Как обслужвате автомобилите си?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Как обслужвате автомобилите си?
Аз също - скоро видях G70 с гуми Matador
Майбасите масово са с Suregrip Pro…
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И баш тея 2-3 тона коли, като не успят да спрат... бахти икономията ще стане
Да не говоря как се карат 250+ с такива китайци.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Значи има напредък. Преди 2-3 години отивам на някакво събиране на автофенове в града. Спирам колата, гледам съседните до мен, разни дизел бегачки с гуми за мъгла. Иначе мноу вървят чуек.

Don_Diego написа:Аз също - скоро видях G70 с гуми Matador![]()
майбаси със нискооктанов бензин и китайски гуми (и други не-оем консумативи) е съвсем нормално. не забравяй, че повечето хора които си купуват тези коли са първенюта за които визията е най- важното. комбинирай го с факта, че също така нищо всъщност не разбират от автомобили и хомота на комичния житейски контекст си тежи сериозно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Аз също много зяпам гуми по светофарите и ДА, положението е трагедия!
Разни марки, дето не съм ги чувал на коли за по 100 бонбона и нагоре в евро...

А колко от въпросните галоши са зимни посред лято?
Разни марки, дето не съм ги чувал на коли за по 100 бонбона и нагоре в евро...

А колко от въпросните галоши са зимни посред лято?

ей това така и не го разбрах.
съвсем доскоро карах опел, 2000-та година, с гуми мишлен - летни и зимни, смяна на 4 години.
относително бяха скъпи (нормални, не пилот/спорт), но за 160 000км с опела - гума не съм пукал, ситуации не съм имал.
в момента карам малко по-тежка кола и се чудя каква смелост имат хората, които пестят от гуми - при 200+, гръмнала гума и средни шофьорски умения - може би единствено иконка на таблото ще помогне. от друга страна с тежката кола - дотук не съм усещал намеса на абс или други системи, единствено на anti-collision assist (от разсейване в задръстване)...
за градска кола - нека са всесезонни, но защо трябва да са лонг хой супергрип, а не нексън примерно? 100 евро разлика е една вечеря за двама...
та моето мнение е, че ако нямаш парите за хубави сезонни гуми - има хубави всесезонни. има средни всесезонни (които съобразяваш с карането). ако трябва да сложиш линг-лонг, може би е време да видиш разписанието на градския или да караш изключително внимателно и бог Дистанций да е с теб.
съвсем доскоро карах опел, 2000-та година, с гуми мишлен - летни и зимни, смяна на 4 години.
относително бяха скъпи (нормални, не пилот/спорт), но за 160 000км с опела - гума не съм пукал, ситуации не съм имал.
в момента карам малко по-тежка кола и се чудя каква смелост имат хората, които пестят от гуми - при 200+, гръмнала гума и средни шофьорски умения - може би единствено иконка на таблото ще помогне. от друга страна с тежката кола - дотук не съм усещал намеса на абс или други системи, единствено на anti-collision assist (от разсейване в задръстване)...
за градска кола - нека са всесезонни, но защо трябва да са лонг хой супергрип, а не нексън примерно? 100 евро разлика е една вечеря за двама...
та моето мнение е, че ако нямаш парите за хубави сезонни гуми - има хубави всесезонни. има средни всесезонни (които съобразяваш с карането). ако трябва да сложиш линг-лонг, може би е време да видиш разписанието на градския или да караш изключително внимателно и бог Дистанций да е с теб.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
"Тея се правят в завода на Мишелин и са същата шарка"
Не сте ли чували
Това винаги ми е звучало като "А бе таковах Анджелина Джоли! Ама не беше точно тя, ами братовчедка ѝ. Втората братовчедка."
Това винаги ми е звучало като "А бе таковах Анджелина Джоли! Ама не беше точно тя, ами братовчедка ѝ. Втората братовчедка."- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
От мои наблюдения, китайските гуми са ок за градско, малки цолажи и по-леки и непретенциозни коли. Обаче за тежка и/или мощна кола не стават - нямат пътно поведение и правят проблеми. Пробвах преди време едни китайки - от 6 гуми 2 се изкривиха за по 5-6 хиляди км и за момента съм ги зачеркнал.
I love the sound of V8 in the morning...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
vicho написа:..
Тва така го каза, все едно намекваш, че е най-големия измамник и от несменени топран термостати си е купил макларън.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:vicho написа:..
Тва така го каза, все едно намекваш, че е най-големия измамник и от несменени топран термостати си е купил макларън.
Онзи ден гледах Ами моторспорт беше показал как Шонди е таксувал за ОЕМ, а е сложил кобелшмид (или каквото е там) лагери - как се разви сагата?
П.П.: Има ли инфо какъв е процента увеличение на цените на масла, за най-популярните такива? Ако е обект на NDA, няма да питам повече.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
TNT написа:"Тея се правят в завода на Мишелин и са същата шарка"Не сте ли чували
Това винаги ми е звучало като "А бе таковах Анджелина Джоли! Ама не беше точно тя, ами братовчедка ѝ. Втората братовчедка."
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies
Разгледай това и помисли дали написа нещо остроумно или ?
Нормално е топ-бранда да предаде на middle или low cost бранда нещо ,което вече има по-модерен наследник (конкуренция, дейва) , та като пример: Мишлен вади Alpin 7 , а Kormoran предлага Alpin 4 или 5 , ама не се казва Alpin , а нещо друго.
Надявам се разбра, че не ми е ОК да пиша фермани като такси драйвер от Казанлък
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kroki написа:vicho написа:..
ти така го разбираш...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
немо написа:TNT написа:"Тея се правят в завода на Мишелин и са същата шарка"Не сте ли чували
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies
Разгледай това и помисли дали написа нещо остроумно или ?
Нормално е топ-бранда да предаде на middle или low cost бранда нещо ,което вече има по-модерен наследник (конкуренция, дейва) , та като пример: Мишлен вади Alpin 7 , а Kormoran предлага Alpin 4 или 5 , ама не се казва Alpin , а нещо друго.
Надявам се разбра, че не ми е ОК да пиша фермани като такси драйвер от Казанлък
Бе не вярвам геометрията да я преоткриват през 2026та, отдавна има компютри, които да направят симулации и да пресметнат коя шарка е оптимална, та тея истории с "новите шарки" за мен са маркетинг.
За материалите съм по-склонен да повярвам, че търпят развитие, но съм сигурен и че корморан през 2026 ползва доста по-некачествени смеси от мишелин 2016... Също и по-малко количество тел и конец.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
driver69 написа:Онзи ден гледах Ами моторспорт беше показал как Шонди е таксувал за ОЕМ, а е сложил кобелшмид (или каквото е там) лагери - как се разви сагата?
Нямам идея, блокиран съм от единия и се радвам, че вече години стоя в информационно затъмнене.
driver69 написа: процента увеличение на цените на масла, за най-популярните такива? Ако е обект на NDA, няма да питам повече.
Цените на маслата почнаха да падат.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Don_Diego написа:Nerta
За мухите вече коментирахме - аз го пръскам директно, без разреждане и няма драми с лака на колата. Верно се разреждал този препарат...ще пътваум през уикенда и ще споделя впечатления дали работи добре и разреден![]()
Сега чакам новата доставка за да взема и туба препарат за смоли и асфалт. Кох Хеми Еулекс е прекалено силен и може много лесно да съсипе някой по-смотан лак или лайстна ако не се внимава изключително МНОГО!
Позамотах се ама хванах последния влак...последната туба в магазина взех