Етажна собственост, скандали и спорове!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Етажна собственост, скандали и спорове!

Мнение от vixx » 29 Мар 2022, 21:41

Тези дето са длъжници никога няма да се навият на професионален домоуправител.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 29 Мар 2022, 21:54

Аз от известно време(май 2-3г) съм домоуправител в нашия вход, защото много зле вървяха нещата, не ме устройваше да живея в такава кочина и се захванах. Не ми тежи особено. Обявявам в една Вайбър група кога ще събирам парите и минавам, обикновено на тримесечие. В останалото време съм предупредил да не ме търсят за плащане. Който изпусне да плати, чака след 3 месеца. Нямаме неплатени задължения. Малко ги е страх от мен да влизат в пререкания, може би затова плащат всички. А може и просто да имам подход. Имах едно момиче касиерка, но много слаба събираемост имаше и спря да събира тя. Има и един съсед, който извършва плащанията и после му възстановявам парите. Та така.

И аз щях да плащам с кеф ако имаше някой балък да се занимава, в случая за жалост това съм аз. Но го правя единствено за себе си, не за общото благо. Общото благо е следствие. Докога ще го правя - докато не се натоварвам прекалено и не ми писне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 29 Мар 2022, 22:09

При нас всички си плащат, всичко е чисто спретнато , боядисано красиво абе образцов дом направо. Само дето ми гепиха велосипеда вчера от общите части, вярно дизела стана 3лв , но не е това начина …. бмв то го разбиха , алфата кара жената за мен беше велосипеда , ама нъц …….. та има и други кофти неща освен да не си плащат хората хаха
До велисипеда ми имаше шейна и тротинетка , те са си още там баси.

На вас нещо да е изчезвало така или съм късметлия просто ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 29 Мар 2022, 22:12

При нас не е имало такива случки или поне аз не знам. В общи части ли го държиш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Мар 2022, 22:19

При нас също последните години е окей. Иначе баща ми ми е казвал, че преди много години са му окрали бая чаркове от симсонката, а моята я държах във общите части на мазето и не е пипана.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 29 Мар 2022, 22:26

Аз съм малко параноик и където са възможни кражби и злоупотреби, взимам мерки предварително. Камери, аларми, gsm модули, врати и т.н.

Като бях малък, на баща ми горкия какво ли не му крадоха и разбиваха. От там имам комплекс :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Мар 2022, 5:39

Професионален домоуправител :mhihi: от 5 години се занимавам с такива "специалисти", вкл Вход Мениджър.
Добри са в събиране на таксите, спор няма :ok:
Като цяло, трябва самите собственици да се оправят. Но каквато държавата, такъв и входа, чакаме друг да ни оправи кочината.
В нашият вход аз съм домоуправител от 4 години и без да имам претенции за кой знае какво е добре.

Там където има проблем се захващайте заедно и си подредете входа, няма друг начин.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Мар 2022, 9:40

Зависи с какви говеда живееш. Кво правим като дърт пенсиониран военен решава да гледа лястовици във входа, всяка пролет отваря прозорците - те си правят гнезда и си литкат по стълбището. Всичко става в лайна, освен тавана (да живее гравитацията). На по-голямата част от съседите не им пука, дори не си мият вратите от лайна. Други се радват на птичките. От известно време си мисля, че единственият начин е продажба на жилището :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Мар 2022, 10:10

Аз бих минал на пролет и да им бутна гнездата и после като почнат да правят нови всеки ден буташ до където са стигнали и все в един момент ще се откажат. И ще се надявам дъртия военен да ми каже нещо по въпроса и да го правя на 2 стотинки :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Мар 2022, 10:12

Мда, така го виждам и аз TNT, понеже нито можеш да съсипеш гнездата, нито да кажеш на лястовичките на не влизат. Има едни шипове, които се слагат, ама подозирам, че пенсионера ще ги нащави. :mhihi: А да събаряш гнезда е кофти и аз лично не бих. В началото на сезона им и да го направиш, те ги изграждат супер бързо наново ако решат, а после вече си е престъпно. Ако затворите прозорците ще гнездят пак там, но отвън.
Друг вариант е да купиш жилището на пенсионера като пратиш някой който не познава да говори с него, иначе ще реши, че искаш да го гониш. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Мар 2022, 10:19

То и с пенсионера не може да се говори, изключил си е звънеца. Трябва да го срещнеш някъде. Затваряш прозореца, тоя го връзва с въженце. Режеш въжето - той сваля крилото на прозореца :kuku: А с престъпното бутане на гнезда... това им е логиката на повечето. Значи да не бутаме гнезда - живеем в лайна :dunno: Последно се разбрахме пролетта да не отваря, изобщо да не си създават гнезда. Но с човек, който си записва в телефона на кой ден идват птички и храни 15-20 котки в района... няма оправия. Няма и подкрепа от другите хора в блока.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Мар 2022, 10:23

Има някакви суеверия за тия гнезда и за тва повечето прост народ си живее в лайната им. Да след като има малки вече или дори яйца и аз не бих ги бутнал, ама преди това никакви скрупули нямам...на който му харесва да му е осрано да си ги пуска в тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Мар 2022, 10:27

Аа любителя на животни няма една животинка в тях. Всичко трябва да е пред входа или във входа :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Мар 2022, 10:29

TNT написа:То и с пенсионера не може да се говори, изключил си е звънеца. Трябва да го срещнеш някъде. Затваряш прозореца, тоя го връзва с въженце. Режеш въжето - той сваля крилото на прозореца :kuku: А с престъпното бутане на гнезда... това им е логиката на повечето. Значи да не бутаме гнезда - живеем в лайна :dunno: Последно се разбрахме пролетта да не отваря, изобщо да не си създават гнезда. Но с човек, който си записва в телефона на кой ден идват птички и храни 15-20 котки в района... няма оправия. Няма и подкрепа от другите хора в блока.

Шибни по 5-6 по-дълги рапидки на крилото на прозореца и им прецакай главите. :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Мар 2022, 10:33

По 10-20лв са къщички за птички, има покрив, има дървета наоколо, има си тераса. Даже две тераси има! Но то като си олигофрен, такива цивилизовани неща не те влечат.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата