Съжителството без брак остана извън закона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grape fruit » 13 Юни 2009, 18:25

Искаха да узаконят фактическото съжителство, защото през последните години половината от родените деца са от родители, които нямат сключен граждански брак. От тях 20% /което не е малко и води до много тежки последици за детето и майката - ДНК-експертизи, съдилища/ в акта им за раждане пише баща - неизвестен /непосочен/, защото има тъпанари на които в последният момент нещо им става и не припознават детето. Но явно не ги измислиха нещата добре и така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юни 2009, 20:23

grape fruit написа:Искаха да узаконят фактическото съжителство, защото през последните години половината от родените деца са от родители, които нямат сключен граждански брак. От тях 20% /което не е малко и води до много тежки последици за детето и майката - ДНК-експертизи, съдилища/ в акта им за раждане пише баща - неизвестен /непосочен/, защото има тъпанари на които в последният момент нещо им става и не припознават детето. Но явно не ги измислиха нещата добре и така...

Това се отнася само за мангализаторите,тея мангали само ни връщат назад,то не са помощи,социални програми и тн,но мангала си остава мангал,пък стават и по нагли.
Имат по 4-5 деца,нищо не работят,крадат,живеят като скотове и пълнят домовете с чевета.
Българин много рядко ще направи подобна глупост,ако направи подобна идиотщина,то той е некакъв изрод,некое пианде и наркоман,лично аз много се възмущавам от подобни неправди и ако зависи от мен бих ги пратил някъде да копат канали.

Аз когато проимам подобно съкровище,независимо дали съм женен или не,то за мен ще е най-голямото съкровище на света!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Юни 2009, 22:48

saleen написа:
sonny написа:Добре де, ай обяснете ми нещо. Имам връзка с жена ми от 9 години (навършваме ги август), имам дете на годинка и 3 месеца. Брак НЯМАМ, детето си носи моите имена и кво, некви капути дето не си уважиха дори последния работен ден ще ми кажат, че това е незаконн ли? Да си ебат путката майна. А за детето не се притеснявайте, знае кой е тати, знае коя е мама. Като порасне и като пита що не сме женени ще му обясня, че да обичаш истинск, означав да дадеш свобода. Защо трябва да се обвързваме и да ми стиска халката на пръста, за да съм сигурен, че няма да изябага жена ми ли, или тя да знае, че ако тресна някой парцал под моста на влюбените ше ми земе микровълновата и телевизора ли? Глупости. С брак без брак, все тая, важна е връзката. Още повече, ако е брак да е църковен, а не само подписа в гражданското, нищо не означава тоя подпис без църковен брак.

Мен ако питаш при живеенето на семейни начала се чувстваш много по- отговорен пред другия, знаейки, че във всеки един момент ако е неудовлетворен може да си тръгне. Нагледал съм се на безброй примери и от двете страни и мога да кажа, че много от женените като видят чуждо и се държат все едно са били вързани-ама кво им дреме-нали са женени, половинката им няма да става за смях пред всички, че да иска развод и после цялата фамилия да я сочи с пръст, че е унищожила свещения им брачен съюз. Ще си стиска зъби жената и това е, пък и нали за нас мъжете е много престижно ако имаме и любовница ...Да, модерно е да се живее без брак, преди- не беше и за това пък имаше един куп сватби по необходимост, понеже булката надула корема, или пък мъжа и бил първия, пък тя нямала опит и години по- късно открива, че има много по- стойностни мъже, обаче е късно вече. Има лаф - трябва да изядеш един чувал сол с човека до теб и тогава да решиш дали е за теб, или не-другото за мен е лотария, и не ме убеждавайте, че е нужно да пукам тото, понеже няколко кратуни в парламента с чужди карти са гласували така.
Плюс 1 и за двете мнения...С малки изключения разбира се ,но като цяло подкрепям двамата колеги,особено най-важното написано от Сони-важна е връзката.... ;) Бракът не дава абс. никаква гаранция за любов и вярност,всичко там е просто пожелателно,дава "сигурност" в материално отношение за децата и -или жената при евентуален развод,ама в Бг със съдебната ни система...леле майко..е.ем ти и защитата и чудото.... мъжът не е ли стока.. -бог да им е на помощ ..А и ми е мнооо странно ,хора ,които подкрепят и са силно за брака,дали са верни на жена си без никакви забежки и изключения..въпроса ми не е конкретно към някого или за да искам отговор..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 14 Юни 2009, 0:18

Когато бащата не припознае детето, майката получава помощи и то добри помощи. Когато се припознае има еднократна помощ от 200лв май дето още не съм си я и взел. Затова го правят, за да спестят кинти. Имам познати дето си же=ивеят добре до брака, след брака изкарат 2 госини и ресто. Ние с жената сме 9 години зедно и не се и караме дет се вика. Познат не си припозна детето за да взима майката помощите, взимат се до 18 години. Взима си детето редовно, гледа си го, няма проблем, не живее с майката, но там случая е друг, така, че зора им е да спестят кешовица, а не друго.

Потребител
Аватар

Мнение от Gruber » 14 Юни 2009, 1:13

Жъ мъ прощавате,ама...

В един друг, "железарски" форум (HWBG) имаше подобна дискусия и там някои беше написал ( по спомени ):

едно от нещата на брака е,че покажеш на най-близките си хора,че си сериозен човек и може да се разчита на теб.

Съжалявам,ама всички дето се бият в гърдите колко големи мъже са след като не могат да поемат една отговорост да идат да се застрелят колко велики са.

Или всички тези с презумцията,че ще се развеждат....къде сте тръгнали вие може би ? Като нямаш идея,че това е човека за теб и може да те изостави защо се занимаваш с него...

Много хора завиват в грешната посока с тезата "брака няма да даде стабилност или повече любов". Естествено,че няма,той просто ще циментира съществуващата такава с любимия човек. Ако няма нищо между вас и с брак / без брак пак ще се разделите.Ама то човек като го е страх винаги намира какви ли не извинения за каквото и да е.

Аз лично не смятам да спестявам на Жената на живота ми тази "процедура".С крайно тесен кръг роднини и приятели,аз така или иначе над 2ри братовчед не познавам,смятам така и да си остане.Каква мания за над 200 души ви гони,какви са тези чудеса... Щото нали примерно за "любимото" BMW може да се пръскат пари,ама за удоволствието на любимата,на жената която ще роди децата ви не може...айде [цензура]. 'Щото колко народ има дето хвърля маса пари за колата си ( не само BMW,просто тук поддръжката понякога е по-скъпа ),ама като стане дума за нещо,дето друг ще го каже да се направи винаги не може...разходи,ала-бала...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Юни 2009, 1:40

Gruber написа:...Съжалявам,ама всички дето се бият в гърдите колко големи мъже са след като не могат да поемат една отговорост да идат да се застрелят колко велики са.

Или всички тези с презумцията,че ще се развеждат....къде сте тръгнали вие може би ? Като нямаш идея,че това е човека за теб и може да те изостави защо се занимаваш с него...

:yes: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Re: Съжителството без брак остана извън закона

Мнение от stozashto » 14 Юни 2009, 8:20

saleen написа:"Двойките, които живеят без брак, не получиха възможност да узаконят връзката си. В предпоследния си работен ден депутатите отхвърлиха текстовете от новия Семеен кодекс, които регламентираха т.нар. фактическо съжителство. От тях можеха да се възползват поне 300 хил. души - колкото по последни данни живеят без брак."
Източник http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/ ... un_zakona/
Интересно ми е и вашето мнение, аз смятам, че е глупаво съжителството на семейни начала да остане извън закона-понеже засега и аз съм в тоя "лагер". А и предполагам децата от такива съжителства са ощетени по някакъв начин, което не е редно :confused:

Както винаги вероятно има всякакви мнения, но няма да ги чета.
Но по този въпрос си имам свое и то е:

Ами... загрижений татко, ако относно "ощетяване" си НАИСТИНА загрижен за децата си, повече отколото за себе си ;) , ожени се за майка им!!! Толкова е просто!!! :D
Всъщност каква точно е разликата между сключване на брак и узаконяване на съжителство на семейни начала??? Не по врата, а по шията! Или е законно, или е незаконно!!!

Брак = официално свързване за съвместен семеен живот на мъж и жена. (справка - Български тълковен речник) ;)
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Юни 2009, 8:57

повечето жени искат да се видят като булка и да хвърлят букета,а да събереш роднини и най-верни приятели,за това,че се вричаш на някого не е толкова безмислено!

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 14 Юни 2009, 12:53

stozashto написа:

Ами... загрижений татко, ако относно "ощетяване" си НАИСТИНА загрижен за децата си, повече отколото за себе си ;) , ожени се за майка им!!! Толкова е просто!!! :D

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :clap: :clap: МНОГО точно казано.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Юни 2009, 12:59

CONAN написа:
stozashto написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :clap: :clap: МНОГО точно казано.

Мда, супер точно, само е далеч от реалността, тъй като нямаме деца засега :mhihi: Ако реша, ще се оженя, но защото го искам аз, а не понеже ония кратуни в парламента трябва да ми дават наклон на....нещо си :winky:
Това е въпрос на личен избор и така трябва да си остане, никого не съм агитирал да прави като мен. Това, че някои им е кеф и по разпореждане се женят си е техен проблем, както и развода след това 8)
Никой не мое ма връне на селу!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Юни 2009, 13:28

Отдавна са отминали временава в които се жениш по разпореждане :mhihi:
Освена циганите и турците, като за вторите несъм сигурен, дали си купуват булките и си уговарят браковете.
Общо взето това е стъпка която се предприема по собствено желание :idea:
Не мисля, че някой в парламента ти дава наклон кой да обичаш и как да го обичаш.
Обикновенно двама души като се обичат и искат да създадат семейство се женят по собствено желание и за личен кеф, а не за нечи друг.
Но вече почваме да се повтаряме и не виждам смисъл да се продължава дискусията.
Ясно е , че има хора които по една или друга причина предпочитат да си останат "свободни", щом така са решили никой не ги спира.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от linzdi » 14 Юни 2009, 13:51

Наистина ли има хора,които са помислили ,че това е задължително :roll: :help: ... ужас .... прочетох също ,че някой се сърди ,че не е незаконно ,еми естествене ,че няма да е незаконно ,че така сключването на брак се обезмисля ... божкеее, никой не казва ,че нещо е задължително , а просто ,че има един НОРМАЛЕН начин ,по който да създадеш семейство пред обществото и един в който не искаш да го направиш по някакви причини ,но за сметка на това си понасяш последствията по някакъв начин в правен аспект в дадени случаи.А и никой не казва ,че ако имаш брак ще си гарантирано щастлив или ако нямаш нещо друго ,щото от мненията тук на половината излиза,че всички женени са супер нещастни и си изневеряват и се нямат за хора,а пък тези на семейни начала са екстра,супер, тип топ .... е ще ме извинявате :mhihi: направо е смешно.Другото кофти е ,че повечето ,които пишат ,че са щастливо женени тук ,в други теми пишат ,че при възможност трябва да се изневерява и разни други работи ,които са малко жалки .... но както и да е ,според мен важното в тази тема е едно : Сключването на брак е церемония в живота на двама души,която символизира АБСОЛЮТНАТА им готовност и желание да създадат здраво и щастливо семейство и се случва по взаимно желание! Това не означава ,че винаги ще се случва,понякога има разочарования ,но това не е общо правило за всички бракове ! А темата според мен няма за цел да обвини хората,които живеят на семейни начала,а да изясни защо е нужен брака ... и според мен то е адски очевадно ,това ,че някой не може да го проумее е друг въпрос ,който иска законна връзка се жени,който иска просто да си живее и да си се обича с човека ,но не пред закона или обществото не се жени ,пък каква е причината и търси ли извинение .... според мен се вижда ...и това е ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юни 2009, 16:37

Колежке линдзи,не сте права :nono:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от linzdi » 14 Юни 2009, 16:55

Ами колега,точно ти най-малко трябва да ми противоречиш ,а като не съм права веднъж да се беше обосновал ,а ? :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Юни 2009, 17:27

saleen баце, евала ти прайм за много неща ама тук не те разбирам

начи не може да опреличаваш "ходенето" с брак....ок имал си връзка от незнам си колко десетилетия с жената, ама на практика тя юридически не ти е никва. Гаджетата и "връзката" не са съюз нежду хората а взаимоотношения. Никой не ти казва да се жениш ся щото те така са го приели щото гледам че тва ви е най-голямата болка. Ама ако искаш да създаваш семейство тряя брак....кви са тия разпасани и разюздени истории; "свободно да ние е" ,все едно си я завързал за парното + тва като си имате вяра и се обичате няма проблемс
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата