…искаш да станеш Софиянец?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 13 Ное 2008, 9:06

не е проблема в това ,че идват много хора от провинцията в софия-тва е следствието! а е следствие на недалновидната политика на държавата от още 45та миналия век. ако тези хора /няма значение в села или малки градчета/ имаха читава прехрана,добра работа,достатъчно възможности за реализация и добра инфраструктура-никой нямаше да дойде да се бута у софия... да ,ама нямат. и понеже не са по-кухи от софиянци идват да си изкарат хляба тука.дори са доста по-напористи и понякога прекаляват с лактите....
ако бях от село,имах няколко десетки декара земя и нормално финансиране да си зема комбайн,трактор и разни там неща с добър кредит,ако пътя от село до окръжният град беше добър,ако по магистралата до софия можеше да стигна за 1ч от 200км разстояние -нямаше да ида в софия. щях да си изкарвам пари на село,да си ходя ,когато ми се иска до града на театър,да си паля в почивен ден до софия да вида кво праат там и да си живея в малка хасиентичка....! да ,ама не!
Lud umora nemaaaa.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2008, 9:24

а не че нещо ама софия с "голямата" инфраструктура.
колкото до финансирането, банките предлагат кредити :idea: проблема е че всички ги мързи да идат на нивата да ударят 1-2 лопати :!:
по магистралата и да исках не можеш 200 км да ги вземеш за 1 час щото ограничеието ти е 120 :mhihi:
а колкото за това че селяните дето идват в сф били напористи, напротив не са напористи просто подбиват цената на работната ръка :idea:
естествено че някой работодател ще предпочете на селянина дето за 1-2-3 седмици ще се очупи и ще почна да работи нормално за плати 600 лева, отколкото на вече очупилия се гражданин 1000+лв ;)
и всъщност как очаквате другите градове да се развиват като там няма инвестиций щото няма работна ръка, понеже всички са отишли в софия да работят :?: :idea:
айде със здраве, хората който не са от софия да не се обиждат, защото горенаписаното не се отнася за всички ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 9:35

VesoPesa написа:а не че нещо ама софия с "голямата" инфраструктура.
колкото до финансирането, банките предлагат кредити :idea: проблема е че всички ги мързи да идат на нивата да ударят 1-2 лопати :!:
по магистралата и да исках не можеш 200 км да ги вземеш за 1 час щото ограничеието ти е 120 :mhihi:
а колкото за това че селяните дето идват в сф били напористи, напротив не са напористи просто подбиват цената на работната ръка :idea:
естествено че някой работодател ще предпочете на селянина дето за 1-2-3 седмици ще се очупи и ще почна да работи нормално за плати 600 лева, отколкото на вече очупилия се гражданин 1000+лв ;)
и всъщност как очаквате другите градове да се развиват като там няма инвестиций щото няма работна ръка, понеже всички са отишли в софия да работят :?: :idea:
айде със здраве, хората който не са от софия да не се обиждат, защото горенаписаното не се отнася за всички ;)
Къде си ве,г-н Космополит :lol: :mhihi: ,на кривата ракета космоса и пречи,нъл знаш,брат ;) Па тебе като не те мързи -ходи земи удари една -две лопати,явно си в час с агробизнеса у нас :help: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 13 Ное 2008, 9:35

vld написа:
Bogat-Beden написа:
vld написа:но като се заслушаш в новините на БНТ и БТВ и тн си говорят баш на софийски :mhihi:
:shock: дай пак... :help:

Що какво да не би да не е вярно :?:

Някой ми се струва, че не прави разлика между меко говорене и книжовен език......
Книжовният правилен български език се говори в гр.В.Търново и центр.северна България. Кой как изговаря звука "е" е нещо съвсем различно от книжовния език. Това се нарича по-меко говорене.
Диалектното говорене включва използването на думички характерни за отделен географски регион, които обикновено другите не разбираме, ако не ни се обяснят ;)
Много се извинявам, но по новините не говорят на Софийски :mhihi: Първо защото такъв език няма......нарича се български, няма софийски, тутракански и хасковски, има български език!!!! По новините говорят на въпросния книжовен български език, като не съм чула Коритаров или Бареков да казват "оти", "епа" и още хиляди думи, които слушаме и употребяваме всеки ден......
Какво е това делене, какви са тези постоянни нападки не мога да разбера..... Добре че дойдоха селяните в София, че да почнат софиянци да се правят на такива!!!
Не защитавам или упреквам нито едните, нито другите, просто ми е смешно шепа хора да недоволстват от естествения кръговрат на живота, всеки се бори както намери добре за оцеляването си, всеки е поданик на тази държава в което и да е нейто кътче, няма селяни, няма граждани, има работливи и продуктивни хора и търтеи, които живеят на техен гръб!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 9:51

коооооооо стаааааааааа еееееее, плющити ли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2008, 9:53

Bogat-Beden написа:
VesoPesa написа:...
Къде си ве,г-н Космополит :lol: :mhihi: ,на кривата ракета космоса и пречи,нъл знаш,брат ;) Па тебе като не те мързи -ходи земи удари една -две лопати,явно си в час с агробизнеса у нас :help: :mhihi:

къде видя че нещо ми е криво само не разбрах :mhihi:
а аз когато е трябвало да удярям лопати съм удрял и като ми се наложи все още удрям ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Ное 2008, 10:01

Пречи. Бате Бойко им пречи на повечето "крепостници" и това, че немат акъл в главата да мислят самостоятелно и само слушат простотиите му.

Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Напомнете ми, че не се сещам. Къде е тва? Ню Йорк? Мексико Сити? Лондон? Рим, Берлин, нещо? Токио? Кажете, да ва чуеме.
И къде седи онуй голем село, София, спрямо Мексико или Ню Йорк например? Презаселеното с 1 милион спрямо 20 милионните мегаполиси?
Оговор: Където му е мястото.

СЛед като има повече пребиваващи, потреблението се увеличава. Сградният фонд се увеличава. Автопаркът се увеличава. Приходът от такси се увеличава. Услугите се увеличават.
Общината печели.

Аз ше ви кажа и друго. Такова тъпанарско решение, с което бате ви Бойко ви промива мозъците, ще бъде СПРЯНО и от европейския съюз. То противоречи на основните му принципи и на идеята за свободно движение на хора и капитали. Отворете договора за членство, па четете ка ксе правят таквиа неща. Ма нека БУДАЛИТЕ да вярват, бате ви Бойко ше пребори и европейския съюз и ша дигне крепостна стена със бастийони около любимата София! Не мислите ли, че може да си сожи и софийска митница, та да не ви внасят боклуци и зарази провинциалистите? Точно, приказка за сън на будалите.

Това "решение" е пак в графта малоумни политически изкази на бате ви Бойко, които отдавна трябваше да покажат на средноинтелигентният българин, че той ви заблуждава и ви лъже.
След като не ви го доказа обещанието, че ще намали местните данъци, като вземе властта. Вместо това веднага ги вдигна с 1/3 и тази година пак ще ги вдига.
След като не ви го доказа обещаниет, че ще "ликвидира" противоконституционната партия н ДПС. Вместо това, тя е по - силна от всякога.
Той въобще има ли изпълнено, но не наобратно, политическо обещание? Има само лъжи. И поредната лъжа е, че не ви крадат. Подготвени са цифра сделки с общински имоти. Има заповед: След изборите.

Въобще аз не мога да схвана каква е файдата от тая безумна тема и защо модераторите не я заключат.
Откакто съм член тука(а не е чак толкова отдавна), тая тема е била поне 10 пъти.
И всеки път с един и същи резултат. Негативен за форума.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 13 Ное 2008, 10:28

Зле сте... дано софия стане 5 млн та пукнете от яд. :mhihi:

+++++ За дзверчо :)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 10:29

D3BEP написа:Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?
Напомнете ми, че не се сещам. Къде е тва? Ню Йорк? Мексико Сити? Лондон? Рим, Берлин, нещо? Токио? Кажете, да ва чуеме.

Москва :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Ное 2008, 10:57

///peter написа:
D3BEP написа:Пичове, къде по света има мегаполис с задължително жителство за пребиваващите?

Москва :mhihi:

:uups:
Вееерно уе! Верно, че помешчиците там продаваха некакви граждани на Чичиков...

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 10:59

Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината...
На повечето студентското общежитие им е 90лв.. например... за 300-400лв са доволни...

А ДЗВЕР, със сигурност София отдавна не е 1мил :)
Проблема, е че нема МЕТРО :mhihi: и сите със колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 13 Ное 2008, 11:05

аз цел живот сбирам да си купим амартамент у сф и тамън продадох и нивата и оно вече не е модерно да се живее у сф и я аиде па се върнах у село баси как ми е кеф целата провинция си продаде имота на безценица и набута по 1200евро на квадрат и сега олелеле неможе да доизплатим апартамента и след 3г 300евро квадраат в центъра гледаи и се смеи както в таиланд 15 етажна сграда стъклена фасада уникална и офиси вътре по 50$ месечно земи тия празни сгради :mhihi: :mhihi: тука народа добре зема кредити удри са тая лихва ох парното ох цените аиде обратно на село ма и там нема вече къщата голем цирк ни чака :mhihi: :mhihi: :mhihi:

а относно говоренето тате вика :като взех маика ти ми треаше българо-варненски разговорник :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 11:37

///peter написа:Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината....
колко бяха заплатите пред да почне Великото Преселение на Народите от провинцията? 2000 година? 97? 95та?90та? 2-3000 лева?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 13 Ное 2008, 11:41

Bogat-Beden написа:
///peter написа:Нема проблем да идват, ама подбиват заплатите тук... това си е истината....
колко бяха заплатите пред да почне Великото Преселение на Народите от провинцията? 2000 година? 97? 95та?90та? 2-3000 лева?

От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш ;)

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2008, 11:42

///peter написа:
Bogat-Beden написа:

От доста години на сам масово са 400-500лв, без значение какво правиш ;)
дали вината е в хората от прованса? :idea: :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата