Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от © » 06 Авг 2014, 12:18

Понеже съм инсталирал разни неща от Cydia и Control Center вече не е стандартния се чудя дали е нормално да имам там само AirDrop без Air Play? Има ли друг начин за активиране - от някакви настройки или нещо друго, че не ми се маха само за пробата FlipControlCenter

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 06 Авг 2014, 12:40

От настройките на tweak-a, не можеш ли да си го добавиш?

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2014, 12:43

Там го няма или аз нещо не мога да го видя. Да не би да съм осакатил телефона нещо без да искам и да нямам AirPlay вече :mhihi:
Иначе това изглежда по-добре от кабел, вярно че едва ли ще може да предава с кой знае какво качество, но пък свързването на кабели се избягва. А и видях, че и на оригиналния кабел дават максимум 720р т.е. горе долу колкото през WiFi

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Авг 2014, 12:49

© написа:Това е интересно, няма да споменавам как е решен този въпрос при андроид да не ставам банален и да не разпалвам излишни страсти. Този AirPlay как се пуска ? От самото приложение ли е или може да се пусне перманентно и да показва екрана на телефона 1:1 на телевизора?

Решен не точно, DLNA е стандарт, както AirPlay е стандарт. Разликата е, като при кабелите - не са съвместими :)

Иначе и аз ще вземам един такъв да го ръгна в тв-то. Чудя се дали не са могли да го измислят с MHL стандарт вместо да ръгаш и usb за power :dunno:

p.s
© написа:Там го няма или аз нещо не мога да го видя. Да не би да съм осакатил телефона нещо без да искам и да нямам AirPlay вече :mhihi:
Иначе това изглежда по-добре от кабел, вярно че едва ли ще може да предава с кой знае какво качество, но пък свързването на кабели се избягва. А и видях, че и на оригиналния кабел дават максимум 720р т.е. горе долу колкото през WiFi

AirPlay мисля излиза само когато си вързал към мрежа където има устройство да го поддържа.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2014, 12:54

Решено, защото всеки телевизор дори от преди 4-5 години поддържа DLNA . Както и всеки андроид телефон от същите години. Още с първия ми андроид телефон свърването стана за 2 мин. Но нормално тук да е по-сложно :D Само да успея да го пусна тоя AirPlay

b00st написа:AirPlay мисля излиза само когато си вързал към мрежа където има устройство да го поддържа.

Ако може някой да потвърди това да не се лутам излишно

User
Аватар

Мнение от b00st » 06 Авг 2014, 13:33

Няма кво друго да е, или през апп-а където дават трябва да го има.

Аз поръчах такова, пък ще видим :)
http://www.ebay.com/itm/201052181939?ss ... 1497.l2649

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2014, 15:05

Щом си го преценил, че става направо ще поръчвам и аз :mhihi: 20 долара - с тях и без тях. Каквото стане
Жалко е, че трябва да го захранвам от другаде това нещо. Не че тв няма юсб, но ако се наложи да го местя тук там, може и да се наложи разни външни захранвания

п.с. този "продавач" много ме дразни, много бавно му пристигат стоките, а като започнеш да търсиш все на него попадаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Авг 2014, 21:15

Момчета Айфонаджии, някой да се е регистрирал като деволпър в Апсторето. Има ли някакви тънкости или си плащаш там стоте и нещо долара на година следваш инструкциите и си свиркаш. В случая искам да кача няколко специфични калкулатора, които си направих да ми помагат в работата, та и колегите и предимно една колежка с Айфони да ги използват. Ако има някакъв друг начин за качване на приложения без джейлбрейк, споделете, защото изобщо не им разбирам на Епълските устройства и системи. И ще има ли проблем да се качат прости хибридни апове от типа въведи едно, въведи две, въведи три, резултатът е някакво си число, като визията им е направена с Джейкуери мобайл и условието е, че ще ги дръпнат няма и десет човека.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 08 Авг 2014, 21:43

Принципно имаше начин да се качват и от iTUnes директно от инсталационния файл. Ама трябва да го проучиш, че съм го правил преди години последно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Авг 2014, 15:12

Абе моят телефон от няколко дни само на едж седи. 3г не виждам изобщо. Тоя джейл нещо бъгав ми се струва.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 09 Авг 2014, 20:36

От жейла ще да е. Моя забелязах, че нещо почна по-бавно да ги превключва, ама като му дадох един рестарт се оправи, че не беше виждаш от 2 месеца насам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Авг 2014, 21:15

Рестартирах го ама неще. Не ми се занимава май да го джейлвам наново. Като го сменя ще го оправям. Забелязвам обаче, че с всеки следващ джейл стават все по-бъгави. Кракнатите програми и неоторизираните приложения и те. Като си взех четворката преди няколко години нямаше калпав джейл и скапана програма. Или поне аз не съм попадал на такава тогава.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 09 Авг 2014, 22:23

То и доста повече време им отнема сега да хакнат. Със 7-цата толкова се напъваха и накрая някъв калпав шит изкараха, ма то тва им е на apple идеята.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 10 Авг 2014, 8:18

Аз имам следният проблем. Като пътувам с колата не мога да проведа разговор постоянно прекъсва, губи обхват. В града нямам проблем, с включено 3g съм.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Авг 2014, 11:31

На Глобул ли си :mhihi: Защото при тях имам същия проблем дори в града с 4 различни телефона :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата