Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от bum_bum » 26 Юли 2015, 18:14

Ако нямах работа тук и най-вече, ако нямах малко дете още пролетта щях да съм запалил към Нова Зенландия. Все още се чудя дали не сгреших.

Относно населването с хора с неестествен цвят на хората си мисля дали някой не прави нарочно така от началото на 20-ти век, че човечеството да се чувства несигурно. ПСВ, ВСВ, после Студената война, а сега проблема с тероризма и черните.. :dunno:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юли 2015, 20:17

Бялата нация ще изчезне в рамките на следващите 100 години.

https://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo

Арабухите винаги са били агресивна нация и са водели война след война. За да наваксат липсата на мъже, религията им е разрешила да имат по няколко жени. Черните в Африка и по света са имали винаги висок процент на смъртност. Закараха им здравеопазване и те взеха да растат като бройка. След земетресението в Хаити Канада прие няколко десетки хиляди ето така. От тях никой не се върна обратно. 95 процента от емигриралите в Канада хаитяни живеят в Монреал. Работата с хаитянин е най-добрия начин да заобичате циганите.

Работил съм много с мюсюлмани африканци. Колега сенегалец ми призна, че има две жени. Едната е в Канада, другата в Африка. Но има и други, които са с "цялото си семейство" в Канада. Един мъж с четири жени на социал плюс около тридесет хлапета. Този юнак взима помощи в рамките на 15 000$ всеки месец, без да си мръдне пръста или да плати и цент данъци. И така са хиляди. Само се размножават. Казвах на колегите да причетат за уроците на Косово. За две поколения косоварите спечелиха войната в креватите. 7-12 деца срещу 1-2 при сърбите. Това става навсякъде ...

В Австралия решиха този проблем преди години. Но там пък е друга бира ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Юли 2015, 20:43

BMW_POWER написа:В Австралия решиха този проблем преди години. Но там пък е друга бира ...

Как са го решили, че ми стана интересно?

И без тва незнайно защо ме тегли натам :mhihi: , ако има по-малко тъмно зелени ще е само бонус ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Юли 2015, 20:58

аз малко не схващам...какво толкова ви пречат арабухи и т.н.?

честно си признавам, аз нямам взимане даване с тях, не работя с такива, никъде и не виждам такива единствено коствено си преставям, че данъците, които плащам отиват и за тях. Ама да бъдем честни - има и толкова българи, цигани, бивш соц. блок, които доят системата.

Какво толкова ви пречат?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 26 Юли 2015, 21:07

BMW_POWER написа:....Писах за Канада, за да имате реална представа за нещата там. Цените са с пъти по-високи от тези в Щатите. Аз на всеки три седмици бях в Платсбърг (на 125км от нас) на пазар. Пилешкото в щатите е 4.40$/кг, в Монреал е 14-18$/кг. Млякото в Щатите е 2.50$/галон, в Монреал е 6.20$/4л. В Сиърс купих два анцуга на хлапето (на 6г) за 11$, в канадския Уолмарт един струва 16$. Купих за 3$ яке с качулка, за 3$ в Канада само дъвки можете да вземете. ....

Колега, цените ми се виждат ОК за един работещ човек там :) :yes:

п.с. Интересно ми е какви ще са реакциите ти след една година примерно в Холандия :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Юли 2015, 21:20

Може в Канада да е по-качествено. Ясно е, че в Америка е евтино, но и това което ядат е много зле, то се вижда по фигурите им...
Пак в Америка има и много скъпи неща за ядене, особено ако са хубави. Ясно е, че месо от 2 долара кг е за кучетата

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Юли 2015, 21:38

@2bar написа:аз малко не схващам...какво толкова ви пречат арабухи и т.н.?

честно си признавам, аз нямам взимане даване с тях, не работя с такива, никъде и не виждам такива единствено коствено си преставям, че данъците, които плащам отиват и за тях. Ама да бъдем честни - има и толкова българи, цигани, бивш соц. блок, които доят системата.

Какво толкова ви пречат?

