28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

Мнение от Хаос » 06 Яну 2012, 22:40

steeN написа:
Хаос написа:а това с енергийната "независимост" чрез диверсификация на енергийните доставки е пълен абсурд, кой ви ги разправя тея абсурдни истории

:kuku: без коментар. конкуренцията е едно от най-важните условия за правилно работещ пазар.

в Калифорния и учебниците по икономика - да
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Яну 2012, 3:33

bum_bum написа:Дали има начин да пътуваме п**** си лелина в космоса на милиони километри и да нямаме капацитет да измислим как да добиваме евтина енергия от възобновими източници?

Не говоря за перпетум мобиле и ползване на вода за гориво, а нещо разумно- слънчева енергия, геотермална, енергията на приливи и отливи, вятър.. сигурно има още 10 начина за които нямам и идея.

хелий 3, изчислено е приблизително че 25тона са достатъчни за да осигурят енергията нужна на сащ за 1г. а само на луната се вярва че хелий 3 е в количества над 1млрд тона, той Обама отдавна говори за завръщането на луната. отделно се смята че цената приблизително би била около 3млрд за тон, ама все ще измислят, то имаше метеоритен дъжд и цената стана 5 :mhihi: не разбирам от енергетика, но тва май е доста ниска цена, на бг и 200кг биха й стигнали
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2012, 9:42

Сондьора написа:И как ше я отрови ве колега....на Шабла ходил ли си, има ли жито.....хората около фара се къпят директно от водата от сондажите.....та в региона има сондажи над 400 от към 70г насам...там има и резерват, птици животни всичко е живо и здраво.
Чирен, има ли жито....замърсена ли е почвата, Д.Дъбник, Д.Луковит, Селановци, Бардарски геран......къдe замърсяването за стотици години напред????

Аз съм ходил като войник на полигона за артилерийски стрелби там.

От душа течеше някаква гняс- смес на нефт с вода или поне на мен на такова ми миришеше и изглеждаше. Като се изкъпя ставах черен от една таква слуз, а и сапуна не сапунисваше, а само търкаш и нищо.

3 месеца седях там и след втората седмица до края се къпех в морето със сапун :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Яну 2012, 10:18

И явно си много болен....тумори и т.н., но не говорех за душове, понеже тва би трябвало да е незаконно...
...в региона се добива от 70 години....
Сигура, че почвата е по чиста от тая около софия и магисрталите ;), а морето е по-чисто от тва на варна бургас :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2012, 10:22

Нямам идея, душовете бяха там в поделението. Не вярвам да е било незаконно :dunno:
За чистотата на земята можем само да гадаем. Това никой не може да го каже само като гледа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 07 Яну 2012, 15:38

ЗА ВРЕДАТА ОТ ШИСТОВИЯ ГАЗ

Веднъж в трамвая аз изпуснах газ
(навярно се е случвало и с вас).
Не е съвсем прилично, ама на -
какво да правиш, брат, човещина.
Но се качиха екоактивисти
и викнаха, че газът бил от шисти.
Аз възразих, че газът е от боба
поет дълбоко в моята утроба.
Уви, дикиш не хвана мойто слово;
те викаха отново и отново:
“Агент шевронски! Долен тарикат!
Земята ни погубваш, мръсна гад!”
Накрая всички тъй се разлютиха,
че с пяна на уста ме заклеймиха
като агент на империализма
и искаха да ми направят клизма.
—————–
Поуките за мене са такива:
Не пускай газ, че газ глава затрива.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 07 Яну 2012, 15:42

Никой не ти казва само да гледаш, а и да четеш, да се интересуваш....май така беше писал по напред в темата...
http://www.shabla.info/index.php?do=62
Почвеното замърсяване в района на общината като функция от атмосферното и водно замърсяване е незначително и с ограничен териториален обхват. Локализирано е около производствената зона на гр.Шабла и е в рамките на допустимото.

Я се осведоми малко за тук ( около София, няма 1 за нефт или газ):
http://sofia.bg/smet/Programa_OS_2.pdf

Т.е. ти и аз в момента живеем в много по вредна среда, от колкото хората живеещи в шабла и региона , както и в другите такива със сондажи....
Ако ще и да ядеш еко храна...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Яну 2012, 16:50

Сондьора написа:Никой не ти казва само да гледаш, а и да четеш, да се интересуваш....май така беше писал по напред в темата...
http://www.shabla.info/index.php?do=62
Почвеното замърсяване в района на общината като функция от атмосферното и водно замърсяване е незначително и с ограничен териториален обхват. Локализирано е около производствената зона на гр.Шабла и е в рамките на допустимото.

Я се осведоми малко за тук ( около София, няма 1 за нефт или газ):
http://sofia.bg/smet/Programa_OS_2.pdf

Т.е. ти и аз в момента живеем в много по вредна среда, от колкото хората живеещи в шабла и региона , както и в другите такива със сондажи....
Ако ще и да ядеш еко храна...

хайде стига го защитава шистовия газ , много добре знаеш за какво става дума , то ако беше без проблеми за подпочвените води , франсетата нямаше да анулират договорите на тотал и друга американска компания за добива му във франция ... газ има в огромни количества , залежи по целия свят скоро няма да свърши спокойно ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 07 Яну 2012, 17:29

Не защитавам добива чрез хидро разрив, но съм за проучване, понеже в България не е правено такова....и е в интерес за всички.
Т.е. ние незнаем имаме ли комерсиални количества газ в аргилитите или въглищата, технологията на извличане не е само чрез хидро разрив.
За това става въпрос.

Във франция, е забранен добива на шистов газ чрез хидроразрив, но не и добива на шистов газ.....но французите знаят какво имат, ние не.
Тотал е френска компания....
п.п. и изобщо не се притеснявам от това, че ше свърши нефта или газа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 09 Яну 2012, 10:57

При положение, че до момента само от Шеврон са платени 30 млн. долара (каква ''голяма'' сума) + още ''няколко'' милиона от други компании + ''даренията'' дадени под масата на нужните ''хора'' на така наречените ни ''политици''...............едва ли всичко ще свърши само с ''проучване''. Никой не налива десетки милиони някъде, ако не е практически убеден, че ще ги утрои, учетвори и т.нт....., особенно когато става дума за такива компании като гореспоменатата. В случая това ще стане за сметка нашето здраве и земя. Да жертваме Добруджа само за да ''разберем'' колко шистов газ имаме, според мен, а и стотици хиляди българи си е чисто безумие.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 09 Яну 2012, 17:15

Малко прясна информация от Полша и тамошните ''успехи'' с шистовия газ: http://sieminehn.wordpress.com/2012/01/09/9980/ :!: :!: :!:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 09 Яну 2012, 22:27

Това ако е на частна земя от Добруджа, точно от трите най-дългия ще проучат... :!: аз лично само срещу 6 цифрени суми мога да си затвора очите, това е. :oops:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Яну 2012, 23:18

kiro_320 написа:Това ако е на частна земя от Добруджа, точно от трите най-дългия ще проучат... :!: аз лично само срещу 6 цифрени суми мога да си затвора очите, това е. :oops:

не бъди сигурен- твоя е земята отгоре, но държавата е собственик на всички полезни изкопаеми и като нищо ще може да си прави проучвания когато и където реши без да те питат...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 09 Яну 2012, 23:39

Нали все пак трябва да има постройка или някакво съображение, дали ще изследват звездите или почвата мене не ме бърка, ако успеят подземно да минат от някъде - халал да им е. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2012, 11:33

kiro_320 написа:Нали все пак трябва да има постройка или някакво съображение, дали ще изследват звездите или почвата мене не ме бърка, ако успеят подземно да минат от някъде - халал да им е. :mhihi:

Ae на бас че ако има каквото и да е находище,според българският закон,то е собственост на държавата и ти само може да гледаш от страни как вадят там каквото вадят разни чужденци

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата