Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Политическа.
///M Power написа:Jordana написа:Те щото частните не крадът . ДДС сигурно го източват с държавни фирми , а милиардите евра сигурно се източват от държавни фирми![]()
Бой по манерките , докато се научат че не трябва да се краде .
ДДС се краде само от фирми на власта...Случайни фирми няма.
Имаш предвид под "фирми на власта " нещо като банката на власта КТБ ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bogat-Beden написа:Принципно се радвам на самоизградени хора,голяма рядкост в нашата държава,но в коментарите прочетох,че осигурявал на минималния праг,ако е вярно-евала г-н бизнесмен..
Аз не виждам нищо лошо. А и сигурно служителите не знаят и работят насила там ?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има разни сайтове с мнения за работодателите. Тази фирма е с доста лоша репутация изглежда.
Аз познавам там един инженер, но откакто ме завлече с 500лв се нямаме за да го питам. От този ми опит ми изглежда, че не им плащат добре.
Аз познавам там един инженер, но откакто ме завлече с 500лв се нямаме за да го питам. От този ми опит ми изглежда, че не им плащат добре.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Jordana написа:///M Power написа:Jordana написа:Те щото частните не крадът . ДДС сигурно го източват с държавни фирми , а милиардите евра сигурно се източват от държавни фирми![]()
Бой по манерките , докато се научат че не трябва да се краде .
ДДС се краде само от фирми на власта...Случайни фирми няма.
Имаш предвид под "фирми на власта " нещо като банката на власта КТБ ?
Баш такива фирми...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Явно не си столя без работа да видиш как е да вземаш мин. помощ или 70 процента от реалната си заплата.За пенсия разумно или не ,не мислим,та това донякъде по го разбирам.Ама нали се сещаш колко пенсионери разчитат на тези вноски?Да, голяма част от тези скрити пари пак ще влязат в бюджета по друга линия,но НЕ е същото.TNT написа:Bogat-Beden написа:Принципно се радвам на самоизградени хора,голяма рядкост в нашата държава,но в коментарите прочетох,че осигурявал на минималния праг,ако е вярно-евала г-н бизнесмен..
Аз не виждам нищо лошо. А и сигурно служителите не знаят и работят насила там ?
След като аз мога да имам скрупули и страх от данъчните и да декларирам пълна цена при покупка/продажба на имот ,значи и господин напредничав милионер може или ако не иска, да не реве като вдовица за кур(да ползвам неговия начин на изразяване..)по целия нет и по тв -то

Аз също имам контакт с човек от кухнята,даже работи по въпросната сграда,ще взема да попитам,но съм склонен да вярвам,познавайки Ганьовщината..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
streetz написа:650 000 армия, след "преврата" изчистена от противниците му. 3 000 000 запасняци мъже. 6% от БВП за войската. Отделно в цяла Европа се напълни с ислямски фанатици, които само чакат знак. Докато (ако) се решат да сформират нещо насреща му, половината континент си го е взел ...
В днешно време територии не се взимат с армии...
Top Gun Maverick написа:Турция вече отива към старана от третия свят, каквато всъщност винаги е била
При преговори с една американска фирма да ги представляваме в източна Европа, гледаме Турция я няма в списъка и питаме. Та отговорът беше "Ние Турция я водим близък Изток"

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
drago_pavlov написа:streetz написа:650 000 армия, след "преврата" изчистена от противниците му. 3 000 000 запасняци мъже. 6% от БВП за войската. Отделно в цяла Европа се напълни с ислямски фанатици, които само чакат знак. Докато (ако) се решат да сформират нещо насреща му, половината континент си го е взел ...
В днешно време територии не се взимат с армии...Top Gun Maverick написа:Турция вече отива към старана от третия свят, каквато всъщност винаги е била
При преговори с една американска фирма да ги представляваме в източна Европа, гледаме Турция я няма в списъка и питаме. Та отговорът беше "Ние Турция я водим близък Изток"
ПО темата с ДДС какво имате в предвид под "крадене" възстановяване на ДДС или частично не внасяне

drago_pavlov
Баш с армия ще дойдат, ще ни направят кримския сценарии 1:1
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Bogat-Beden написа:...
Милионера винаги плаща Х пари. Въпроса е дали да работника иска да получи тези пари като заплата или да му влязат като осигуровка. Ако иска да му влязат като осигуровка, може да си ги внесе сам. Ако пък иска работодателя да му ги внася, крайния резултат ще е един и същ... намалена заплата (никой няма да ти откаже като поискаш). Тва е фолклорна икономика, също както минималната работна заплата не повишава стандарта, просто увеличава безработицата в нискоквалифицираните работници (например за един ученик е невъзможно да си намери работа).
А и ми е любопитно как като някой не ти вземе нещо, което не е негово (твоите пари, които ти изработваш), това е кражба

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз не те разбирам, в БГ е различно от УС...ако в УС заплатата ми е Х пари и не се осигурявам, ще взимам Х, ако се осигурявам на макс, в бъдеще, ако се откажа от фонда ще съм на Х++, разбира се без пенсия....В БГ няма такова нещо, легално си се осигуряваш и никога нямаш право да пипаш осигуровките.....както богатия каза, другите са боклуци и те осигуряват на по-малко, незаконно с твое съгласие...но това не е законно, по принуда един вид.
По второто, не е до мен въпроса, но по принцип ме е яд на тия дето не осигуряват по закон
* , един вид осигуровките които плаща работодателя не вилизат в държавата, а теб лично те е ощетил, я за кредити , я за пенсия и т.н.
Бе некое ТРЗ би обяснил нещата по-добре, кой как
...
По второто, не е до мен въпроса, но по принцип ме е яд на тия дето не осигуряват по закон

Бе некое ТРЗ би обяснил нещата по-добре, кой как

- steeN
- старши ентусиаст
-
.
Последна промяна steeN на 25 Фев 2023, 22:01, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- TNT
- младши ентусиаст
-
Точно. Доста често си те питат. Толкова на пълни осигуровки или толкова с толкова по друг начин
Като този друг начин не е задължително да е незаконен. Веднага се сещам за всичките социални придобивки като ваучери за храна, служебна кола/телефон/лаптоп, работно облекло, сега е модерно ваучер карта за фитнес
Фирмата може да си ги прекара като разход, ама ако ти даде пари под формата на заплата... няма как да си вземеш ДДС-то на телефона и да си намалиш и данъка.

- Сондьора
- ентусиаст
-
За мен, ако взимам чисто 2К
, тряя да ме осигуряват на тия пари (тогава работодателя, ще плаща 2500, некое трз да ги смята).....Но не и да ме осигуряват на 460 и да взимам 2К, налЕ
, кой е крадеца и кой съучастник
т.е. работника не взима повече пари, а е ощетен...и подпомага работодателя.
п.п. тва коли и другото са други разходи за фирмата, които минават като друг тип разходи и ддс и т.н.

т.е. работника не взима повече пари, а е ощетен...и подпомага работодателя.
п.п. тва коли и другото са други разходи за фирмата, които минават като друг тип разходи и ддс и т.н.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Сондьора написа:За мен, ако взимам чисто 2К, тряя да ме осигуряват на тия пари (тогава работодателя, ще плаща 2500, некое трз да ги смята).....Но не и да ме осигуряват на 460 и да взимам 2К, налЕ
,
Но аз си мисля, че в повечето е случаи е "давам 2500, ти избери как"

- Сондьора
- ентусиаст
-
Няма давам, ти искаш, 2..2,5К...ако ти искаш 2,5..няма как той да е чист (тряя да плаща 3100, или колкото е там), иначе ти ще си ощетен..от към реално осигуряване..от тук натам всичко е лаф на маса.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Всичко, което казвам е, че ти сам се ощетяваш. Това не може да стане без твоето съгласие. В закона какво пише няма никакво значение. Ако работодателя го подгонят, заплатата ти ще падне с осигуровката (или ще ти отнемат придобивки или ще забравиш за увеличение на заплатата или ще работиш по-дълги часове) и крайния ефект за теб е един и същ с това ако сам си поискаш да те осигуряват на пълната сума. Разлика за фирмата няма да има... останалото е фолклорна икономика.