Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Hugo Boss написа:Пич, както виждаш почитателите на Аутобилд са много тук![]()
Весело ще си изкараш
Интересно ми е кой изобщо приема насериозно тестовете и сравненията на АБ

Внимание: Следват обиди, изразяващи само и единствено ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ и нямащи нищо общо с форума- ЛИЧНО МНЕНИЕ
минимум кръгъл идиот... Неудобно ми е дори и да кажа "Трябва да си тъп като овца" - животинките не са ми направили нищо за да ги обиждам толкова много...
Променено леко- да има мир и спокойствие

Последна промяна ms на 04 Яну 2009, 1:20, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Както вече са писали доста колеги решаващо в спора е задкормилното устройство
.....има няма преди 6 часа, към 17.30, на Сахаров в Младост-1 на светофара на еднопосочната уличка посока посолствата, жена ми така взе левия завой (на трета скорост
), че направихме ебати и пируета, завъртяхме се на точно 180 градуса и почти си докоснахме фаровете с аудито каращо зад нас, с почти новия и напълно обслужен Фиат Пунто, набор 2007 година...та благодаря на бога че аудито каращо зад нас се движеше бавно и че нямаше насрещно....а жена ми има книжка от над 15 години и за добро или лошо не иска да кара моята кола и не я е карала откакто съм я взел...
Това е, за малко...., предно-задно - почти все тая....важното е как се управлява автомобила......а че фиатът не е кола е друг въпрос...

Това е, за малко...., предно-задно - почти все тая....важното е как се управлява автомобила......а че фиатът не е кола е друг въпрос...
F**k them all!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
2 тона кола със гуми 245 гуми не е най добрия вариянт за зимата,не че се движи лошо на сняг но в определени условия си е малко трудно първоначалното потегляне,същото важи за прекалено тежки коли с предно и с широки гуми
за зимата най добрия вариянт е възможно най лека кола с възможно най тесни гуми 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
pinko написа:Здравейте, тъй като много се изписа по темата...
то изпълнения е ясно че има... въпроса е, че тази снимка беше подвеждаща явно? а и в крайна сметка все пак си качил наклона и на мен драмата ми се стори доста преувеличена.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
[steeN] написа:pinko написа:Здравейте, тъй като много се изписа по темата...
то изпълнения е ясно че има... въпроса е, че тази снимка беше подвеждаща явно? а и в крайна сметка все пак си качил наклона и на мен драмата ми се стори доста преувеличена.
Ем, може да е като хората с ОЕМ частите в нашия форум, да покаже кви коли има, знаеш ли

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
pinko написа:@ms
Да, до понеделник е при мен, проблема е, че утре едва ли ще мога да го изкарам от гаража, изобщо не ми се мисли как ще го връщам в понеделник, ако дотогава не поразчистят снега в наше село. Ще си джиткам с Волвото, кво да се прави...
Иначе аз много си падам по баварките, даже сериозно се замислях да си купя 330xd като на сестра ми, ама е много ниско за офроуда, който карам всеки ден. Затова ще продавам 166-цата и ще взема Гранд Чероки. Не си падам по жипки, но просто съм принуден от обстоятелствата...
Иначе моя фаворит е 123d - тая кола ми достави наистина страхотно удоволствие, великолепна е. Ако не сте си купили тоя брой на Ауто Билд, ето ви пидиефчето:
http://mail.dir.bg/~tkm_digital/123d.pdf
Колега ако става на въпрос някои от нас редовно си го купуват ауто-билда просто се замислихме над темата която случайно ми попадна.
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
МИ АКО ИСКАШ ЕЛА ШЕ ТИ ПОКАЖА ПО СПЕЦИАЛНО КАДЕ СТОИXtrime7 написа:bobi 318 is написа:Ако иска може да доиде да му покажа на кав страмен баир живея,и си се ка4вам с купенцето без проблем,даже миналата седмица ме свари неподготвен с летните гуми 235 no problem:mhihi: пс.ама имам един помошник отзадШПЕР му викат
[/quote
Колега;този шпер къде стои и как се използва.да не е 4 по 4

[quote="pinko"][/quote]
Колега ти не можеш да разбереш нещо, никой няма нищо против рода ти, против Алфа Форума и прочие, просто работиш на кофти място!
Аз например имам против по начина ти на изказване! Информацията която си дал в Алфа форума за случая е в ущърб на БМВ-то.
Информацията която даде тук с тези 15 см сняг, странични наклони, дупки, лед и т.н. си е направо похвално как тази кола въобще се е качила - та те някой джипове не могат да се похвалят с това.
Просто не знам какво вече да очаквам.. паднали камани(като изключим буците лед) и дървета на пътя нямаше ли ?
П.п Ако темата беше "БМВ ли, я бягай от тука"(както спомена), тази тема щеше да е вече заключена на 15-та страница.
Колега ти не можеш да разбереш нещо, никой няма нищо против рода ти, против Алфа Форума и прочие, просто работиш на кофти място!

Аз например имам против по начина ти на изказване! Информацията която си дал в Алфа форума за случая е в ущърб на БМВ-то.
Информацията която даде тук с тези 15 см сняг, странични наклони, дупки, лед и т.н. си е направо похвално как тази кола въобще се е качила - та те някой джипове не могат да се похвалят с това.

П.п Ако темата беше "БМВ ли, я бягай от тука"(както спомена), тази тема щеше да е вече заключена на 15-та страница.

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
pinko написа:Иначе моя фаворит е 123d - тая кола ми достави наистина страхотно удоволствие, великолепна е. Ако не сте си купили тоя брой на Ауто Билд, ето ви пидиефчето:
http://mail.dir.bg/~tkm_digital/123d.pdf
Аз съм каръл това творение на БМВ ама има такъв лаг м/у двететурбини че не е истина. Много се издразних иначе има потенциал

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
kirililiev написа:2 тона кола със гуми 245 гуми не е най добрия вариянт за зимата,не че се движи лошо на сняг но в определени условия си е малко трудно първоначалното потегляне,същото важи за прекалено тежки коли с предно и с широки гумиза зимата най добрия вариянт е възможно най лека кола с възможно най тесни гуми
Ето това мнение е много правилно и обяснява една част от така получилата се ситуация.
pinko написа:Преди няколко минути се прибрах с Волвото ХС90 (с буксуване и на четирите колела, нови зимни гуми Пирели Скорпион Ice&Snow, изключен тракшън, но драпаше нагоре).........
А това е другото мнение което показва, че дори и джип предназначен поне за такива условия се затруднява с дадената отсечка. Е тогава какво очакваме от кола със задно или с предно.
Според мен всяка кола с автоматична скоростна кутия (без 4х4 задвижване) би се запънала на който и да е заледен баир била тя и каквато и да е марка и на каквато и да е цена. Според мен цялата врътка тук е от автоматика и от спомагателните системи.
Аз така си обяснявам ситуацията с изключването на всички системи и изпъплянето от проблемният баир.
Затова аз казвам: Кола която ще превключва когато си иска и ще ме ограничава в действията, не ми я хвали.

П.С.: За мен това е истината, но повтарям, само за мен. Поправете ме ако греша или се заблуждавам за нещо.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
човека избяга,темата се оака..
щеше да е интересно да идат някои там на въпросния баир и да се види кой може и какво може,пък и в ауто билда можеше да е отразено
щеше да е интересно да идат някои там на въпросния баир и да се види кой може и какво може,пък и в ауто билда можеше да е отразено