Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Всичко за електрическите автомобили
Southside написа:Най- добре ходи на тест драйв да си прецениш от първо лице. Според мен само фейслифта си струва обмисляне...
Мда, дотука доста сериозно клоня към фейсов Enyaq (RS)
Цената малко ми идва височка, спрямо това дето ми се даваше, ама да речем, че така си купувам спокойствие, лично време (от ходене по майстори), а и време за покупка на втора кола, предвид че не е съвсем малък Enyaq-а
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс
Жена ми даже е и (само)навита като го видя X3-то (вместо Шкода) Все пак разгледах и други "бюджетни" - Peugeot 3008 Electric и Renault Scenic E-tech. Допадат ми външно и интериорно. Даже доста. Една идея по-дребни са спрямо Enyaq. А на цена са и по-скъпи дори
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Колко да са надеждни... преди по-малко от месец, приятел извади от магазина хибрид 3008...на третия ден - всичко туш. Умря бензиновата помпа...на 69км общ пробег на колата. Две седмици чакане на нова помпа - carmanf1
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:... клоня към фейсов Enyaq (RS)...
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс :...
Тва е като да избираш между фитнес инструкторка / Топ модел от Victoria's Secret (X3M) дет ти вдига адреналина и та кара всеки път да се обръщаш след нея,
или леля Гинка от стола с мазните мекици в джоба
Вземи леля гинка с мекиците и после ще гледаш с влажен и тъжен поглед S58-ците

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Ама разума (ми) се надявам да надделее - к'о ш'а го правя това S58 като сутрин до детската не мога да го сгрея само дори
@carmanf1, добре си цитирал колегата, но е хубаво да прочетеш и това.
Още малко ///M Power, AMG.... ще препоръчате на колегата.
Последна промяна Exclusive89 на 01 Апр 2026, 20:36, променена общо 1 път
Мда...Тежък избор.
Ей на днес си говорих с колега от друга фирма относно Мазда CX-5.
Чудесно градско СУВ-че.
Отличен разход,здрав автомат и мотор,минималистичен интериор.
Аз на извънградско не мога и да помисля за градския разход на тая кола.
И...се сетих,че карам 3.6...а си мисля защо не взех 6.4...
Ама акъл де...А леля Гинка горе 10 градско за разлика от 30+ на тая от фитнеса...на час.
Ей на днес си говорих с колега от друга фирма относно Мазда CX-5.
Чудесно градско СУВ-че.
Отличен разход,здрав автомат и мотор,минималистичен интериор.
Аз на извънградско не мога и да помисля за градския разход на тая кола.
И...се сетих,че карам 3.6...а си мисля защо не взех 6.4...
Ама акъл де...А леля Гинка горе 10 градско за разлика от 30+ на тая от фитнеса...на час.

carmanf1 написа:Nickelback написа:... клоня към фейсов Enyaq (RS)...
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс :...
Тва е като да избираш между фитнес инструкторка / Топ модел от Victoria's Secret (X3M) дет ти вдига адреналина и та кара всеки път да се обръщаш след нея,
или леля Гинка от стола с мазните мекици в джоба![]()
Вземи леля гинка с мекиците и после ще гледаш с влажен и тъжен поглед S58-ците
В морето от х5/х6м и х7 м- пакет тая х3м ще е точно като леля Гинка да ти кажа… при което положение взимам леля Гинка щото ще е на практика безплатна за експлоатация а 3то- класния фитнес инструктор ще струва колкото първокласния ама ще е 3то- класен… парвенюшки размисли разни

А сх5 маздичката- карах такъв рентал скоро- хареса ми…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Малко рандом мисли и от моя страна:
- На старо Х3М с S58 е на парите на обикновено Х3 М40 с B58, явно са фактурирани по- дебелите цени за поддръжка на по- екслузивния модел
- Долу слагам линк за сравнение на Х3М и ix3, G01 платформата е много по- изпипана и солидна от Neue klasse-то. Дизайн, ергономия, физически бутони, предходното поколение превъзхожда във всичко ... освен в пърформънс, където при ежедневна употреба нещата са много на кантар
- ix3 ми е пред очите ежедневно. Първоначално имаше wow ефект, после беше meh, вече му свикнах и не се впечатлявам, но като го видя в движение до другите коли ми е по- скоро пластмасово и безлично. С IX не е така, остарява добре.
- Предвид магазинските цени и обезценката на тостерите, особено при премиум марките, model Y juniper не виждам какво изостава като качества и перформанс от СУВ бенветата. Леля Гинка пък си е честна оферта- получаваш толкова, за колкото плащаш. В практична и непретенциозна опаковка, което в повечето случаи е плюс.
https://www.youtube.com/watch?v=IFP1c5QZkA8
https://www.youtube.com/watch?v=W29Ct4f_Krc
- На старо Х3М с S58 е на парите на обикновено Х3 М40 с B58, явно са фактурирани по- дебелите цени за поддръжка на по- екслузивния модел
- Долу слагам линк за сравнение на Х3М и ix3, G01 платформата е много по- изпипана и солидна от Neue klasse-то. Дизайн, ергономия, физически бутони, предходното поколение превъзхожда във всичко ... освен в пърформънс, където при ежедневна употреба нещата са много на кантар
- ix3 ми е пред очите ежедневно. Първоначално имаше wow ефект, после беше meh, вече му свикнах и не се впечатлявам, но като го видя в движение до другите коли ми е по- скоро пластмасово и безлично. С IX не е така, остарява добре.
- Предвид магазинските цени и обезценката на тостерите, особено при премиум марките, model Y juniper не виждам какво изостава като качества и перформанс от СУВ бенветата. Леля Гинка пък си е честна оферта- получаваш толкова, за колкото плащаш. В практична и непретенциозна опаковка, което в повечето случаи е плюс.
https://www.youtube.com/watch?v=IFP1c5QZkA8
https://www.youtube.com/watch?v=W29Ct4f_Krc
S58 е хубав мотор но в Х3М сток е малко тромав в ниските и градско не е много приятен. Самата кола е ужасно твърда. По-добра идея е Х3 М40, но още по-добра е електричка.