…искаш да станеш Софиянец?!
Модератор: Общи модератори
не е проблема в това ,че идват много хора от провинцията в софия-тва е следствието! а е следствие на недалновидната политика на държавата от още 45та миналия век. ако тези хора /няма значение в села или малки градчета/ имаха читава прехрана,добра работа,достатъчно възможности за реализация и добра инфраструктура-никой нямаше да дойде да се бута у софия... да ,ама нямат. и понеже не са по-кухи от софиянци идват да си изкарат хляба тука.дори са доста по-напористи и понякога прекаляват с лактите....
ако бях от село,имах няколко десетки декара земя и нормално финансиране да си зема комбайн,трактор и разни там неща с добър кредит,ако пътя от село до окръжният град беше добър,ако по магистралата до софия можеше да стигна за 1ч от 200км разстояние -нямаше да ида в софия. щях да си изкарвам пари на село,да си ходя ,когато ми се иска до града на театър,да си паля в почивен ден до софия да вида кво праат там и да си живея в малка хасиентичка....! да ,ама не!
ако бях от село,имах няколко десетки декара земя и нормално финансиране да си зема комбайн,трактор и разни там неща с добър кредит,ако пътя от село до окръжният град беше добър,ако по магистралата до софия можеше да стигна за 1ч от 200км разстояние -нямаше да ида в софия. щях да си изкарвам пари на село,да си ходя ,когато ми се иска до града на театър,да си паля в почивен ден до софия да вида кво праат там и да си живея в малка хасиентичка....! да ,ама не!
Lud umora nemaaaa.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
а не че нещо ама софия с "голямата" инфраструктура.
колкото до финансирането, банките предлагат кредити
проблема е че всички ги мързи да идат на нивата да ударят 1-2 лопати
по магистралата и да исках не можеш 200 км да ги вземеш за 1 час щото ограничеието ти е 120
а колкото за това че селяните дето идват в сф били напористи, напротив не са напористи просто подбиват цената на работната ръка
естествено че някой работодател ще предпочете на селянина дето за 1-2-3 седмици ще се очупи и ще почна да работи нормално за плати 600 лева, отколкото на вече очупилия се гражданин 1000+лв
и всъщност как очаквате другите градове да се развиват като там няма инвестиций щото няма работна ръка, понеже всички са отишли в софия да работят
айде със здраве, хората който не са от софия да не се обиждат, защото горенаписаното не се отнася за всички
колкото до финансирането, банките предлагат кредити

по магистралата и да исках не можеш 200 км да ги вземеш за 1 час щото ограничеието ти е 120

а колкото за това че селяните дето идват в сф били напористи, напротив не са напористи просто подбиват цената на работната ръка

естествено че някой работодател ще предпочете на селянина дето за 1-2-3 седмици ще се очупи и ще почна да работи нормално за плати 600 лева, отколкото на вече очупилия се гражданин 1000+лв

и всъщност как очаквате другите градове да се развиват като там няма инвестиций щото няма работна ръка, понеже всички са отишли в софия да работят

айде със здраве, хората който не са от софия да не се обиждат, защото горенаписаното не се отнася за всички

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Къде си ве,г-н КосмополитVesoPesa написа:а не че нещо ама софия с "голямата" инфраструктура.
колкото до финансирането, банките предлагат кредитипроблема е че всички ги мързи да идат на нивата да ударят 1-2 лопати
![]()
по магистралата и да исках не можеш 200 км да ги вземеш за 1 час щото ограничеието ти е 120![]()
а колкото за това че селяните дето идват в сф били напористи, напротив не са напористи просто подбиват цената на работната ръка![]()
естествено че някой работодател ще предпочете на селянина дето за 1-2-3 седмици ще се очупи и ще почна да работи нормално за плати 600 лева, отколкото на вече очупилия се гражданин 1000+лв![]()
и всъщност как очаквате другите градове да се развиват като там няма инвестиций щото няма работна ръка, понеже всички са отишли в софия да работят![]()
![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
vld написа:Bogat-Beden написа:vld написа:но като се заслушаш в новините на БНТ и БТВ и тн си говорят баш на софийски![]()
дай пак...
Що какво да не би да не е вярно
Някой ми се струва, че не прави разлика между меко говорене и книжовен език......
Книжовният правилен български език се говори в гр.В.Търново и центр.северна България. Кой как изговаря звука "е" е нещо съвсем различно от книжовния език. Това се нарича по-меко говорене.
Диалектното говорене включва използването на думички характерни за отделен географски регион, които обикновено другите не разбираме, ако не ни се обяснят

Много се извинявам, но по новините не говорят на Софийски

Какво е това делене, какви са тези постоянни нападки не мога да разбера..... Добре че дойдоха селяните в София, че да почнат софиянци да се правят на такива!!!
Не защитавам или упреквам нито едните, нито другите, просто ми е смешно шепа хора да недоволстват от естествения кръговрат на живота, всеки се бори както намери добре за оцеляването си, всеки е поданик на тази държава в което и да е нейто кътче, няма селяни, няма граждани, има работливи и продуктивни хора и търтеи, които живеят на техен гръб!!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Bogat-Beden написа:Къде си ве,г-н КосмополитVesoPesa написа:...![]()
,на кривата ракета космоса и пречи,нъл знаш,брат
Па тебе като не те мързи -ходи земи удари една -две лопати,явно си в час с агробизнеса у нас
![]()
къде видя че нещо ми е криво само не разбрах

а аз когато е трябвало да удярям лопати съм удрял и като ми се наложи все още удрям

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Пречи. Бате Бойко им пречи на повечето "крепостници" и това, че немат акъл в главата да мислят самостоятелно и само слушат простотиите му.
Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Напомнете ми, че не се сещам. Къде е тва? Ню Йорк? Мексико Сити? Лондон? Рим, Берлин, нещо? Токио? Кажете, да ва чуеме.
И къде седи онуй голем село, София, спрямо Мексико или Ню Йорк например? Презаселеното с 1 милион спрямо 20 милионните мегаполиси?
Оговор: Където му е мястото.
СЛед като има повече пребиваващи, потреблението се увеличава. Сградният фонд се увеличава. Автопаркът се увеличава. Приходът от такси се увеличава. Услугите се увеличават.
Общината печели.
Аз ше ви кажа и друго. Такова тъпанарско решение, с което бате ви Бойко ви промива мозъците, ще бъде СПРЯНО и от европейския съюз. То противоречи на основните му принципи и на идеята за свободно движение на хора и капитали. Отворете договора за членство, па четете ка ксе правят таквиа неща. Ма нека БУДАЛИТЕ да вярват, бате ви Бойко ше пребори и европейския съюз и ша дигне крепостна стена със бастийони около любимата София! Не мислите ли, че може да си сожи и софийска митница, та да не ви внасят боклуци и зарази провинциалистите? Точно, приказка за сън на будалите.
Това "решение" е пак в графта малоумни политически изкази на бате ви Бойко, които отдавна трябваше да покажат на средноинтелигентният българин, че той ви заблуждава и ви лъже.
След като не ви го доказа обещанието, че ще намали местните данъци, като вземе властта. Вместо това веднага ги вдигна с 1/3 и тази година пак ще ги вдига.
След като не ви го доказа обещаниет, че ще "ликвидира" противоконституционната партия н ДПС. Вместо това, тя е по - силна от всякога.
Той въобще има ли изпълнено, но не наобратно, политическо обещание? Има само лъжи. И поредната лъжа е, че не ви крадат. Подготвени са цифра сделки с общински имоти. Има заповед: След изборите.
Въобще аз не мога да схвана каква е файдата от тая безумна тема и защо модераторите не я заключат.
Откакто съм член тука(а не е чак толкова отдавна), тая тема е била поне 10 пъти.
И всеки път с един и същи резултат. Негативен за форума.
Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Напомнете ми, че не се сещам. Къде е тва? Ню Йорк? Мексико Сити? Лондон? Рим, Берлин, нещо? Токио? Кажете, да ва чуеме.
И къде седи онуй голем село, София, спрямо Мексико или Ню Йорк например? Презаселеното с 1 милион спрямо 20 милионните мегаполиси?
Оговор: Където му е мястото.
СЛед като има повече пребиваващи, потреблението се увеличава. Сградният фонд се увеличава. Автопаркът се увеличава. Приходът от такси се увеличава. Услугите се увеличават.
Общината печели.
Аз ше ви кажа и друго. Такова тъпанарско решение, с което бате ви Бойко ви промива мозъците, ще бъде СПРЯНО и от европейския съюз. То противоречи на основните му принципи и на идеята за свободно движение на хора и капитали. Отворете договора за членство, па четете ка ксе правят таквиа неща. Ма нека БУДАЛИТЕ да вярват, бате ви Бойко ше пребори и европейския съюз и ша дигне крепостна стена със бастийони около любимата София! Не мислите ли, че може да си сожи и софийска митница, та да не ви внасят боклуци и зарази провинциалистите? Точно, приказка за сън на будалите.
Това "решение" е пак в графта малоумни политически изкази на бате ви Бойко, които отдавна трябваше да покажат на средноинтелигентният българин, че той ви заблуждава и ви лъже.
След като не ви го доказа обещанието, че ще намали местните данъци, като вземе властта. Вместо това веднага ги вдигна с 1/3 и тази година пак ще ги вдига.
След като не ви го доказа обещаниет, че ще "ликвидира" противоконституционната партия н ДПС. Вместо това, тя е по - силна от всякога.
Той въобще има ли изпълнено, но не наобратно, политическо обещание? Има само лъжи. И поредната лъжа е, че не ви крадат. Подготвени са цифра сделки с общински имоти. Има заповед: След изборите.
Въобще аз не мога да схвана каква е файдата от тая безумна тема и защо модераторите не я заключат.
Откакто съм член тука(а не е чак толкова отдавна), тая тема е била поне 10 пъти.
И всеки път с един и същи резултат. Негативен за форума.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
D3BEP написа:Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Москва

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
///peter написа:D3BEP написа:Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Москва

Вееерно уе! Верно, че помешчиците там продаваха некакви граждани на Чичиков...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината...
На повечето студентското общежитие им е 90лв.. например... за 300-400лв са доволни...
А ДЗВЕР, със сигурност София отдавна не е 1мил
Проблема, е че нема МЕТРО
и сите със колите.
На повечето студентското общежитие им е 90лв.. например... за 300-400лв са доволни...
А ДЗВЕР, със сигурност София отдавна не е 1мил

Проблема, е че нема МЕТРО

аз цел живот сбирам да си купим амартамент у сф и тамън продадох и нивата и оно вече не е модерно да се живее у сф и я аиде па се върнах у село баси как ми е кеф целата провинция си продаде имота на безценица и набута по 1200евро на квадрат и сега олелеле неможе да доизплатим апартамента и след 3г 300евро квадраат в центъра гледаи и се смеи както в таиланд 15 етажна сграда стъклена фасада уникална и офиси вътре по 50$ месечно земи тия празни сгради
тука народа добре зема кредити удри са тая лихва ох парното ох цените аиде обратно на село ма и там нема вече къщата голем цирк ни чака
а относно говоренето тате вика :като взех маика ти ми треаше българо-варненски разговорник

а относно говоренето тате вика :като взех маика ти ми треаше българо-варненски разговорник

- Bogat-Beden
-
-
колко бяха заплатите пред да почне Великото Преселение на Народите от провинцията? 2000 година? 97? 95та?90та? 2-3000 лева?///peter написа:Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Bogat-Beden написа:колко бяха заплатите пред да почне Великото Преселение на Народите от провинцията? 2000 година? 97? 95та?90та? 2-3000 лева?///peter написа:Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината....
От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш

- Bogat-Beden
-
-
дали вината е в хората от прованса?///peter написа:Bogat-Beden написа:колко бяха заплатите пред да почне Великото Преселение на Народите от провинцията? 2000 година? 97? 95та?90та? 2-3000 лева?///peter написа:Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината....
От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш