Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква да е минималната възраст?

14
3
2%
15
2
1%
16
25
14%
17
7
4%
18
93
52%
19
3
2%
20
8
4%
21
26
15%
22
1
1%
23
1
1%
24
1
1%
25
1
1%
25+
7
4%

Общо гласове : 178
с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

Мнение от Vlados » 27 Яну 2010, 21:40

acho.rs написа:
възрастта е лош критерий, но засега по-добър не е измислен

много точно казано :yes:

Това ми беше мисълта :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 27 Яну 2010, 21:51

Америка е на светлинни години от нашата мила родина. Там има закони, които са закони и се спазват в качеството си на такива. Тук, мамините синчета дали ще са на 16 или на 18 като вземат книжка, разликата ще е единствено във времето, през което ще са опасни за околните. Но и това е относително, те често си намират майстора. Според мен да следваме САЩ не е лошо, но тук всичко, което взаимстваме от друга държава, го взаимстваме така, че да се знае, "по български". Нещо като с толерантостта ще стане според мен. С една дума - първо нека да започнем да спазваме сегашните закони, после можем да мислим за подобрение в законите точно по този параграф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Яну 2010, 21:58

Това едва ли ще се оправи с мамините синчета, те си копуват книжки, оправят си актовете във съдът се оправят.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Яну 2010, 22:45

Ако ще и на 10 да я взимат книжката, но да върнат полигона, да премахнат корупцията при изпитите и листовките и да въведат задължително психо за всички категории.
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Яну 2010, 14:05

Dimo написа:Ако ще и на 10 да я взимат книжката, но да върнат полигона, да премахнат корупцията при изпитите и листовките и да въведат задължително психо за всички категории.

Това ще е абсолютно достатъчно! Бройката неможещи да карат, които ще си вземат изпита с късмет, ще остане съвсем, съвсем минимална.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i coupe

Мнение от Karsten » 29 Яну 2010, 9:42

Dimo написа:Ако ще и на 10 да я взимат книжката, но да върнат полигона, да премахнат корупцията при изпитите и листовките и да въведат задължително психо за всички категории.

ДА!
Придобитите теоретични знания и практичеси умения, наред с психологическата пригодност са ключът към редуциране броя на ПТП.

п.п. Годините не са определящи, опита разбира се има значение, но да не забравяме че Моцарт на 6 годинки е писал гениални опери а има и ред други такива примери..
Просто държавата трябва да определи строги условия за реда и формата на провеждане на подготовката и изпитите за придобиване на правоспособност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_stz » 29 Яну 2010, 10:32

Приемате ли мнение и от един 16-годишен? :) Въпреки че съм на 16 , мисля че на тази възраст не е времето за книжка и шофиране.Акъла на едно 16 годишно момче едва ли е толкова развит , че да се занимава със шофиране и да мисли за последствията от "шофьорските му умения". Едва ли напразно в повечето страни възрастта за взимане на книжка е 18.И мисля че не трябва да вините само 16 годишните как карали , какво играели и такива , ако родителите им са РОДИТЕЛИ и баща му не му купи кола и не му даде семейната шансът да направи ПТП е доста по-малък.По темата мисля че много може да се спори защото всеки гледа от неговата си камбанария. :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 29 Яну 2010, 12:07

Ivo_e38 написа:Приемате ли мнение и от един 16-годишен? :) Въпреки че съм на 16 , мисля че на тази възраст не е времето за книжка и шофиране.Акъла на едно 16 годишно момче едва ли е толкова развит , че да се занимава със шофиране и да мисли за последствията от "шофьорските му умения". Едва ли напразно в повечето страни възрастта за взимане на книжка е 18.И мисля че не трябва да вините само 16 годишните как карали , какво играели и такива , ако родителите им са РОДИТЕЛИ и баща му не му купи кола и не му даде семейната шансът да направи ПТП е доста по-малък.По темата мисля че много може да се спори защото всеки гледа от неговата си камбанария. :) :)

Твоят като не е развит,не значи че на другите не е . ...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_stz » 29 Яну 2010, 12:26

georgymk написа:
Ivo_e38 написа:Приемате ли мнение и от един 16-годишен? :) Въпреки че съм на 16 , мисля че на тази възраст не е времето за книжка и шофиране.Акъла на едно 16 годишно момче едва ли е толкова развит , че да се занимава със шофиране и да мисли за последствията от "шофьорските му умения". Едва ли напразно в повечето страни възрастта за взимане на книжка е 18.И мисля че не трябва да вините само 16 годишните как карали , какво играели и такива , ако родителите им са РОДИТЕЛИ и баща му не му купи кола и не му даде семейната шансът да направи ПТП е доста по-малък.По темата мисля че много може да се спори защото всеки гледа от неговата си камбанария. :) :)

Така е акъла ми не е достатъчно развит , щом не искам да се взима книжка на 16.Не напразно до сега книжка се е взимала на 18 години.И този пример с някои щати в америка го остави там е друга работа.Може би и ти си прав , но едва ли шофьорите на 16 ще карат както трябва и ако го въведат защо скочили ПТП-тата с еди колко си процента. :D :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 29 Яну 2010, 12:31

Ivo_e38 написа:
georgymk написа:

Така е акъла ми не е достатъчно развит , щом не искам да се взима книжка на 16.Не напразно до сега книжка се е взимала на 18 години.И този пример с някои щати в америка го остави там е друга работа.Може би и ти си прав , но едва ли шофьорите на 16 ще карат както трябва и ако го въведат защо скочили ПТП-тата с еди колко си процента. :D :lol:

Не съм казал да се раздват книжки на по 16 годишните,а че и 16 годишните могат да карат както тези на 18-20 години ....
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 29 Яну 2010, 12:35

На 18 поне могат да те съдят като пълнолетен .... спомняте ли си за случая на бързащия за училищете дето уби жена и рани доста хора....с бмвце на ляв завой...дрифт
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_stz » 29 Яну 2010, 12:44

Не съм казал да се раздват книжки на по 16 годишните,а че и 16 годишните могат да карат както тези на 18-20 години ....

Е така кажи , може би и при 16 годишните има момчета който мислят и се държат трезво на пътя ама повечето са излезли от NFS-то и след 15 мин в колата :driving: Като гледам и ти нямаш 18 , кажи ми колко от твойте приятели разправят как тати им дал да кара дизеловото комби на село и как всичките са големи шофьори - май всички а?И както могат да карат с тати и ако се качат сами в кола и опа пак по новините и по вестниците .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 29 Яну 2010, 13:30

Ivo_e38 написа:

Е така кажи , може би и при 16 годишните има момчета който мислят и се държат трезво на пътя ама повечето са излезли от NFS-то и след 15 мин в колата :driving: Като гледам и ти нямаш 18 , кажи ми колко от твойте приятели разправят как тати им дал да кара дизеловото комби на село и как всичките са големи шофьори - май всички а?И както могат да карат с тати и ако се качат сами в кола и опа пак по новините и по вестниците .

Е,аз като карам без "тати"....като ора (земята,имаме доста декри) .....да не би да съм направил нещо,но просто се съобразявам и карам доста бавно....
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_stz » 29 Яну 2010, 14:37

Е,аз като карам без "тати"....като ора (земята,имаме доста декри) .....да не би да съм направил нещо,но просто се съобразявам и карам доста бавно....

Ти май сам не разбираш какво говориш , хем казваш че има и 16 годишни , които спазват правилника за движение по ПЪТИЩАТА , а ти говориш че ореш на полето!?И 5 годишен ще се досети , че на полето е едно на пътя е друго. :) :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 29 Яну 2010, 14:53

Ivo_e38 написа:

Ти май сам не разбираш какво говориш , хем казваш че има и 16 годишни , които спазват правилника за движение по ПЪТИЩАТА , а ти говориш че ореш на полето!?И 5 годишен ще се досети , че на полето е едно на пътя е друго. :) :yes:

Не,казвам че мога да карам и без баща ми,мога да бачкам и без него....
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.