България<=> Чужбина
Модератор: Общи модератори
Re: България<=> Чужбина
BMW_RIDER написа:alekangg написа: Сравняват се едни и същи сектори и работи!
Аха сравнявали се едни и същи сектори и работи... Само дето в повечето случай за да работиш нещо качествено там трябва преди това и там да си го учил. Което означава едни 5 год преди това да си бил там.
Завършваш си университета в БГ, правиш 1(!) година магистратура (за която ще те приемат на 100% щото си плащаш), вземаш си синята карта и се хващаш на работа (от тия качествените...

Кратко, ясно и точно, ама не е за всеки...
21/02/08...speechless
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
NStorm написа:BMW_RIDER написа:alekangg написа: Сравняват се едни и същи сектори и работи!
Аха сравнявали се едни и същи сектори и работи... Само дето в повечето случай за да работиш нещо качествено там трябва преди това и там да си го учил. Което означава едни 5 год преди това да си бил там.
Завършваш си университета в БГ, правиш 1(!) година магистратура (за която ще те приемат на 100% щото си плащаш), вземаш си синята карта и се хващаш на работа (от тия качествените...)
Чакай де, нали уж споменахме за бедните хора от село дето търсят реализация в чужбина, щото тука парите са малко. Я обясни като беден студент как ще си платиш образованието в хубав университет навън?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:NStorm написа:BMW_RIDER написа:alekangg написа: Сравняват се едни и същи сектори и работи!
Завършваш си университета в БГ, правиш 1(!) година магистратура (за която ще те приемат на 100% щото си плащаш), вземаш си синята карта и се хващаш на работа (от тия качествените...)
Чакай де, нали уж споменахме за бедните хора от село дето търсят реализация в чужбина, щото тука парите са малко. Я обясни като беден студент как ще си платиш образованието в хубав университет навън?
Моето мнение е за 5-те години които ти споменаваш, които не са точно така...
Иначе 'беден студент' си плаща 1 година магистратура с потребителски кредит...не говорим за Оксфорд и Кембридж и ЛСЕ, но горе долу за всички останали ще ти стигне... и после като се хванеш на 'качествената' работа си го изплащаш!
Пък и аз казах 'кратко, ясно и точно' не съм казал лесно...

21/02/08...speechless
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
audi_bulgarian написа:...
аз ги знам нещата- де от нета, де от опит, ама ги знам... само дето Койчо от Койнаре нито ги знае, нито ще ти повярва на картинката

NStorm написа:....Иначе 'беден студент' си плаща 1 година магистратура с потребителски кредит...
ако ми кажеш и как беден студент взима поне 10 бона заем ще е перфектно

избистрихте ли го на финала или ...... 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
общо взето се иска здраво дупе за чужбина, това е истината. тези, които наистина искат да успеят, успяват. рано или късно. всичко друго са бош лаф приказки.
а за скъпите университети....в германия една магистратура е 600 евро на семестър. кое му е скъпото? бачкаш и учиш.
а за скъпите университети....в германия една магистратура е 600 евро на семестър. кое му е скъпото? бачкаш и учиш.
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Хора аз работя всеки ден с различни хора,и всеки ден се сблъсквам с различни проблеми.Взимам що годе добра заплата.Но повярвайте ми на 23 години съм и 1 000 лева не ме оправят до никъде.Ток,кола,квартира,храна едно друго и те свършват.Максимум едно стабилно излизане да направя през месеца.Защо искам да замина за чужбина ли?Защото в тази компания работя от 3 години и не съм видял нищо позитивно,от ден на ден изискват повече от теб а заплата е една съща да не кажа че и сега се очаква да става още по жалка.Това е причината ми поради която искам да се махна от България.Писна ми да работя за някакви пари без никакви перспективи,англия,холандния,сащ,канада не ме интересува къде съм искам просто да бъде по-далеч от лицемерието и съзнанието на 80% от българите.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Чанев написа:Хора аз работя всеки ден с различни хора,и всеки ден се сблъсквам с различни проблеми.Взимам що годе добра заплата.Но повярвайте ми на 23 години съм и 1 000 лева не ме оправят до никъде.Ток,кола,квартира,храна едно друго и те свършват.Максимум едно стабилно излизане да направя през месеца.Защо искам да замина за чужбина ли?Защото в тази компания работя от 3 години и не съм видял нищо позитивно,от ден на ден изискват повече от теб а заплата е една съща да не кажа че и сега се очаква да става още по жалка.Това е причината ми поради която искам да се махна от България.Писна ми да работя за някакви пари без никакви перспективи,англия,холандния,сащ,канада не ме интересува къде съм искам просто да бъде по-далеч от лицемерието и съзнанието на 80% от българите.![]()
Колега, тук просто се чувствам провокиран да те цитирам.
След като в България не ти стигат 1000лв...как си мислиш, че ще се оправиш в Англия примерно с 800 паунда, при положение, че най-мизерната квартира ти е 300-350???? Храната също е доста по-скъпа от тук...да не говорим и за другите ти разходи??
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Много сметкаджии, а малко си слагат дупето където им е езика.
Ако не ти се стои в България, собираш си парцалите и се изнясаш някаде навън. Поне сега има голями шансове по легален начин да си някаде навън.
Не забравяйте че някои чака с години да се здобие с това право. ( и аз се слагам в чакащите...)
6 година живея навън от родината (от кои 4 прекарах в България). Да, липсва ми, България, ако още не съм Българин. Да, липсват ми приятелите, липсват ми мръсните банички, евтината бира, кИбапчитата, и всички други вкусотийки. Ама, свиква се......
Ако ти се връща назад купуваш билетите и си ходиш на гости (нали печалиш 3000 евро на месец
)
Ако си решил да заминаваш, не слагай финансовите причини на първо място, защото и на Запад не цветят рози.
Ако не ти се стои в България, собираш си парцалите и се изнясаш някаде навън. Поне сега има голями шансове по легален начин да си някаде навън.
Не забравяйте че някои чака с години да се здобие с това право. ( и аз се слагам в чакащите...)
6 година живея навън от родината (от кои 4 прекарах в България). Да, липсва ми, България, ако още не съм Българин. Да, липсват ми приятелите, липсват ми мръсните банички, евтината бира, кИбапчитата, и всички други вкусотийки. Ама, свиква се......
Ако ти се връща назад купуваш билетите и си ходиш на гости (нали печалиш 3000 евро на месец

Ако си решил да заминаваш, не слагай финансовите причини на първо място, защото и на Запад не цветят рози.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
За връщането си в България Миленита казва: "Нали сте гледали "Матрицата”? Същото е, като с червеното и синьото хапче. Взимаш синьото, оставаш в България и цял живот си мечтаеш как ако живееше навън, щеше да станеш богат, прочут и красив… Взимаш червеното, емигрираш и минаваш през всичките bull shits (ops, sorry), но поне научаваш истината и преставаш да живееш с илюзии. Животът в чужбина ти дава много и ти взима всичко…"
http://music.pop.bg/biography89.html
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Често се сравняват, много хубава и платена работа в БГ, с най-нископлатената и мръсна в чужбина и от там се правят разни изводи, как няма смисъл. Отделно се дава за пример заплатка в София, защо не сравним някое градче 10/15 хилядно с такова на вън, да видим, какво ще стане. Извън 3-те града в Бг е пълна мизерия и ужас, ама повечето не виждате това..