какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
Почти никой средно статистически емигрант не живее на запад заради повечето пари. Много от хората затова отиват и това им е целта, но не остават за това.
В развита страна се живее защото е по- подредена и по- сигурна. Нищо повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:Почти никой средно статистически емигрант не живее на запад заради повечето пари. Много от хората затова отиват и това им е целта, но не остават за това.
пълни глупости.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:alx написа:Почти никой средно статистически емигрант не живее на запад заради повечето пари. Много от хората затова отиват и това им е целта, но не остават за това.
пълни глупости.
Не. Просто не си прозрял факта

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен средната класа на всякъде се определя по средният доход за страната,средната класа в примерно Тубаго и Тринидат едва ли могат да си закупят примерно някое БМВ тройчица чисто ново,за разлика от хората от средната класа в Германия или Швейцария,но пък се водят средна класа,в България средната класа се върти около 800-1200 лева на РАБОТЕЩ член на семейството,това че не може да си закупи някой неща или че не стигат парите е съвсем друг въпрос,води се средна класа ,щото има много хора с под тези пари и не много хора с над тези пари.
Това е положението
Това е положението
Bogat-Beden написа:alx написа:Почти никой средно статистически емигрант не живее на запад заради повечето пари. Много от хората затова отиват и това им е целта, но не остават за това.
пълни глупости.
Що бе колега, аз също съм останал с това впечатление - че в чужбина или се ходи за "подреденото" (ако е за заселване), или ако се ходи за пари - то е да се спечелят и да се върнат в БГ. Но все пак ти си живял там и имаш по-големи наблюдения, които надявам се да споделиш.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Латиносите в Щатите обикновенно са минали нелегално границата и живеят и работят в собствена среда.
Ми не знам - аз видях "тъпи латиноси"
това, че ти си имал предвид някакви не толкова тъпи ...
между другото доста от тези в щатите не са прескочили, а са с 10 г визи ...,
но това си е виждането на чичо Сам по тоя въпрос
Е, мислиш ли че съм събуден или продължавам да спя?
Еми, добро утро тогава!
Какво ти е заключението тогава:
- В БГ се изкарват по-лесно пари и е по-евтино за живот, но е по-гадно.
- В УСА/Канада си е е**ло майката, ама понеже е по-чисто и подродено е по-готино.
Да изведем поне нещо, щото аз оставам с впечатленито, че направо не е за ходене при вас ...
Ми не знам - аз видях "тъпи латиноси"
това, че ти си имал предвид някакви не толкова тъпи ...

между другото доста от тези в щатите не са прескочили, а са с 10 г визи ...,
но това си е виждането на чичо Сам по тоя въпрос
Е, мислиш ли че съм събуден или продължавам да спя?
Еми, добро утро тогава!
Какво ти е заключението тогава:
- В БГ се изкарват по-лесно пари и е по-евтино за живот, но е по-гадно.
- В УСА/Канада си е е**ло майката, ама понеже е по-чисто и подродено е по-готино.
Да изведем поне нещо, щото аз оставам с впечатленито, че направо не е за ходене при вас ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Дали си е е..ло или не, тези изводи си ги правиш ти. Аз казвам как е тук и какви са възможностите на средната класа. Написах няколко страници по-рано, че може вместо ипотека да плащам малък наем в скапан квартал, детето да е единственото бяло в класа, но да карам ново БМВ. В този случай ще съм преуспял, нали? Карам БМВ все пак. Въпрос на приоритети. Не пия алкохол (бутилка водка 1.18л най-евтината е 28$), не пуша и предпочитам със спестяванията си да пътувам и да ходя на почивка, а не да се наливам с бира в къщи и да викам, колко е скъпо. Написах по-рано, че местните почти не ходят никъде.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
колега да вземеш да откажеш и секса че презервативите сигурно са по 10$ и си слагай въжето .. гледам се имаш за средна класа но живееш доста по бедно и с повече лишения от масата в БГ 

Alexi написа:колега да вземеш да откажеш и секса че презервативите сигурно са по 10$ и си слагай въжето .. гледам се имаш за средна класа но живееш доста по бедно и с повече лишения от масата в БГ
Aйде без персонални (и особенно неуместни) съвети. Аз не давам акъл на никого как да харчи парите си, така и не се нуждая от персонални финансови съветници. Всеки има различни представа за понятието "бедно", и аз мисля че средната класа тук е доста далеч от това. Аз лично предпочитам 80 000$ брутно тук, пред 24-25 000 лв брутно в БГ. Пък ти си дръж евтините алкохол и цигари, мен това не ме влече.
Аз плащам ток (отопление, осветление, топла вода) около 760$ годишно (1100лв) за тристаен малко под 110м2. Нали не си мислиш, че изключвам радиатори при -30С

Бензина ми го вдигнаха и стигна 1.40$/литър, ти колко ти идва? Има още хиляди неща, но не ми се влиза в безмислени спорове.
BMW_POWER написа:... Аз лично предпочитам 80 000$ брутно тук, пред 24-25 000 лв брутно в БГ.
...
Бензина ми го вдигнаха и стигна 1.40$/литър, ти колко ти идва? Има още хиляди неща, но не ми се влиза в безмислени спорове.
хм....
бензин на 2 кинта при брутен годишен доход 115 000 лева в Канада срещу бензин на 2.60 при брутен годишен доход 24 000 лева в БГ....
пък после пак обяснявайте, че живеете отвъд океана само щото е по-подреден и по-сигурен живота....

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Извода, който си вадя е, че в Щатите и Канада услугите ( както и някакви развлечения ) са доста скъпи, но за сметка на това останалите неща са по-евтини... Всеки да си избира кое го влече 

zazomazo написа:BMW_POWER написа:... Аз лично предпочитам 80 000$ брутно тук, пред 24-25 000 лв брутно в БГ.
...
хм....
бензин на 2 кинта при брутен годишен доход 115 000 лева в Канада срещу бензин на 2.60 при брутен годишен доход 24 000 лева в БГ....
пък после пак обяснявайте, че живеете отвъд океана само щото е по-подреден и по-сигурен живота....
за канада не знам, но за америка средното растояние до офиса е 45км в едната посока, а до супермаркета - 10км. и публичен транспорт- няма общо взето.
та тоя евтин бензин върви доста бързо. да не говориме че тия $80к дето ги дадоха за пример са мираж за повечето американци. средния доход на семейство е както казах около $35к/ година.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:zazomazo написа:BMW_POWER написа:... Аз лично предпочитам 80 000$ брутно тук, пред 24-25 000 лв брутно в БГ.
...
хм....
за канада не знам, но за америка средното растояние до офиса е 45км в едната посока, а до супермаркета - 10км. и публичен транспорт- няма общо взето.
та тоя евтин бензин върви доста бързо. да не говориме че тия $80к дето ги дадоха за пример са мираж за повечето американци. средния доход на семейство е както казах около $35к/ година.
alx написа:Почти никой средно статистически емигрант не живее на запад заради повечето пари. Много от хората затова отиват и това им е целта, но не остават за това.
тук твърдиш за емигрантите като цяло, не споменаваш САЩ като частен случай
така, че не е редно да буташ САЩ като критерий спрямо целия свят /съответно личното си мнение като мнение на всички емигранти/

alx написа:
То затова и в Америка е по-евтино

http://www.placebonaventure.com/English/services_3.htm
Това е под хотел Хилтън.
35 000$ на годишна база за двама души е заплата около 8,80-9.00$/час при двама работещи. Не ми се връзва, да не си объркал? Аз писах 80 000$ за двама работещи и това е преди такси. Тук минималната заплата е 9.90$/час, което е към 19 800$ на годишна база

Само да допълня, на мен също би ми било интересно как е в ЕС. Имам познати в Испания, Германия и Холандия. Знам, че навсякъде е мор, особенно при испаноговорящите. При тези нива на безработица, заплащането като цяло отива доста надолу

BMW_POWER написа:Не ми се връзва, да не си объркал? Аз писах 80 000$ за двама работещи и това е преди такси. Тук минималната заплата е 9.90$/час, което е към 19 800$ на годишна база
верно съм се объркал- сега погледнах - $50,502 in 2011 на семейство. след данъците това е около $40к.
http://en.wikipedia.org/wiki/Household_ ... ted_States
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила