Аудио и Видео
Модератор: Общи модератори
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Аудио и Видео
gromovich написа:Колеги ъпгрейднах домашното озвучаване с "нови" колони Klipsch (още една осъществена мечта), като до сега ползвах едни стари от едновремешните уредби със CD changer и двоен касетен дек. Поръчах нови кабели, понеже се наложи и да променя местоположението им, та въпросът ми е 3 метра кабел между ресийвър и колона много ли е дълъг. Кабелът е 4x2.5mm2 PVC
Честито колега. Легендарна марка, въпреки че аз не съм фен на звуковият им почерк. Важното е, че си ти харесват и си си осъществил мечтата.

За кабелите нямай грижа. Абсолютно нищо не са три метра.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз не харесвам хорни, но пък Клипш неслучайно са легенди в аудиото. За кабел за говорител 3м не са много, аз съм с толкова. За интерконекти обаче са много, така че ако трябва да се избира кое да е по-дълго - определено кабела към говорителите.
Never mistake motion for action...
… има хорнс и хорнс… по принцип те са стара концепция и са правени за лампови усилватели (такива дето кривят и мажат)… затова като ги закачат за некви по- острички (разбирай модерни) усилватели и на хората им звучат доста резки и интензивни.
Затова по принцип хубаво звучащи хорнс - само с лампи или клас а усилватели…
Има и друг момент- колкото по- стари (часове свирене)- толкова по- меки стават. Един вид нови хорнс трябва да им се даде време да омекнат звуково…
Затова по принцип хубаво звучащи хорнс - само с лампи или клас а усилватели…
Има и друг момент- колкото по- стари (часове свирене)- толкова по- меки стават. Един вид нови хорнс трябва да им се даде време да омекнат звуково…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Правя излъчванията на един общински съвет в ютуб...
15 човека, всеки с по един насочен микрофон пред себе си, стандартен делегатски микрофон с копче.
Като цяло не е лоша системата, върши работа, но не мога да науча хората да работят с нея. Не говорят на микрофоните, чупят копчетата и т.н.
И ме дразни, че трябва да им сменям батериите...
Обмислям идеята да махна тези микрофони и да сложа един в средата на залата. Ще се получи ли според вас и можете ли да препоръчате нещо като конкретна марка или модел, нещо изпробвано...?
15 човека, всеки с по един насочен микрофон пред себе си, стандартен делегатски микрофон с копче.
Като цяло не е лоша системата, върши работа, но не мога да науча хората да работят с нея. Не говорят на микрофоните, чупят копчетата и т.н.

Обмислям идеята да махна тези микрофони и да сложа един в средата на залата. Ще се получи ли според вас и можете ли да препоръчате нещо като конкретна марка или модел, нещо изпробвано...?
Не знам дали е в бюджета, но на работа сме с Logitech Group и е бая добра машинка, много добре се чува. Използваме я по средата на овална маса с ТВ от едната страна за видео връзка с партньори или home office колеги.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Зала на общински съвет виждал ли си? Повтарям зала.
Малко е по-различно от стая в офис с 5 човека в нея.
dhtj поне кат се обърне некой да псува нема да се чува
)) Ако е голяма залата няма да се получи с 1 микрофон. Да не говорим че имаш и шум. Освен ако твойте общински съветници не са много възпитани
)
С брошки не става ли ?
Малко е по-различно от стая в офис с 5 човека в нея.
dhtj поне кат се обърне некой да псува нема да се чува

С брошки не става ли ?
Последна промяна Моджо на 23 Юли 2024, 15:12, променена общо 1 път
Хм,хм...
Няма да стане с един централен спийкърфон - те са за по- малки помещения и дори при класики като на Поликом ($$$$) имат проблеми с по- далечните източници…
Индивидуалните микрофони са за предпочитане…
Индивидуалните микрофони са за предпочитане…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Моджо написа:Зала на общински съвет виждал ли си? Повтарям зала.
Той човека не е казал че за софия става въпрос, нали и другите градове също са България и имат и те общински съвети.
https://www.youtube.com/watch?v=pgTxhxSfuB4
Аз за такъв размер имах предвид. Logitech-a си има и отделни микрофони, но хайде да не си пробутвам евтините системки, заливайте човека със профи ($$$$) историите.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
В който и град да е, се тая, зала е. Обикновено има и поне 15-20 места за гости + съвета. Най-малката, която съм виждал беше към 100-150м2. Няма как да стане с 1 микрофон просто.
А тва на клипа си е стая. Може му викаме зала, ама си е просто стая. И ние имаме в офиса такава, с 20 места за гости + още 4-5 за лектори Не е същото. Изглеждат така в общи линии
https://botevgrad.bg/data/news/big/1611827267.jpg
Дори и по-компактните са пак от този сорт.
А тва на клипа си е стая. Може му викаме зала, ама си е просто стая. И ние имаме в офиса такава, с 20 места за гости + още 4-5 за лектори Не е същото. Изглеждат така в общи линии
https://botevgrad.bg/data/news/big/1611827267.jpg
Дори и по-компактните са пак от този сорт.
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
dhtj написа:Правя излъчванията на един общински съвет в ютуб...
Като цяло не е лоша системата, върши работа, но не мога да науча хората да работят с нея. Не говорят на микрофоните, чупят копчетата и т.н.И ме дразни, че трябва да им сменям батериите...
Преди 20 години бачках в една фирма за професионално аудио. Тогава точно с това се занимавахме - разработка, производство и монтаж на различни микрофонни пултове (и не само) за разни държавни институции из България. Та имам някои наблюдения

С две думи - ако е голяма залата, с един микрофон в центъра, абсурд да се чува еднакво добре всеки отвсякъде

Не знам какъв ви е бюджета, но виж ей такива няколко умни мрежови array микрофони си мисля, че ще свършат работа

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.