Велосипеди
Модератор: Общи модератори
Re: Покупка на велосипед...
bum_bum написа:Както споменах по-горе всичко зависи от това какво ще заключваш и къде ще го заключваш. Ако ги ползваш за колело за няколко стотин лева на оживено място, пред камери и т.н. са идеални. Ако вържеш нещо за 2-3к на забутано място в Люлин (примерно) го отпиши.
Няма заключалка, която да не можи да бъде разбита (отворена). Криптонaйтските Ю-лоци могат да издържат и повече от 30 секунди. Всичко е въпрос на шанс и добра подготовка на разбойниците. Учете физика

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Прошутото и яЙцата не разбрах за какво са снимани 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bum_bum написа:Да онагледя какво побирам. Стана скъпо паркирането в центъра дали
От което се разбира, че имаш капацитет

Изгубих си компютърчето

Броячът беше с четири цифри и нищо чудно после да се превърта и да започва от нула. Сега ще се огледам за нещо с пет цифри за разстояние.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен ме интересуват, щото нещо се бях позапуснал та сега смятам всичко.
Не ти трябва компютър. Сложи си Strava на телефона и си джиткай.
bum_bum написа:Мен ме интересуват, щото нещо се бях позапуснал та сега смятам всичко.
Стига бре, сакън някой да не пропусне къде и по колко карам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Можеш да си ги държиш скрити.
Няма никой да ти вижда активностите, ако ти не позволиш.
Няма никой да ти вижда активностите, ако ти не позволиш.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
BMW_POWER написа:bum_bum написа:Да онагледя какво побирам. Стана скъпо паркирането в центъра дали
От което се разбира, че имаш капацитет![]()
![]()
![]()
Изгубих си компютърчетоКалории, време и т.н. не ме интересъват. Тъкно бях подминал 8000км (от април 2017 насам).
Броячът беше с четири цифри и нищо чудно после да се превърта и да започва от нула. Сега ще се огледам за нещо с пет цифри за разстояние.
Така и така ще купуваш джаджа дето ще мери нещо...я разгледай и помисли за Garmin Fenix 5X.
Купих си го декември месец...ненормално нещо с неограничени възможности, информация, синхронизации....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Х на мен ми е голям ама другите Феникс 5 от кога ги гледам и мисля. Имам Томтом Спарк 3. За каишки дадох повече от часовника вече..
Та научих, че взимаш ли си подобно нещо изборът е прост- Garmin или Suunto.
Ако направим аналог с телефоните Garmin е андроида. Много функции (една не малка част безполезни) много шарения, много кеф. Но се случва да крашва и понякога ти затрива лога от тренировката. Не е рядкост някой нов ъпдейт да го омаже за известно време до степен на не използваемост.
Suunto е Епъла на часовниците. Прост, интуитивен с по-малко функции, но винаги стабилен без бъгове и проблеми.
Ако направим аналог с телефоните Garmin е андроида. Много функции (една не малка част безполезни) много шарения, много кеф. Но се случва да крашва и понякога ти затрива лога от тренировката. Не е рядкост някой нов ъпдейт да го омаже за известно време до степен на не използваемост.
Suunto е Епъла на часовниците. Прост, интуитивен с по-малко функции, но винаги стабилен без бъгове и проблеми.
На мен ми трябва елементарен компютър, който да показва скорост, дистанция и колко е часът. Колкото е по-многофункционален един уред, толкова повече губиш при изчезването му.
- sambeto
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Х на мен ми е голям ама другите Феникс 5 от кога ги гледам и мисля. Имам Томтом Спарк 3. За каишки дадох повече от часовника вече..
Аз избирах между Garmin Fenix 5Х и Suunto Spartan Ultra. Доста четох, гледах и накрая взех Garmin-а.
Предимствата му са, че има WiFi, а Suunto няма. Удобно е за синхронизации,ъпдейти и т.н.
Възможност за смяна на каишките (имам вече 8 цвята

Garmin имат маркет за приложения, Suunto нямат.
Батерията ми държи около 8 дена, при положение, че всеки ден ползвам тракери, GPS, в залата....с подобно ползване на мой приятел Suunto държи ден, два по-малко.
Garmin 5x имат вградена топографска карта на цяла Европа, а Suunto нямат в часовника. Чистия Garmin Fenix 5 също няма вградена карта.
За мен голямо предимство е, че Garmin Fenix 5X НЯМА тъч скрийн дисплей, а Suunto има. Има доста клипове на SUUNTO дето ако плуваш, или е нацапан с кал - греда с тъч скрийна

За 9 месеца 1 път съм имал проблем, и то дето каза след един ъпдейт стана малко по-бавен, ама един ресет и всичко е ОК.
Като цяло Garmin-а изглежда по-стилен сякаш...Suunto ми е малко като детска играчка. Ма въпрос на вкус.
Сега излезе и Fenix 5 Plus. Ама си помисли за 5Х, няколко милиметра е по-голям само.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колеги, моля за малко помощ! За последно съм се качвал на колело преди 15 години, а по-сериозни преходи (с Турист
) съм правил още почти 15 години преди това..
Първия ми въпрос е свързан с размера на рамката, като се има предвид, че велосипеда ще е основно за градско каране, но има макар и малка вероятност да се кача и на някой планински път, не пътека
188см съм, 115кг, 85см ми е кракът до четала. Като гледам калкулатори за планински велосипед съм за 19-ка рамка, за шосеен - 23 . Предполагам, че чисто шосеен няма да си купя, така че най-много да е 21инча. За размера на гумите също се чудя 27.5 или 29, но това май е като ис-ка срещу 320.. вечният спор.. 
Вчера бях в байкцентър за да купя колело на детето и ми е ясно, че момчетата там ще ме насочат, но се чудя дали да не потърся нещо втора употреба, като за начало..
Ясно ми е, че хубаво и евтино няма, като гледам как скърцат някои колела се чудя как ги карат (предполагам от пружините на вилката) Дали бюджет от около 500 за втора употреба и 1000 за нов (спринт аполон например) е ок за да съм доволен от байка?
Много ще съм благодарен за насоки и конкретни предложения!

Първия ми въпрос е свързан с размера на рамката, като се има предвид, че велосипеда ще е основно за градско каране, но има макар и малка вероятност да се кача и на някой планински път, не пътека

Вчера бях в байкцентър за да купя колело на детето и ми е ясно, че момчетата там ще ме насочат, но се чудя дали да не потърся нещо втора употреба, като за начало..
Ясно ми е, че хубаво и евтино няма, като гледам как скърцат някои колела се чудя как ги карат (предполагам от пружините на вилката) Дали бюджет от около 500 за втора употреба и 1000 за нов (спринт аполон например) е ок за да съм доволен от байка?
Много ще съм благодарен за насоки и конкретни предложения!
- sambeto
- ентусиаст
-
В момента за 1199 лева е намален CUBE Attention 2018 в Bikecenter.
Налазвай
Налазвай

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело

Искаше ми се sl-a да е намален, ама..