Айде да ни е честит новия данък :(
Модератор: Общи модератори
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Айде да ни е честит новия данък :(
Този данък "лук" е само антикризисна идея, а ние не сме в криза.
Горим само ако чуем от устата на Бойко че се въвежда)))
Горим само ако чуем от устата на Бойко че се въвежда)))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
SKISA написа:аз неам против кат съм изкарал да си платя данъка! иам против кат го платя те да го откраднат! данъка е вид такса и срещу него искам да се извършат определен вид дейности! те са:
сигурност-демек читава полиция!
справедливост-кат ме обере некой или ме измами да влезе в затвора и да ми върнат откраднатото
инфраструктура-демек не лунен пейзаж
здравеопазване.
тва е!
ше платя и 42% ,както е в германия ,но искам техните пътища,тяхната полиция и техните болници и прокуратура и съд!
ако ли -не плащам бе! просто е! елементарно! тва е сделка межзду мене и фирмата "държава" . тя вдига цената на услугата си-аз ,обаче не съм съгласен нито с новата цена ,нито с качеството на услугата! ерго-не плащам!!
Ей това е истината!

Колеги, в няколко форума има такава тема и мненията общо взето са единни - докога ще търпим бе!?

Според мен, решението е едно - спираме да плащаме каквото и да било, пък да видим, какво ще правят управляващите!

Лошото е, че сме такива УФСИ, че дори и това не ни стиска да направим.

kokobm написа:Абе пичове, аман от демагогия вече!! До вчера, докато се разискваха антикризисните мерки засягащи социално слабите (което си беше чиста провокация) всички бяха против, сега като мерките засягат богатите - пак недоволни!??!

ZLATEN написа:Като искаш да си баровец и да разтриваш 286 кончета, трябва да си
плащаш за тарикатлъка. Не може царвул с 800 лв заплата да купи
300 коня кола, след това да ни изпотрепе по улиците, защото не
може да я поддържа, и да и смени дисковете с една заплата ...

Nukem написа:Всеки ден си задавам два основни въпроса:
- какво ми е дала държавата на мен до тук?
- какво прави държавата за да остана тук?
Като ти чета поста се сещам за един лаф на Кенеди,:)
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
И те америкаците казали: "Ае бегай оттука бе цървул нещастен! Дийба и скапаната държава!".
И место да си седнат на задниците и да бачкат, почнали да мрънкат за всичко и да обвиняват държавата.
Ма те затова сега са на дъното! Ако бяха правили като гърците - пари да няма, ама те да продължават да искат - сега щяха да са №1!
SKISA написа:аз неам против кат съм изкарал да си платя данъка! иам против кат го платя те да го откраднат!
Ми аз виждам само 2 варианта - или се съмняваш къде отива данъка и го плащаш, или се съмняваш къде отива данъка и не го плащаш.
Иначе и мен не ме кефи данъците да отиват у Батко и Братко вместо за нова магистрала, но това е положението...
Третият вариант всъщност е да си намериш друга държава, на която с кеф да си плащаш данъците.
Еми правия път на всички, които не ги кефи - живеем в свободен свят, никой не сме вързали.
Едва ли има човек да земята, който да не иска да НЕ плаща данъци и всичко да е уредено.
Ама такъв филм и по Дисни канала няма.
Колежката най-точно го е казала:
Bella написа:Ма нали искате хем тва в онова хем душата в рая
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Е пак сички пищат тука за скапаните коли.Секи гледа КАТО КОН С КАПАЦИ ебати идиотите сме тва българите
Тука става въпрос за яхти за апартаменти за ВСИЧКО ТВА ДЕТО ВИНАГИ ВЗСИЧКИ СА СЕ ОПЛАКВАЛИ - ЩО НЕ СЕ ВЗИМА ОТ БОГАТИТЕ ПОВЕЧЕ .
Еми е ще се взима вече , тва е напълно адекватно решение и така трябва да бъде.
SKISA е прав , но вече имам надежда че данъците от тази година ще отидат по предназначение , а не както последните 20 години по джобовете
Един колега си платил данъка в магазина за авточасти (прочетох го по на горе някъде)
Е къде да го платиш бе колега
ПЛАТИЛ СИ ГО НЕ В МАГАЗИНА А НА СТАНИШЕВ ЛИЧНО СИ МУ ГИ ДАЛ ТЕЯ ПАРИ.
Пътищата не се кърпят зимата на 30 см сняг, а се кърпят преди зимата да са подготвени и пролетта.
Преди зимата налуи се сещаш кои требвзше да ги закърпи ааааааааааа.
А сега виждаш ли че навсякъде кипи усилена работа и се кърпи всичко
А новини гледаш ли да видиш че Боико е говорил с еврокомисари да отпуснат пари за цялостна подмяна на асфалта защото е на над 30 години и няма смисъл да се кърпи ааааааааааааааа.
Ма нищо са като ти ги закърпат улиците, нема смисъл да плащаш данък на държавата , ами ше ти кажем адреса на Станишев и ходи си му ги пускаи в пощата тея пари за данъка - гледам че така си свикнал и ти е кеф

Тука става въпрос за яхти за апартаменти за ВСИЧКО ТВА ДЕТО ВИНАГИ ВЗСИЧКИ СА СЕ ОПЛАКВАЛИ - ЩО НЕ СЕ ВЗИМА ОТ БОГАТИТЕ ПОВЕЧЕ .
Еми е ще се взима вече , тва е напълно адекватно решение и така трябва да бъде.
SKISA е прав , но вече имам надежда че данъците от тази година ще отидат по предназначение , а не както последните 20 години по джобовете

Един колега си платил данъка в магазина за авточасти (прочетох го по на горе някъде)
Е къде да го платиш бе колега

Пътищата не се кърпят зимата на 30 см сняг, а се кърпят преди зимата да са подготвени и пролетта.
Преди зимата налуи се сещаш кои требвзше да ги закърпи ааааааааааа.
А сега виждаш ли че навсякъде кипи усилена работа и се кърпи всичко

А новини гледаш ли да видиш че Боико е говорил с еврокомисари да отпуснат пари за цялостна подмяна на асфалта защото е на над 30 години и няма смисъл да се кърпи ааааааааааааааа.
Ма нищо са като ти ги закърпат улиците, нема смисъл да плащаш данък на държавата , ами ше ти кажем адреса на Станишев и ходи си му ги пускаи в пощата тея пари за данъка - гледам че така си свикнал и ти е кеф

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи как се преебаха тея от министерски съвет и всички държавни Учреждения,па те там само кораби карат с по 200+ коня,тея кви данъци ше платят

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
флемка ,има некъв праг на търпимост ! навсякъде крадат от данъците и от държавата и в германия крадат и в ню дзилънд! ма не с кофи ,а с чашка за кафе! тука се краде с бидони!
и има и още един вариант ,който не си написал: не отивам ,където ми е кеф ,а те отиват ,където не им е кеф! т.е. на майната си! ние оставаме-тех ги нема! биби се обижда и спира да говори 4г като черния мавър ,щото народа не го е разбрал и печелиме и от допълнително телевизионно време за новини и реклами! и готоо...!
не -мерси! баща ми е плащал,дедо ми е плащал и аз плащах до скоро! ми нищо не се случва! ми сори -ма спирам да плащам!
и -да! искам да разтривам 286 благи кончета от двойнотурбинирано дизеларче и дори и искам данъка върху тях да си платя -луксозния,ма като го направя да си разтривам тия 286 кончета ,дето от тая зима вече ги направиха 306 по път! не по коловози и ями , а по път! и понеже съм сигурен ,че няма да стане -елементарно ,ватсън! не плащам!
п.с. а ,братко изроде.....! някакси не ми идва от вътре да повярвам и на тия! вервахме ,вервахме на секви и не се случи нищо -защо точно па тия да са верните! и като са верните -да земат да покажат ,че са такива ,да видя ,че се случва нещо ,а не че всичките ми ,ама като казвам сичките начи 100% познати и близки да са зле и аз да зема да им вервам! от вътре не ми идва ,раираш ли...
и има и още един вариант ,който не си написал: не отивам ,където ми е кеф ,а те отиват ,където не им е кеф! т.е. на майната си! ние оставаме-тех ги нема! биби се обижда и спира да говори 4г като черния мавър ,щото народа не го е разбрал и печелиме и от допълнително телевизионно време за новини и реклами! и готоо...!
не -мерси! баща ми е плащал,дедо ми е плащал и аз плащах до скоро! ми нищо не се случва! ми сори -ма спирам да плащам!
и -да! искам да разтривам 286 благи кончета от двойнотурбинирано дизеларче и дори и искам данъка върху тях да си платя -луксозния,ма като го направя да си разтривам тия 286 кончета ,дето от тая зима вече ги направиха 306 по път! не по коловози и ями , а по път! и понеже съм сигурен ,че няма да стане -елементарно ,ватсън! не плащам!
п.с. а ,братко изроде.....! някакси не ми идва от вътре да повярвам и на тия! вервахме ,вервахме на секви и не се случи нищо -защо точно па тия да са верните! и като са верните -да земат да покажат ,че са такива ,да видя ,че се случва нещо ,а не че всичките ми ,ама като казвам сичките начи 100% познати и близки да са зле и аз да зема да им вервам! от вътре не ми идва ,раираш ли...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Aма има и други интересни неща в новината,а те са ...оказва се че има доста лекари със заплатка...75000(седемдесет и пет хиляди) лева на МЕСЕЦ,мислим лично да посета подобен лекар,щото той може би има шамански и всекакви там лечителски способности че НЗОК да се ръсят толкова за тези "таланти"...
Пък от ерведе зимали само по...35000 лева на месец-завалиите...
Пък от ерведе зимали само по...35000 лева на месец-завалиите...
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Fear написа:SKISA написа:аз неам против кат съм изкарал да си платя данъка! иам против кат го платя те да го откраднат! данъка е вид такса и срещу него искам да се извършат определен вид дейности! те са:
сигурност-демек читава полиция!
справедливост-кат ме обере некой или ме измами да влезе в затвора и да ми върнат откраднатото
инфраструктура-демек не лунен пейзаж
здравеопазване.
тва е!
ше платя и 42% ,както е в германия ,но искам техните пътища,тяхната полиция и техните болници и прокуратура и съд!
ако ли -не плащам бе! просто е! елементарно! тва е сделка межзду мене и фирмата "държава" . тя вдига цената на услугата си-аз ,обаче не съм съгласен нито с новата цена ,нито с качеството на услугата! ерго-не плащам!!
Ей това е истината!![]()
Колеги, в няколко форума има такава тема и мненията общо взето са единни - докога ще търпим бе!?![]()
Според мен, решението е едно - спираме да плащаме каквото и да било, пък да видим, какво ще правят управляващите!![]()
Лошото е, че сме такива УФСИ, че дори и това не ни стиска да направим.
100% сте Прави SKISA ти беше в париж може да е за малко но поне видя как живеят хората тук с две думи Педе........Държава

- SKISA
-
-
димитрович,такива доктори аз не познавам ,а -вервай ми познавам много и то от големите. най-високата заплата в една огромна болница в софия е 7500лв и е на завеждащият реанимацията! и със сигурност ги заслужава дори и повече! дори и в тая криза ив тая немотия.
така че лееекинко тия суми са преувеличени.
аз не само в париж ,а и другаде съм бил и съм видел . в германия имам около 700дни общо с прекъсвания и непрекъснати ходения и съм ги видял тия как и защо и какво живеят. и плащат май един от най-високите проценти данъци на континента! и знаят защо го плащат и са доволни! не говорим за суми ,а за проценти върху изкараното! дори и да взимам 1000лв и да ми прибират 420 обратно ,ако е като в германия сичко съм съгласен! ма не съм съгласен да взимам 800 и да ми прибират 160 и да не ги виждам тия 160 никъде! просто не съм съгласен бе! и като ми казват : кат не ти аресва-пали! също не съм съгласен! да палят те! да одат на майната си!
така че лееекинко тия суми са преувеличени.
аз не само в париж ,а и другаде съм бил и съм видел . в германия имам около 700дни общо с прекъсвания и непрекъснати ходения и съм ги видял тия как и защо и какво живеят. и плащат май един от най-високите проценти данъци на континента! и знаят защо го плащат и са доволни! не говорим за суми ,а за проценти върху изкараното! дори и да взимам 1000лв и да ми прибират 420 обратно ,ако е като в германия сичко съм съгласен! ма не съм съгласен да взимам 800 и да ми прибират 160 и да не ги виждам тия 160 никъде! просто не съм съгласен бе! и като ми казват : кат не ти аресва-пали! също не съм съгласен! да палят те! да одат на майната си!
SKISA написа:има некъв праг на търпимост ! навсякъде крадат от данъците и от държавата и в германия крадат и в ню дзилънд! ма не с кофи ,а с чашка за кафе! тука се краде с бидони!

У нас за щастие намалява, но за съжаление още сме далече от развитите държави от ЕС

И си мисля, че неплащането на данъци няма пряка връзка с намаляването на корупцията

По-скоро ние, обикновените хора, трябва да спрем с 20-левките, а ония горе също трябва да намалят темпото на лапане...
За съжаление това е постепенен процес и не става за 1 ден...
SKISA написа:и има и още един вариант ,който не си написал: не отивам ,където ми е кеф ,а те отиват ,където не им е кеф!
Че тва си е най-нормалният вариант ("законов" му викат на запад) - който усърдно е крал да му дадат заслужена почивка у Бобовдолския

Доскоро нямаше въобще дела за копупция, а отскоро ги подпукаха - оня ден Асен Друмев получи 4 години "бонус" от съда

И както вече казах горе - не може за 1 ден всички корумпирани да бъдат пратени в затвора

(Най-малкото щото нема свободни места къде да ги поберат

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
"таван на заплатите на държавните служители.
Считам, че заплатата на премиера трябва да бъде таван за възнагражденията на служителите в държавната администрация, каза Борисов. По думите му сега има държавни болници, в които средната заплата е 35 хил. лв. на месец."
Цитат от вести.бг.
иначе заплата 7-8000 лева за доктор-добре ,стига да е добър щото не може Skisa да сравняваш пътища в щатите и после да сравняваш заплата на доктор в щатите...щото там освен сичко ми и лекуват и носят отговорност
Считам, че заплатата на премиера трябва да бъде таван за възнагражденията на служителите в държавната администрация, каза Борисов. По думите му сега има държавни болници, в които средната заплата е 35 хил. лв. на месец."
Цитат от вести.бг.
иначе заплата 7-8000 лева за доктор-добре ,стига да е добър щото не може Skisa да сравняваш пътища в щатите и после да сравняваш заплата на доктор в щатите...щото там освен сичко ми и лекуват и носят отговорност
- SKISA
-
-
такъв лекал в щатите или швейцария взима 180 хил долара годишно!накъм 200 даже! да не кажа 220....! така че не сравнявам суми ,а процентно.
аз не казвам само за у затвора ,а просто да си одат като не могат.
криза ,криза...ма! няма човек ,който да каже ,че е по-добре от преди половин година.
аз не казвам само за у затвора ,а просто да си одат като не могат.
криза ,криза...ма! няма човек ,който да каже ,че е по-добре от преди половин година.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бях се засилил да пиша много, ама няма смисъл, писал съм достатъчно в този форум по темата. Не се заблуждавайте, че точенето спира, само се пренасочва. И понеже ги няма чуждите пари дето се лееха и запушваха дупките във фиска, сега ще ги запушваме ние. Нито на Бойко му дреме за народа, нито на покровителите му. Държавата има ресурса и мощта да спре всички големи "течове" за една нощ, ако има воля. Знае се кой точи ДДС, кой краде фондове, пътища, кой какво вкарва през границите и на кого си плаща, всичко се знае. И ако държавата реши, може даже да ни намали данъците. Но тя никога няма да го направи. По обясними причини. Всичко друго е шум в системата и ефирно време. А що се отнася до излизането от кризата, само ще си отместваме сроковете. Излизане от кризата може да има, когато има икономика. Тук няма такава, не е имало, едва ли и ще има поради структурата на капитала. Няма да изпадам в подробности, че пак стана дълго, но ако някой твърди обратното, ще се радвам да го дискутираме.
Never mistake motion for action...
SKISA написа:няма човек ,който да каже ,че е по-добре от преди половин година.
Шо бе?!

Животът винаги е имал 2 (че и повече

ПС Айде да зема аз да поработя аз малко, че да мога за уикенда да се доредя по птичиките, природата и почивката

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Скиор, просто не мисля, че точно сега е момента да се отказваме..... И аз дървото го ям откак е започнала кризата, но определено не смята Бойко за виновен
И кажи ми честно - верно ли им вярваше,.. на царя,.. на тройната коалиция с мандата на Доган?
Флейм -
И кажи ми честно - верно ли им вярваше,.. на царя,.. на тройната коалиция с мандата на Доган?
Флейм -