Работа от вкъщи (work from home) тенденции
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Работа от вкъщи (work from home) тенденции
alx написа:dhtj написа:Eкстра усилие само ако бачкам за себе си или ако имам дял от печалбата/фирмата. Във всички други случаи - бачкаш толкова, за колкото са ти платили.
което ме навежда на мисълта, че работиш грешната работа.
аз цял живот не съм работил един ден. буквално.
... но цял живот съм се занимавал със хобитата си.
тука във форума има няколко човека които са се устроили така... останалите... мислите както ти мислиш. което е пагубно и сигурен индикатор, че сте сбъркали попрището
По принцип си прав... В страната на неограничените възможности сигурно е лесно да работиш каквото ти е кеф и да се издържаш от това.
В България е малко по трудно и затова съм си избрал работа с добър баланс на усилия/свободно време и заплащане.
Бачкам с компютър, не влагам много усилия, вадя добри пари и живея където ми харесва.
Хоби ми е да правя коли и съм добър в това, но ако искам да работя това трябва да се преместя в голям град, да имам по-малко свободно време и вероятно ще жертвам здравето си по някакъв начин и пак няма да правя толкова пари, колкото сега.
dhtj написа:alx написа:dhtj написа:Eкстра усилие само ако бачкам за себе си или ако имам дял от печалбата/фирмата. Във всички други случаи - бачкаш толкова, за колкото са ти платили.
което ме навежда на мисълта, че работиш грешната работа.
аз цял живот не съм работил един ден. буквално.
... но цял живот съм се занимавал със хобитата си.
тука във форума има няколко човека които са се устроили така... останалите... мислите както ти мислиш. което е пагубно и сигурен индикатор, че сте сбъркали попрището
По принцип си прав... В страната на неограничените възможности сигурно е лесно да работиш каквото ти е кеф и да се издържаш от това.
В България е малко по трудно и затова съм си избрал работа с добър баланс на усилия/свободно време и заплащане.
Бачкам с компютър, не влагам много усилия, вадя добри пари и живея където ми харесва.
Хоби ми е да правя коли и съм добър в това, но ако искам да работя това трябва да се преместя в голям град, да имам по-малко свободно време и вероятно ще жертвам здравето си по някакъв начин и пак няма да правя толкова пари, колкото сега.
Разбирам. Написах идеалния вариант които в реалния свят често е… трудно осъществим.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Та има една нова и по същество стара сентенция у меринджеите, която успешно я налагат като "неопровержима истина"
То е една ами са си цял арсенал от глупости.
Почвам една от най-известните, която дори тук мернах.
"Ако си си свършил работата на време...значи ти е малко работата"
Следващата е свързана със заместване и евентуално освобождаване на някой служител.
Значи заместваш някой и се справяш.
Но това е работа "екстра".
В един момент някое меринджейче решава, че след като се справяш с допълнителната работа, то значи ...си имал малко работа и вече ти вменяват и новата работа като обичайна, но не променят заплащането.
И всичко това обясняват с това, че след като се справяш с една и още една, значи може да работиш на 2!
А това по същество си е чиста робия.
Наемен работник си и работиш да речем на заплата, след като възлагат нова работа, първо трябва да се проведат разговори и да ти предложат нови условия и заплащане!
С две думи бай Ганьо биснесмен/меринджей.
То е една ами са си цял арсенал от глупости.
Почвам една от най-известните, която дори тук мернах.
"Ако си си свършил работата на време...значи ти е малко работата"
Следващата е свързана със заместване и евентуално освобождаване на някой служител.
Значи заместваш някой и се справяш.
Но това е работа "екстра".
В един момент някое меринджейче решава, че след като се справяш с допълнителната работа, то значи ...си имал малко работа и вече ти вменяват и новата работа като обичайна, но не променят заплащането.
И всичко това обясняват с това, че след като се справяш с една и още една, значи може да работиш на 2!
А това по същество си е чиста робия.
Наемен работник си и работиш да речем на заплата, след като възлагат нова работа, първо трябва да се проведат разговори и да ти предложат нови условия и заплащане!
С две думи бай Ганьо биснесмен/меринджей.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не мисля, че има нещо общо с бай Ганьо бизнесмен/меринджей. Целта на меринджея е да прави точно това, а твоята цел е да не го правиш и се срещате по средата... или си търсиш друга работа... или те уволняват.
Кой ще наделее зависи колко е търсено това, което правиш и до колко квалификацията ти носи някаква добавена стойност, сравнено със следващият, който чака да ти вземе работата.
И не важи само за меринджеи, а дори се пренася в междуфирмени отношения.
Горните проблеми стават по две причини... липса на конкурентни работодатели (поради безброй причини) и/или слаба квалификация.
Аз не виждам как това е нещо специфично за работата от вкъщи или за каквато и да е работа... нито специфично за някаква държава дори.
Кой ще наделее зависи колко е търсено това, което правиш и до колко квалификацията ти носи някаква добавена стойност, сравнено със следващият, който чака да ти вземе работата.
Горните проблеми стават по две причини... липса на конкурентни работодатели (поради безброй причини) и/или слаба квалификация.
Аз не виждам как това е нещо специфично за работата от вкъщи или за каквато и да е работа... нито специфично за някаква държава дори.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Не мисля, че има нещо общо с бай Ганьо бизнесмен/меринджей. Целта на меринджея е да прави точно това, а твоята цел е да не го правиш и се срещате по средата... или си търсиш друга работа... или те уволняват.
Сто процента си прав.
Но е някаква такава "стратегия", която масово се преподава.
Навъдиха се и едни "мениджър бизнес не з знам си какво" , изключително добър в едно нещо- да разпъва презентации с разни кутийки, графики и тн.
Същият няма един ден опит в реалната сфера , той е добър в презентациите и тук се проявява Ефект на Дънинг – Крюгер.
Ако трябва да управлява собствена фирма, дори да продава семки, няма да знае от коя страна се държи пакетчето, във фирмените им профили са като "цветарки" - от една фирма на друга и самочувствие, че все едно са оправили целият живот във старата си фирма и онези са цъфнали и сега оправят живота в сегашната.
Е тея същите обясняват подобни глупости за работата, без да взимат реалните стойности и да върви някакъв "процес" заради самият процес.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Колкото и да ти е мъчно, точно такива кадри се търсят и то много. Колкото по-голяма фирма/компания, повече такива има.