Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Войната започна ...

Мнение от Don_Diego » 18 Май 2022, 10:31

Имаха НАТО на границите ама то не врякаше, че за 2 седмици ще превземе Москва :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Май 2022, 10:34

Някой е тръгнал да завладява Москва?
Кога?
Разбирам да се завладее Киев или Варшава, но Москва - никога

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Май 2022, 10:39

Don_Diego написа:Руснаците до момента където и да са пращали военни части, след приключване на задачата се изтеглят...

Така ли... и колко време им отне да се изтеглят примерно от Източна Германия? 50 години някъде :mhihi: Дълга задача е било.
Ма айде като ги повтаряте тия неща дето сте ги прочели някъде поне малко мисъл да вкарвате.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Май 2022, 10:42

Ако бях привърженик на конспиративните теории (какъвто не съм) щях да "видя" модел в сегашният световен ред.
До сега имахме "Фаза1 ", която конспиративно може да се нарече "Контрол на подчинение"
Ако подходим конспиративно към пандемията от ковид и да речем, че е създадена умишлено, разрастване на проблема (конспиративно умишлено) и наравно с пандемията и насаждане на страх от неизвестното, се наложи тотален контрол.
"Не излизайте от дома си, ходете до пунктовете за проверка, не напускайте региона си, поставете си ...Влизайте само по един, не се срещайте с други хора, не публикувайте, не се "страхувайте", правителството мисли за Вас!"
Съответно глоби и мерки, които се одобряват от останалото население под въздействието на медии.
За това ще го нарека конспиративно "Фаза1- тест контрол"
Сега още по-конспиративно идва "Фаза 2- Ограничения"
Фаза 2 е да кажем в момента световната ситуация , където отново разбира се имаме страх , ограничения и тн.
Сега в момента слогана е "Потребявайте по-малко, храните са скъпи, водата е скъпа, електрическият ток е скъп, горивата са ограничени и скъпи. Къпете се по-малко, яжте по-малко, ограничавайте разходите, ограничавайте пътуванията, организирайте се срещу.... Направете това...Подкрепете онова, дайте финанси за..."
Тоест имаме конспиративно "Фаза1" тест да се види как се управлява множество , като му се отнемат правата и се подчинява и какво би произлязло от това и "Фаза2" военно положение.
Така, че конспиративно май извънземните идват :mhihi:

Разбира се, всичко това са пълни глупости!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 18 Май 2022, 11:00

steeN написа:
Don_Diego написа:Руснаците до момента където и да са пращали военни части, след приключване на задачата се изтеглят...

Така ли... и колко време им отне да се изтеглят примерно от Източна Германия? 50 години някъде :mhihi: Дълга задача е било.
Ма айде като ги повтаряте тия неща дето сте ги прочели някъде поне малко мисъл да вкарвате.

Да използвам твоя изказ отпреди няколк остраници - "защото руснаците се изнесли "бавно" значи, че американците могат да нападат и окупират суверенни държави ли"
Един вид щом едните го правят и другите може или това важи за оправдание само в едната посока? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Май 2022, 11:35

Don_Diego написа:
steeN написа:

Да използвам твоя изказ отпреди няколк остраници - "защото руснаците се изнесли "бавно" значи, че американците могат да нападат и окупират суверенни държави ли"
Един вид щом едните го правят и другите може или това важи за оправдание само в едната посока? :dunno:

Е така е, тук като посочиш подобна корелация , веднага се забранява да се сравняват и се посочва част от тъп виц на тема "вие що си биете негрите", което според тях трябва автоматично да се преустанови сравнението!
Нещо, като ти не ме гледай какво правя, а какво говоря"
И в правото и на всякъде винаги се посочват прецеденти или дори закономерности.
Тука един съфорумник написа, че не било коректно, щото аз ако си бия жената и той ли трябвало да го прави същото?
Не е задължително, но ако аз съм успял да оправдая това си действие пред съда и съда е постановил, че не само мога да бия моята жена, ами и твоята и която жена пожелая и го е направил в норма...Какво пречи и ти да си биеш жената?!
Не е морално, но се оказва , че не трябва и да е подсъдно!
Именно в това се изразява прецедент и корелация!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Май 2022, 11:42

Елеметарна логическа мисъл ти куца. Когато някой каже, че руснаците винаги се изтеглят и аз му дам пример за един от много случаи когато руснаците не са се изнесли, това е нормален контра-аргумент, който не намесва морален релативизъм... това е термина, който отчаяно търсиш, а ме пращаше да чета за етика и морал. Ако бях казал, ама и американците не се изнасят, това е аргумент, защо биете негрите, на което ти си цар :) Такова е нивото... да говориш кой си биел жената в контекста на взаимоотношения между световни сили.

Don_Diego написа:...

Да, именно. Като напишеш нещо грешно, няма да го направиш вярно с аргументи от тип "а вие защо биете негрите".
По-интересното е нон стоп повтарянето на заучени реплики като тази с изтеглянето, което елементарно познаване на историята отхвърля :lol:
Нулев опит за по-задълбочен или нюансен поглед над нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Май 2022, 11:53

ясно е че им е спукана работата на американците е еврогеювите, кажете какво ще правим утре?

да носим цветя на МОЧА?
да протестираме пред някое НАТО-вско посолство?
да пращаме пари на шефа на газпром?

искам да знам как да живея в новата реалност, която идва. питам тук, защото колегите имат визия, която аз не успявам да разбера и се чувствам неадекватен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Май 2022, 11:58

Надупваш се и чакаш руснаците. Няма кво друго. После ще текне евтин безин и цените ще паднат и Бг ще стане Швейцария на балканите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 18 Май 2022, 12:07

steeN написа:Елеметарна логическа мисъл ти куца. Когато някой каже, че руснаците винаги се изтеглят и аз му дам пример за един от много случаи когато руснаците не са се изнесли, това е нормален контра-аргумент, който не намесва морален релативизъм... това е термина, който отчаяно търсиш, а ме пращаше да чета за етика и морал. Ако бях казал, ама и американците не се изнасят, това е аргумент, защо биете негрите, на което ти си цар :) Такова е нивото... да говориш кой си биел жената в контекста на взаимоотношения между световни сили.

Don_Diego написа:...

Да, именно. Като напишеш нещо грешно, няма да го направиш вярно с аргументи от тип "а вие защо биете негрите".
По-интересното е нон стоп повтарянето на заучени реплики като тази с изтеглянето, което елементарно познаване на историята отхвърля :lol:
Нулев опит за по-задълбочен или нюансен поглед над нещата.

Aми ако погледнем по-новата история? В колко държави нахлу Русия и в колко САЩ/НАТО? И къде за колко време се изнесоха след приключване на операцията? :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Май 2022, 12:10

steeN написа:Надупваш се и чакаш руснаците. Няма кво друго. После ще текне евтин безин и цените ще паднат и Бг ще стане Швейцария на балканите.

има ли начин без надупване?
дали всичките колеги тук, наистина, харесват да ги дупят руските мужици, пардон, славянските ни братя.

не съдя, всеки си има неговото си нещо, ама не съм фен на мъжката любов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Май 2022, 13:06

steeN написа:Елеметарна логическа мисъл ти куца. Когато някой каже, че руснаците винаги се изтеглят и аз му дам пример за един от много случаи когато руснаците не са се изнесли, това е нормален контра-аргумент, който не намесва морален релативизъм... това е термина, който отчаяно търсиш, а ме пращаше да чета за етика и морал. Ако бях казал, ама и американците не се изнасят, това е аргумент, защо биете негрите, на което ти си цар :) Такова е нивото... да говориш кой си биел жената в контекста на взаимоотношения между световни сили.

Кой от къде се изтегля и не се изтегля не ми дреме.
В крайна сметка, след ВСВ руснаците са се изтеглили от всякъде, дори съм сигурен, че ги няма и под леглото ти вече, въпреки, че всяка вечер вероятно преди да си легнеш проверяваш там.
За сметка на това обаче, американците не само не се изтеглят след ВСВ и след падането на СССР и сателитите им, ами идват все повече и повече, като освен това правят и нови бази.
Защо не оставят Европа да се оправяме сами ако има проблем а се държат като някакъв световен рекетьор.
Освен това не търся нещо, че да ми подсказваш.
Малко като да ми подсказва аутсайдера на класа по материал, които познавам.
И това, че ако някъде те пращах, едва ли ще е да те пращам да четеш каквото и да е.
Посоката щеше да е друга и лесна за ориентиране.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 18 Май 2022, 13:35

Интересно видео. А пък кое е вярно, кое не е :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 18 Май 2022, 13:44

Exclusive89 написа:Интересно видео. А пък кое е вярно, ]

Тоя сопол пък се чудя кой изобщо го гледа :dunno:
Тоя е нещо като математика Витанов, Кантарджиев и Стийна ( форумния гуру) взети заедно. Кух,със собствени убеждения, опитващ се да д бъде интересен и налагащ мнението си
Последна промяна ivoo на 18 Май 2022, 13:57, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 18 Май 2022, 13:51

Аз съм му изгледал няколко видеа, и грам не ме интересува кой друг го гледа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата