Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 05 Авг 2014, 17:19

И пазарни дялове... ако вземем производител на хардуер, а не софтуерна платформа?

Да не говорим, че Андроид им излиза безплатен (е трябва да плащат патенти на Майкрософт хаха). Това като бизнес модел е обречено, само Google лапат там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2014, 17:44

ръб написа:Е то не трябва кой знае колко за да знаеш, че има разлика от кабел до кабел, още повече пък като търсиш минимални загуби, смущения, качество..аз не работя това сега, занимавах се преди 4 години в едно магазинче за кар аудио. Ма от къде може простосмъртен потребител на китайски нискобюджетен телефон, да знае как да използва интернет и да чете :mhihi:

Човека имаше в предвид, че разликата в качеството между кабел за 100 и 1000 долара не струва 900 долара. И тия системи за шест цифрени суми ще свирят не по-зле с кабела от 100, щото е достатъчно качествен но цената просто не подхожда на тази на останалите компоненти и за това има и такива. Хората, които ги купуват могат да си ги позволят и ги искат, защото търсят някакъв премиум продукт, който го няма всеки.

Цената на един телефон не е само компонентите. А разработките, патентите, хилядите хора работещи в компанията, предприемаческата печалба за инвеститорите? След като са създали нещо, което на нас ни харесва и можем да си позволим да го имаме какво значение има колко му струват компонентите? Една нова седмица да не би да има материал в нея за 200к?

Опитай някак си да осмислиш, че не за всеки скъп и качествен продукт има евтин китайски аналог на 1/3 от цената му. Щом теб те кефи Цункайхуя (сори ама все не мога да му запомня името на тоя телефон) си го ползвай със здраве. Но не опитвай да ни убедиш колко по-качествен и изгоден от Айфона е. Изглеждаш като голфаджиите, които от време на време се включват тук за да обяснят, че голфа върви повече, харчи по-малко и е по-евтин от БМВ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 05 Авг 2014, 19:35

все едно да сравняваме 5er и Шкода суперБ :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Авг 2014, 19:45

ръб написа:... и техника от 80тте...

Ааа лоша дума за тази техника да не съм чул, за да не извадя чирпака. 8) :winky:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2014, 20:13

Защо не спрете да се заяждате, че измежду постовете едва успявам да извадя по едно две смислени изречения от които да науча нещо :D За лайтинг кабелите беше доста интересно, аз въобще не съм се интересувал защо точно това използват
Иначе преди време имах DICE /някаква връзка на ОЕМ сд с айпод/ и взех един айпод втора употреба, колкото да пуска МР3. Това беше първия ми досег с епъл и дори само от него веднага ми стана ясно що за компания са и каква им е идеята - скъпи, но качествени продукти, затворени в себе си т.е. в продуктите на компанията, като целят да направят своите клиенти верни само на продуктите на епъл /напр. доста трудно ми беше да проумея защо не се пазят като нормални мп3 файлове в айпод/
То от времето на компютрите макинтош са си така. Като бях ученик получихме някакво дарение от 10-15 компютъра макинтош, които направо бяха извънземни за представите ни /1994-1995г/ Тъкмо да започнем да правим нещо на тях в часовете по информатика и ги откраднаха. Всичките :mhihi:
Кажете нещо за ТВ out кабелите - вършат ли работа? Намерих едно приложение със всякакви телевизии, има много спортни програми и си представих, че за мачовете ще е адски полезно да гледам нещо през айфона / типичният адндроид потребител :mhihi: / И сега обмислям закупуването на такъв кабел или има някаква друга връзка с ТВ?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Авг 2014, 20:24

Ми взимаш си HDMI адаптери и си готов. Има и аналогов, ама по-добре HDMI.

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2014, 20:58

По какво може да се познае, че един кабел е произведен от епъл? Пише ли нещо по него или на буксите ? Става въпрос за кабелите които са за 5/ 5S?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2014, 20:59

По мястото от където го купуваш и цената :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Авг 2014, 23:23

© написа:По какво може да се познае, че един кабел е произведен от епъл? Пише ли нещо по него или на буксите ? Става въпрос за кабелите които са за 5/ 5S?

Кабели и аксесоари само от оторизиран риселър иначе никаква гаранция нямаш от кварталния магазин 98% са ментета.
Те нямат разлика от оригиналните на външен вид така ги докарват :lol:
Мога да ти дам сайт ако искаш, има Apple Lightning към VGA/HDMI Adapter цената е 99лв., пиши ми на лично, не искам да пускам сайта тук да не правя реклама.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2014, 6:59

това трябва да е добре като цена, щом през ибей вървят по 60-70 долара
Питах защото на моя кабел който ползвам сега не пише нищо, а тези из ибей гледам, че на самия кабел пише Apple нещо си... Само на зарядното към контакта имам надписи на епъл

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 06 Авг 2014, 8:40

Аз ползвам от тея китайските HDMI wi-fi dongle-и, работят също с AirPlay така че би трябвало дс ти свършат работа също - по 50лв са в olx.bg и са много удобни. Ако си го поръчаш сам от ибей ти идва на 30тина лева :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 06 Авг 2014, 9:13

Я дай линк нещо. Аз ползвам епъл тв ама това звучи интересно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 06 Авг 2014, 10:06

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Авг 2014, 10:57

Това е интересно, няма да споменавам как е решен този въпрос при андроид да не ставам банален и да не разпалвам излишни страсти. Този AirPlay как се пуска ? От самото приложение ли е или може да се пусне перманентно и да показва екрана на телефона 1:1 на телевизора?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 06 Авг 2014, 11:05

https://www.youtube.com/watch?v=nQYPI0rbvWs

Ето едно демо видео с айпад :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата