bitcoin $800?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: bitcoin $800?
ukelichko написа:Такива работи си мисля....Иначе защо някой би плащал да върша безсмислени изчисления на "домашния" ми компютър.
Изчисленията, които машините правят е реално смятане на транзакциите на монетите между хората.. началната идея на Bitcoin-а може и да е била друга, но сега нещата са различни... но пък от друга страна можеш да гледаш на хората, "копаещи" биткойни като на "златотърсачи", които копаят златото, което толкоз много хора търсят... а и да не забравяме, че BTC-тата са краен брой т.е. могат да бъдат максимум 21 милиона BTC... което води до съответните последици...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И как е по-добре да действам в случая? Да купя монети и да чакам да се вдигне цената, да си купя хардуер и да копая, да копая в басейн, да наема дистанционно хардуер, да купя хардуер и да копая някаква алтернативна валута или да не се занимавам с глупости и да си подаря едно много спретнато Е46 за Коледа.
Аз пробвах с някаква алтернативна валута на лаптопа и освен че прегря тотално нищо друго не се случи. Аз и не очаквах друго, макар че машината ми е супер добра.....Добра добра, колко да е добра 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
steeN написа:Zagy написа:Сори - обърках се - исках да кажа Сорос. За Бъфет честно казано нямам спомен за такова нещо, но пък аз лично на него не му вярвам грам....
Защо го мразите толкова тоя Сорос... интересни неща говори, дори малко на социалист избива, въпреки че си е спекулант. Бъфет ми е по-интересен, защото говори за инвестирането като цяло.
Аз поне не го мразя, не мразя и Бъфет... просто не им вярвам. Ако ми кажат "добър ден" се оглеждам къде е Слънцето

Si non confectus, non reficiat.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
- Mollov
- Мародератор
-
ukelichko написа:И как е по-добре да действам в случая? Да купя монети и да чакам да се вдигне цената, да си купя хардуер и да копая, да копая в басейн, да наема дистанционно хардуер, да купя хардуер и да копая някаква алтернативна валута или да не се занимавам с глупости и да си подаря едно много спретнато Е46 за Коледа.![]()
Нещата са доста относителни и на късмет... в момента малко паднаха курсовете и едно купуване сега може да удвои парите в следващите няколко седмици... купуването на "сметалки" под формата на ASIC може да има добра перспектива за в бъдеще да натрупаш BTC-та с последващата им продажба.. с наемането на хардуер за копаене не съм запознат, щото не ме е интересувало... да купиш хардуер за скрипт базираните алтернативи (LTC, например) е вариант, но там тепърва ще чакаш да добиеш достатъчно LTC-та, че да имаш приличен профит... макар че в този случай LTC-тата ще ти идват на много по-ниска цена като цяло (ток + някъв % избиване на пари), а и имаш хардуера под формата на ликвидност и връщане на част от разходите...
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Днес ги имаш,утре някой хакер ти ги краде...според мен към този момент все още тази бъдеща парична единица не е стабилизирана и инвестицията в нея се явява малко на сляпо(понеже утре не знаеш дали някой няма да ти ги открадне или да изкара от някъде 1 млрд. и да се обезценят), но пък може и да се уцели кйоравото
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/bitcoin/plattform-mtgox-aus-dem-internet-verschwunden-34843166.bild.html

http://www.bild.de/geld/wirtschaft/bitcoin/plattform-mtgox-aus-dem-internet-verschwunden-34843166.bild.html
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Чета за тия биткойни и не ми се вярва.. кво правим, купуваш си някакви компютри и те правят нещо с което генерират несъществуващи физически пари. Нищо не произвеждаш, нищо не предлагаш а правиш някакви пари. После купуваш с тях стока зад която стоят ресурси, материали и труд.
bum_bum написа:Чета за тия биткойни и не ми се вярва.. кво правим, купуваш си някакви компютри и те правят нещо с което генерират несъществуващи физически пари. Нищо не произвеждаш, нищо не предлагаш а правиш някакви пари. После купуваш с тях стока зад която стоят ресурси, материали и труд.
горе долу е така, само че са ограничен брой. Сега сравни това което си написал с инвестиционните диаманти.
- Mollov
- Мародератор
-
vladi_totev написа:Днес ги имаш,утре някой хакер ти ги краде...според мен към този момент все още тази бъдеща парична единица не е стабилизирана и инвестицията в нея се явява малко на сляпо(понеже утре не знаеш дали някой няма да ти ги открадне или да изкара от някъде 1 млрд. и да се обезценят), но пък може и да се уцели кйоравото![]()
Хакер може да ги гепи, ако му позволиш... една стабилна парола на "портфейла" ми може само да му се усмихваш, докато се опитва да разбие паролата...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bum_bum написа:Чета за тия биткойни и не ми се вярва.. кво правим, купуваш си някакви компютри и те правят нещо с което генерират несъществуващи физически пари. Нищо не произвеждаш, нищо не предлагаш а правиш някакви пари. После купуваш с тях стока зад която стоят ресурси, материали и труд.
Бе и на мен не ми е много ясно, ама си го обяснявам, че за цялата схема ти се "плаща" (евентуално), за да смята нещо евентуално бързият ти компютър. А какво точно смята той май никой не може да каже със сигурност... Може да са балистични криви, може да е извънземен геном, може да е кой знае какво, пък ние да си мислим, че са биткойни

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
Гледайте на bitcoin-a и всичките му деривати като "инвестиционно злато"... не ви седи в джоба, но търгувате с него... факт е, че златото има и реално измерение (физическо), но пък криптовалутите имат други предимства, които ги правят "не просто някви чисълца"...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
vlad0 написа:bum_bum написа:Чета за тия биткойни и не ми се вярва.. кво правим, купуваш си някакви компютри и те правят нещо с което генерират несъществуващи физически пари. Нищо не произвеждаш, нищо не предлагаш а правиш някакви пари. После купуваш с тях стока зад която стоят ресурси, материали и труд.
горе долу е така, само че са ограничен брой. Сега сравни това което си написал с инвестиционните диаманти.
Диаманта и златото са нещо което физически съществува и е ограничено в количеството си по тази причина. Ясно е, че добивът на диаманти и злато спокойно може да е няколко пъти по-висок от текущия, но съзнателно се задържа в някакви граници за да не влияе на цените им. Но добивът им изисква ресурси и труд, а количесвото им е ограничено физически. Освен това се използват при производството на някои стоки. Утре няма как някой да изкара толкова огромно количество злато и диаманти, че да обезцени стойността им до нула. Докато емитента на биткойните може да нацъка милиарди за нула време и това, което сме изкопали до момента става нула.

Ако се плаща своебразен "наем" на компютрите, които изчисляват нещо е ОК но все пак не виждам защо трябва да се наричат "валута" тези койни. Ясно е че централните банки бидейки противници на "златния стандарт" им е добре дошла тази иновация, но аз единствено виждам поредния двигател на инфлация в тях.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Точно централните банки не могат да понасят биткойна - просто не могат да го контролират. Затова и той се срути.
Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Като се замисля- да, те могат да си печатат собствените валути на корем. Защо им е тоя биткойн 

- Mollov
- Мародератор
-
Една от основните идеи на криптовалутите е да не могат да бъдат централизирани... всичко тръгна с биткойна... факта, че ще бъдат изкопани само 21м биткойна е достатъчно, за да приемем, че това е "goods" с крайно количество. Освен това BTC-то се "копае" все по-трудно и добиването на нови монети се случва все по-бавно.
А курсовите флуктоации на BTC не може да се каже, че се случват само заради банките... причините много... а срутването на BTC до и под 500$ стана заради mtgox.com... а не заради банките. Но в момента курса отново е тръгнал нагоре поради няколко причини, една от които е обезценяващата се рубла...
А курсовите флуктоации на BTC не може да се каже, че се случват само заради банките... причините много... а срутването на BTC до и под 500$ стана заради mtgox.com... а не заради банките. Но в момента курса отново е тръгнал нагоре поради няколко причини, една от които е обезценяващата се рубла...