Почина Михаил Горбачов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Почина Михаил Горбачов

Мнение от carmanf1 » 01 Сеп 2022, 19:26

Мисля че донякъде си прав.

Щото сме правени и живяли през соц-а. Кой повече, кой по-малко.

Надявам се новото поколение, което идва, да успеем да го възпитаме в по-правилния начин.

Кой е по-правилния начин, за всеки е различен и предстои да разберем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2022, 19:36

Ама моля ти се , сега получават пари само тези които са свършили работа . Изобщо няма такива дето прибират пари без да си мръднат пръста :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2022, 19:48

Jordana написа:Почвате да оплитате конците вече от толкоз демокрация . Нито са били равни всички при соца нито е било охолно да се живее без да си мърдаш пръста . Толкоз сте живели при соца затова ги къдрите такива ... .

Тук трябва да се съглася с Джордана. Някои докарваха добри пари - миньори, военни, кадърни майстори, работници на национални обекти, в някакви вредни и опасни производства също. Майка ми и баща ми бяха висшисти и двамата взимаха около 160 - 180 лева заплати, без никакви допълнителни доходи, от никъде. Не сме живели охолно. Никога не сме имали автомобил, на почивка сме ходили 3 или 4 пъти през годините, почти никъде не сме пътували, за телевизор помня, че събираха пари няколко месеца. Беше събитие, когато ми купуваха нови обувки или яке. Баща ми беше икономиост, майка ми - зъболекарка, пак казвам - двама висшисти. За цял живот бачкане са купили един апартамент (вярно, не малък и на главната улица, в дълбоката провинция) и построили един гараж.

Сега... има ли смисъл да сравнявам? Дори на най-ниско платената ми от последните 3 работи съм бил неизмеримо по-добре. Ако имах повече акъл в главата и усет за бизнес, отдавна да съм на пасивни доходи и вместо още да бачкам - да се чудя къде да ида и какво да си купя. Ама кога нема - нема... Само да не започне сега Мевърика да ми обяснява за криптото колко е доходно, щото ще избягам от форума завинаги... :wave: :wave:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Сеп 2022, 20:02

Borymeckata написа: да ми обяснява за криптото колко е доходно, щото ще избягам от форума завинаги... :wave: :wave:

Аз съм следващия човек, който вероятно никога няма да разчита на спекулативни печалби и пасивни доходи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 01 Сеп 2022, 21:07

Jordana написа:Ама моля ти се , сега получават пари само тези които са свършили работа . Изобщо няма такива дето прибират пари без да си мръднат пръста :yes:

Именно де. Съгласен съм, че и сега стават тия простотии.
За това казвам, да си възпитаме децата, както трябва, за да не е както беше преди и както все още на много места се случва и сега.

Но възпитанието за всеки е различно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 01 Сеп 2022, 21:25

bum_bum написа:
Borymeckata написа: да ми обяснява за криптото колко е доходно, щото ще избягам от форума завинаги... :wave: :wave:

Аз съм следващия човек, който вероятно никога няма да разчита на спекулативни печалби и пасивни доходи.

Аз съм от консервите, които никога не са влизаи в тия “инвеститорски” схеми и “пасивни” доходи.
Такова нещо, като пасивни доходи за обикновения човек на тоя свят не съществува.
В един момент може и да имаш късмет, ама после тоя късмет много лошо подхлъзва.

Тва си е чист хазарт. Същото е, като да залагаш на рулетка, машинки и т.н.

И най-гадното е, че точно както чистия хазарт, пристрастява.

Дали ще търгуваш FX, акции или крипто, всичко си е един и същи хазарт, когато си обикновен човек, който не разполага с правилната информация, в правилния момент. .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2022, 21:33

Не трябва да се бърка търгуването, спекулациите и т.н. с инвестирането. Всеки инвестира в нещо през своя живот.
Време, усилия и разбира се така омразните пари. Разлика особена няма.
Сега ако някои му харесва да си играе хазарт с живота добре, ама не мисля, че тва е нормата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Сеп 2022, 21:40

Borymeckata написа:........

Сега... има ли смисъл да сравнявам? Дори на най-ниско платената ми от последните 3 работи съм бил неизмеримо по-добре. Ако имах повече акъл в главата и усет за бизнес, отдавна да съм на пасивни доходи и вместо още да бачкам - да се чудя къде да ида и какво да си купя. Ама кога нема - нема... Само да не започне сега Мевърика да ми обяснява за криптото колко е доходно, щото ще избягам от форума завинаги... :wave: :wave:

Едно разбрах за 30 години живот в капитализма - няма нищо сигурно и постоянно. Пасивните доходи са до късмет или са свързани с много лишения на младини. Ако си бях купувал апартаменти вместо коли, ако не ходех по почивки, ако пестях от всичко, сега щях да получавам някакви доходи от наеми. Ама нямаше да съм изживял много хубави моменти. Не съжалявам. Сега като се пенсионирам и взема много заплати накуп, вместо да ги инвестирам, ако мога да прасна едно парадно Континенталче Джи Ти първа генерация, няма да съм живял напразно :D Пък който иска от семйството да ми говори. :D
Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2022, 21:49

Купувайте Биткойн и дръжте 5 години бе хора, какво да ви казвам ала и бала сега. Като не искате да купите само не желая след 5 години да ми ги пишете каква е пирамида и как един ден ще умре. Разбира се това на нива няколко пъти над сегашните. :ok:

Иначе купувай имоти, такива от някой, който е на зор, леко дооформяне и пускаш за продажба. Това е сравнително достъпно по нашите ширини.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 01 Сеп 2022, 23:15

bum_bum написа:Аз не искам да е както преди.

Но не разбирам хората, които смятат, че 20 годишна кочина, 40 годишна панелка и отпадъка на хранителната индустрия са върха на лукса в условията на демокрация.

Моджо написа: в консервените фабрики, в които пък е силно непрепоръчително да се влиза, щото повече консерва нема да хапнеш.

Големите заводи сега може би са ОК, но по-малките, няма да давам конкретни примери с марки и имена са нещо, което не би трябвало да съществува изобщо. Като казвам "малки" това са 90% от лъскавите опаковки в магазина.

Единствената разлика е, че панелките бяха нови, не 40 годишни И кочините пак бяха 20 годишни, и ипотеките бяха доживот, и храните бяха боклуци. Никога не съм живял в панел, ама не мога да разбера каква е тая ненавист към живеещите в панели.. кво да правят? Сумати народ има наследствени панели, други дойдоха от панелите в провинцията в панелите в София.. А пък ако трябва да съм честен, като гледам масово новото строителство какви кутийки предлага за холове и спални.. някои просто предпочитат панелите заради функционалност

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 01 Сеп 2022, 23:37

А дано повлече крак и го последват: Сорос, Байден, Бил Гейтс, дъртата вещица-кралицата на нагличаните и оня дрът нацист с ваксините и него, абе всичките да си ги приберат в пъкъла....

п.с нямам претенции за последователността
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Сеп 2022, 23:44

nickstorm написа:А дано повлече крак и го последват: Сорос, Байден, Бил Гейтс, дъртата вещица-кралицата на нагличаните и оня дрът нацист с ваксините и него, абе всичките да си ги приберат в пъкъла....

Изпусна в списъка Иван Костов .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 01 Сеп 2022, 23:45

nickstorm написа:А дано повлече крак и го последват: Сорос, Байден, Бил Гейтс, дъртата вещица-кралицата на нагличаните и оня дрът нацист с ваксините и него, абе всичките да си ги приберат в пъкъла....

Пропуснал си Костов :mhihi:

пс а на Путин ще му правим ли мавзолей като се гътне, с тия операции и ботокс си е балсамиран още приживе :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2022, 4:22

Всички, които мразят СССР и Русия харесват Горбачов. Това е повече от многоречиво. :ok:

Понеже редовната агитка си тегли в нейната посока, използвам да питам Горския. Ще отключва ли соцтемата или ще заключва тази :?:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Сеп 2022, 8:31

Какво буташ дявола за опашката сега не мога да те разбера като никой не те натиска да звъниш? Най-много да заключи и тая ако се напълни с прекалено оф топик. Остави ги, виждаш как се правят, че не ни виждат и имаме свобода.

По темата, на Горбачов едва ли някой някога ще му направи мавзолей, но виж на Путин е напълно възможно като питате. Вечерта базикнах майка ми, че тя малко про руски настроена. Та казвам аз как всички на запад скърбят и изказват съболезнования и се почна все едно пета Джордана и Канадата, до Грозданов чак толкова не успя да го докара, ама все пак имаше очакваните как няма да скърбят след като е бил слуга на запада и американски агент. :mhihi: Хубавото обаче е, че не би гласувала за Възраждане, но за пръв път се чуди дали да ходи да гласува. След като ми се пени как съм луд да гласувам за Тиквата пак, а тя даде шанс на ПП, но след тоя мандат не виждала за кой. Даже като про руско настроена не вярва и на Янев, че нещо хубаво ще излезе.
Та не знам, вашите родители така ли са относно Горбачов? Баща ми при все, че мрази комунистите защото хвърлили дядо в панделката за кратко и не му дали да стане лекар партийните от селото защото не бил с партията, пак нищо хубаво за Горбачов не каза, точно обратното. И разбира се, по-добре сме били през соца нищо, че нито е харесвал комунистите, нито е членувал в партията, само негативи е видял от тях реално. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата