"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
Модератор: Общи модератори
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
Не може човек с 0 акта за последните 10-15-20 години да плаща колкото друг, който има 10-20-30 акта за година две.
Струва ми се, че 90% от хората никога не сме ползвали тази екстра гражданска през живота си а другите 10% ги ползват по няколко пъти в годината(бай Гроздан дето под 2 промила не сяда зад волана и има безброй неплатени актове и данъци). И тук не е правилно да се ползва принципа на солидарността като при пенсиите (2 милиона работим за да храним другите 5) защото тия проблемните сами са си виновни.
Също при ПТП на коли с Каско какво става с гражданската? Изобщо за какво се плаща тя при положение, че каското покрива почти същото и повече? Тук не съм компетентен нека някой хвърли повече светлина може и да греша.
Струва ми се, че 90% от хората никога не сме ползвали тази екстра гражданска през живота си а другите 10% ги ползват по няколко пъти в годината(бай Гроздан дето под 2 промила не сяда зад волана и има безброй неплатени актове и данъци). И тук не е правилно да се ползва принципа на солидарността като при пенсиите (2 милиона работим за да храним другите 5) защото тия проблемните сами са си виновни.
Също при ПТП на коли с Каско какво става с гражданската? Изобщо за какво се плаща тя при положение, че каското покрива почти същото и повече? Тук не съм компетентен нека някой хвърли повече светлина може и да греша.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Честно казано, сега като се замисля от познатите ми кой мрънка най-много по гражданските колко пари са... Точно, ако въведат за актове и ПТП-та, трябва да им скочи тройно
Точно примерните си плащат като попове и си намират колите по паркингите с пукнати брони
Баща ми последното автокаско си го изби от паркинг щети 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Не знам защо продължавате да делите шофьорите според възрастта, тя не е индикация за шофьорските умения 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Съгласен, ако почнат и БГ застрахователите да си плащат без да се чудят как да откажат,и щом ще е в европейски размер/принцип премията, да се изплаща и по европейски образец/размер застрахователната сума, нали?
А сега ми кажете как точно на практика ще стане това..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:...А сега ми кажете как точно на практика ще стане това..
Ще стане точно никак- колкото ще се случи ВСИЧКИ компании да въведат тея тарифи...
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk 2
- Bogat-Beden
-
-
Re:
F3P написа:Bogat-Beden написа:...А сега ми кажете как точно на практика ще стане това..
Ще стане точно никак- колкото ще се случи ВСИЧКИ компании да въведат тея тарифи...
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk 2
BINGO

sent from my Pravetz 16

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
А ще е добре да е за шофьора а не за колата ... Както е по света ...
Ние обаче отново откриваме топлата вода ...
Send from klaviaturata using my fingers
Ние обаче отново откриваме топлата вода ...
Send from klaviaturata using my fingers

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не защитавам и не подкрепям тезата за високата гражданска за младите шофери. Само погледнете статистиката и всеки да си направи сметката. Всеки ден четем или слушаме по тв и радио- млад шофьор катастрофира и помля 4-5 човека. Примери - Х5-цата на магистрала тракия, преди 2-3 години на великден пак загинаха млади хора. В цялата страна е така. Преди два дни пак чета 17 годишен катастрофира и пак жертви. Сигурно ако се прегледат данните, ще се види че катастрофите и особено тежките се предизвикват от млади водачи, без опит и самонадеяни. Аз също няколко месеца след като взех книжка през 95, направих катастрофа от самонадеяност и само по чудо нямаше жертви от 4 човека вътре. Знам как съм разсъждавал тогава и сега. Дали трябва да е толкова гражданската не знам, знам само че младите водачи предизвикват повече катастрофи. А и явно в цял свят е така, щом застраховките на младите шофьори е по висока.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
M3 E92 написа:Не знам защо продължавате да делите шофьорите според възрастта, тя не е индикация за шофьорските умения
както и пола и притежанието на шофьорска книжка,
но е статистически доказано, че младите шоьори създават повече ПТП
сори ама често се случва някой за да се направи на мъж да напарави беля - been there done that
в повечето бели страни млад шофьор + мощен автомобил = астрономическа застраховка
тук едва ли ще стане скоро, но сигурно ще стане

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Според мен трябва малко и да се помисли все пак какво значи "мощен автомобил" . Най-вече това засяга данъчната политика ( колите с данък до 101кс ) , защото един 1.6 дизелов френски хеч от 2006та е 110кс, пък нито е мощен, нито е лаком, нито е скъп автомобил. Ако решат да вдигат така гражданската, дано поне не направят такива абсурди 

Bogat-Beden написа:Съгласен, ако почнат и БГ застрахователите да си плащат без да се чудят как да откажат,и щом ще е в европейски размер/принцип премията, да се изплаща и по европейски образец/размер застрахователната сума, нали?
Става много лесно. Първите 200 лева по застрахователно събитие за календарна година си ги плащаш сам. Три застрахователни събития без твоя вина за две години и застраховката ти скача.
Тука е така, и пак не плащат и търсят предлог да те отрежат.
Молете се никога да не си ползвате ГО-то!
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Добре де, аз има ли смисъл да се притеснявам? Преди една седмица си направих гражданска на вноски по миналогодишната цена. Възможно ли е да ми вдигнат следващите вноски? И аз съм към "мощните"
и съм под 25...

- Bogat-Beden
-
-
чудех се дали да коментирам,ама ти май с няколко кратки и максимално несъдържателни изречения едновременно успя и да не ми отговориш и на без това реторичния въпрос,както и да се оплачеш за има няма милионен пореден път от житие и страдание грешнаго емигрантаBMW_POWER написа:Bogat-Beden написа:Съгласен, ако почнат и БГ застрахователите да си плащат без да се чудят как да откажат,и щом ще е в европейски размер/принцип премията, да се изплаща и по европейски образец/размер застрахователната сума, нали?
Става много лесно. Първите 200 лева по застрахователно събитие за календарна година си ги плащаш сам. Три застрахователни събития без твоя вина за две години и застраховката ти скача.
Тука е така, и пак не плащат и търсят предлог да те отрежат.
Молете се никога да не си ползвате ГО-то!

'бах тоя АД и пуста канада,как така ви заточиха толкова народ да ви почернят

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:'бах тоя АД и пуста канада,как така ви заточиха толкова народ да ви почернят
еех канада ... ще продам червената си лада
мъка брат

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...