Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Акция "Зима"

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 7:38

Ахаааа, викаш, щом има сняг и си с чисто нови зимни гуми, проблем няма :mhihi: И като почнете да се фукате с тоя таксиджийски километраж на месец :mhihi: Като караш, трябва да имаш пари и да поддържаш,а тази поддръжка включва и износването на гумите. Не знам дали има турбо милионери, но се навъдиха прекалено много псевдо гъзари с БМВ-та...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Акция "Зима"

Мнение от efren » 06 Ное 2016, 8:37

Не знам къде има таксита с такъв километраж. Аз имам пари да поддържам защото купувам гуми. Мога да ти отговоря средностатистически на моя въпрос, а именно защо не купувате нови гуми за снега - защото карате целогодишно с един комплект зимни :winky: Това средно статистически, не визирам никого. Любимия лаф - "две зими ги карам и две лета и са си много хубави". А карането през лятото със зимни е просто едно байганьовско тълкуване на дефиницията "да се съхраняват на сухо и хладно място". И да, гъзар съм защото имам пари за гуми, а марката няма значение, когато караш със зимни гуми на 25 градуса.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 9:15

Еми като си гъзар си сложи зимните и не реви, че за 2-3 дни на 15 градуса ще се прецакат и ще ги караш един месец по-малко...

Аватар

Мнение от efren » 06 Ное 2016, 9:19

Кои да сложа 5мм или 8мм? В смисъл кой зимен грайфер е най подходящ за сух асфалт и 15-20 градуса? Искаш да кажеш, че след 2-3 дни идва снега?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 9:24

Ако искаш, си ги менкай на четни и нечетни дати. Или слагай зимните сутрин под 7, стане ли над 7 градуса бий аварийките където те свари и сменяй с летни. Аман вече от чичо Скрудж като става въпрос за безопасност.

Аватар

Мнение от efren » 06 Ное 2016, 9:35

За това говорим - безопасността се свежда до каране 365 дни в годината със зимни гуми. Колкото до това къде ще ме свари снега - не знам къде ще е но ще е след още месец, месец и половина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2016, 10:13

Пак да питам: летните гуми не измръзват ли при по-ниските температури? :dunno:
Мойте например ми се сториха малко по шумни при каране на 3 градуса и затова ги смених
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2016, 10:21

Със сигурност са по-шумни като станат на пластмаса. Иначе нищо им няма.

Семи сликовете обаче ако се карат по това време се цепят и гейм овър.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 10:33

efren написа:За това говорим - безопасността се свежда до каране 365 дни в годината със зимни гуми. Колкото до това къде ще ме свари снега - не знам къде ще е но ще е след още месец, месец и половина.
Тоест, ако няма сняг, и на -5 градуса ще си перкаш с летните, така ли да разбирам?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 06 Ное 2016, 11:49

Без сняг, няма смисъл от зимни гуми. Летните на сухо са си елстра

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Акция

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Ное 2016, 11:53

koziak написа:Без сняг, няма смисъл от зимни гуми. Летните на сухо са си елстра

Финансирай ме и ще се домъкна до София да ти покажа обратното. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 06 Ное 2016, 11:54

Финансирам те

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Ное 2016, 11:58

Don_Diego написа:Пак да питам: летните гуми не измръзват ли при по-ниските температури? :dunno:
Мойте например ми се сториха малко по шумни при каране на 3 градуса и затова ги смених

bum_bum написа:Със сигурност са по-шумни като станат на пластмаса. Иначе нищо им няма.

Аз не знам колко нищо им няма, ама имах приятел които 2 зими си кара летните гуми. След втората зима гумите бяха криви на гъз. Може и да не се е дължало на това, но истината е,че бяха гуми на 3-4 години и не знам от к'во друго може да са се изкривили така :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Ное 2016, 12:05

Ама е спестил 400-1400лв за зимни гуми, а ти си се набутал :mhihi: :mhihi: :mhihi: и е истински мъж... рискувал е да се убие всяка сутрин като е под 0гр.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2016, 12:19

bum_bum написа:Със сигурност са по-шумни като станат на пластмаса. Иначе нищо им няма.

На мен ми е ясно, че се случва някаква промяна в лятната гума при понижаването на температурите, иска ми се обаче да го разберат и тези твърдящи по-надолу, че ако няма сняг не трябва зимна гума. Въобще ми е много интересно откъде се е появил този мит :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата