Задно предаване - през зимата?
Модератор: Общи модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Задно предаване - през зимата?
Сега-миналата година първия сняг -нищо не бе изчистено първите часове...
Тръгвам за Долна баня- някакви ужасни пътища натрупани от снега.
Отстрани коли закъсали доста/ опели, голфове и кви ли не/
И аз си викам-луд ли съм с това задно и аз барабар Петко с мъжете
И гледам един Нисан Навара като снегорин - и аз оп след него /бързах доста/
Е казвам ви бях единствената кола/изключае Наварата/ която се движеше и всички отстрани гледат
.
Стигнах си кат пич без произшествия и безпроблемно.....
Не вярвах на очите си имайки в предвид колата-стоковица/даже шпер няма/ Е36 М40 пауер
с гуми втори сезон дебика фриго 2...а и не съм някакъв майстор зад волана 
Тръгвам за Долна баня- някакви ужасни пътища натрупани от снега.
Отстрани коли закъсали доста/ опели, голфове и кви ли не/

И аз си викам-луд ли съм с това задно и аз барабар Петко с мъжете

И гледам един Нисан Навара като снегорин - и аз оп след него /бързах доста/
Е казвам ви бях единствената кола/изключае Наварата/ която се движеше и всички отстрани гледат

Стигнах си кат пич без произшествия и безпроблемно.....
Не вярвах на очите си имайки в предвид колата-стоковица/даже шпер няма/ Е36 М40 пауер

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ачо ,силно се съмнява изкачването по автомагистрала Хемус от Ботевград в посока София да има до 3 градуса изкачване
Незнам как от 3 нагоре не отговаря на някакви правила ,но тези от вас ,които сте пътували Австрия и Швейцария знаете какви са баири и по магистралите им - там на места е доста на 5 градуса , просто съм убеден.
От от където съм минал с автомобила си най-жестокия склон на автомагистрала е по тройката в Швейцария в посока от Лугано и Белинцона към Люцерн и Цюрих преди да се стигне втория най-дълъг тунел в Европа - Сент Готард/Сан Готардо където комбито ми умира на половина
Всеки знае мене си ,казва един мой колега - на един му е по-спокойно да се вози на предно предаване зимата ,на друг 4 по 4 ,но аз лично в такива компоновки на задвижване за личен автомобил няма да седна никога просто
В достатъчно голями снегове съм пътувал по спешност до Банско и обратно даже сам самичък с една лопата само в багажника за всеки случай и без вериги и тая кола никога до сега никъде не ме остави
Хората докато ги гледах стресирани и премръзнали да слагат вериги по разни автомобили аз винаги съм треперел от кеф и не съм връщал газта а на това темпо в такива условия и нормативи по договори мърдане няма ,защото неустойките са големи понякога ... Просто сядам в колата и започвам да карам и да се радвам по между другото , ей затова няма да я оставя и нея и марката
Георги Пенчев

От от където съм минал с автомобила си най-жестокия склон на автомагистрала е по тройката в Швейцария в посока от Лугано и Белинцона към Люцерн и Цюрих преди да се стигне втория най-дълъг тунел в Европа - Сент Готард/Сан Готардо където комбито ми умира на половина
Всеки знае мене си ,казва един мой колега - на един му е по-спокойно да се вози на предно предаване зимата ,на друг 4 по 4 ,но аз лично в такива компоновки на задвижване за личен автомобил няма да седна никога просто

В достатъчно голями снегове съм пътувал по спешност до Банско и обратно даже сам самичък с една лопата само в багажника за всеки случай и без вериги и тая кола никога до сега никъде не ме остави

Георги Пенчев
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
Penchev написа:.... там на места е доста на 5 градуса , просто съм убеден.....
Георги Пенчев
Смея да кажа,че съм обиколил цяла Германия на аутобани,както и Австрия
и има изкачвания с наклон доста над 5 градуса

Penchev написа:
... Хората докато ги гледах стресирани и премръзнали да слагат вериги по разни автомобили аз винаги съм треперел от кеф и не съм връщал газта а на това темпо в такива условия и нормативи по договори мърдане няма ,защото неустойките са големи понякога ... Просто сядам в колата и започвам да карам и да се радвам по между другото , ей затова няма да я оставя и нея и марката
Абсолютно
за мен всяка зима вече се е превърнала като един малък празник.
Не искам никой да обидя с това,но предното в моето съзнание
си е останало като кола за аматьори.
п.п още от малък си спомням как татко ми разказваше ...

Много интересна тема,
този въпрос се обсъжда в много форуми не само тук.Та да дам и аз мнение (макар и непрофесионално).Никога не съм карал кола със задно зимата, само на предно съм бил и в момента съм на предно, но мога да кажа с ръка на сърце че истинските карачи са на задно няма значение сняг или лято е.Автомобилът който шофирам в момента е Б4 на Ауди и аз се бях запалил по Ауди че нали уж, коли за зимата , предно ала бала ница.Ами само мога да кажа че ако не е куатро - нема такъв кенеф, с чисто нови гуми и всичко ОК така съсм се въртял като пумпал и то на дъжд, а на сняг осезаемо задницата тръгва както си иска, не съм спортист да я ръчкам говоря за нормално каране, даже като се замисля сега ме хваща страх како ще правя зимата на това предно и супер небалансирания автомобил, имам чувството че една Лада е по устойчива от него а съм на 195/65/15, и колата не е хич толкова лека.Скоро мисля ако не взема куатро да се разделя с Ауди иначе съм много доволен от колата като цяло.И друго има разлика междъ проходимост и управляемост- мисля си че едно Б4 е по проходимо от едно Е36, ако са с еднакви гуми, но за управляемост, нямам думи мисля си че поне в 40% от случайте в които съм се завъртал ако беше задно щях да го оправя но тука и обратен волан не оправя работата нито повече газ.
този въпрос се обсъжда в много форуми не само тук.Та да дам и аз мнение (макар и непрофесионално).Никога не съм карал кола със задно зимата, само на предно съм бил и в момента съм на предно, но мога да кажа с ръка на сърце че истинските карачи са на задно няма значение сняг или лято е.Автомобилът който шофирам в момента е Б4 на Ауди и аз се бях запалил по Ауди че нали уж, коли за зимата , предно ала бала ница.Ами само мога да кажа че ако не е куатро - нема такъв кенеф, с чисто нови гуми и всичко ОК така съсм се въртял като пумпал и то на дъжд, а на сняг осезаемо задницата тръгва както си иска, не съм спортист да я ръчкам говоря за нормално каране, даже като се замисля сега ме хваща страх како ще правя зимата на това предно и супер небалансирания автомобил, имам чувството че една Лада е по устойчива от него а съм на 195/65/15, и колата не е хич толкова лека.Скоро мисля ако не взема куатро да се разделя с Ауди иначе съм много доволен от колата като цяло.И друго има разлика междъ проходимост и управляемост- мисля си че едно Б4 е по проходимо от едно Е36, ако са с еднакви гуми, но за управляемост, нямам думи мисля си че поне в 40% от случайте в които съм се завъртал ако беше задно щях да го оправя но тука и обратен волан не оправя работата нито повече газ.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Може би това, че "за зимата задното предаване не става", са го казали хора, които са виждали БМВ-та на сняг с вратите напред и са си казали-"Леле, горкия, как се мъчи, не може да хване правото......., ще се пребие...", а всъщност задкормилното човечЕ го прави за Кееееееф!
С БМВ съм закъсвал един път, на стръмна павирана улица, която беше ЛЕД и една пи.ка спря пред мен да паркира.....после нямаше тръгване, зад мен стана колона, върнах всички до долу, изключих "умното бутонче", позасилих я малко и на полусъединител го качи!Успокоението ми беше, че колата която беше зад мен(Пежо 307)стигна до средата и той!???
Е, и от гаража от под блока излизам трудно, но без да е чистено и тези с предното са тръгвали пеш за работа!Няма такъв друг баир с еб.м ти градуса!

С БМВ съм закъсвал един път, на стръмна павирана улица, която беше ЛЕД и една пи.ка спря пред мен да паркира.....после нямаше тръгване, зад мен стана колона, върнах всички до долу, изключих "умното бутонче", позасилих я малко и на полусъединител го качи!Успокоението ми беше, че колата която беше зад мен(Пежо 307)стигна до средата и той!???

Е, и от гаража от под блока излизам трудно, но без да е чистено и тези с предното са тръгвали пеш за работа!Няма такъв друг баир с еб.м ти градуса!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Тъй като става въпрос за зимата какви гуми ползвате аз си взех едни континенталки втора ръка с 6мм грайфер и за никакъв неставаха на леки байрчета и закъсвах 

Моето БМВ смея да твърдя, че въобще не го биваше през зимата 525ТДС без шпер. Това, че занасяше по завоите не ме притесняваше бях го свикнал добре
, даже си беше удоволствие по завоите, ама видеше ли някъде байр и мача приключва, буксува и не мръдва. И макар, че миналата година бях купил 4 чисто нови зимни гуми Мишелин решението беше само едно- чували с пякък в багажника. 

аз затова го карам на метан заради бутилката да не ми бега гъзо много 

- KamAZadjiq
- Потребител
-
Нямам опит от каране на кола със задно зимата, но от гледна точка на теорията и динамиката на задвижващо колело мога да кажа, че задвижващо колело може да преодолее препятствие до 50% от височината си, докато задвижвано до 1/3 от височината си.

принципно бмв от тази година е ад за някой и рай за други(като мен),само чакам снега...свиква се просто
,но се надявам и ти пожелавам да няма непредвидени занасяния с недобър край 

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Човек , аз нямам тарпение да дойде зимата , Тогава всяко БМВ става М-ка
Колкото по темата аз мойто си го купих миналата година края на ноември месец . Първо си купих две нови гуми за от зад , но на някой преки из Люлин имаше десетина сантиметра лед и колата неще да завива , а и на един два пъти се окупавах. Та след седмица си взех още две нови за отпред и всичко си дойде на мястото , дори и при дрифт лесно се контролира

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
чета тук мнения и не мога да се сдържа и да не се включа и аз. Годината е 2008г. - 3-ти януари .Мнозина все още си спомнят снега,който блокира цялата страна и по-специално Петолъчката. Всичко беше навято и блокирано до село Венец- малко преди Карнобат. Имаше обиколни пътища през Звездец . Аз тогава пътувах от Асеновград до морето - Бургас ...15 часа беше пътя , защото нито пътя беше изчистен, а и имаше много закъсали автомобили . Спомням си тогава още тук на магистралата като се качихме за Стара Загора - беше като лунен пейзаж - нито беше чистерна нито опесъчена . Тогава си спомняммче никой не посмя да ме изпревари през целият път от Пловдив до Стара Загора . След това за Сливен по онези наклони - имаше много Опели закъсали,хората който бяха слезли и бутаха ,а тя цялата кола просто се хлъзгаше и аз минавах покрай тях и ги задминавах . Най-интересното беше,че никъде не спрях .... След това по магистралата между Бургас и Созопол -цялата беше в лед .Отново имаше разни опели в канавките, но ние минахме покрай тях и ги задминавахме без проблем .... Може би тайната беше,че бях напълнил багажника с продукти и брукани със зимнина ? Едва ли - по-скоро в това кой се намира на задкормилното устройство... Тази зима 2009година- пътя между Пловдив и Асеновград-открито поле,където е навяло много сняг . Имаше доста сняг дори,защото няколко голф-а преди мен се бяха заорали подобно на булдозери с ниските си предници ,а Е34-ката просто мина покрай тях и замина . Само гледаш как като минах покрай тях и след себе си оставям утъпкана пътека от гумите в снега
)) . Цяла зима го пътувах това разстояние всеки ден рано сутрин и вечер и нямах проблем . Така,че който ми каже,че БМВ не може да се движи зимата -или не е карал такава кола никога през зимата или наистина си вярва,че окачването е същото както и на някоя Лада.Затова колега хич да не ти пука от мнения на другите -щом ти е на сърце си го купувай и това е ...
А какво да кажем за предното когато врътнеш на ляво или на дясно и чуеш това гадно и неприятно чукане от каретата,което неменуемо ти подсказва,че ще е свързано с доста ремонти и разглобяване и главоболия. И не на последно място -задното предаване е по-просто като устройство от предното и поради тази причина е по-универсално ...

А какво да кажем за предното когато врътнеш на ляво или на дясно и чуеш това гадно и неприятно чукане от каретата,което неменуемо ти подсказва,че ще е свързано с доста ремонти и разглобяване и главоболия. И не на последно място -задното предаване е по-просто като устройство от предното и поради тази причина е по-универсално ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
А не мислите ли, че предното може да даде някакво фалшиво чувство за сигурост зимата. Така като караш задно и все си имаш едно наум
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
проблемите на предното са 1во баирите зимата второ адското недозавиване което е много по опасно от презавиването и трето че окопаете ли се с предно просто сте си до там... който иска да катери планините джипка му е майката, който иска да си бръмчи из града едно задно и оборотомера да не мърда много много ако не иска да му свиркат и да го псуват по светофарите