Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от sa_hellrot » 12 Апр 2012, 22:12

За 2,50 лв данък на кутия всеки ден, не забрана , ами трябва някой данъчен да ми държи пепелника!!!
И аз не обичам да ми е супер задимено и задушно, но също мразя миризми от евтини парфюми, пот и т.н./да забранят и тях :mhihi: /

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 12 Апр 2012, 22:28

ма вие имам чувството, че сте малоумни май, а ?! някой да ви е казал, че ви се забранява да пушите ?!?!?! пушете си колкото искате - НАВЪН И ВКЪЩИ ! забраната е за пушене на обществени места, не за пушенето като цяло.... :wtf:
Последна промяна Radinka на 12 Апр 2012, 22:30, променена общо 1 път
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Апр 2012, 22:29

Radinka написа:ма вие имам чувството, че сте малоумни май, а ?! някой да ви е казала, че ви се забранява да пушите ?!?!?! пушете си колкото искате - НАВЪН И ВКЪЩИ ! забраната е за пушене на обществени места, не за пушенето като цяло.... :wtf:

Все още :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 12 Апр 2012, 22:50

Сега тука един се шегува по ТВ, че откакто в Ирландия я въвели забраната, пушачите по-добре се уреждали с мацки, щото като излязат на по цигара навън и темата за забраната била идеална за разчупване на леда с пушачките... :mhihi:
Така че, от 1-ви дерзайте! :D
21/02/08...speechless

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 13 Апр 2012, 0:01

Има си и добри страни, например когато съм в Германия карам с една кутия цигари по два дни, просто защото никъде не се пуши, а тук на ден опуквам по една кутия, а по някога начевам и втора. Това отдавна трябваше да се наложи, но за едно нещо ме е яд, защо накараха хората да набият толкова пари във вентилации и разни прегради за не пушачи, сега ще ни върнат ли парите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Апр 2012, 0:07

kronos написа:Има си и добри страни, например когато съм в Германия карам с една кутия цигари по два дни, просто защото никъде не се пуши, а тук на ден опуквам по една кутия, а по някога начевам и втора. Това отдавна трябваше да се наложи, но за едно нещо ме е яд, защо накараха хората да набият толкова пари във вентилации и разни прегради за не пушачи, сега ще ни върнат ли парите?

Е отдавна се знае че 2012та е крайния срок да се забрани пушенето . Вие също сте го знаели . От вентилацията се предполага че сте спечелили , защото си е огромна разликата в това като хвърляш салфетки и те да се лепят за тавана (мощна аспирация) и това салфетките да се губят в облаци и ти с насълзени очи да ги търсиш :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 13 Апр 2012, 1:24

Radinka написа:
zazomazo написа:малко ти убягва факта, че никой не е затворил насила хората в "отровната" среда, т.е. като не им изнася да им мирише косата да не ходят в задимени заведения

а на вас хич не ви убягва факта, че в почти всички "заведения за непушачи", когато им поискаш пепелник ти дават, просто защото иначе ще си изгубят клиентелата, ама се правите на луди. за 19 години цигара не съм пипвала и ми е АДСКИ ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО, като се прибера вкъщи, където също никой не пуши, да смърдя на цигански катун, защото винаги в заведение за непушачи или съответно в обособените зали за такива някоя сервирачка решава, че заради кирливите 5лв сметка на някой, ще му даде пепелник да ни кади и нас останалите. от юни ще си пушите вкъщи! с удоволствие ще звъня на посочените телефони, когато видя някой да ми дими в кафето и ще се наслаждавам на уволнените тъпи сервитьорки :lalala:

Как беше приказката за шопа: Я не сакам азе да съм добре, я сакам Вуте да е зле!

Щом е имало случаи на пушачи в територията на непушачи, сигнализирайте. Обадете се! Защо чак след 1-ви ще звъниш по телефоните да докладваш за нередности? Кво ти пречим ние, в стаята за пушачи? Защо не си се обаждала досега "с удоволствие на посочените телефони"?

И пак питам: щом не ги устройва, защо непушачите седят в заведения за пушачи и след това се оплакват?

ПП: Както е казано: Най-мразя някой да ми яде насреща, докато пуша!!!
...Тез` две бири `що ги каза ...?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Апр 2012, 4:16

Нищо няма да се получи... Българския манталитет е това което трови хората. Ще дам пример.

Миналата година си седя с приятели в едно хубаво заведение. Не знаех, че е за непушачи цялото и като се нахранихме си поисках вдин пепелник за пури и си запалих. Аз в бг много пуша защото ми идва музата. Та пафкам си и някакви хора от съседната маса вмеро да ми кажат на мене че не им понася го казват на келнера. Оня им каза като не им понасяло да си плащат и да си ходят... Мене ми стана неудобно и излязах навън да си допуша. И така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 13 Апр 2012, 6:44

би могло да се получи, ама подхода е грешен...
не би трябвало да се забранява пушенето във всички заведения, а да си има заведения за пушачи и такива за непушачи
така всеки ще може да избере къде да отиде и като не иска да се умирисва спокойно може да отиде на дискотека за непушачи и да се забавлява на спокойствие с останалите 8-10 човека вътре...а не да грачи по форумите колко бил онеправдан

щото с тая повсеместна забрана аз като пушач се чувствам онеправдан-все пак цигари се продават легално и навсякъде и не би трябвало да се ограничава мястото за консумацията им. такова решение е дискриминационно спрямо пушачите
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Апр 2012, 8:15

zazomazo написа:
Club BMW написа:...

Хората мислят за здравето ви вместо вас :lol:

ааааа,е са ми просветна що цената на горивата е толко висока:
идеята е- скъпо гориво-> по-малко караме-> по-малко вредни емисии-> по-чиста околна среда-> по-здрава нация...
евала колега, че ми отвори очите :mhihi:
шегуваш се,но идеята на акциза е точно такава..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 13 Апр 2012, 8:22

Bogat-Beden написа:
zazomazo написа:
Club BMW написа:...

Хората мислят за здравето ви вместо вас :lol:

ааааа,е са ми просветна що цената на горивата е толко висока:
идеята е- скъпо гориво-> по-малко караме-> по-малко вредни емисии-> по-чиста околна среда-> по-здрава нация...
евала колега, че ми отвори очите :mhihi:
шегуваш се,но идеята на акциза е точно такава..

бате, идеята на акцизите е да се напълни бюджета, ама това е друга тема и няма общо с умирисаните дрехи и коси на народа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 13 Апр 2012, 9:07

BigMUZZY написа:Как беше приказката за шопа: Я не сакам азе да съм добре, я сакам Вуте да е зле!

Щом е имало случаи на пушачи в територията на непушачи, сигнализирайте. Обадете се! Защо чак след 1-ви ще звъниш по телефоните да докладваш за нередности? Кво ти пречим ние, в стаята за пушачи? Защо не си се обаждала досега "с удоволствие на посочените телефони"?

И пак питам: щом не ги устройва, защо непушачите седят в заведения за пушачи и след това се оплакват?

написала ли съм някъде, че не съм се обаждала ? говорим за забраната от 1ви юни => говорим в бъдеще време :)
а на въпроса ти, не се ли отговори многократно вече ? СЕДЯТ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ СПАЗВА РЕДА И В ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА НЕПУШАЧИ Е СЪЩОТО КАТО И В ТЕЗИ, КОИТО СА ЗА ПУШАЧИ! вие верно нещо имате проблеми със схващането! проумей, щом ще забраняват пушенето на обществени места и щом са го забранили в толкова много страни, значи нещо не е наред с вас - пушачите (демек пречите на нещо и някого). Като им треснат по 1-2-3-5 пъти глоби на собствениците, повярвай, лично бате шефа ще почне да те извежда отвън да пушиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Апр 2012, 9:45

В колко много страни е забранено ? В целия свят я има 30 я няма .Като махнем мюсюлманските държави където това никога не е било разрешено а е на особен режим заедно с алкохола заради корана .Или пак сме поголеми католици от папата.Стига с тия забрани ограничения данъци такси глоби налози правила .Тва ли ни е кусура дима в заведенията ? Тия хора с цигарите повечето имат желание да откажат цигарите и не могат защото е зависимост .Къде е тука превенцията здравната помощ и работа с пушачите за отказване ? Да не говорим че от закона са пряко доволни не повече от 100 000 човека на възраст 18 -45 години които са непушачи и ходят по тия заведения.Тука не става въпрос за сладкарници заведения за обществено хранене и тоя тип а за барове и нощни заведения където основно човек отива да се напуши.
и виж другото лицемерие в тия "белите" страни дето ги давате постояно за пример ...Холандия в кофишоповете може да се пуши марихуна но цигари не.Тва не е ли пълна идиотщина.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 13 Апр 2012, 9:53

ми сега ще си се напушиш вкъщи доволно и ще отидеш на нощен бар :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Апр 2012, 9:59

Ми аз не пуша вече и не ходя по такива заведения ама ме дразнят всякакви такива закончета изсмукани от пръстите на брюкселския бюрократ. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата