В (поредното) търсене на еФтина track day таратайка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: В (поредното) търсене на еФтина track day таратайка

Мнение от madafaka_donkele » 14 Мар 2022, 19:15

In_Memoriam написа:135/335i с DCT

Тези не са ли тежички за тайм атак? А и 20-25 стигат за н54, не и за н55? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Мар 2022, 19:48

Тежки са, но има доста места откъдето да свалят. Предни седалки, акумулатор, джанти, спирачки, генерация и са 150 кила надолу без да прилича на казан.

N54-N55 за каквото стигне бюджета, но да е поддържан, защото и двете могат дa те фалират :mhihi:
Последна промяна In_Memoriam на 15 Мар 2022, 12:22, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Мар 2022, 19:56

madafaka_donkele написа:Тези не са ли тежички за тайм атак? А и 20-25 стигат за н54, не и за н55? :dunno:

Стефан Митев тъкмо такава прави в момента (n54 dct) ... ще видим колко е "тежичка" :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 14 Мар 2022, 21:01

Нямам опит от първ ръка, но си мисля че z4 30i (н52 мотора) е бая добра алтернатива. Тия мисля че са бая по-леки от 3хх и 1хх.
А за трак кола, още повече ако идеята е да се кара често си мисля че без турбо е по-добре.

Друг вариант е 350z с HR мотора, но тя си натежава... Но пък има не много недомислици и е бая здрава...
Меган РС, ако ще е предно, доказани са, но ...

Нещо друго?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Мар 2022, 21:37

M17cH написа:Нещо друго?

Уикенда има каране на Калоянеца и са се записали 90 коли...

някои хора карат... други си избират :dunno: :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2022, 21:57

vicho написа:
M17cH написа:Нещо друго?

Уикенда има каране на Калоянеца и са се записали 90 коли...

някои хора карат... други си избират :dunno: :ok:

Тия не са ли разбрале, че впалара стана 3,50?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Мар 2022, 22:13

Имат си парииииии, угааааждаааааат сиииииии :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 14 Мар 2022, 22:49

Като гледам на колонката кво пише, нямам пари да стигна до там :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Мар 2022, 23:16

M17cH написа:Като гледам на колонката кво пише, нямам пари да стигна до там :lol:

аз съм си заредил на 2.70 - 100чка от Шела и си питам дедавия... ще "спестя" 20лв с тази ми хитрост... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

бегачки, ама гориво :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Мар 2022, 9:23

БенДзина е за плебеи, истинския карач зарежда wmi или е85 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Мар 2022, 9:35

madafaka_donkele написа:
In_Memoriam написа:135/335i с DCT

Тези не са ли тежички за тайм атак? А и 20-25 стигат за н54, не и за н55? :dunno:

Нашата единичка с мостове, кейдж, гуми, джанти, огзлогана на всичко е под 1т.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 15 Мар 2022, 10:26

Тва си е направо впечатляващо, 500+ кг бая диета ще да е претърпяла!
На мен повече идеята ми беше за стрийт-трак кола, като стийт се има предвид да се дотътря до пистата, не кафеджийка... Та оглозгана кола няма да се случи, най-мн предните седалки да се заменят с корита.
Гледам на Ринга бая единички се карат, ама там не знаеш кой инженер е лежал под нея и кви жокери е редил...

edit: Мазда МХ5 НЦ 2.0 май също не е лош вариант, проблема е че е мн слаба, но пък там има 2.5 мотор, ама пак се забиваме в порочния кръг със суаповете... Въпреки че за тая кола 2.5 MZR суап не е баш 'суап' всичко си пасва 1:1...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 15 Мар 2022, 10:49

Това с ходенето с бегачката до пистата и обратното за мен е тотално грешно. Знам, че vicho и други хора го правят, но аз съм против поради следните причини.

В краткосрочен план пестиш някакви пари от платформа, ежедневка и т.н., но ако достатъчно дълго време ходиш по писти в крайна сметка ще плащаш повече и ще имаш повече главоболия.

1.Ако се счупиш на пистата и нямаш платформа си го закъсал. Или викаш приятел с платфрома/пътна помощ(не всеки има такъв), или викаш нормална пътна помощ($$$$$), или зарязваш колата на пистата и ходиш да я прибереш друг път. Всички опции малко или много струват пари.
2. Правиш компромиси с колата - "няма съвсем да я изтърбушвам", "трябва да може да мине преглед", "Много ще друса), много ще харчи и т.н.
3. Ограничен си откъм количеството оборудване което можеш да носиш. Може да звучи глупаво и понякога да мъкнем глупости и глезотии, но в общия случай повече оборудване води до по-добро представяне и по-приятно преживяване. Това може да се заобиколи, ако ходите група приятели и си споделяте оборудването, но не всеки може да ходи в група с 4-5 човека.
4. Носиш максимум още един комплект гуми/джанти. както и ограничено количество резервни части.
5.Нямаш резервна кола която може "да отскочи до Пловдив" и да купи някаква част ..... или пица :mhihi: Това ако ходиш сам разбира се.
6. Колкото и да не ти се иска т.1 и т.3 са ти в главата и не винаги натискаш на 100%. Има ситуации в които, ако натиснеш още малко колата може и да вземеш първото място, но знаеш че това допълнително натискане може да е за сметка на клапан или шарнинр или джанта и т.н. По-често съм избирал да натисна, но има случай в които съм хвърлял кърпата и съм си казвал "жената/децата ме чакат, не ми се прибира по нощите".
7. 2.80 нафта, срещу 3.50 100 октанов. 9/100 с платформа срещу 12/100 с бегачката.

Следва да се отбележи, че пътуването само с една кола има и своите предимства. Пътуваш бързо, паркираш лесно, вадиш/събираш багажа бързо, ставаш в 7 сутринта, а не в 4, всички места за настаняване са ти достъпни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 15 Мар 2022, 12:35

Факт, в един момент човек се замисля за собствена платформа, но ми се струват мн пари (първоначална инвестиция за закупуване влекач+ремарке, прегледи, данъци нз си кво още) и главоболия (все пак са още 2 допълнителни превозни средства и искат обслужване, а също и трябва да ги паркирам някъде си ...), че и даже шофьорски курс... (Б+Е...)
Идеята е seat time warrior, а не купи подиуми щуротии... Може би не съм дорасъл до там, но винаги има стрийт класове, до колкото знам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 15 Мар 2022, 13:01

TheDriver написа:Това с ходенето с бегачката до пистата и обратното за мен е тотално грешно. Знам, че vicho и други хора го правят, но аз съм против поради следните причини.

За мен това си е част от experience-a ... доставя ми удоволствие да се друсам по родните пътища по 2 часа в посока :smoke:

Виж към Моторпарк не бих тръгнал на ход... 600км от София :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата