Високо технологични военни разработки...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Авг 2006, 20:27

да не говорим, че експериментите с антирадарни бои са още от 60те години до колкото си спомням ако не и по-рано...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

...........

Мнение от Тоо Cool » 10 Авг 2006, 20:32

Точно така-експерименталният "Хев Блу" и след това "Безмълвна Синева" са горе долу от тези периоди.......е може би мааалко по напред-70-те и 80-те ;)
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Re: ...........

Мнение от BigMUZZY » 10 Авг 2006, 20:43

[quote="Тоо Cool"]

Свойството СТЕЛТ на бомбардировача на Локхийд Ф-117 "Найтхоук" се дължи на няколко основни фактора, а именно:

-това, че е черен :mhihi: :mhihi: :mhihi: (шегувам се разбира се-ако беше така утре си боядисвам колата черна-да поглъща слънчевите лъчи-по-голяма тъпотия не съм чувал!!!! :shock: ) Всъщност черната матова боя, с която се боядисват серийните самолети е специална такава и съдържа милиони микроскопични малки желязо-магнезиеви сферички, който поглъщат електромагнитната енергия излъчвана от противниковия радар и по този начин врга "не вижда" нищо на радара си;
-това, че при облъчване с радар формата на Ф-117 не отразява обратно към излъчващия радар НИКАКЪВ процент от излъчените лъчи-това е така заради специално проектираната ръбеста форма на самолета (отразява електромагнитната радарна енегия във всички посоки освен обратно към източника на същата);

,quote]

Поглъща или отразява???
През 94-95 година някъде, руснаците излязоха със система от три камиона натоварени с техника и разположени на по 80 км един от друг. Те засичат движението на въздушните маси - завихрянето. А Ф117 има завихряне като от ТИР заради формата си. Заради нея всъщност и не може да развие свръхзвукова скорост. Така че Ф117 не е толкова неоткриваем.
...Тез` две бири `що ги каза ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Авг 2006, 20:47

поглъща да... RAM - radar absorbent materials

а за боята бях чел доста отдавне вече не помня, защото не се интересувам от такива неща, но мисля че за първи път е използвана на някакви американски подводници... а самолета беше от 60те..

сега се разрових :) Lockheed SR-71 Blackbird се казва

а сега се сетих нещо, я да видим някой знае ли от къде произлиза дизайна на б2 в същност :) :?:

п.с. разбрах въпроса... все пак малка част от енергията не може да се абсорбира и отдели под формата на топлина и трябва да бъде отразена, но по такъв начин че да не бъде върната на радара... вълните, който изпозлват радарите са с много висока честота -> силно насочени... ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Авг 2006, 21:53

а сега аз ще ви напиша няколко неща от кухнята...

най-добрите пилоти на нато са .. турците.

най-добрите пилоти на "варшавския договор" са руснаците...

ф-117 не е неоткриваем. чехите имат радио-локационен комплекс които вижда ф117. казва се тамара. със такъв беше и свалена "чинията" над югославия. няма нищо случайно.

американците винаги са имали по-добри прибори за мерене и водене на далечен огън във основните си армейски танкове.. тяхната скорострелност със основното оръдие също винаги е била по-висока (ниво на автоматизация)

руснаците пък винаги са имали по-добра маневреност и по-добра броня но меренето и автоматизацията са им още на ниво 70те години.

реактивната броня която е единствения шанс на танка да оцелее след попадение със подходящия снаряд е изобретение на .. немец разбира се но работещ във... израел :) руснаците се смята че са по-напред във реактивната броня...

откъде идва това разделение на качествата? когато на мене са ми набивали във главата какво е "семпер фай" а тоо кул не е бил още роден (а и повечето от вас сигурно) - основния сблъсък на бронирана техника трябваше да се развие във германия. от там и цялата американска бронирана доктрина е базирана на защита, а руската- на нападение.

кат споменавам броня- в момента няма основен танк които да е непробиваем със подходящата муниция от другата страна. че иракчаните със стационарно окопани т-72 не можаха да уцелят един м1 през време на конфликта- друг въпрос.

руската "военна мощ" във момента не съществува.. тя е представена от няколко излъскани за учения кораби, няколко бумера, няколко хънтъра, голямо количество стари танкове и хеликоптери. причината е пари. единичните образци на руснаците са гениални. масовата им реализация- плачевна.

хайде сега умната...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 10 Авг 2006, 22:47

По-умни от мен ще ти отговорят на повечето неща, но само едно нещо ще ти кажа: най-масовият танк в света в момента, а вероятно и за всички е времена е Т-72. Той се продава не в оригиналната си модификация както се сещаш. Най-масовата щурмова пушка в света ни е до болка позната. Но карай...
Най-добрите пилоти на Варшавския договор бяха българските, при все че бяха в пъти по-лоши условия за обучение от съветските.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 11 Авг 2006, 0:12

Кому е нужен Б2 ,Ф22,стратегически противоракетни отбрани в момента-на никой,но спре ли се с доставките спират и парите под масата.Истината е,че кординиран удар по 5те основни финансови центъра би нанесъл в пъти повече вреди,отколкото сриването на целия арабски свят с умни бомби.Трудно е да отнемеш нещо на човек,който няма нищо и феноменално лесно на тези,които имат всичко.Всъщност в момента Русия има повече и по-качествени оръжия,защото третата световна няма да се води на бойните полета,а по-скоро зад шкафчетата на фондовите борси .

U.S. MARINES
Аватар

..........

Мнение от Тоо Cool » 11 Авг 2006, 1:09

Смях яко.........Алекс-така и не обясняваш какво е за теб "Семпер Фай", но както и да е.......
Б-2А "Дух" произлиза от дизайна на немските авиоинженери Валтер и Раймар Хортен-Horten Ho IX.V.-това е развитие на експерименталния самолет тип "летящо крило" от края на трийсетте години Horten Ho-Vа, който е с два бутални двигателя с тласкащи витла-известен е и като Gotha Go-229A.
Това набързо обянение от страна на Алекс "от кухнята" просто обесмисли всичко, промени ми психиката, обърна ми мирогледа :mhihi: :mhihi: :mhihi: -колко сляп съм бил :lol: :lol: :lol: , а то какво всъщност било-реактивната броня (какъв обеднен уран по дяволите :help: , "Тамара" вижда стелт (сигурно и спътниците на геостационарна орбита засича..... :shock:), но както и да е-явно всички са що-годе военни специалисти!
Моля, продължавайте с революционните си открития от света на хай-тек и не толкова хай-тек въоръжението-КРАЙНО ми е забавно да чета мъдрите Ви писания :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Авг 2006, 1:34

хм, какво стана тука всички са някакви бивши военни :shock:
като в американските филми... аз пък просто чета книжки и си говоря с разни хора...

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 11 Авг 2006, 1:37

Аз съм рецидивист :lol:
Изображение
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 11 Авг 2006, 9:32

Иво написа:Аз съм рецидивист :lol:

Аз нарочно не се обаждам :mhihi:
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 14 Авг 2006, 12:29

Темата леко замря, обаче според заглавието тя е за военни разработки - не само за самолети.
Затова мисля да намеся и подводниците. Интересно ми е кой какво мисли за тази област от въоръжението.

При Акулата, или т.нар. клас Тайфун хората си имат не само стаичка за пушене, но и собствено мини басейнче на борда. В подводниците от клас Л.А. двама или трима матроси ползват една койка на ротационен принцип.

Поне в този случай руснаците се грижат повече за матросите си и удобството им.

Накрая давам един руски адрес за военната им техника. има доста нещица там

http://legion.wplus.net/

http://legion.wplus.net/vid.shtml?img=/ ... 4.wmv&alt=Подвижный%20грунтовый%20ракетный%20комплекс%20РС-12М1%20«Тополь-М»
...Тез` две бири `що ги каза ...?

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 14 Авг 2006, 12:58

BigMUZZY написа: Накрая давам един руски адрес за военната им техника. има доста нещица там

http://legion.wplus.net/

http://legion.wplus.net/vid.shtml?img=/ ... 4.wmv&alt=Подвижный%20грунтовый%20ракетный%20комплекс%20РС-12М1%20«Тополь-М»

Я сега Милко да отвори за Су27 статията на този сайт, да прочете малко и да ми каже на коя дата е приет официално а въоръжение. Пък после ми обяснявайте колко съм незапознат.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 14 Авг 2006, 14:42

Оръжията не са това,което бяха.По времена Студената война оръжието се е проектирало за да убива и най-вече да плаши.А сега кво ташак работа-яко реклама.Гледайте Дискавъри и просто ще умрете да се хилите.Американските ВМС представят поредния си модел нова подводница и естествено на втората бройка снимачен екип.Идва отговрящия за проекта контраадмирал и почват да дават как поздравяват работниците-китаец и жена негърка(заварчик).После пича казва как тия работници са силата на Америка,как подводницата ще промени изцяло баланса,как ще се бие само за справедливост и тн американски патосни шитни,а отгоре пише Нортроп Груман.Влиза вътре снимачния и снима командната зала,торпедния отсек,койки,кенефи все.За тая информация руснаците град убиваха,а са гледат Дискавъри.После идва некъв анализатор,дето казва,че тая подводница носи нов вид торпеда(снимки,горе долу характеристики),не,че другите не ги носят,ама нали и проектантите хляб трябва да ядат.После снимат торпедното и кво няма Трайдънт ,а хойки за 50 тюлена(в предишния епизод сме гледали цялото обучение и два пъти по толко пропаганда колко са яки).И накрая естествено се реве,че Русия продавала подводници на опасни страни(дизелово-електрически).Ама се оказало,че некав англичанин измислил некав нов двигател дет не му трябва въздух(с външно горене и течен кислород) и всъщност руските подводници нямат засичане-нито с пасивен нито с активен сонар(естествено на тия машини само далечни снимки).И сега проблема е,че някои може да се сети да зарови една подводница в Персийския залив и да чака(можело 2-3 месеца) и да пусне на някое корабче примерно клас Нимиц някое друго торпедо и да тарани придружаващия кораб

U.S. MARINES
Аватар

.........

Мнение от Тоо Cool » 21 Авг 2006, 20:54

ОПАСНО ЛУД-ти не си луд-ти си ОПАСНО ТЪПОУМЕН!!! :1:
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата