кога ще се научи българина на етика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 14:22

sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

Гаспадин кореняк Софианиц да ти помоля да ми обясниш къде точно си налиаш парите у провинциата ,че да зема и аз диото селянче да отида да си отлея малко.И какой туй жиотно навигацата :shock:

Аре дръж се малко по-културно.Нестига,че всичките ни данъци идват при вас,че да може да си пътувате перфектно до морето по магистралки а ние тука се мъчим да изпреварим 5 тира половин час,,че и ще ми недоволстваш.Като не ви харесва толкова провинцията и провиницолистите другия път ходи на море на витоша. Обиколил съм цяла Европа и единствения град да не казвам столица където съм се губил това е вашата прекрасно София!

п.п А ако ми отговориш па как можеш да се гордееш,че живееш в тая мизерия евала ти прая!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 14:26

Грешиш, RSxRacer, данъци се плащат по адрес по лична карта. Малко хора, които са дошли от провинцията в София са си я сменили.

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 14:27

ferdy написа:Грешиш, RSxRacer, данъци се плащат по адрес по лична карта. Малко хора, които са дошли от провинцията в София са си я сменили.

Изобщо не греша.Имаш ли представа колко от парите платени за данъци и остават по общините и колко отиват в София?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 14:28

Имам представа и затова ти го казвам. София е донор на държавата, откъм данъци.

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 14:35

ferdy написа:Имам представа и затова ти го казвам. София е донор на държавата, откъм данъци.

ама никак не съм съгласен с теб... въпроса беше в провинциалистите,че сме си диви селянчета,че само замърсяваме въздуха с бараките си и пречим на кореняците да си живеят спокойно :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Юни 2009, 15:11

RSxRacer написа:Гаспадин кореняк Софианиц да ти помоля да ми обясниш къде точно си налиаш парите у провинциата ,че да зема и аз диото селянче да отида да си отлея малко.И какой туй жиотно навигацата :shock:

Аре дръж се малко по-културно.Нестига,че всичките ни данъци идват при вас,че да може да си пътувате перфектно до морето по магистралки а ние тука се мъчим да изпреварим 5 тира половин час,,че и ще ми недоволстваш.Като не ви харесва толкова провинцията и провиницолистите другия път ходи на море на витоша. Обиколил съм цяла Европа и единствения град да не казвам столица където съм се губил това е вашата прекрасно София!

п.п А ако ми отговориш па как можеш да се гордееш,че живееш в тая мизерия евала ти прая!

Оффф почна хранилката...
Много ми е интерестно какви данъци си платил за тая магистрала, като тя се финансира от другаде или е важно да напишеш нещо по темата. Като искаш да нахраниш някой поне си поиграй и провери фактите в гугъл.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Юни 2009, 15:14

LiTtLeRoCk написа:
sappa написа:А защо не се замислихте за причините софиянци да негодуват господа провинциалисти?? Вие като дойдете в София идвате за да изкарате пари, кой да сключи сделка, кой на работа. А софиянеца като излезе от столицата отива на почивка, тоест да харчи при Вас парите си... Всеки се хвали, че по неговия край било спокойно, трафика бил идилия, ами да нали защото в София се избиваме по светофарите за това при Вас е облекчено положението. Друго глупаво оправдание за неадекватните действия на шофьори от провинцията е това, че видиш ли те не познават града. Ами подгответе се бре, има карти, интернет, навигации и прочее помагала за ориентиране. Че то при тия темпове на строене в столицата (да може да се осигурят жилища за прииждащите...) и аз вече не я познавам напълно, ама не блуждая по улиците като свободен електрон... Най-любими са ми PK регистрациите. В интервала 07-10ч. на южната дъга на околовръстното е своеобразен цирков спектакъл...чудя се да се смея ли, да плача ли....

От всичко казано ту няма нищо смислено.Къде наливаш парите в моя джоб.Да с радост мога да кажа че тук в Стара Загора трафика не е като в София и шофьорите са по възпитани защото никой за никъде не се е разбързал.И ако София преди години е била един милион сега е два а колите няма да ги смятаме и това че аз или още 20 души от провинцията сме дошли до София да си свършим някаква работа не означава че ние сме виновни за ужасния трафик.Не мога да разбера с какъв акъл и как въобще си правите устата да търсите сметка кой идва да живее в София и кой не кои сте вие че да търсите сметка от хората които искат да живеят в София сигурно аз не съм единствения който категорично не иска да живее в София.

До като има хора които мислят по този начин ще има и хора които да се държат като малоумници на пътя.Просто начина на мислене на някой хора никога няма да се промени.И като живеете в София не означава че ви е собственост и че сте нещо повече от другите.
ако и в твоя град се напълни със сякаква измет дет си мисли че като живее в софия кара хубава кола и си мисли че държи господ за оная работа и си паркира къде му е кеф и от младост до люлин се стига за 1.30 мин и не можеш да си паркираш пред блока щот е пълно с коли от А до Я и ти ще заревеш на мен вече ми е писнало от софия щот стана едно голямо село :puke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 15:18

RSxRacer написа:
ferdy написа:Имам представа и затова ти го казвам. София е донор на държавата, откъм данъци.

ама никак не съм съгласен с теб... въпроса беше в провинциалистите,че сме си диви селянчета,че само замърсяваме въздуха с бараките си и пречим на кореняците да си живеят спокойно :)

Не отклонявай темата от данъците. :mhihi:

ПП. В последната ми работа от 40 души офис, само аз бях от София, така че за съжителство с хора от провинцията, хич не ми говори на мен. ;)

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 15:19

hemicharger написа:
RSxRacer написа:Гаспадин кореняк Софианиц да ти помоля да ми обясниш къде точно си налиаш парите у провинциата ,че да зема и аз диото селянче да отида да си отлея малко.И какой туй жиотно навигацата :shock:

Оффф почна хранилката...
Много ми е интерестно какви данъци си платил за тая магистрала, като тя се финансира от другаде или е важно да напишеш нещо по темата. Като искаш да нахраниш някой поне си поиграй и провери фактите в гугъл.

Добре искаш ли да ти напиша едно по едно какво плащам за да ти кажа накъде са ми отишли парите.Става дума за винетките,че пътищата в страната са осъкатени отвсякаде а около София са... Не ти говоря на изуст бъди спокоен.Не съм почнал и да храня,защото щеше да е по друг начин а все още се здържам да го направя :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Юни 2009, 15:27

айде някой да намери кадри отпреди десетина години кво е било в софия и кво е сега и после ми говорете колко била мизерна столицата.мизерна е щот не е за толкова маймуни тва е истината

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 15:32

nazo1976 написа:айде някой да намери кадри отпреди десетина години кво е било в софия и кво е сега и после ми говорете колко била мизерна столицата.мизерна е щот не е за толкова маймуни тва е истината

Ами батка то не е в София само така,Варна,Бургас ама няма как всеки тича там където е парата.Глупаво е да обвиняваш човек,че се мести някаде само защото иска да оцлее и да се опита да си осигури нормален живот.Ако всички имахме парички с Печкабоя и Сасо щяхме да се срещаме в Плевен на кафенца и нямаше да ни бъркат едни 100лв на ден за бензин и разходки.Обаче живота е друг и няма как :) Ае отиам да поработя малко и аз,че умрех от скука в тоя офис :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Юни 2009, 15:37

RSxRacer написа:
hemicharger написа:
RSxRacer написа:Добре искаш ли да ти напиша едно по едно какво плащам за да ти кажа накъде са ми отишли парите.Става дума за винетките,че пътищата в страната са осъкатени отвсякаде а около София са...

Точно обратното, който и град да съм посещавал в цяла България не съм виждал дупки като в София, така че не знам къде живееш но пробвай да минеш по околовръстното м/у Люлин и Овча Купел и ти гарантирам че дори и рейката ще ти се разхлопа!
Вчера дадох 131 лв за изправяне на джанти и това само заради една дупка на Княжево ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Юни 2009, 15:42

nazo1976 написа:айде някой да намери кадри отпреди десетина години кво е било в софия и кво е сега и после ми говорете колко била мизерна столицата.мизерна е щот не е за толкова маймуни тва е истината

Другото е, че и е*аха ма*ката с тва вътрешно застрояване. Който отговаря за градоустройствения план е пълен нещастник. А сме се прибирали пешечката по цариградско в средна лента си ходиме компанията и една кола няма, спомени некви! До строителния за 5 мин с мохера. А ся пред блока нема къде да се спре. Пълни олигофрени!!!

А и от тва застрояване връщане няма, що не разшириха София ми я сбиха, много прост народ ей, тва за пари мамата си е.....!!!!

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2009, 15:46

hemicharger написа:
RSxRacer написа:
hemicharger написа:
RSxRacer написа:Добре искаш ли да ти напиша едно по едно какво плащам за да ти кажа накъде са ми отишли парите.Става дума за винетките,че пътищата в страната са осъкатени отвсякаде а около София са...

Точно обратното, който и град да съм посещавал в цяла България не съм виждал дупки като в София, така че не знам къде живееш но пробвай да минеш по околовръстното м/у Люлин и Овча Купел и ти гарантирам че дори и рейката ще ти се разхлопа!
Вчера дадох 131 лв за изправяне на джанти и това само заради една дупка на Княжево ;)

В Русе живея и да ти кажа избягвам да идвам в София... по-добре ми е така па и един провинционалист по-малко там ;) Ко кажеш,че не съм човек и немисля за вас незнам :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 11 Юни 2009, 15:46

при нас дигат блокчета по 3-4 етажа ееееее направо никнет като гъби и като доидат с по две коли не ми се мисли

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата