евро ще можеш ли да си ги платиш в Канада ?

BMW_POWER написа:Просто спамърът да си седи в темата и да не "разнася знания" там, където не са му ги искали.

Това е форум, не е нужно някой да ти иска отговор или знания за да пишеш. Това, че ти не виждаш връзката с икономиката на някои държави не означава, че такава не съществува. Както колегата енигма ти даде пример, можеш просто да разгледаш и се позаинтересоваш дори и само за обща култура.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Окт 2023, 7:53

По-лесно е да отречеш нещо, което не разбираш и те мързи да се поинтересуваш и вместо това задаваш малоумни въпроси, на които за цялата история на този актив е отговорено безброй пъти от доста по-умни хора от теб.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата