BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Re: BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..
TsvetanVR написа:Цените на Е90 бяха същите.

- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
За мен всяко едно BMW е уникално само по себе си. Всички модели ми харесват като изключим компакта на E46. И някакси незнам защо по дъртите модели (е30,е36) ми се струват по-издръжливи от останалите. Имам чувството, че S50B3* колкото и да го мъчиш няма да се предаде... и някакси насърце ми е Е36. Както няколко колеги казаха по-назад стъкнато с един М-пакет окачване и ангелски очи става уникално
Тия новичките са много готини, фаворит засега обаче ми е Ф10 

M - The most powerful letter in the world
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Apassionata написа:TsvetanVR написа:Цените на Е90 бяха същите.
Цецко, Ф30-ката е по-скъпа. Разликата базова цена при 320i e 8000 лева, което за тоя двигател е доста; самите екстри вероятно също са нагоре...А и ме съмнява да са вкарали сега повече неща в стандартното оборудване, мързи ме да гледам сега...
И така да е, цените на всичко са се качили от пускането на е90-ката на пазара досега. Няма как цената да остане същата. Трябва да се сметне стойността на тия левове тогава и сега, за да се каже точно.

Не е кой знае каква кола,даже трябва малко време да се свикне с тия фарове към решетката.
Сложена до 1М ,''единичката'' ми стои доста по изчистена и приятна за гледане(лично мое виждане).
А и с разход ,който бе споменат в един тест около 15-16/100 извън града на 2.0 литров мотор туинтурбо ''технологията'' ...за мен е доста,като се има предвид с какви скоростни кутии са оборудвани
Да не съм напълно офф ....нали темата бе за снимки на ф30

Сложена до 1М ,''единичката'' ми стои доста по изчистена и приятна за гледане(лично мое виждане).
А и с разход ,който бе споменат в един тест около 15-16/100 извън града на 2.0 литров мотор туинтурбо ''технологията'' ...за мен е доста,като се има предвид с какви скоростни кутии са оборудвани

Да не съм напълно офф ....нали темата бе за снимки на ф30

by ''kompleksa''
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза

ммда, в рамките на няколко дена заглавието на темата стана аутдейтед ... 

virtue and tranquillity
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Apassionata написа:TsvetanVR написа:Цените на Е90 бяха същите.
Цецко, Ф30-ката е по-скъпа. Разликата базова цена при 320i e 8000 лева, което за тоя двигател е доста; самите екстри вероятно също са нагоре...А и ме съмнява да са вкарали сега повече неща в стандартното оборудване, мързи ме да гледам сега...
Да , де но Е90 320и беше 2.0 , а Ф30 320и е 2.0 със турбина . Турбинирането на един автомобил не е евтино .
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Смисъла е като при телефоните,за кво ти е нокиа с 41Мпх камера ,за какво ти е аЙфон като само говориш,за какво ти 45345435 ядрен процесор на преносим комп...........
Мода,евроизисквания,криворазбрана екологизация,консуматорски автомобили със срок на годност 60 месеца лизинг........
БМВ не се интересува от втора/трета/ен-та ръка купувачите на тези автомобили.Те не правят бизнес с тях.БМВ се интересува от бизнесмена,адвоката,спортиста,поп-филм звездата,фондовите брокери,архитекта,дизайнера,руския новобогаташ,китайския късопишко...............това е кръгът от хора които купуват чисто нови бренд ню автомобили.
И за да съм по темата:/грозно ли е,а?/

Мода,евроизисквания,криворазбрана екологизация,консуматорски автомобили със срок на годност 60 месеца лизинг........
БМВ не се интересува от втора/трета/ен-та ръка купувачите на тези автомобили.Те не правят бизнес с тях.БМВ се интересува от бизнесмена,адвоката,спортиста,поп-филм звездата,фондовите брокери,архитекта,дизайнера,руския новобогаташ,китайския късопишко...............това е кръгът от хора които купуват чисто нови бренд ню автомобили.
И за да съм по темата:/грозно ли е,а?/

Последна промяна jordanpar на 07 Дек 2012, 12:39, променена общо 2 пъти
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Vra4anin написа:acho.rs написа:Да , де но Е90 320и беше 2.0 , а Ф30 320и е 2.0 със турбина . Турбинирането на един автомобил не е евтино .
...ремонта на такъв пък ощо по-малко![]()
Не ми е ясно, с всички тези модни тенденции за даунсайзинг в която и БМВ се впуснаха, а именно двигатели със сравнително малка кубатура + турбо за раз'ираш ли същия вървеж, но с по-голяма икономия и екологичност спрямо по-големия атмосферен мотор... тия турбо двигатели, ще могат ли да издържат над 10 - 15 години, че и ние да им се "радваме" след време ? Ясно ми е, че това разсъждаване не е много правилно (как една вещ с преценен живот 3 до 5 години, ние искаме да е едва ли не вечна или поне да кара до 20 - 25 години, пък "после ще мислим за по-нова"), ама всеки си гледа през камбанарията в крайна сметка. ама просто се зачудих за пореден път, какъв е целия смисъл (освен маркетингов трик, временна мода...) от всички тези усложнения по бензиновия двигател.
Ами например екология! След еди коя си година всички коли на дадена марка да имат среден разход еди колко си.
Така че явно това е начина - чрез downsizing.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Ще го видим колко е красиво.Прецаках се да си поръчам , утре ще ходя да си я прибирам 

Един познат си е взел такава от Германия и скоро си дойде. 318д с м пакет. Много ми хареса, много просторна красива .. ако парите не бяха проблем със сигурност щях да карам такава, а не някой друг модел на БМВ
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vra4anin написа:acho.rs написа:Да , де но Е90 320и беше 2.0 , а Ф30 320и е 2.0 със турбина . Турбинирането на един автомобил не е евтино .
...ремонта на такъв пък ощо по-малко![]()
Не ми е ясно, с всички тези модни тенденции за даунсайзинг в която и БМВ се впуснаха, а именно двигатели със сравнително малка кубатура + турбо за раз'ираш ли същия вървеж, но с по-голяма икономия и екологичност спрямо по-големия атмосферен мотор... тия турбо двигатели, ще могат ли да издържат над 10 - 15 години, че и ние да им се "радваме" след време ? Ясно ми е, че това разсъждаване не е много правилно (как една вещ с преценен живот 3 до 5 години, ние искаме да е едва ли не вечна или поне да кара до 20 - 25 години, пък "после ще мислим за по-нова"), ама всеки си гледа през камбанарията в крайна сметка. Как има все още 124-ки '85-и набор бивши таксита по на близо милион и последното десетилетие я кара "бай Ставри горския" (или "Онуфри Кмета", кой както му е удобно
) с незнайно каква нафта точена от някое ЮМЗ и масло от "убавото по 3 леа килото" което се сменя на високосна година и този мотор все още работи сравнително добре... това при тези съвременни турбо мотори, ще може ли да се случи ? Малко разводнявам темата (с което се извинявам), ама просто се зачудих за пореден път, какъв е целия смисъл (освен маркетингов трик, временна мода...) от всички тези усложнения по бензиновия двигател.
Да бе , но при 320и няма даунсайзинг - обема и цилиндрите са същите , само че са добавили турбо .
А за надежност - не знам . ВАГ 1,8Т първите са от 1994-1995та година и си търкалят още . Вярно че са по-капризни , но не са се разпаднали в движение . Разбира се не бих се доверил на 10 годишно Рено 0.8Т ама ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
vvaskoo написа:Ще го видим колко е красиво.Прецаках се да си поръчам , утре ще ходя да си я прибирам
НЕчовек си ти.....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
леко оф
ачка,1.8т си е недоизмислен.тръбичката за масло на турбото минава над изпускателите и много често се случва да се запушва и оттам виялката тотал.
ачка,1.8т си е недоизмислен.тръбичката за масло на турбото минава над изпускателите и много често се случва да се запушва и оттам виялката тотал.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
павката написа:леко оф
1.8T викаш недомислен.. хаха това е един от най-добрите мотори на ВАГ за последните 15тина години, ама да не разводняваме темата. Три коли с 1.8Т съм сменил, та поназнайвам това онова за мотора

Гледам тука има разни фенове на Е30, Е28 и т.н.
Колите са били страхотни за времето си ама то е отминало. На мен F30 ми спира дъха с лека промяна на стоковите джанти и окачване.
Иначе Е36 също е много красива кола, но Купето, Е36 седан ми стои доста по-смотано.
Е46 с М-пакет е може би една от най-красивите коли за годините си, страхотен интериор и екстериор.
Е90 много ми харесва също, повече от Е92 дори.
Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка.
Пълен сток без М-пакет дори. По-ниско окачване и по-големи джанти само.

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.