Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от K_Ilkov » 17 Фев 2013, 23:17

K_Ilkov написа:
acho.rs написа:А икономичния ефект - късмет да избиете 50-55 000 лв отгоре за Лииф с 3лв/100 км по-евтино :yes:
Надявам подробно обясних, що електрическите автомобили нямат бъдеще и защо хората не ги искат. Целия ферман беше безсмислен и предвид данните за пазарния дял на тия коли които изложих .

Поправи ме ако греша, но ми се струва, че сравняваш цената за ток на бърз заряд в Германия с цената на пропан в БГ?

Нищо не каза за сметките дето си ги правил?

Да знам дали да направя и аз една сметка с нощна тарифа ток в БГ и немски бензин :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от turieca » 18 Фев 2013, 18:25

http://www.speed-press.com/Малтийска-електричка-покрива-1000-км-%28ВИДЕО%29/?pageId=23022
Това може ли да е истина?
Нещо не ми се получава с линка през тапаталк.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Фев 2013, 18:32

Nickelback написа:
steeN написа:
acho.rs написа:Преди 20 години ВАГ тъкмо разработват 1.9 ТДИ - двигател с мощност 110кс и среден разход 6/100 . Днес 20 години по-късно , 2.0 дизели пак горят 6/100 но са по 150кс да речем . Приуси има от 10 години . Нещо не виждам да окопират пазара.

Аз ви писах преди време, че не мога да ги преброя като пътувам по магистралата ;)
Новите приуси са доста добри вече.

The Toyota Prius is the best-selling car in California outselling every other passenger vehicle in the Golden State so far this year, according to data from Experian Automotive.

The Toyota Prius is the fifth most popular model in California.

http://money.cnn.com/2012/10/23/autos/t ... index.html

Аз видях и доста Tesla S в Калифония... И на Брин Fisker-а, на живо изглежда мнооого внушително :D
Fisker.jpg

Рано или късно и ние ще караме електрички, за добро или лошо...

Мани ги тия фискъри, без да искаш си хванал по-важна кола - EV BMW единичка :) В дъното е прословутата Тесла С гледам ;)

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Фев 2013, 9:39

turieca написа:http://www.speed-press.com/Малтийска-електричка-покрива-1000-км-%28ВИДЕО%29/?pageId=23022
Това може ли да е истина?

Само на картинки няма как да стане. Виждате Тесла колко пари са вкарали

steeN написа:Мани ги тия фискъри, без да искаш си хванал по-важна кола - EV BMW единичка :) В дъното е прословутата Тесла С гледам ;)

Фискъра е някаква сериозна измислица и според мен.
Ако става въпрос за концепцията ток + рейндж екстендър Шеви Волт/Опел Ампера са доста по-смислени като цена/възможности
Единичката за съжаление сигурно ще си остане мулето за теставне на техниката за бъдещото ел БМВ
Иначе аз много и се кефя като кола и в ел вариант щеше да е супер ...

Интересно е Тесла дали ще устискат да изпълнят стратегията, която следват:

Луксозна екзотика (Роудстъра)
-> Луксозен седан/СУВ (Модел С,Х)
-> Среден клас кола с потребителска цена ???

Тесла обществото в щатите май е доста сериозно и може и да им се получи ако не направят някаква фатална грешка.

Ето ги повечето електро и хибридни възможности към момента в щатите:
http://www.plugincars.com/cars
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 01 Мар 2013, 13:34

Според мен бъдещето зависи от подобни поръчки/сделки

http://www.auto-press.net/a:Renault-%D1 ... 0%BB%D0%B0

Кока-кола също тестват в момента, май лийф или нещо друго от нисан не помня.

Веднъж престрашат ли се и ако се окаже, че им върши работа нещата може да се обърнат доста бързо ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Мар 2013, 14:26

K_Ilkov написа:Веднъж престрашат ли се и ако се окаже, че им върши работа нещата може да се обърнат доста бързо ...

:yes:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Мар 2013, 12:32

acho.rs написа:Оффф , добре пиша последен пост и се извинявам че наводних темата . Въпроса е имат ли бъдеще електромобилите .

Това е въпроса и това е нещото което обезсмисли темата още в началото... Кой от тук пишещите може да даде компетентно мнение дали имат бъдеще?
Чешем си езиците за спорта...
Щом компаниите инвестират милиарди в това значи има защо.
Едва ли са се насочили към българските потребители дето си търсят 15 годишна кола с десен волан и метанова уредба...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Мар 2013, 13:23

drago_pavlov написа:Кой от тук пишещите може да даде компетентно мнение дали имат бъдеще?

Компетентно мнение липсва по много теми ... не само тази, но не там е въпроса ...

За мен е интересно какво мисли най-големия автомобилен форум в БГ по въпроса,
а и повод е статия, която отрича развитието им на фона на големи инвестиции както спомена и ти
Както се видя има хора с мнение, дали е негативно или позитивно не е от значение

Лично за мен тематиката е интересна и ако не друго е добре човек да е
информиран за бъдещето на индустрията :yes:

Ако чесането на езици е проблем, трябва целия извън темата да се бастиса :mhihi:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 03 Мар 2013, 13:51

K_Ilkov написа:
drago_pavlov написа:Кой от тук пишещите може да даде компетентно мнение дали имат бъдеще?

Ако чесането на езици е проблем, трябва целия извън темата да се бастиса :mhihi:

Не че имам нещо против темата, ама ми писна от такива "компетентни" като Ачо дето се взимат на сериозно и започнал да ми смята колко ток харчи, па колко по-евтино е на метан... Все едно toyota ги интересуват кръчмарските му сметки дето нямат нищо общо с действителността... Тоя въпрос има толкова много аспекти освен директния разход за гориво/ток, че едва ли и 1% от хората каращи автомобил могат да осъзнаят дори половината от тези аспекти.
В крайна сметка не са потребителите тези които ще решат какво ще карат, а политиците и големите корпорации :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Мар 2013, 15:35

drago_pavlov написа:
K_Ilkov написа:

Не че имам нещо против темата, ама ми писна от такива "компетентни" като Ачо дето се взимат на сериозно и започнал да ми смята колко ток харчи, па колко по-евтино е на метан... Все едно toyota ги интересуват кръчмарските му сметки дето нямат нищо общо с действителността... Тоя въпрос има толкова много аспекти освен директния разход за гориво/ток, че едва ли и 1% от хората каращи автомобил могат да осъзнаят дори половината от тези аспекти.
В крайна сметка не са потребителите тези които ще решат какво ще карат, а политиците и големите корпорации :winky:

И като те дразни - какво ? Аз съм се аргоментирал безкрайно точно , ти говориш "фафленски истории" .
Все едно toyota ги интересуват кръчмарските му сметки дето нямат нищо общо с действителността...
- къде видя електрически автомобил от Тойота :kuku:
В момента пазара е пренаситен и се търси покритие на всички възможни ниши. Заради това и БМВ влага в 5ГТ и 3ГТ - това са милиарди пак, но значи ли че това е бъдещето - едва ли. Актив Хибрид Х6 и 7 според тебе колко пари са поели - дали са на печалба или са демонстрация на възможности и технологии.
Хидроген 7 и цялата програма на БМВ за ДВГ с водород колко милиарда пое , преди да се разбере, че е неефективна ?
И нещо да споменеш за проучванията и ситуацията на пазара която посочих ?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Мар 2013, 16:14

acho.rs написа:Аз съм се аргоментирал безкрайно точно ...

Ти си се аргументирал безкрайно ... неточно що се отнася до разходите,
а това че и спориш по въпроса вече е умопомрачително :bowdown:

Трети път ще те поканя да поясниш как си смятал:
K_Ilkov написа:
K_Ilkov написа:
acho.rs написа:А икономичния ефект - късмет да избиете 50-55 000 лв отгоре за Лииф с 3лв/100 км по-евтино :yes:
Надявам подробно обясних, що електрическите автомобили нямат бъдеще и защо хората не ги искат. Целия ферман беше безсмислен и предвид данните за пазарния дял на тия коли които изложих .

Поправи ме ако греша, но ми се струва, че сравняваш цената за ток на бърз заряд в Германия с цената на пропан в БГ?

Нищо не каза за сметките дето си ги правил?

Да знам дали да направя и аз една сметка с нощна тарифа ток в БГ и немски бензин :lol:

... или пък да не споря с радиото :winky:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Мар 2013, 16:30

Резултатите за тока ти ги давам , такива каквито са в теста, както ти казах и на ЛС . Не знам колко е нощния ток в казичене , не знам колко ток изисквам едно зареждане - ти намекна че си запознат , ще се радвам да споделиш дали има загуби при зареждане или 30КВ от мрежата ти влизат в колата .
Късмет ти пожелавам с темата - имате пробив с рекламните лозунги :wave:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Мар 2013, 16:49

acho.rs написа:ти намекна че си запознат , ще се радвам да споделиш дали има загуби при зареждане или 30КВ от мрежата ти влизат в колата .
Късмет ти пожелавам с темата - имате пробив с рекламните лозунги :wave:

Нямам нужните технически познания за да споделя каквото и да е относно заряда и евентуалните загуби
ТТ данните на производителите не дават подобни на описаните от теб загуби,
а и между другото има доста тестове показващи доста по-различни резултати
от това, което ти посочваш, но всеки има право да си тества както му е удобно :mrgreen:

Това, което обаче мога да твърдя до трето пришествие, е че да сравняваш
някаква неясна дори за теб цена на електро заряд в Германия на Нисан Лийф
с цената на пропана изхарчен он Волекс в БГ е меко казано смехотворно :yes:

Благодаря за пожеланието! Тва с рекламните лозунги не го разбрах обаче?
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 03 Мар 2013, 19:47

drago_pavlov написа:
acho.rs написа:Оффф , добре пиша последен пост и се извинявам че наводних темата . Въпроса е имат ли бъдеще електромобилите .

Аз реших, че наистина няма да пишеш повече глупости и затова си позволих да те цитирам, а ти пък реши да се аргОментираш отново:
acho.rs написа: Аз съм се аргоментирал безкрайно точно , ти говориш "фафленски истории" .

Пази боже от такива "безкрайно точни" аргОментации... Които са точно "фафленските истории" за които говориш :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Мар 2013, 20:22

Нисан Лийф
с цената на пропана изхарчен он Волекс в БГ е меко казано смехотворно

- посочих сравнение с Приус и по-краен вариант с Волекс . Да не говорим, че карането на Лииф зимата в Европа е доста по-крайно от карането на Волекс с газ с течна фаза. И добре - приеми го за смешно , средоточи се върху останалото .
Тва с рекламните лозунги не го разбрах обаче?

- звучиш леко като рекалмите - "аз, карам на вода а ти" "аз спестих 40% от разходите за гориво, а ти" (последното от автобуси на градския в една евро столица-реклама на ЛПГ). Ако толкова им е дремело за разход , всички да са минали на газ/метан . Защото и там имаше БМВта по 500кс на алтерантивно гориво, както сега има СЛС И-СЕЛ и Ауди Е-Трон .
И помисли защо в Тесла лимузина работи 2.0Т бензинов мотор а Амперата се захранва от обикновен бензинов мотор , който извънграда си папа бая нефтопродукти. Ел. автомобили ама в някой друг век
drago_pavlov написа:
drago_pavlov написа:

Аз реших, че наистина няма да пишеш повече глупости и затова си позволих да те цитирам, а ти пък реши да се аргОментираш отново:
acho.rs написа: Аз съм се аргоментирал безкрайно точно , ти говориш "фафленски истории" .

Пази боже от такива "безкрайно точни" аргОментации... Които са точно "фафленските истории" за които говориш :winky:

- Тойота влагали милиарди в ел. коли (те нямат и една такава), щом някои правили пилотни серии ел.коли в това било бъдещето , оспорваш аргУментирани твърдения с едно - ама тоа ми се праи на философ , па е бос .
Ако всички сме боси по темата, приеми че ти си най-босия от всички и колкото и да те дразни, че друг ти обяснява защо защитава дадена теза, твоето селски изразено възмущение, няма никаква стойност .
Как иначе да ти го кажа ? Не ме засягай лично и няма да пиша в темата .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата