Първи акт
Модератор: Общи модератори
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re: Първи акт
Първият път бях на 18, тъкмо взел книжка и решихме с едни приятели че ще ходим до Сф, а аз реших че няма да казвам на баща ми защото в противен случай няма да стане.
Та всичко в Сф си мина нормално, на връщане никой немаше лев в джоба и на Дупница, където има един тухлен мост, мисля ЖП, приближавах със 120 а пред мен един Москвич с около 60. Там пътят се стеснява, а аз бях тръгнал да изпреварвам Москвето, но ги видях. Първо понечих да намаля, но се видя че трябва да го изпреваря и го минах с леко качване на бордюра вляво. Отпред палката - акт за 70лв - викам не прецених ситуацията, ще пишеме ли. Оня вика бе тука ограничението е 60 к'ва ситуация! Ще пишеме ти к'во предлагаш?! Като се замислих че общо нямахме и 5лв и ми стана тъжно. Та написаха акт за неправилно изпреварване при двойна непрекъсната линия, който платих моментално за да не се получи постановление и да не разберат нашите, което впоследствие обаче се случи.
Това ми е най-дебелото наказание (в БГ). Правил съм къде по-големи глупости, но винаги съм минавал с фишове за 5лв, само веднъж ми писаха 30лв, но тогава бях за отнемане на книжката

Та всичко в Сф си мина нормално, на връщане никой немаше лев в джоба и на Дупница, където има един тухлен мост, мисля ЖП, приближавах със 120 а пред мен един Москвич с около 60. Там пътят се стеснява, а аз бях тръгнал да изпреварвам Москвето, но ги видях. Първо понечих да намаля, но се видя че трябва да го изпреваря и го минах с леко качване на бордюра вляво. Отпред палката - акт за 70лв - викам не прецених ситуацията, ще пишеме ли. Оня вика бе тука ограничението е 60 к'ва ситуация! Ще пишеме ти к'во предлагаш?! Като се замислих че общо нямахме и 5лв и ми стана тъжно. Та написаха акт за неправилно изпреварване при двойна непрекъсната линия, който платих моментално за да не се получи постановление и да не разберат нашите, което впоследствие обаче се случи.

Това ми е най-дебелото наказание (в БГ). Правил съм къде по-големи глупости, но винаги съм минавал с фишове за 5лв, само веднъж ми писаха 30лв, но тогава бях за отнемане на книжката

Kaране без колан... Преди 5-6 години.
Бях с една адвокатка, просто ми каза момичето да си платя акта и да не се занимавам с глупости.
На Църна Маца на караулката... 1 през нощта, пътувам към Източна България. Нещо ме втресе, стана ми студено и както си карах с 60там, разкопчах колана, закопчах си якето и закопчах колана обратно. Бааааам палка.
Първите му думи бяха: Ела да се видиш на камерите в стаичката със шефовете как си разкопча колана в движение.
Отидох, видях се... Имат много яки камери и това преди доста години. Всичко се вижда напълно ясно.
Полицая през половината време ми мрънкаше как не ми е дошло наум да го направя 10м. след караулката. Вярвах му на човека, не му се пишеше акт за такава глупост, но онези вътре бяха много криви хора. Пробвах с добро -> не стана. Платих си акта 1м по-късно.
Бях с една адвокатка, просто ми каза момичето да си платя акта и да не се занимавам с глупости.
На Църна Маца на караулката... 1 през нощта, пътувам към Източна България. Нещо ме втресе, стана ми студено и както си карах с 60там, разкопчах колана, закопчах си якето и закопчах колана обратно. Бааааам палка.
Първите му думи бяха: Ела да се видиш на камерите в стаичката със шефовете как си разкопча колана в движение.
Отидох, видях се... Имат много яки камери и това преди доста години. Всичко се вижда напълно ясно.
Полицая през половината време ми мрънкаше как не ми е дошло наум да го направя 10м. след караулката. Вярвах му на човека, не му се пишеше акт за такава глупост, но онези вътре бяха много криви хора. Пробвах с добро -> не стана. Платих си акта 1м по-късно.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Нямам още актове, ама то си е въпрос и на случайност, издънки дребни не е като да е нямало, а зависи и на кого ще попаднеш 

Никой не мое ма връне на селу!
- CAMyPAu
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: ... по хубави пътища !
ХАХахх моят беше миналото лято ПТП !
Само не се стряскайте , "ПТП"-то ми беше ,че ужулих една бабка с Авенсис по калника ... та ..
Карам си аз до икономически университет - Варна , и там уличките не са от особено широките , на всичкото отгоре са паркирали от 2-те страни разни коли .. та .. влизам аз в една такава , а насреща ми патрулка с още 2 коли отзаде ..Викам си , чакай да им направя път , нали съм добро дете
.. давам назад между 2 коли имаше дупка заради гараж влизам там колкото да минат милицифайките ... ми добре , ама те дойдоха до мене и ми махат с ръка да се разкарам от там
Къде да ходя мамка му ...
давам напреде , да могат де да влязат на моето място , - да ама зад тях още 2 коли ..
ок , давам пак назад , и явно нещо не догледах като хората - сууууууууррррррр с моя преден десен калник - задния калник на авенсиса - ПРЕД КУКИТЕ точно !!!
Че и бабката беше там излязла пред колата ...
A милицифайките идват , щото 10 минути преди мен , един микробус остъргва предния калник на бабката с Авенсиса ... АХХАхахаххАХАХ
Слиза гусин полицая , и ми вика "Абе младеж, ти от нас ли се стесна ...?"
"Ами няма как , трябва да ти пишем акт , щото има много свидетели ... " Но поне се оказаха точни и ми писаха акт по някакъв параграф , за минимални имуществени щети ... тааа бяхме се наредили на опашка пред патрулката за актове с другото момче от микробуса...
След месец отивам в КАТ и съм си приготвил 100-на лева... тая на касата вика 20 лв... пффф 
Само не се стряскайте , "ПТП"-то ми беше ,че ужулих една бабка с Авенсис по калника ... та ..
Карам си аз до икономически университет - Варна , и там уличките не са от особено широките , на всичкото отгоре са паркирали от 2-те страни разни коли .. та .. влизам аз в една такава , а насреща ми патрулка с още 2 коли отзаде ..Викам си , чакай да им направя път , нали съм добро дете

Слиза гусин полицая , и ми вика "Абе младеж, ти от нас ли се стесна ...?"

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
CAMyPAu написа:...
баси случая

аз засега нямам актове (5 години) ама не малко пъти съм се разминавал я за колан, я за халогени и 1 път за телефон...

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Спомням си го перфектно, даже често се сещам за него. Беше преди почти 20 години, бях си изкарал книжката на 17 год и в деня на навършването ми на 18 год си е взех от КАТ, веднага отидох на разходка до Златните с приятели с рено 12, което беше на баща ми. На връщане ме спряха на Траката, които са от Варна знаят къде седяха преди. Спират ме, не помня с колко отгоре да речем 20км и с голям кеф ми дупнаха талона...Викаше куката, "аааа днес взел книжката, а така!!" От там нататък, при всяко спиране ми напомняха как имам право на само още една дупка.
- QaQa Roqnov
- Потребител
-
25 Декември, Дядо Коледа (полицай с побеляла коса, пред пенсия) акт за фарове, не пожела да измислим нещо въпреки че беше Коледа 

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Година след като взех книжката за минаване на червено (което в моите очи си беше жълто ама с господа полицаите спори ли се
)

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Тогава бях на 16 и ония в кат като му занесох 2та акта вика оле мале то отива кам 800-900 и ми са хилиха с неговия колегаcod-cdbp написа:BMWACSCHNITZER написа:За 1ви път ми написаха 2 акта![]()
за без книжка,застраховка,НОМЕР,документи...
Teбе как не са те прибрали и осъдили само, не е ясно

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
първия и последен акт ми беше за 50км/ч отгоре на аграничението -> 200 лева акт и 2 месеца без книжка
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Моя засега единствен акт е за колан + телефон. И то на всичкото отгоре карах сигурно с 20 по напълно празна улица, защото търсех един блок, ама полицаите бяха на мнение, че съм бил "много сериозен нарушител", нищо че беше 3 след обяд и всички спят.
Иначе рушвет не съм давал, няма и да им дам никога.
Иначе рушвет не съм давал, няма и да им дам никога.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Моя първия беше миналата година в Бг като карах за първи път, последван от втория в същия месец и това са ми единствените.
И двата бяха просто.....
На влизане в Плевен поглеждам знака и си карам с 60, спират ме и се оказало, че имало знак 40 там някъде след тоя с 60. А пътя е магистрала, 2 ленти и то километри преди да влезнеш в града. Къв е тоя знак
.
Втория акт пак за 20км разлика при абсолютно идиотско сложен знак.
И при двата пъти, исках най-бързо да ми дават там да се подписвам и да се махам, но и при двата голям зор беше да ме бави в безмислени приказки и показване на някакви си член 1ви от кодекса на майка си в гъза и тъпи обяснения.
Явно очакваха да кихна...пък на мен ми се пърдеше само, тъпаци.
И двата бяха просто.....

На влизане в Плевен поглеждам знака и си карам с 60, спират ме и се оказало, че имало знак 40 там някъде след тоя с 60. А пътя е магистрала, 2 ленти и то километри преди да влезнеш в града. Къв е тоя знак

Втория акт пак за 20км разлика при абсолютно идиотско сложен знак.
И при двата пъти, исках най-бързо да ми дават там да се подписвам и да се махам, но и при двата голям зор беше да ме бави в безмислени приказки и показване на някакви си член 1ви от кодекса на майка си в гъза и тъпи обяснения.
Явно очакваха да кихна...пък на мен ми се пърдеше само, тъпаци.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
На 15 се шибнах в ена спрела патрулка с МZ-ЕТZ 250.Прибраха ме,сцепиха ми гьона от бой ,щях се насерЪ ..имах чувството ,че ме дърпат за трафик на хора с наркотици вътре в тях
почти се усрах де,малко остана 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пресно пресно от преди 10 минути. Днес ходих по работа в София, карах до там и обратно за първи път. Едно близо 500км без никъв проблем и на връщане сигурно към 100-на км карахме заедно с едно ауди. Цъкаме си мигачи ала бала, бяхме само двамата, никой друг на пътя, скорост около 110км/ч почти навсякъде. Идва бензиностанция и той бие десен мигач, аз викам той си влиза, пътят с две ленти, точно на влизане на Ясен.. Бия мигач и се показвам и в далечината палка
, а тоя не влезна в бензиностанцията... (надявам се че е искал да ме предупреди) . На камерата 111 при ограничение 90... Разпитваха ме там, работиш ли, обеснявам че съм ученик и той лошо Буджев, лошо
, аре едно фишче за 50лв, да не ти взимаме талона. Благодарих, живо поздраво и такам.
Са кво да права с тоя фиш

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Kroki написа:Пресно пресно от преди 10 минути. Днес ходих по работа в София, карах до там и обратно за първи път. Едно близо 500км без никъв проблем и на връщане сигурно към 100-на км карахме заедно с едно ауди. Цъкаме си мигачи ала бала, бяхме само двамата, никой друг на пътя, скорост около 110км/ч почти навсякъде. Идва бензиностанция и той бие десен мигач, аз викам той си влиза, пътят с две ленти, точно на влизане на Ясен.. Бия мигач и се показвам и в далечината палка, а тоя не влезна в бензиностанцията... (надявам се че е искал да ме предупреди) . На камерата 111 при ограничение 90... Разпитваха ме там, работиш ли, обеснявам че съм ученик и той лошо Буджев, лошо
, аре едно фишче за 50лв, да не ти взимаме талона. Благодарих, живо поздраво и такам.
Отиваш да го платиш,ако го платиш до 2 седмици мисля че е по-евтино.