Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
131
27%
Да - бих си взел
221
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 480
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Nickelback » 01 Апр 2026, 13:16

Southside написа:Най- добре ходи на тест драйв да си прецениш от първо лице. Според мен само фейслифта си струва обмисляне...

Мда, дотука доста сериозно клоня към фейсов Enyaq (RS) :bchug: Цената малко ми идва височка, спрямо това дето ми се даваше, ама да речем, че така си купувам спокойствие, лично време (от ходене по майстори), а и време за покупка на втора кола, предвид че не е съвсем малък Enyaq-а :ok:
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс :ok: Жена ми даже е и (само)навита като го видя X3-то (вместо Шкода) :mhihi: Ама разума (ми) се надявам да надделее - к'о ш'а го правя това S58 като сутрин до детската не мога да го сгрея само дори :mhihi: Аз сега Черокито рядко го разтривам дори :mhihi:

Все пак разгледах и други "бюджетни" - Peugeot 3008 Electric и Renault Scenic E-tech. Допадат ми външно и интериорно. Даже доста. Една идея по-дребни са спрямо Enyaq. А на цена са и по-скъпи дори :roll: Изобщо нещо сбъркани са ми били очакванията явно за цените в тоя клас, за нова кола естествено. Това, което ме радва при Реното, е страхотната интеграция с Google services :) Иначе не ги знам колко са надеждни фразцузите :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Апр 2026, 15:07

:OT: Колко да са надеждни... преди по-малко от месец, приятел извади от магазина хибрид 3008...на третия ден - всичко туш. Умря бензиновата помпа...на 69км общ пробег на колата. Две седмици чакане на нова помпа :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 01 Апр 2026, 20:02

Nickelback написа:... клоня към фейсов Enyaq (RS) :bchug: ...
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс :...

Тва е като да избираш между фитнес инструкторка / Топ модел от Victoria's Secret (X3M) дет ти вдига адреналина и та кара всеки път да се обръщаш след нея,
или леля Гинка от стола с мазните мекици в джоба :mrgreen:

Вземи леля гинка с мекиците и после ще гледаш с влажен и тъжен поглед S58-ците :mrgreen:

:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 01 Апр 2026, 20:35

Ама разума (ми) се надявам да надделее - к'о ш'а го правя това S58 като сутрин до детската не мога да го сгрея само дори

@carmanf1, добре си цитирал колегата, но е хубаво да прочетеш и това. :)

Още малко ///M Power, AMG.... ще препоръчате на колегата.
Последна промяна Exclusive89 на 01 Апр 2026, 20:36, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Апр 2026, 20:35

Мда...Тежък избор.
Ей на днес си говорих с колега от друга фирма относно Мазда CX-5.
Чудесно градско СУВ-че.
Отличен разход,здрав автомат и мотор,минималистичен интериор.
Аз на извънградско не мога и да помисля за градския разход на тая кола.
И...се сетих,че карам 3.6...а си мисля защо не взех 6.4... :mhihi:
Ама акъл де...А леля Гинка горе 10 градско за разлика от 30+ на тая от фитнеса...на час. :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Апр 2026, 20:36

carmanf1 написа:
Nickelback написа:... клоня към фейсов Enyaq (RS) :bchug: ...
От друга страна, като знам, че за тия пари може да се вземе прилично X3M с S58 мотор и получавам уртикария, и изпадам в сериозен когнитивен дисонанс :...

Тва е като да избираш между фитнес инструкторка / Топ модел от Victoria's Secret (X3M) дет ти вдига адреналина и та кара всеки път да се обръщаш след нея,
или леля Гинка от стола с мазните мекици в джоба :mrgreen:

Вземи леля гинка с мекиците и после ще гледаш с влажен и тъжен поглед S58-ците :mrgreen:

:bchug:

В морето от х5/х6м и х7 м- пакет тая х3м ще е точно като леля Гинка да ти кажа… при което положение взимам леля Гинка щото ще е на практика безплатна за експлоатация а 3то- класния фитнес инструктор ще струва колкото първокласния ама ще е 3то- класен… парвенюшки размисли разни :winky:

А сх5 маздичката- карах такъв рентал скоро- хареса ми…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 01 Апр 2026, 21:58

Малко рандом мисли и от моя страна:

- На старо Х3М с S58 е на парите на обикновено Х3 М40 с B58, явно са фактурирани по- дебелите цени за поддръжка на по- екслузивния модел
- Долу слагам линк за сравнение на Х3М и ix3, G01 платформата е много по- изпипана и солидна от Neue klasse-то. Дизайн, ергономия, физически бутони, предходното поколение превъзхожда във всичко ... освен в пърформънс, където при ежедневна употреба нещата са много на кантар
- ix3 ми е пред очите ежедневно. Първоначално имаше wow ефект, после беше meh, вече му свикнах и не се впечатлявам, но като го видя в движение до другите коли ми е по- скоро пластмасово и безлично. С IX не е така, остарява добре.
- Предвид магазинските цени и обезценката на тостерите, особено при премиум марките, model Y juniper не виждам какво изостава като качества и перформанс от СУВ бенветата. Леля Гинка пък си е честна оферта- получаваш толкова, за колкото плащаш. В практична и непретенциозна опаковка, което в повечето случаи е плюс.

https://www.youtube.com/watch?v=IFP1c5QZkA8

https://www.youtube.com/watch?v=W29Ct4f_Krc

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Апр 2026, 22:31

S58 е хубав мотор но в Х3М сток е малко тромав в ниските и градско не е много приятен. Самата кола е ужасно твърда. По-добра идея е Х3 М40, но още по-добра е електричка.

Предишна

Назад към Извън Темата