Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Cyberloner » 10 Яну 2014, 11:40

ако си внимавал повечко в часовете по биология в училище и имаш някакъв микроскоп под ръка можеш и сам да си я провериш ;)
За пример - Повечето ловни дружинки сами си проверяват прасетата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Мнение от bavaretca_tns » 10 Яну 2014, 17:57

Cyberloner написа:ако си внимавал повечко в часовете по биология в училище и имаш някакъв микроскоп под ръка можеш и сам да си я провериш ;)
За пример - Повечето ловни дружинки сами си проверяват прасетата

Имам доста познати от различни дружини и те всички те пращат на проверка, защото в едната от тях преди няколко години почина едно момче около към 20 годишен, а баща му и майка му едва прескочиха трапа с дивешкото свинско а и не само шега не бива, за да ти е мирно по добре си го прати на проверка.

П.П Месото от което са яли е било на скара където няма достатъчна термична обработка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 11 Яну 2014, 22:14

как го съхранявате като изсъхне достатъчно и след това не желаете повече ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2014, 22:18

Предполагам във фризер е един от начините (ако има и други). На мен лично не ми се е случвало да се наложи :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 11 Яну 2014, 23:22

Има си вакуум пликове за съхранение. В тях няма проблем да стоят 9+ месеца в хладилник или мазе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Яну 2014, 23:29

ако ви се налага да съхранявате за толкова време или правите индустриални количества, или не мезите качествено :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 12 Яну 2014, 0:28

пичове иследваите прасетата че аз лично съм боледувал от трихинелоза от домашно прасе направено на луканка и е тегава работа с една дума от това няма оправия !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 12 Яну 2014, 8:13

cherepa83 написа:как го съхранявате като изсъхне достатъчно и след това не желаете повече ?

bum_bum написа:Предполагам във фризер е един от начините (ако има и други). На мен лично не ми се е случвало да се наложи :mhihi:

dankata написа:Има си вакуум пликове за съхранение. В тях няма проблем да стоят 9+ месеца в хладилник или мазе.

По предишния си пост съм писал че не става да се държи във фризер /пробвал съм във всякакви пликове да го съхранявам, но се развалят вкусовите качества/, по добре на малки дози да се прави или да се замрази преди да се суши, но пак не като да е прясно месото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2014, 11:29

А не става ли да се вакуумира във фолио и в хладилника? Говоря за термо вакуум с машина.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 12 Яну 2014, 11:56

В духа на темата, а и може сред нас да има хора които опушват я бекон, я сланина и така нататък.
http://www.youtube.com/watch?v=sizLs1srzDs

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 12 Яну 2014, 14:40

bum_bum написа:А не става ли да се вакуумира във фолио и в хладилника? Говоря за термо вакуум с машина.

В хладилник не съм го пробвал, само във фризера но мисля че за по дълго време дори да няма достъп до въздух /вакумирано/ няма пак да издържи кой знае колко дълго.С такива пликове съм пробвал във фризера и пак като замръзне и след като се размрази сушеното месо му се губи вкуса.За това аз като правя по голяма доза закачам да съхне една част, а другата сурова я слягам да се замрази и като по свърши предишното зареждане закачам на ново.
Нека да се изкаже някой колега технолог да каже колко може да издържи в хладилника вакумирано, но домашно приготвено а не тези с консервантите където ги бутат производителите за да имат по-дълъг срок на годност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Яну 2014, 15:41

Суджук може да се съхранява и в дървесна пепел! Нарежда се в дървено сандъче,като между всеки суджук се слага пергаментова хартия,за да не залепне и се засипва с пепел! Така сандъчето се оставя на хладно и тъмно място и суджука издържа до лятото! Леко позасъхва,но узрява допълнително и е идеален за ядене! И във фризера става,във торбичка,но си губи цвета!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 13 Яну 2014, 23:00

bavaretca_tns написа:
bum_bum написа:А не става ли да се вакуумира във фолио и в хладилника? Говоря за термо вакуум с машина.

В хладилник не съм го пробвал, само във фризера но мисля че за по дълго време дори да няма достъп до въздух /вакумирано/ няма пак да издържи кой знае колко дълго.С такива пликове съм пробвал във фризера и пак като замръзне и след като се размрази сушеното месо му се губи вкуса.За това аз като правя по голяма доза закачам да съхне една част, а другата сурова я слягам да се замрази и като по свърши предишното зареждане закачам на ново.
Нека да се изкаже някой колега технолог да каже колко може да издържи в хладилника вакумирано, но домашно приготвено а не тези с консервантите където ги бутат производителите за да имат по-дълъг срок на годност.

Всяка година продукцията я слагаме във вакуумни пликове. Следва машинно изсмукване на въздуха и във хладилкик (или помещение с температура 5<10С).
Миналата година последният плик го отворих края на Август. Суджукът си беше същият както при вакумирането - и като вкус, и като твърдост.
:bchug: и си точете ножовете редовно :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaretca_tns » 14 Яну 2014, 10:04

dankata написа:
bavaretca_tns написа:

Всяка година продукцията я слагаме във вакуумни пликове. Следва машинно изсмукване на въздуха и във хладилкик (или помещение с температура 5<10С).
Миналата година последният плик го отворих края на Август. Суджукът си беше същият както при вакумирането - и като вкус, и като твърдост.
:bchug: и си точете ножовете редовно :yes:

За това съм писал, че не знам дали ще може да се съхранява в хладилник, за фризер вече съм сигурен че не става.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Дек 2014, 16:14

Да възродим темичката а
аз за сефте ще пробвам със суджук тзи година да видим каква ще я сътворя
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата