Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
131
27%
Да - бих си взел
221
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 480
Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Lenco » 02 Мар 2026, 13:01

Някой кара ли тостер без гараж/двор със собствено зарядно. Като махна факта, че повечето ми изглеждат грозновати, с което може да се примери човек, аз не виждам за себе си как ще се оправя с това творение на инженерната мисъл. В София и Бургас нямам гараж, колите в София са на покрит паркинг на 2 км от мен и няма зарядни. На работа (работя в частна фирма която е един от големите производители на ток в БГ) има два затворени паркинга, но също без зарядни и никой не еб@ва да купува електрички и да прави зарядни.
Явно за бедни не става този превоз, а трябва да се реализира икономия :dunno:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Мар 2026, 13:29

Ако зареждаш на станции е като да караш на газ, ма колата е 530 коня и теоретично няма какво да стане.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от vegasa » 02 Мар 2026, 13:58

Lenco написа:Някой кара ли тостер без гараж/двор със собствено зарядно. Като махна факта, че повечето ми изглеждат грозновати, с което може да се примери човек, аз не виждам за себе си как ще се оправя с това творение на инженерната мисъл. В София и Бургас нямам гараж, колите в София са на покрит паркинг на 2 км от мен и няма зарядни. На работа (работя в частна фирма която е един от големите производители на ток в БГ) има два затворени паркинга, но също без зарядни и никой не еб@ва да купува електрички и да прави зарядни.
Явно за бедни не става този превоз, а трябва да се реализира икономия :dunno:

Не са панацея за всички нужди тостерите. С малко съобразителност и желание повечето хора може да живеят безгрижно с градски тостер зареждайки по станции. При подбор на правилен модел е <= като разход спрямо ДВГ. Липса на данък и свободно паркиране по зони (за сега), редуциран разход за поддръжка и много още.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Мар 2026, 14:18

Мдаа, до правилния извод си стигнал, тесла чарджърите в България ги забравяш за съжаление. На толкова безумни места са и 3те, че направо не е истина. За щастие има достатъчно алтернативи. Сега имаше гласуване за нови SC в сайта на тесла и за пръв път бяха предложили Благоевград като локация и събра доста голям вот. Предполагам и Румънците са се включили, че им е по път за Гърция. Надявам се няма да го направят отново на тъпо място.

ПП даже още е отворено гласуването, ако някой иска да пусне гласа си :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Мар 2026, 15:14

Сега погледнах картата, в най-големия квартал в Бургас с 60-70 000 човека и най-отдалечен от центъра няма нито една станция.
В София около Свобода на 1км виждам няколко 22кВт, това ми звучи далеч и бавно.
Ако това е вярно:

https://vsichkotok.bg/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Мар 2026, 15:28

Нямаш ли зарядна вкъщи е зор, ако и на работа нямаш още повече. "Бавната" зарядна мрежа ни е много зле, за сметка на бързата. Има хора които оцеляват и така, примерно зареждат веднъж седмично като отидат до магазина, че вече почти всички имат зарядни. Ама аз лично не бих си го причинил. Но щом колите ти не нощуват на улицата решението е просто да се прекара ток на паркоместата, не е толкова сложно. А ако изобщо не ти се занимава звънкаш на gigacharger и те го правят вместо теб. Общо взето и на нощния ти паркинг и в работа няма зарядни щото никой не е дал зор да има, друга причина няма. И съм сигурен, че един ентусиаст го направи след това ще се появят няколко електрички много скоро.

Предишна

Назад към Извън Темата