Комерсиализира ли се прекалено форумът?
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Комерсиализира ли се прекалено форумът?
Като цяло модераторите са виновни за цялата ситуация. Знаят че тоя и оня си ползват форума единствено с комерсиална цел ама не ги махат защото, били толерантни. Ако си има комерс ами да си плащат и това е. Не мога да ги разбера и тези дето не си плащат за да се рекламират във форума, сумите са символични ама а де.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Няма какво толкова да се впечатлявате бе хора
Има си хора и хора!Така е било и ще бъде винаги!!!
Аз съм правил услуги,подарявал съм части и т.н. и се чувствам добре,а който си е пумяр да му мисли
Както се казва "пари и кашлица не може да се скрие"
Та така е и с пумярите!Рано или късно си проличават и отпадат
Патил съм си и от форумни майстори и търговци и съм прекратил всякакви отношения с тях и те така.Мен не ме е офертирал никой досега на лс да ми прави нещо по колата,все сам си се натрисам

ПС Мене не ме дразни толкова комерсализацията на форума(всичко е въпрос на избор),колкото това,че се е превърнал в място на което няколко(не знам как да ги нарека) си правят чата в извън темата
За какъв дедов са ви такива потребители?!?За 5+ годити с по няма и 300 мнения и то те пак са им от извън темата,но преди отпадането на бройките.
Това което ме дразни мен и още МНОГО хора е комерса свързан със събора!Аз на подобна пародия не бих стъпил никога!

Аз съм правил услуги,подарявал съм части и т.н. и се чувствам добре,а който си е пумяр да му мисли

Патил съм си и от форумни майстори и търговци и съм прекратил всякакви отношения с тях и те така.Мен не ме е офертирал никой досега на лс да ми прави нещо по колата,все сам си се натрисам

ПС Мене не ме дразни толкова комерсализацията на форума(всичко е въпрос на избор),колкото това,че се е превърнал в място на което няколко(не знам как да ги нарека) си правят чата в извън темата

Това което ме дразни мен и още МНОГО хора е комерса свързан със събора!Аз на подобна пародия не бих стъпил никога!
- ivan40glupaka
- Потребител
-
Phil написа:За съжаление не само форумът се комерсиализира. Имам чувството, че вече никой не помага безкористно и част от хората вече не смеят и да поискат помощ. Преди доста време се прибирах по Тракия към София и на последното нагорнище преди града гледам някакво момче бута една Астра. Навън беше сигурно -5 градуса. Спирам аз пред него, слизам и провеждаме следният диалог:
- Да те дръпна до Петрола на Черна котка?
- Ами не, мерси.
- Как не бе, има поне 5км до София![]()
- Ами аз нямам никакви пари...
- Че кой ти иска пари...
Аз останах втрещен...На тоя студ пича мислеше да бута 5км...Сега като се замисля, като нищо някой е спирал преди мен и му е искал пари, за да го дръпне...
Май последните задружни хора, които си помагат "безплатно" останаха мотористите...Но навярно и там има такива индиви, каквито се обсъждат тук...
Трябваше да си с мен когато жената влачи тази зима на сняг и лед 30км. една баничарка Рено Канго- собственика първо се опули като пред него спря ф10 и го питам "въже имаш ли или да вадя моето?" После 10 мин. ми обясняваше, че няма опит с тегленето и го е страх да не ме удари, че било лудост в тоя сняг да го тегля с кола на задно (да живят Х-драйва и Хакапелита 8- избиха си парите веднага), че трябвало да стигне до село Х на 90+км. с колата където ще я ремонтира (сервиза беше на 4-5км. ама пари няма човека) и какви ли не тъпотии докато си мръзнем дружно 4 човека на студа. Почти насила го натоварих него и жена му в моята кола да тежат и да подобряват сцеплението, жена ми седна зад волана, а аз мръзна в баничарката- после как си прегръщах волана с подгряване идея си нямаш. В резултат към 1,5 часа по-късно баничарката беше оставена в моя двор (взеха я след 10-на дни) и още 1,5 часа по-късно хората си бяха у тях. И сега прякора на жена ми е "Лудата", що ли

Лошото в целият случай- хората са стояли на пътя повече от 3 часа с неработеща кола и НИКОЙ не е спрял. А най-лошото е, че жена ми видя 50+г. мъж да плаче от безсилие, това на никой не го пожелавам. Хубавото- идея си нямате какво винско и свинско ми донесоха като "откуп" за Канго-то... В крайна сметка аз загубих едни 5-6 часа от времето си и порядъчна сума за гориво ама не го усещам като "загуба"- и хубави хора срещнах, и жената се научи как да тегли кола в ужасни условия.
И не аз или друг който спира да помогне е доброто момче, герой и т.н.- тези които не спират са малоумници, а тези които искат от закъсалите хора пари заслужават по 20 пръчки на голо. Разбира се на площада, с пряко излъчване по ТВ на наказанието .
А вие тука ми говорите за комерс... Ебал съм ви комерса- кой както ще да изкарва пари, човещината я НЯМА. Просто желанието да помогнеш с каквото и да е от известно време е изчезнало- никой не ви кара да помагате с пари или физически труд, но да не споделиш знанието "този дефект се поправя ТАКА и ТАКА" нито мога, нито искам да го разбера. Ако е нужно кодиране- казваш му на човека, а той вече да си решава дали ще се образова сам и ще си набави нужното, дали ще се обади на Пешо и ще му даде 20лв. или ще отиде в сервиз и ще даде 50лв.
А коментари тип "за повече инфо на ЛС" директно трябва да носят 6 месеца почивка на юзъра- този тип форум е за да се споделя с всички, а не за да изгърбим с 20лв. някой балък...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
adovet написа:Като цяло модераторите са виновни за цялата ситуация. Знаят че тоя и оня си ползват форума единствено с комерсиална цел ама не ги махат защото, били толерантни. Ако си има комерс ами да си плащат и това е. Не мога да ги разбера и тези дето не си плащат за да се рекламират във форума, сумите са символични ама а де.
Българинът много мрази правилата, или поне когато той не е изключение от тях!
Без модератори (с лоши-добри решения) ще настане пълна анархия и хаос във форума!
Само веднъж за 10 години съм бил свидетел на толериране, заради което исках да напусна клуба, макар и член второ ниво, но той няма нищо общо с потребителите на форума!bum_bum ме спря тогава!
p.s. И аз мога да кажа,че за цялата ситуация са виновни потребителите, защото докато има търсене, ще има и предлагане!
- adovet
- старши ентусиаст
-
Не говорим да има или да няма модератори, без модератори си става като групата във фейса. Идеята е поне според мен, защото познавам доста хора от форума, че много хора които са били активни преди просто спират да пишзт защото са отчаяни като цяло от ситуацията( говоря за хора с над 2000 мнения). Както казах и колеги преди мен форума се е превърнал в един продавалник, все пак вярвам че не това е идеята на форума
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
Най интересното е че форума ни след БГ мама е можеби най активния, а като ти потрябва някакво инфо го намираш по чуждите форуми, тука се правим на луди. И тука идва въпроса, че този който го питаш за толкова ли тъп те има, че щом той го е намерил по чужди форуми ти няма да го намериш.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За къв ентусиазъм и фенщина говориме бе?!
Първите студове преди миналата зима ми клекна акумулатора спирайки на омв, което е на 200м от вкъщи и след зареждане не можах да запаля. На съседна колонка некъв "върл" фен с е46, зарежда и най-учтиво го моля да ми даде ток, като имам кабели. Той явно не ме разбра съвсем и повтори "ток ли искаш", отговарям да, като повтарям, че имам кабели. И последва отговор "не мога да ти дам"
Тоз "маняк" седя още няколко минути и си тръгна. Жив и здрав, не ми е длъжен...
Още по-тъпо ми стана като другата кола която беше на бензиностанцията, паркирана отпред, се оказа на касиерката - леличка, която също ме отряза. А не е като да не зареждам на тая бензиностанция откато съществува.
И накрая срам не срам се съгласих на предложението на момчетата бензинджии да ме бутнат 5м,за да запаля...
Дадох им някакви дребни, които имах да се почерпят и се прибрах много затъпял...
Та тъй....
Първите студове преди миналата зима ми клекна акумулатора спирайки на омв, което е на 200м от вкъщи и след зареждане не можах да запаля. На съседна колонка некъв "върл" фен с е46, зарежда и най-учтиво го моля да ми даде ток, като имам кабели. Той явно не ме разбра съвсем и повтори "ток ли искаш", отговарям да, като повтарям, че имам кабели. И последва отговор "не мога да ти дам"

Още по-тъпо ми стана като другата кола която беше на бензиностанцията, паркирана отпред, се оказа на касиерката - леличка, която също ме отряза. А не е като да не зареждам на тая бензиностанция откато съществува.
И накрая срам не срам се съгласих на предложението на момчетата бензинджии да ме бутнат 5м,за да запаля...
Дадох им някакви дребни, които имах да се почерпят и се прибрах много затъпял...
Та тъй....

- adovet
- старши ентусиаст
-
plradev написа:За къв ентусиазъм и фенщина говориме бе?!
Първите студове преди миналата зима ми клекна акумулатора спирайки на омв, което е на 200м от вкъщи и след зареждане не можах да запаля. На съседна колонка некъв "върл" фен с е46, зарежда и най-учтиво го моля да ми даде ток, като имам кабели. Той явно не ме разбра съвсем и повтори "ток ли искаш", отговарям да, като повтарям, че имам кабели. И последва отговор "не мога да ти дам"![]()
![]()
Та тъй....
Явно си ги стреснал нещо хората, чак пък ток да не дадат
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
host написа:Ако се опитате да споделите нещо има няколко варианта за реакция:
1 - виж го тоя къв е смотан, скрапер е, няма пари, прави боклуци и си мисли че прави нещо
2 - виж го тоя ква е надувка кво ми се прави, че има пари, то с пари и аз мога
3 - не може да измислиш нещо по-добре от колкото е направено, супер смотан си и т.н.
4 - тоя е много як щото е нарязал 20 коли на варели, мята им "читави" мотори,... тва е истината, ти си бог
Точно в десетката. Тайните проекти ще стават още по-тайни, просто защото ни е вродено да не оценяваме нищо.
bum_bum написа:На мен директно ми казаха, че ако ги имал тия пари щял да изкара ХХХХ коня на колелата с турбо. Все едно той ми ги е давал. Никой не се замисли, че ако се поразтърсиш из нета трудно ще ти е да намериш атмосферно 2.8 с повече коне. Изключвам ръновете за самочувствие на хондаджийското дино.
Това да правят сметки на парите ти или какво щял да направи АКО ги има е класика. Само дето един ден случайно ако му паднат отнякъде обикновено отиват или за Е60, или за коври на Слънчака и накрая пак нищо не е направил, а темата изглежда по тоя начин горе-долу: viewtopic.php?f=34&t=400521&p=4126336&hilit=260#p4126336

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Дайте предложения за промяна, щом Ви дразни комерса!
Всички мнения и теми се четат от модераторите и УС на клуба.
Ако затегнем правилата, ще пропищите, че няма свобода.
С ръка на сърцето мога да кажа , че в т.н. Модераторски подфорум се обсъжда всяко решение и санкция спрямо потребител, преди да влезе в сила, което ни прави не само най-големия, но и най-либералния автомобилен форум в България!
Всички мнения и теми се четат от модераторите и УС на клуба.
Ако затегнем правилата, ще пропищите, че няма свобода.
С ръка на сърцето мога да кажа , че в т.н. Модераторски подфорум се обсъжда всяко решение и санкция спрямо потребител, преди да влезе в сила, което ни прави не само най-големия, но и най-либералния автомобилен форум в България!
Последна промяна dr.peshev на 29 Юни 2017, 6:53, променена общо 2 пъти
Тъй като може би изглеждам мрънкало, искам да подчертая, че това наистина е един от най-либералните форуми, в много други досега щяха да са ме бан-нали (както и много други хора). Не че това щеше да ме разчувства, но е факт. Дали трябва да е толкова либерален е друга тема.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Пешев, как можа да заключиш темата за патерицата? 

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Иначе някой ще вземе да я съсипе 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Аха ясно
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Форумът си е супер!!!
Проблемът е, че с годините самото общество деградира, а по време на този процес, бавно, но сигурно, БМВ-тата изместиха Гоуф-а от сърцето на народа...
С очите си съм виждал как се дават и последните стотинки за кола, която веднага се накичва с китайски ксенони, енджъл айс, фолио по стъклата и предна М-кова броня от Тайван! А в същото време предницата е разбита и няма спирачки... Изобщо, гуми, масла, филтри, датчици и качествено обслужване и поддържане определено не са на почит сред "манЯците". Обаче си е друго да избушиш катализаторите и да "чипнеш" печката - това носи бонус точки в махалата! Зер - може да пуши, даже да вони, ма глей как върви!
Оттук и интересни теми като "Къде да обърна дирекцията изгодно?", "От автомат към ръчка", "Зимни гуми през лятото", "10w40 на М54", "Електрониката полудя от китайсия баласт" и т.н., от което нивото резонно си пада...
Изводът от цялата работа е, че тарикатите, които се опитват да изкарат някой лев чрез форума, всъщност са проекция на особените потребности на някои потребители!
Проблемът е, че с годините самото общество деградира, а по време на този процес, бавно, но сигурно, БМВ-тата изместиха Гоуф-а от сърцето на народа...
С очите си съм виждал как се дават и последните стотинки за кола, която веднага се накичва с китайски ксенони, енджъл айс, фолио по стъклата и предна М-кова броня от Тайван! А в същото време предницата е разбита и няма спирачки... Изобщо, гуми, масла, филтри, датчици и качествено обслужване и поддържане определено не са на почит сред "манЯците". Обаче си е друго да избушиш катализаторите и да "чипнеш" печката - това носи бонус точки в махалата! Зер - може да пуши, даже да вони, ма глей как върви!
Оттук и интересни теми като "Къде да обърна дирекцията изгодно?", "От автомат към ръчка", "Зимни гуми през лятото", "10w40 на М54", "Електрониката полудя от китайсия баласт" и т.н., от което нивото резонно си пада...
Изводът от цялата работа е, че тарикатите, които се опитват да изкарат някой лев чрез форума, всъщност са проекция на особените потребности на някои потребители!
Последна промяна fancooler на 29 Юни 2017, 0:50, променена общо 1 път