Етажна собственост, скандали и спорове!
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Етажна собственост, скандали и спорове!
Тези дето са длъжници никога няма да се навият на професионален домоуправител.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Аз от известно време(май 2-3г) съм домоуправител в нашия вход, защото много зле вървяха нещата, не ме устройваше да живея в такава кочина и се захванах. Не ми тежи особено. Обявявам в една Вайбър група кога ще събирам парите и минавам, обикновено на тримесечие. В останалото време съм предупредил да не ме търсят за плащане. Който изпусне да плати, чака след 3 месеца. Нямаме неплатени задължения. Малко ги е страх от мен да влизат в пререкания, може би затова плащат всички. А може и просто да имам подход. Имах едно момиче касиерка, но много слаба събираемост имаше и спря да събира тя. Има и един съсед, който извършва плащанията и после му възстановявам парите. Та така.
И аз щях да плащам с кеф ако имаше някой балък да се занимава, в случая за жалост това съм аз. Но го правя единствено за себе си, не за общото благо. Общото благо е следствие. Докога ще го правя - докато не се натоварвам прекалено и не ми писне.
И аз щях да плащам с кеф ако имаше някой балък да се занимава, в случая за жалост това съм аз. Но го правя единствено за себе си, не за общото благо. Общото благо е следствие. Докога ще го правя - докато не се натоварвам прекалено и не ми писне.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
При нас всички си плащат, всичко е чисто спретнато , боядисано красиво абе образцов дом направо. Само дето ми гепиха велосипеда вчера от общите части, вярно дизела стана 3лв , но не е това начина …. бмв то го разбиха , алфата кара жената за мен беше велосипеда , ама нъц …….. та има и други кофти неща освен да не си плащат хората хаха
До велисипеда ми имаше шейна и тротинетка , те са си още там баси.
На вас нещо да е изчезвало така или съм късметлия просто ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
До велисипеда ми имаше шейна и тротинетка , те са си още там баси.
На вас нещо да е изчезвало така или съм късметлия просто ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
При нас не е имало такива случки или поне аз не знам. В общи части ли го държиш?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
При нас също последните години е окей. Иначе баща ми ми е казвал, че преди много години са му окрали бая чаркове от симсонката, а моята я държах във общите части на мазето и не е пипана.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Аз съм малко параноик и където са възможни кражби и злоупотреби, взимам мерки предварително. Камери, аларми, gsm модули, врати и т.н.
Като бях малък, на баща ми горкия какво ли не му крадоха и разбиваха. От там имам комплекс
Като бях малък, на баща ми горкия какво ли не му крадоха и разбиваха. От там имам комплекс

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Професионален домоуправител
от 5 години се занимавам с такива "специалисти", вкл Вход Мениджър.
Добри са в събиране на таксите, спор няма
Като цяло, трябва самите собственици да се оправят. Но каквато държавата, такъв и входа, чакаме друг да ни оправи кочината.
В нашият вход аз съм домоуправител от 4 години и без да имам претенции за кой знае какво е добре.
Там където има проблем се захващайте заедно и си подредете входа, няма друг начин.

Добри са в събиране на таксите, спор няма

Като цяло, трябва самите собственици да се оправят. Но каквато държавата, такъв и входа, чакаме друг да ни оправи кочината.
В нашият вход аз съм домоуправител от 4 години и без да имам претенции за кой знае какво е добре.
Там където има проблем се захващайте заедно и си подредете входа, няма друг начин.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Зависи с какви говеда живееш. Кво правим като дърт пенсиониран военен решава да гледа лястовици във входа, всяка пролет отваря прозорците - те си правят гнезда и си литкат по стълбището. Всичко става в лайна, освен тавана (да живее гравитацията). На по-голямата част от съседите не им пука, дори не си мият вратите от лайна. Други се радват на птичките. От известно време си мисля, че единственият начин е продажба на жилището 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз бих минал на пролет и да им бутна гнездата и после като почнат да правят нови всеки ден буташ до където са стигнали и все в един момент ще се откажат. И ще се надявам дъртия военен да ми каже нещо по въпроса и да го правя на 2 стотинки 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мда, така го виждам и аз TNT, понеже нито можеш да съсипеш гнездата, нито да кажеш на лястовичките на не влизат. Има едни шипове, които се слагат, ама подозирам, че пенсионера ще ги нащави.
А да събаряш гнезда е кофти и аз лично не бих. В началото на сезона им и да го направиш, те ги изграждат супер бързо наново ако решат, а после вече си е престъпно. Ако затворите прозорците ще гнездят пак там, но отвън.
Друг вариант е да купиш жилището на пенсионера като пратиш някой който не познава да говори с него, иначе ще реши, че искаш да го гониш.

Друг вариант е да купиш жилището на пенсионера като пратиш някой който не познава да говори с него, иначе ще реши, че искаш да го гониш.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
То и с пенсионера не може да се говори, изключил си е звънеца. Трябва да го срещнеш някъде. Затваряш прозореца, тоя го връзва с въженце. Режеш въжето - той сваля крилото на прозореца
А с престъпното бутане на гнезда... това им е логиката на повечето. Значи да не бутаме гнезда - живеем в лайна
Последно се разбрахме пролетта да не отваря, изобщо да не си създават гнезда. Но с човек, който си записва в телефона на кой ден идват птички и храни 15-20 котки в района... няма оправия. Няма и подкрепа от другите хора в блока.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Има някакви суеверия за тия гнезда и за тва повечето прост народ си живее в лайната им. Да след като има малки вече или дори яйца и аз не бих ги бутнал, ама преди това никакви скрупули нямам...на който му харесва да му е осрано да си ги пуска в тях.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аа любителя на животни няма една животинка в тях. Всичко трябва да е пред входа или във входа 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
TNT написа:То и с пенсионера не може да се говори, изключил си е звънеца. Трябва да го срещнеш някъде. Затваряш прозореца, тоя го връзва с въженце. Режеш въжето - той сваля крилото на прозорецаА с престъпното бутане на гнезда... това им е логиката на повечето. Значи да не бутаме гнезда - живеем в лайна
Последно се разбрахме пролетта да не отваря, изобщо да не си създават гнезда. Но с човек, който си записва в телефона на кой ден идват птички и храни 15-20 котки в района... няма оправия. Няма и подкрепа от другите хора в блока.
Шибни по 5-6 по-дълги рапидки на крилото на прозореца и им прецакай главите.

Ubi dubium, ibi libertas
- TNT
- младши ентусиаст
-
По 10-20лв са къщички за птички, има покрив, има дървета наоколо, има си тераса. Даже две тераси има! Но то като си олигофрен, такива цивилизовани неща не те влечат.