Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Re: Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!

Мнение от Красимир! » 18 Дек 2010, 18:06

Така е, напълно беше прав. Така биха стимулирали и хората, които не си купуват винетки за 2-3 месеца, а рискуват. Аз също исках да си купя годишна но за 3 месеца не ми се даваха 70 лева и за това карах малко без винетка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 18 Яну 2011, 14:29

Аз също съм за местенето на винетките, ако човек притежава повече от един автомибил, та даже и за незакупуването им въобще. Отскоро имам БМВ и по тея пътища ме боли сърцето да го карам, то не са дупки то не се ями.
Една не много пресна случка с предишната кола: тръгвам сутрин за разбота 7:00 адски студ -15 и на бул. България влизам в няква огромна отсечена дупка, като след 10 метра колата се наклони. Спирам аз, слизам и кво да видя, гумата разцепена, джантата заприличала на знака за безкрайност. Похабих толкова нерви и за кво ??? Абе тва е един от главните булеварди в София поне сложете един клон там, както прават на село когато циганите отмакнат капака на някоя шахта. Баси просто нямам думи. Трябваше непременно да отида на работа навреме, иначе сприам пред дупката и няма да си мръдна колата от там докато не дойде кметицата лично да я запълни с лопатата. А пък за пътищата за които се иска винетка няма какво да говорим. Еми как човек да си купи винетка ???

И ако в Германия затварят аутобан за една дупка, то значи пътната мрежа на цяла България трябва да се затвори.

Някой знае ли какво може да се направи ако дадената патрулка която ме е спряла няма винетка?

И до колегата "пламък" това да се самоопределяш с марката кола която караш не говори нищо хувабо, даже струи лека комплексарщина. Представям си ако караш ламборджини сигурно ще летиш в космоса, ама с винетка, че то бмв не може без винетка па камоли ламборджини :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 14:46

А с тия винетки и записан номер на автомобила кво става ако си продам колата в друг град и сменят номера? Винетката става невалидна ли?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 18 Яну 2011, 14:49

Тия нещооо не могат да си намерат работа ми се струва. :roll: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/01/17/otpada-globata-pri-nevpisvane-na-nomera-na-kolata-v-godishnite-vinetki.108942

ПС. Тъкмо няма да се пропусне. :D
Последна промяна 100imenov на 18 Яну 2011, 14:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 14:51

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 14:56

Красимир! написа:Това е свързано и с това, че всяка година винетката изглежда по различен начин, идеята е ушатия да я вижда отдалеч, ако винетката беше за една година напред, така те няма как отпреди да те спрат да разберат имаш ли действаща винетка или не..

То и затова новите винетки са 2 пъти по-големи от старите! :mhihi: Тия все едно са слепи! :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2011, 15:35

Сабалянта плевнелиев (и неговата мама) каза че временно няма да се глобяваш шофьори дето не са си написали номерата на колата на винетката щото още не е минал закона за гласуване и щяло едни да се глобяват когато са сложили винетките по-късно,други не ако сега са сложили винетките,министъра сподели че трябвало да се събират пари за пътищата,ТОЧКА!!! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 15:58

То като я сложа сега, докато не е гласуван закона и не запиша номера после кво става. Трябва да си купя нова за да си го напиша ли? Щото ако сега не го напиша няма проблем, всичко ми е редовно, а после гласуват някакъв закон, който автоматично ме поставя в нарушение :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 16:03

bum_bum написа:То като я сложа сега, докато не е гласуван закона и не запиша номера после кво става. Трябва да си купя нова за да си го напиша ли? Щото ако сега не го напиша няма проблем, всичко ми е редовно, а после гласуват някакъв закон, който автоматично ме поставя в нарушение :ranting:

Това когато и да е гласувано ще влезе в сила от догодина! Но все пак ти препоръчвам да си го напишеш ако не смяташ да я използваш за повече автомобили!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 18 Яну 2011, 16:10

bum_bum написа:То като я сложа сега, докато не е гласуван закона и не запиша номера после кво става. Трябва да си купя нова за да си го напиша ли? Щото ако сега не го напиша няма проблем, всичко ми е редовно, а после гласуват някакъв закон, който автоматично ме поставя в нарушение :ranting:

просто закона за тия случаи влиза при заварено положение и си действа и се санкционира според стария, а ще важи за купените винетки след влизането в сила и обнародването на тоя закон в ДВ
what a helluva ride

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 19 Яну 2011, 13:42

FromZeroToHero написа:...
И до колегата "пламък" това да се самоопределяш с марката кола която караш не говори нищо хувабо, даже струи лека комплексарщина. Представям си ако караш ламборджини сигурно ще летиш в космоса, ама с винетка, че то бмв не може без винетка па камоли ламборджини :mhihi:

Ако караш Астра можеш да си прехвърляш винетката на друга кола, щото е евтина колата. Ако караш БМВ не можеш, щото да караш 15-20 годишно БМВ демонстрира мнооогооо висок стандарт на живот. Ако караш Ламборджини понеже тука вече верно демонстрираш висок стандарт на живот, треа да караш с 2 винетки - една на предния джам и една на задния. :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата