тема за горивото има ли разлика
Модератор: Общи модератори
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Re: тема за горивото има ли разлика
И аз, както някои други колеги, съм установил, че единствения (100 октанов) бензин с който колата ми върви осезаемо по-добре е V-Power racing на Шел. Очевидно е, че има разлика между различните 100-тици!
- Mapuo
- Потребител
-
- Кара: '96 BMW E39 520i
Re: тема за горивото има ли разлика
Колко конспирации хванахме тука... не е истина просто
Както и да е. Ето малко глупости и от мен:
1. Бензина в бензиностанциите е чист, много рядко има вода. Ако намерите лед в резервоарите си, той най-вероятно е от конденз - аз сипвам 20-30 литра макс и нямам проблеми. Като останат 2-3 литра, сипвам отново.
2. Разлика в бензина действително има... днес сипах от бензиностанция до Илиенци и останах много доволен. Май беше Ромпетрол или нещо такова.
3. Продават се добавки за вдигане на октановото число, но проблема е, че не знаем колко е реалният октан... докато търсим повече сила, "95" ще го направим на керосин

Както и да е. Ето малко глупости и от мен:
1. Бензина в бензиностанциите е чист, много рядко има вода. Ако намерите лед в резервоарите си, той най-вероятно е от конденз - аз сипвам 20-30 литра макс и нямам проблеми. Като останат 2-3 литра, сипвам отново.
2. Разлика в бензина действително има... днес сипах от бензиностанция до Илиенци и останах много доволен. Май беше Ромпетрол или нещо такова.
3. Продават се добавки за вдигане на октановото число, но проблема е, че не знаем колко е реалният октан... докато търсим повече сила, "95" ще го направим на керосин