Много е неправилно да се генерализира.но..
От това,което съм видял с очи :mhihi: ,основен крими фактор са в иначе така уредените и спокойни държави.
Моят пряк началник в Дания беше млад германец ,работещ и живеещ над 5 години в DK,казваше ,че голяма част от тях се занимават с изнудване,кражби ,наркоразпространение и т.н..
Аз самия съм бил спиран в центъра на града от такъв,да ми предлага бЕло (с изричната уговорка ,че не съм търсил нищо подобно,просто не ползва,предостатъчно алкохол успявам да погълна за вечер и без това :mhihi: )
Виждал съм как на улицата и в дискотеката само те са агресивни и налитат на бой БЕЗ причина (естествено никога сами..)
Отделно,че дали заради религията или друго-не искат да се интегрират напълно,сложно е за обяснение,но с една дума искат само плюсовете и придобивките от истински работещата система на благоденствие както я наричат местните.
Тук е редно и да спомена,че единия от лекарите ,с който имах допир там,си беше пак чист арабин,видимо интегриран,стойностен и достоен гражданин на новата си родина :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Юли 2015, 22:07

Казал си го :yes:

Като цяло проблема на такива общности е липсата на желание за интеграция и приемане на културата на държавата, в която са ...
Това, че са по-тъмнички просто ги обединява :mrgreen:

В щатите съм бачкал с перуанци дето са от 3-4 години там и речника им на английски е 20 думи ...
Как става - общуваш само с другите маймуни, бачкаш с тях, пазаруваш от тях и тн
Просто се капсуловат и си създават микрообщества и това е до голяма степен част от културата им ...

И да има изключения, които не бих гледал с друго око от бял човек.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юли 2015, 23:47

Колеги,
арабите при преместването си в друга държава не преимат местните традиции. Те налагат своите такива. Ето линк:

http://www.voininatangra.org/modules/ne ... toryid=336

Има още много, търсете в нета. Дано да нямате араби съседи, за да разберете за какво става въпрос.

До колегата с "поносимите цени" в Канада.

През 2007 един час минимална заплата беше:
- 2 кг свинско без кокъл
- две печени пилета (можеш да си ги купиш готови от магазина)
- 11.8Л бензин

В момента с един час работа на минимална можеш да купиш:
- 0.8 кг свинско без кокъл (без да е на специал естествено)
- 1.4 печени пилета
- 8 литра бензин

Такова е и съотношението при по-високото заплащане. Има огромно обедняване на населението. Цените на имотите тръгнаха надолу. В същото време върви безумно строителство. В кварталът в който живеех в Laval в момента има 648 имота за продажба??? Купувачи няма. Потърси из нета статистики за пазара на недвижими имоти в последните 24 месеца. Спадът е с над 30%. Има огромно ОБЕДНЯВАНЕ.

http://www.realtor.ca/Map.aspx#CultureI ... rentPage=1

Купувачи няма или се пазарят като цигани. Моят купувач ми искаше часовника на стената ...
В последните 18 месеца в Канада става страшно. Разбирайте го както искате :dunno:

Пак ще дам един пример за "работещ" човек:

Средна заплата в семейство 60 000$ брутно;
- 15 000$ данъци
- 15 900$ разходи по жилището (данъци, такси, ипотеки, ток) - аз плащах толкова
- 1 500$ телефони и интернет (кабела е още едни 1000$, но аз ги отрязах)
- 1 000$ струва една кола като данъци, застраховки и смяна на масла годишно (без бензин и поддържка)
- 4 080$ ми струва детската градина на хлапето
- 984$ струва картата за градски транспорт на година

И вече си с едни 21 500$. Ами дрехи, бензин, биричка, цигари (9$ пакет), почивката на Карибите, разходките през уик-ендите, малките удоволствия??? Храната... как ще ги разпределиш с 1 800$ месечно? Едно отиване до българия е около 1200$ на човек. Една почивка в Куба (най чипата) е 1800-2400$ за трима.

И нали тръгнахме от 60 бона? Това са две заплати по 15$/час. Масово семействата са в рамките на 40-60 000 годишно. И ако имаш две деца, две коли, какво правим?

Там болнични няма. Някои фирми дават сик-дейс, в рамките на 5-7 дни годишно. Щом отсъстваш, не ти се плаща. Детето е болно или трябва да идете на лекар - не ти се плаща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Юли 2015, 1:27

Ще е добре да се направи тази сметка и за БГ за двама+две деца, ипотека и две коли. Ако сложим и цигари, iphone всяка година, ресторанти и т.н. до почивката в Гърция, ще излезе, че само 5%-10% от всички могат да имат всичко това и това ще са програмисти и разни подобни, ако са на заплата.
Ето я най-грубо
Ипотека 700лв да речем х12 са 8400
Ток+вода зимата отива на 200лв или 2400, някъде и повече, нет, телевизия, план за два лъскави телефона, нали всеки иска такива още 150лв поне още 1800лв
Две коли не нови със застраховки, каскота, винетки и др са над 1200лв минимум, ясно е, че ще са на газ..
Частна детска градина, ако няма баба или връзки за държавна поне 400лв на месец или 5000лв на година
Тук там като се добави нещо дребно и те отидоха на 20к лв, няма да пишем ядене, ресторанти, почивки, поддръжка на коли, техника и др, ако сложим второ дете, понеже се говореше за него, съвсем скача сметката. Излиза, че без ядене, дрехи и почивки, трябва да има доход 2000лв за тия неща или по 1000лв на родител, ами малко са така в България. Ха сега, да сложим храна и ресторанти и почивки...
Никъде вече двама работещи на средна заплата + две деца, не могат да си позволят всичко това или с много уговорки, било то в БГ, Канада или Англия

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 27 Юли 2015, 6:56

Истината е, че човек трябва да има хубава работа (високо клафицирана) и съответно да получава добри пари, за да може да си позволи повече работи.

Без добра работа и съответното заплащане остава единствено спокойствието (поне в Германия), което има човек, но това спокойствие идва чак като се интегрираш. Иначе без език и съответно интеграция, сигурно е по-неспокойно и от България.

Може би проблемът идва от там, че повечето си мислят, че парите в чужбина ги дават на калпак и повечето са разочаровани, като по някое време ударят калемчето....От друга страна сигурно и повечето не са конкурентно способни и си мислят, че в чужбина се кара в като в България - ден да мине, друг да дойде.....Не знам, аз отдавна съм спрял да се замислям.

Иначе колегата от Канада....ми то минималното заплащане на час, не е много малко....Ако говорим за наистина минимално, а не минимално за някой бранш. Тук (Германия) въведоха или от 2016 ще въведат минимално заплащане от 8 или 8,5€ на час. Кой знае колко работи не може да се купят с тези пари - литър бензин е само 1,45. Дет се вика, даже и не можеш да си купиш едно шише водка, да се напиеш - струва 15€. Ама и тук живеят хора.

Според мен, всички тези работи трябва да се гледат и малко статистически - принадлежиш към една група - гледаш, какво е обикновеното заплащане, какво си позволяват хората от тази група - каква кола, дали собствено жилище или не и т.н. и си правиш сметка, дали е добре или не. Защото може да се окаже, че искаш да имаш доста работи, които никой няма от твоята група....И тогава се започва с констатациите и разочарованията....

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Юли 2015, 7:03

Начи Канада отпада :mhihi: (На север невервам да има много таранбука, ама там децата нема къде да учат..)
Остава Нова Зеландия или като втора Австралия. ( за Австралия имам познати, там е ОК, за НЗ почти нищо незнам ).
bum bum, с малки деца би трябвало да е по-лесно...с големи, език адаптация..рев, ше е по-тегаво.
И пак да добавя, че става дума за емиграция, т.е отиваш със семейството и не се връщаш.
А какво правят негрите, вижте ЮАР...една държава рай, превърната в секюрити зони. В Недалечно бъдеще европа ще е същата.
Арабите, колегата по-горе го описа.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Юли 2015, 9:26

alekangg написа:...

Аз не коментирам къде как е и къде е по-добре или по зле. Давам директни примери на Колегите с цифри и факти, за да няма недочули или неразбрали. В последните две-три години средната класа в Канада просто беше изтрита. В Квебек имаше една тъпа министър председателка Муроа, която просто унищожи хората. Не че сегашните са по-читави, но ... От началото на лятото масово фирмите уволняват, затварят или напускат Канада. TARGET изкара 12 месеца и затвори всичките си магазини

http://www.cbc.ca/news/business/target- ... -1.3018677

Последната фирма за която работих също си би шута миналата година:

http://www.solidwastemag.com/recycling/ ... 003140460/

Механикът ми преди три години имаше 4 служители, сега има един. И така е масово.

Компаниите смениха тактиката. Вече не назначават служители, а ползват агенции. Агенцията изпраща свои хора за ден, седмица, месец и когато работата (поръчката) се изпълни, просто ги освобождават. И стоите в къщи и чакате друга поръчка. Няма застраховки, гаранции за нищо. Всичко си е за ваша сметка.

http://placement.emploiquebec.net/mbe/u ... &CL=french

Toва е сайта на Емплоа Кебек. Вижте агенциите:

http://madessapro.com/en/home/
http://www.selekktus.ca
http://www.srhs.ca
http://www.bedardressources.com
Service de Personnel Maryse Gaudet Inc
LES SERVICES DE GESTION QUANTUM LIMITÉE
ADECCO SERVICES DE RESSOURCES HUMAINES LTÉE
ITT PERSONNEL INC.
http://www.carriereetassocies.com/home.htm
AEROTEK
http://www.nbsolution.ca/
TRAVAIL GLOBAL AGENCE DE PLACEMENT INC.
Serviko inc.
и т.н. и т.н.

Можете да видите заплатите и колко часа на седмица се работи. 15$ при 40 часова работна седмица са 30 600$. При 37.5 часа седмица вече са 28 600$. И това е при условие, че не сте отсъствали, закъсняли или тръгнали по-рано нито веднъж през годината. Закъснение с една минута обикновено ви вади първите 15 мин за деня.
Годишно ви се полагат 10 (десет) работни дни платен отпуск. След пет години ви дават още пет. След още пет - още пет. Пет седмици е тавана, който можете да получите. Забравете за мечтата да наемете RV и да обиколите Америка.

Само да допълня. Дават ви пет дни, ако сте били пет години в една фирма. Ако след 20 години смените работата, пак започвате от 10 платени дни.
Последна промяна BMW_POWER на 27 Юли 2015, 10:29, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Юли 2015, 10:24

BMW_POWER, благодаря за подробната информация, наистина.
Аз пък искам да кажа, че тази сметка ще е идентична за Германия, Холандия, Белгия и Англия, че и за скандинавските, където има давали пари с кофите, ама цените са едни интересни по кръчмите. Та общо взето взимаш толкова, колкото даваш след това с леки разлики в едно или друго перо.

@2bar го е казал много правилно! :clap: Няма как, ако не си със сериозна професия или доход без значение къде и в коя държава, да имаш ипотека, две коли, две деца и да чакаш да стигнеш до Куба или Домининикана лятото. А нали тези деца утре ще искат да учат, тогава не ми се мисли какво ще става..
Интересно ми, защо Германия се води за много спокойна, понеже си лягат рано ли?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 27 Юли 2015, 10:56

BMW_POWER написа:....До колегата с "поносимите цени" в Канада.

През 2007 един час минимална заплата беше:
- 2 кг свинско без кокъл
- две печени пилета (можеш да си ги купиш готови от магазина)
- 11.8Л бензин

В момента с един час работа на минимална можеш да купиш:
- 0.8 кг свинско без кокъл (без да е на специал естествено)
- 1.4 печени пилета
- 8 литра бензин
....

Аз гледам от "моята камбанария" в БГ ("живея" и работя в Пловдив), и при все че не съм на минималната почасова ставка, мога да си купя САМО 1л и някакви милилитри бензин с 1 час (уж) квалифицирана работа :lol:

п.с.Заплатата ми не е мръднала и на йота от 2012 г., а от тогава имам една международна квалификация в Белгия и спечелих един национален конкурс в моята област ама к'во от това :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата