Какво знаят младите за комунизма в България?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Какво знаят младите за комунизма в България?
В основата на тоя куриозен факт че много хора въздишат по ония години е че след 10 .11 и в периода на целия тъй наречен преход се задълбочи неимоверно социалното неравенство.Шепа богоизбрани партийни кадри прибраха и обсебиха националното богатство на България за сметка на масата от народа който остана да мизерства или да ходи по чужбина да работи.
Ей този преход на социализма към див капитализъм кара хората да мислят за ония години с носталгия.Та за да стане така не е виновен оня обществен строй хубав лош такъв е бил и за времето си нивото е било добро.Виновни сме си ние че го допуснахме и главно "столетницата" с управляващата върхушка която си направи сама дворцов преврат и заграби всичко до което се докопа в ония години.Вървим по лош път и тия контрасти между много богати и такива дето едвам свързват двата края ще се увеличава.Затова мисля че на следващите избори ще има пак наказателен вот за ГЕРБ в полза на Станишката.
Ей този преход на социализма към див капитализъм кара хората да мислят за ония години с носталгия.Та за да стане така не е виновен оня обществен строй хубав лош такъв е бил и за времето си нивото е било добро.Виновни сме си ние че го допуснахме и главно "столетницата" с управляващата върхушка която си направи сама дворцов преврат и заграби всичко до което се докопа в ония години.Вървим по лош път и тия контрасти между много богати и такива дето едвам свързват двата края ще се увеличава.Затова мисля че на следващите избори ще има пак наказателен вот за ГЕРБ в полза на Станишката.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега, как можеш да кажеш на озни период, че е бил нещо ДОБРО? Знаеш ли кога ще стане такова? Когато масата българи си направят правилните изводи за този период, а те би трябвало да са: НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ. И точка. Ето, днешните партийни величия, с мазните усмивки, лицемерното поведение и лъскавите костюми. Те са наследниците на ония от 80-те години. И те знает едно нещо, на което са научени, което иначе умния бълграски народ не знае. А именно. Този народ е глупав и лесно манипулируем, наивен до безобразие и страшно безотговорен. И те изпозлват това и се стремят да го задълбочат, защото такъв народ може лесно да се води и управлява. Затова няма независими медии, затова е бълвоча по телевизията, скапаното образование и т.н. Те на това са научение от бащите си. А това беше и през ония години, само че там по друг начин ставаха нещата(пропаганда, сравнима с тази на Гьобелс), но резултата е същия - манипулация. Някой да ми каже, как може президент на държавата да стане бивш агент на ДС и то цели два мандата? Някой да ми каже къде се е случвало. Правилно, Русия. Нямам повече въпроси.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е айде ся крайности и къде къде, най-голямата демокрация и то не агент ми директор на ЦРУ 

Elesar74 написа: Някой да ми каже, как може президент на държавата да стане бивш агент на ДС и то цели два мандата? Някой да ми каже къде се е случвало. Правилно
В българия всичко може. А това http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3841271 как да си го обясним

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да се отричат положителните неща направени по-времето на комунизма е глупаво точно толкова колкото и да се каже, че е било хубаво ...
Има много неща, които можеше да се ползват от оня строй, както и при предходната революция.
При нас проблема, е че привсяка смяна на властта и строя изплува тинята - така е било и 45-та и 89-та и за съжаление продължава
За ДС темата не ви ли омръзна вече за 20 и кусур години?!?!?
Защо премиер от СДС беше преподавател по политикономия?
Защо Царя ни беше премиер ...
Прост народ слаба държава ...
е кво дас и го обясняваме
има ли някой който си мисли, че в БГ се случва нещо без богословията на ония оттатък голямата вода след 89-та
Има много неща, които можеше да се ползват от оня строй, както и при предходната революция.
При нас проблема, е че привсяка смяна на властта и строя изплува тинята - така е било и 45-та и 89-та и за съжаление продължава
Прост народ слаба държава ...
ivoo написа:Elesar74 написа: Някой да ми каже, как може президент на държавата да стане бивш агент на ДС и то цели два мандата? Някой да ми каже къде се е случвало. Правилно
В българия всичко може. А това http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3841271 как да си го обясним
има ли някой който си мисли, че в БГ се случва нещо без богословията на ония оттатък голямата вода след 89-та

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа:Да се отричат положителните неща направени по-времето на комунизма е глупаво точно толкова колкото и да се каже, че е било хубаво ...
Прост народ слаба държава ...ivoo написа:Elesar74 написа: Някой да ми каже, как може президент на държавата да стане бивш агент на ДС и то цели два мандата? Някой да ми каже къде се е случвало. Правилно
Имало ДОБРИ НЕЩА? Значи медийната тъмнина, лъжата, повсеместната пропаганда, привилегиите за властта, непрекъснатото следене и какво ли още не, се компенсират от какво? От човек в Космоса, от електрокарите, от какво? Знаеш ли колега, той и Хитлер е построил магистрали, които и днес стоят, а в началото на 1990 г. и аз се возих по една такава. Всякаква прилика с действителни лица и събития е случайна. А линка от ivoo, е много интересно четиво, има инфо и на други места. Чудя се, дали някой ще пусне тема по въпроса във форума, че това ако не е тема, незнам какво е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Да, смятам че е имало добри неща, и то не-малко.
Вярно е ,че не съм свидетел на тези събития защото съм прекалено млад, но все пак всичките тези неща се компенсират с почти никаква престъпност, голяма армия(за жалост сега нямаме никаква), респект към контролните органи(милиция), работа за всеки.
Вярно е ,че не всеки е имал валута да си вземе западна кола или нещо по-модерно, но пък никой не е останал без дом, кола и хляб.
Както беше написано по-назад в темата страната ни произвеждаше автомобили и мотоциклети, а сега не е сигурно дали и колелета правим.
Нашата малка държавица изпрати хора в Космоса, беше третата страна в света, която произвежда космически храни, една от първите която произвежда компакт дискове(което не се е харесало на братята хамериканци, и така...)
Все пак както положителни, така е имало и отрицателни страни на онова време.
Знам за някакви данъци, че си ерген
, гражданство, партийство и други глупости.
Истината е, че каквото и да говорим не можем да го върнем или отречем, а като гледам даже по-зле става работата вместо да се оправя.
Вярно е ,че не съм свидетел на тези събития защото съм прекалено млад, но все пак всичките тези неща се компенсират с почти никаква престъпност, голяма армия(за жалост сега нямаме никаква), респект към контролните органи(милиция), работа за всеки.
Вярно е ,че не всеки е имал валута да си вземе западна кола или нещо по-модерно, но пък никой не е останал без дом, кола и хляб.

Както беше написано по-назад в темата страната ни произвеждаше автомобили и мотоциклети, а сега не е сигурно дали и колелета правим.
Нашата малка държавица изпрати хора в Космоса, беше третата страна в света, която произвежда космически храни, една от първите която произвежда компакт дискове(което не се е харесало на братята хамериканци, и така...)
Знам за някакви данъци, че си ерген

Истината е, че каквото и да говорим не можем да го върнем или отречем, а като гледам даже по-зле става работата вместо да се оправя.

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Тц, тц, тц, тц, тц! Не ЧОВЕК, ХОРА в Космоса!
Темата с широки крачки върви към епичния си край - обичайните муцуни с обичайните реплики! А младите ги боли уя, щот се готвят за море, за татус и за кръчма най-общо!

Темата с широки крачки върви към епичния си край - обичайните муцуни с обичайните реплики! А младите ги боли уя, щот се готвят за море, за татус и за кръчма най-общо!
Без страх, без спирачка!
- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
Преди да разнищваме комунизъм и социализъм, трябва да се обърне внимание на мотивите на Русия, за помощта в недалечната освободителна война.
Целта на братушките е била една - единствена, териториалното ни разположение. Русия е искала да се добере до Средиземно море! Не мисля, че някой тук вярва, че заради "милите очи", са дали хиляди жертви. Веднага след освобождението, на чело на българската държава застава руски военачалник, за период от две години. Този двугодишен период продължава доста дълго..Репарациите към тях, плащаме до ден днешен.
За идеологията на социализмът/комунизмът и равностойното обществено положение, може да търсим корени още през средновековието, да не казвам античността, най-силно изразено в източните страни, под друго име, та дори и в Библията! Като цяло, идеята за равенство ми допада, въпреки че в България не е повлияла особено. Мисля, че нашия преход не се изразява в комунизъм-демокрация, а в роб-свободен човек! От психологическа гледна точка, 120-130 години, са абсолютно недостатъчни, за възстановяването на психиката на българския народ, след 500 годишен запор на икономика, свобода, свобода на слово! Определено преди 90-та година българският народ е бил по-добре, или поне не е имало фрапантната разлика между "клошара" - без дом, без храна и един политик - 3 мерца, 2 бмв-та, 2 аудита, 4 апартамента, 3 вили и огромна банкова сметка! Някак си ми убягва хуманното, не само за прехода, но и за човека от 21ви век, а мисля, че това е най-важното! Нещо, което е съществувало преди векове! А сега, дали не вървим назад само? Айнщайн, един невероятен мозък, е казал - "Не зная, с какви оръжия ще се води третата световна война, но четвъртата със сигурност ще бъде с камъни и сопи!".Е, аз смятам, че е бил абсолютно прав!
П.С. Роден съм края на 90та година, за 1 година и щях да съм комунистическо чадо
Целта на братушките е била една - единствена, териториалното ни разположение. Русия е искала да се добере до Средиземно море! Не мисля, че някой тук вярва, че заради "милите очи", са дали хиляди жертви. Веднага след освобождението, на чело на българската държава застава руски военачалник, за период от две години. Този двугодишен период продължава доста дълго..Репарациите към тях, плащаме до ден днешен.
За идеологията на социализмът/комунизмът и равностойното обществено положение, може да търсим корени още през средновековието, да не казвам античността, най-силно изразено в източните страни, под друго име, та дори и в Библията! Като цяло, идеята за равенство ми допада, въпреки че в България не е повлияла особено. Мисля, че нашия преход не се изразява в комунизъм-демокрация, а в роб-свободен човек! От психологическа гледна точка, 120-130 години, са абсолютно недостатъчни, за възстановяването на психиката на българския народ, след 500 годишен запор на икономика, свобода, свобода на слово! Определено преди 90-та година българският народ е бил по-добре, или поне не е имало фрапантната разлика между "клошара" - без дом, без храна и един политик - 3 мерца, 2 бмв-та, 2 аудита, 4 апартамента, 3 вили и огромна банкова сметка! Някак си ми убягва хуманното, не само за прехода, но и за човека от 21ви век, а мисля, че това е най-важното! Нещо, което е съществувало преди векове! А сега, дали не вървим назад само? Айнщайн, един невероятен мозък, е казал - "Не зная, с какви оръжия ще се води третата световна война, но четвъртата със сигурност ще бъде с камъни и сопи!".Е, аз смятам, че е бил абсолютно прав!
П.С. Роден съм края на 90та година, за 1 година и щях да съм комунистическо чадо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тва като кажете за медийната тъмнина и лъжата.. Какво знаете за последствията от Фукушима? Какво знаете за вулканичния проблем, който имаше Европа неотдавна? Какво знаете за последствията за България от бомбандирането над Сърбия? Какво знаете за ГМО, Монсанто и кой всъщност консултира правителството при приемането на закона за ГМО? Медиите са контролирани и манипулирани и тогава и сега 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И как се добра Русия до средиземно море ? Да ни обясниш в такъв случай какви са тия американски бази на българска земя 15 години по късно?
И какво по точно са направили за България ония през океанските ни "доброжелатели" освен дето си тръснаха тука самолетите и радарите и ни подариха 2 кораба заразена царевица през 90 те години.
И какво по точно са направили за България ония през океанските ни "доброжелатели" освен дето си тръснаха тука самолетите и радарите и ни подариха 2 кораба заразена царевица през 90 те години.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Elesar74 написа:
Имало ДОБРИ НЕЩА? Значи медийната тъмнина, лъжата, повсеместната пропаганда, привилегиите за властта, непрекъснатото следене и какво ли още не, се компенсират от какво?
Сега няма ли медийни затъмнения? Или викаш по ТВ си казват всичко, честно и без шикалкавене? Демагогията и лъжите в днешно време са в пъти по-големи отколкото когато и да е било. Даже бих предпочел новините от онова време, където дори и да има убийство /което е било доста рядко в сравнение с днес/ изобщо не се споменава, а не като в днешно време да ми завират камерата в трупа да видя отблизо всичко, и само да се всява масова психоза.
Тогава имало пропаганда - а сега няма ли? Непрекъснатото бучене навсякъде за хелоуин, св. валентин, гей паради, макдоналдс и т.н. не е ли чиста форма пропаганда на хамериканския начин на живот?
Властта не е ли с привилегии в момента? Или викаш наравно сме с властта - и те и ние можем да си позволим С-класа с бронировка за половин милион лева? Или пък лична охрана?
Със следенето хич и не искам да коментирам, тогава доносите са били от човек на човек, а днес са ти набутали камери на всеки ъгъл, СРС-та подслушват GSM-а и стационарния телефон. Чудя се дали скоро няма да ни задължат и камери в тоалетните да си слагаме, да ни следят кога и по колко серем.
Така че това което казваш не се е променило по начало, просто си сменя формата на изпълнение.
Обаче очебийната разлика е спадът в стандарта на живот в пъти на по-голямата част от населението, увеличението на престъпността в пъти и т.н.
Целият преход се оказа една огромна простотия, в чиито ход разрушихме позитивното от соц-а, и в същото време взехме най-лошото от капитализма.
В крайна сметка пак ние сме си виновни че се оставихме да стане така...
- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
Колега, не с рогата
Казах, че са ИСКАЛИ да се доберат, прави разлика! Не случайно след санстефанския идва берлинския договор 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
r19 написа:Да, смятам че е имало добри неща, и то не-малко.
Знам за някакви данъци, че си ерген, гражданство, партийство и други глупости.
Чета и си мисля, от друга страна, вземи комшиите сърби за пример - Навремето за тях нямаше желязна завеса или поне не със същата сила, както тук и щъкаха нагоре надолу, което си ги промени като манталитет. Вярно е че 1/2 Виена говори сръбски, 1/3 турски, но резултата е че щом отскоча до Белград например, колкото има балканщина в отношението на хората, толкова има и европейски дух, който се среща доста по на запад, докато тук има само тиха злоба, псувни на ум или пред телевизора и тн. Като цяло, забелязвам колко овчо мислене имат хората в България, след уж прехода и тоталитаризма, който аз лично също намирам за доста робовладелски строй особено в родината (каквото каже партията

Не смятам да налагам мнение, просто изразявам личното си.
MatriX_Fucked написа:А младите ги боли уя, щот се готвят за море, за татус и за кръчма най-общо!
Каквото посееш, такова ще пожънеш. А биологията ме е научила, че винаги в поколенията има мутации, което ме кара да не губя надежда, за младото поколение.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
joro_e30 написа:Преди да разнищваме комунизъм и социализъм, трябва да се обърне внимание на мотивите на Русия, за помощта в недалечната освободителна война.
русия по онова време иска дарданелите, защото се опасява великобритания да не й влезе оттам. ако не беше тоя интерес ти са щеше да се казваш серджан