Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Икономическа тема

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Окт 2023, 19:14

Умишлено пускам това кратко видео в тази тема, а не в темата за криптото. Първо защото Биткойн е част от икономическия пейзаж и през следващите две години това ще стане ясно и на най-големите скептици. Втората причина да го пусна тук е защото в онази тема, който го види ще знае повечето неща от видеото и третата е, че видеото е на един известен човек, който в миналото също като много други хора беше скептик на тема Биткойн и крипто, но това се обърна, а именно Робърт Кийосаки. Човек, който няма нужда да бъде представян и който човек отдавна отдавна, преди много десетилетия е превъртял играта на тема правене на пари.
Сещам се за едно негово изказване скоро, където казваше, че получавал въпроси от сорта колко ще бъде цената на Биткойн еди кога си като заяви, че това е глупав въпрос и че може да каже как Биткойн в момента е евтин, но след няколко години няма да е толкова евтин и единствения важен въпрос тогава няма да бъде колко е цената на Биткойн, а колко бройки имаш. :idea:

https://youtu.be/Robmz21gbhs?si=rCO-E7vE70Pyfmyp

И да, както сме казвали много пъти, хората не знаят какво са парите. А както Бубо каза в оная тема когато е питал неговите познати, 9 от 10 човека са нямали представа какво са парите, а десетия е знаел за или имал крипто. Тука човекът стига по-далеч и казва, че 99%-та от хората не знаят какво са парите.

Хора, не купувайте Биткойн. В никакъв случай, не го купувайте, просто защото има вероятност да не го разбирате. Разберете го ако ви е интересно. Другото е ала-бала.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Окт 2023, 19:32

отдавна отдавна, преди много десетилетия е превъртял играта на тема правене на пари
Тая тема никога не може да бъде превъртяна . Винаги има още пари които могат да се приберат, по голям залог , по завъртяна схема , алчност , ново предзвикателство и нови разходи които да се покрият ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Окт 2023, 19:36

Естествено, Бъфет е живия пример. :mhihi: Но разбра смисъла, който исках да вложа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 10 Окт 2023, 19:41

Маверик, остави друго ми кажи след колко дни ще започне следващия халвинг ? :| Настрана всякакъв булшит и простотии ма дай сериозно една твоя прогноза след 2 години колко Х спрямо днес ще е биткойна, ма не колко на теб ти се иска, а колко реално може да стигне. :|
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Окт 2023, 21:05

Халвинга не започва, той е еднократно събитие на всеки 210 000 блока или около 4 години. А цената спира да ти е толкова важна в момента в който разбереш какво е биткойн всъщност. Аз съм го писал в другата тема, нищо в диапазона 150-750К няма да ме изненада да е новия връх ~2026.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Окт 2023, 8:27

Април някъде ще е или края на март, началото на май. Каква ще е цената...сериозно ли ме питаш? И аз преди задавах такива въпроси. Няма как да имам прогнози защото...ами няма как. Аз мисля нещо от рода на 90-500 ако все пак трябва да кажа цифри. Тоест...идея си нямам. :mhihi: Но не е най-важното това. Ако корпорациите влезнат стабилно тоя булрън...абе всичко е възможно.
Зарежи цената, фундамента гледай и адопцията, цената ще дойде от самосебе си ВСЕ НЯКОГА. Обещания обаче няма как да има. Относително сигурно е златото. Но риск/реуорд там няма. Има само вложения за дълго време ако нямаш идея какво друго да ги правиш.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Окт 2023, 9:05

120к-300к от мен :mhihi: Ако гледаме по предния цикъл, 100к може да сме ги бутнали преди края на 2024-та :bchug: Кой разбрал - разбрал :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Окт 2023, 15:26

Има тема за прогнози. Има тема за крипто. Има тема за имоти. Така и не разбрах, защо се навивате. Не чух някой да е купил Ламбо или имот в Бевърли хилс. Пожелавам ви успех и дано го направите. А до тогава, моля, пишете по темата.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Окт 2023, 18:18

Че аз с това започнах, Биткойн е част от икономиката много отдавна. Това, че не всички сте го осъзнали си е ваш проблем. Щом мога да обсъждаме в тая тема петрол, злато, жито, канела, какао, месо, енергия, значи мога и Биткойн. А го пуснах понеже този клип беше насочен към по-широка аудитория, която много рядко чете другата тема и ще се сети за нея когато е късно. :mhihi: Както и да е, дай да минем към сериозната според теб тема и да оставим маловажните като крипто.

От 1-ви януари минималната заплата се вдига на 933лв.
Как го виждате това? Аз съм недоволен, осигуровките ми скачат. :mhihi: Не мисля, че нещо ще се постигне с тази минимална, не го виждам като нещо положително. Който иска пак ще ти плаща по-малко, който иска пак ще ти плаща повече или точно толкова. Денков говореше глупости как било време да спрем да сме привлекателни за инвеститорите само защото сме имали ниска минимална. :kuku: Как по-точно ставаме по-привлекателни за чуждите инвеститори с по-висока минимална? :conf: Да развиват други неща като искат, но инвеститорите отвън първо гледат каква е средата, нивото на корупция, бюрократични проблеми и тогава гледат точно ниското заплащане за да си правят сметките. И Денков го знае, но не знам на кого ги говори тия глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Окт 2023, 18:30

Стига с тоя биткон ве :mhihi:

Честита ни МРЗ от януари. Гледах тоя пипон премиера, трябвало да избягаме от имиджа на страна с евтин труд за пред инвеститорите и да идват тук, щото имаме високотехнологични производства и отлично обучени кадри.

Оня другия пъпеш поне дойде от чужбина и да речем не е бил в час със ситуацията ама тоя не знае ли, че в момента в България трудно можеш да намериш някой, който да мете с метлата правилно, а кво остава за отлично обучени кадри? :kuku:

Ма иначе се борят и с инфлацията в същото време.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2023, 18:55

Тоя ...доцента ше ни оправи , вервайте ми !!! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2023, 19:07

При нас, освен, че производството падна с 25-30%, но и хората напускат! В някои отдели имат трудности с производството дори на тези намалени бройки... Заплатите не са минималните. Лично аз не мисля, че точно минималната заплата оказва някакво влияние на решението на някой от 'запада' да инвестира в производство тук. Евтиния труд не се определя от размера на минималната заплата в страната, а от средната, която се взима за дадена позиция, както и сравнението и с тази, която ще дадат в техните страни! Ако има и някакво 'замърсяване' или вредни и непривлекателни условия по време на производството - ето ти реалния вариант за идване тук :ok: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Окт 2023, 19:12

Маверик, я ме светни, на коя "икономика" оказва влияние и по какъв начин :ok:

Ама в не повече от 500 реда и по същество.

От друга страна, ти вярваш в крипто, аз не. Хайде да го обсъдим дали е "Истина или измислица". Като се кОпа крипто и се отделя енергия. Че то влияе и на глобалното затопляне. Да пишем и там :ok: Може ли да се открадне крипто или не? Хайде да не спамим, ами да идем в крими темата...

Едно си баба знае, едно си баба бае :dunno:

Сетих се, защо не намеси и соца. Той 45 години те е лишавал от такива златни възможности, да си купиш крипто.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Окт 2023, 19:37

If you don't believe it or don't get, i don't have the time TO TRY to convince you, sorry. :wave:
За това нагоре писах хората да го разберат, не друго и това беше последното нещо по темата, ама ти се опъваш и хапеш.
Не виждам за какво искаш да спамиш, писах за заплата след това, понеже е водещо в България днес и както виждаш всички почват това да коментират.
На въпросите ти е отговорено много отдавна през годините от много хора, на много места, а може да намериш отговорите на ВСЕКИ един от твоите "въпроси"(защото знам, че реално точно теб не те вълнува и не питаш)в онази тема.

По повод тия заплати, единственото постигнато е, че аз ще плащам по-високи осигуровки и още някакви като мен. :mhihi: Това са директни приходи в пенсионната система, която е в реанимация и се чудят как да я поддържат. Иначе оправдават нещата с тъпотии как ще настигаме европейските доходи така. :kuku: :mhihi: Не знам как до вчера говореха колко важна е средната класа, а днес вместо да вдигат по някакъв начин доходите(чрез създаване на среда за заплатена работа)те ще вдигат заплатата на метачи събирани чрез соСиалното, пенсионирани охранители, които нощем само спят и някакви такива неща. :conf:
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Окт 2023, 19:40, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Окт 2023, 19:39

bum_bum написа:Оня другия пъпеш поне дойде от чужбина и да речем не е бил в час със ситуацията ама тоя не знае ли, че в момента в България трудно можеш да намериш някой, който да мете с метлата правилно, а кво остава за отлично обучени кадри? :kuku:

Ма иначе се борят и с инфлацията в същото време.

Той Денков е Плевню номер 2, каквото каже шефа това плямпа :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата