Аудио и Видео

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Re: Аудио и Видео

Мнение от KoolyO » 20 Юни 2024, 12:36

gromovich написа:Колеги ъпгрейднах домашното озвучаване с "нови" колони Klipsch (още една осъществена мечта), като до сега ползвах едни стари от едновремешните уредби със CD changer и двоен касетен дек. Поръчах нови кабели, понеже се наложи и да променя местоположението им, та въпросът ми е 3 метра кабел между ресийвър и колона много ли е дълъг. Кабелът е 4x2.5mm2 PVC

Честито колега. Легендарна марка, въпреки че аз не съм фен на звуковият им почерк. Важното е, че си ти харесват и си си осъществил мечтата. :yes:
За кабелите нямай грижа. Абсолютно нищо не са три метра.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Юни 2024, 13:08

И аз не харесвам хорни, но пък Клипш неслучайно са легенди в аудиото. За кабел за говорител 3м не са много, аз съм с толкова. За интерконекти обаче са много, така че ако трябва да се избира кое да е по-дълго - определено кабела към говорителите.
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Юни 2024, 14:12

… има хорнс и хорнс… по принцип те са стара концепция и са правени за лампови усилватели (такива дето кривят и мажат)… затова като ги закачат за некви по- острички (разбирай модерни) усилватели и на хората им звучат доста резки и интензивни.

Затова по принцип хубаво звучащи хорнс - само с лампи или клас а усилватели…

Има и друг момент- колкото по- стари (часове свирене)- толкова по- меки стават. Един вид нови хорнс трябва да им се даде време да омекнат звуково…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 23 Юли 2024, 11:55

Правя излъчванията на един общински съвет в ютуб...
15 човека, всеки с по един насочен микрофон пред себе си, стандартен делегатски микрофон с копче.
Като цяло не е лоша системата, върши работа, но не мога да науча хората да работят с нея. Не говорят на микрофоните, чупят копчетата и т.н. :lol: И ме дразни, че трябва да им сменям батериите...

Обмислям идеята да махна тези микрофони и да сложа един в средата на залата. Ще се получи ли според вас и можете ли да препоръчате нещо като конкретна марка или модел, нещо изпробвано...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 23 Юли 2024, 11:59

Не знам дали е в бюджета, но на работа сме с Logitech Group и е бая добра машинка, много добре се чува. Използваме я по средата на овална маса с ТВ от едната страна за видео връзка с партньори или home office колеги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Юли 2024, 15:06

Зала на общински съвет виждал ли си? Повтарям зала.
Малко е по-различно от стая в офис с 5 човека в нея.
dhtj поне кат се обърне некой да псува нема да се чува :))) Ако е голяма залата няма да се получи с 1 микрофон. Да не говорим че имаш и шум. Освен ако твойте общински съветници не са много възпитани :))
С брошки не става ли ?
Последна промяна Моджо на 23 Юли 2024, 15:12, променена общо 1 път
Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Юли 2024, 15:10

Няма да стане с един централен спийкърфон - те са за по- малки помещения и дори при класики като на Поликом ($$$$) имат проблеми с по- далечните източници…

Индивидуалните микрофони са за предпочитане…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 23 Юли 2024, 16:06

Моджо написа:Зала на общински съвет виждал ли си? Повтарям зала.

Той човека не е казал че за софия става въпрос, нали и другите градове също са България и имат и те общински съвети.

https://www.youtube.com/watch?v=pgTxhxSfuB4
Аз за такъв размер имах предвид. Logitech-a си има и отделни микрофони, но хайде да не си пробутвам евтините системки, заливайте човека със профи ($$$$) историите. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Юли 2024, 16:19

В който и град да е, се тая, зала е. Обикновено има и поне 15-20 места за гости + съвета. Най-малката, която съм виждал беше към 100-150м2. Няма как да стане с 1 микрофон просто.
А тва на клипа си е стая. Може му викаме зала, ама си е просто стая. И ние имаме в офиса такава, с 20 места за гости + още 4-5 за лектори Не е същото. Изглеждат така в общи линии
https://botevgrad.bg/data/news/big/1611827267.jpg
Дори и по-компактните са пак от този сорт.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Юли 2024, 11:10

dhtj написа:Правя излъчванията на един общински съвет в ютуб...
15 човека, всеки с по един насочен микрофон пред себе си, стандартен делегатски микрофон с копче.
Като цяло не е лоша системата, върши работа, но не мога да науча хората да работят с нея. Не говорят на микрофоните, чупят копчетата и т.н. :lol: И ме дразни, че трябва да им сменям батериите...

Обмислям идеята да махна тези микрофони и да сложа един в средата на залата. Ще се получи ли според вас и можете ли да препоръчате нещо като конкретна марка или модел, нещо изпробвано...?

Преди 20 години бачках в една фирма за професионално аудио. Тогава точно с това се занимавахме - разработка, производство и монтаж на различни микрофонни пултове (и не само) за разни държавни институции из България. Та имам някои наблюдения :ok:

С две думи - ако е голяма залата, с един микрофон в центъра, абсурд да се чува еднакво добре всеки отвсякъде :roll: Дори и да е най-интелигентния array microphone на света :ok: Поне и ако няма "желязна дисциплина" на цялата говорилня. За което се съмнявам, при все че говорим за ОС :mhihi:

Не знам какъв ви е бюджета, но виж ей такива няколко умни мрежови array микрофони си мисля, че ще свършат работа :) :yes: Дори шефа ми навремето имаше идея да прави нещо подобно с едни TI-ски DSP-та, като уговорката ни беше даже да ми е за дипломна работа (бях б(л)еден студент още), ама напуснах :ok: :mhihi:

:arrow: https://www.shure.com/en-MEA/products/m ... t=MXA310AL

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Предишна

Назад към Извън Темата