Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Всичко за електрическите автомобили
Някой кара ли тостер без гараж/двор със собствено зарядно. Като махна факта, че повечето ми изглеждат грозновати, с което може да се примери човек, аз не виждам за себе си как ще се оправя с това творение на инженерната мисъл. В София и Бургас нямам гараж, колите в София са на покрит паркинг на 2 км от мен и няма зарядни. На работа (работя в частна фирма която е един от големите производители на ток в БГ) има два затворени паркинга, но също без зарядни и никой не еб@ва да купува електрички и да прави зарядни.
Явно за бедни не става този превоз, а трябва да се реализира икономия

- Kroki
- Дон Кроки

-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако зареждаш на станции е като да караш на газ, ма колата е 530 коня и теоретично няма какво да стане.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Lenco написа:Някой кара ли тостер без гараж/двор със собствено зарядно. Като махна факта, че повечето ми изглеждат грозновати, с което може да се примери човек, аз не виждам за себе си как ще се оправя с това творение на инженерната мисъл. В София и Бургас нямам гараж, колите в София са на покрит паркинг на 2 км от мен и няма зарядни. На работа (работя в частна фирма която е един от големите производители на ток в БГ) има два затворени паркинга, но също без зарядни и никой не еб@ва да купува електрички и да прави зарядни.
Не са панацея за всички нужди тостерите. С малко съобразителност и желание повечето хора може да живеят безгрижно с градски тостер зареждайки по станции. При подбор на правилен модел е <= като разход спрямо ДВГ. Липса на данък и свободно паркиране по зони (за сега), редуциран разход за поддръжка и много още.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Мдаа, до правилния извод си стигнал, тесла чарджърите в България ги забравяш за съжаление. На толкова безумни места са и 3те, че направо не е истина. За щастие има достатъчно алтернативи. Сега имаше гласуване за нови SC в сайта на тесла и за пръв път бяха предложили Благоевград като локация и събра доста голям вот. Предполагам и Румънците са се включили, че им е по път за Гърция. Надявам се няма да го направят отново на тъпо място.
ПП даже още е отворено гласуването, ако някой иска да пусне гласа си
ПП даже още е отворено гласуването, ако някой иска да пусне гласа си
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Сега погледнах картата, в най-големия квартал в Бургас с 60-70 000 човека и най-отдалечен от центъра няма нито една станция.
В София около Свобода на 1км виждам няколко 22кВт, това ми звучи далеч и бавно.
Ако това е вярно:
https://vsichkotok.bg/
В София около Свобода на 1км виждам няколко 22кВт, това ми звучи далеч и бавно.
Ако това е вярно:
https://vsichkotok.bg/
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Нямаш ли зарядна вкъщи е зор, ако и на работа нямаш още повече. "Бавната" зарядна мрежа ни е много зле, за сметка на бързата. Има хора които оцеляват и така, примерно зареждат веднъж седмично като отидат до магазина, че вече почти всички имат зарядни. Ама аз лично не бих си го причинил. Но щом колите ти не нощуват на улицата решението е просто да се прекара ток на паркоместата, не е толкова сложно. А ако изобщо не ти се занимава звънкаш на gigacharger и те го правят вместо теб. Общо взето и на нощния ти паркинг и в работа няма зарядни щото никой не е дал зор да има, друга причина няма. И съм сигурен, че един ентусиаст го направи след това ще се появят няколко електрички много скоро.